benım annem bagırmıyor ama anne yapma alma dedıgımde sunun kızı almıs koyuyor bunun kızı sunu alıyor hep ornek hep ornek. benım nişanlım cok onem werıyor bu ev dekorasyonuna ve nefret edıyor o yun yorganlardan falan. alalım ama askım sakın kullanmaya kalkma balkonu kapattırayım oraya dolabın ıcıne yıgalım dıyor. bende o yorganlar bos bos duracagına ıhtıyacı olanlara werelım beledıye falan yardım dagıtıyor oyle onlara werelım ıstıyorum ama anneme soyleyemıyorum bıle cok kızıyor. anlamıyorum cıkamıyorumda ısın ıcınden kullanacaksın dıyor annem ılla napayım yanı nısanlımla aramımı bozayım bu yuzden...
valla konu sahıbıne hak verıyorum ben .
utanılacak kadar degıl belkı ama haklı konu sahıbı .
benım annem de ceyızıme gercekten hıc kullanmayacagım seyler koyuyor .
mısal ; ben ortaokula gıderken annem yorgan yatak yapıyordu yunden .
ve o yune cıddı paralar harcıyordu .
goz nuru da ayrı tabıkı de cıddı emek ,hatırlar gıbıyım gunlerce surerdı .
ee sımdı ben evlendıgım de o yun yatagı yorganı nereye koyayım .
konu sahıbı konuyu acmıs ama sankı ben yazmısım gıbı gerıldım valla .
konu sahıbının gergınlıgıne hak verıyorum .
ben sımdıden anneme dıyorum; ''anne bostan yere kalabalık yapıyorsun .
ben onları ceyızıme de koymam goturmem de'' dıyorum .
annem hemen bagırmaya baslıyor .
ne bagırıyor anlamıyorum yanı haksızmıyım ,ne yapıcam ben yun yorganı yatagı yaahadı ufak tefek dantelı fılan sandıga koyarsın da,koca yatagı yorganı nereye koyayım ben yaa
yoksa kardeş miyizbenım annem de ornekler verır ama bagırmayı da ıhmal etmez .
bıraz daha ustune gıtsem terlıkle bıle kovalıyacak duruma gelıyor yaa
bana dıyor kı ; ''kayınvalıden ben geldıgım de kullanırsın o yatagı yorganı ''diyor .
off sankı yatacak yer yok .ama ben kararlıyım goturmeyecegım.hos o ben goturmesem de o getırır ya
aman neyse kı evlenmıyorum sımdı den dert etmıyım evlenecegım zaman bır cozum bulurum artık .
Zebos güldürdün beni yav üzülmeyin benim kızlara verin kız bizimkilerin çeyizi yok diyecek kadar az valla
evet bız senle kardesız..:) ama ben annemden alıcam o yun yorganları werıcem beledıyeye. o yorganı bulabılmek ıcın neler yapan ınsanlar war. ben kullanmam demıyorum aslında bende kullanırım ama cok agır we onların bakımları war. elyaflardan almıs annem 3 tane yeter dıye dusunuyorm. o yun yorganları ıhtıyacı olanlara wermezsem cok uzulurum. ben bolluk ıcındeyken ınsanların usumesı tuylerımı dıken dıken edıyor. allahım kımseyı usutmesın ac bırakmasın...yoksa kardeş miyiz
bizim evde de yün kullanılmaz, hatta benm alerjim var. annem yine de koyar. verelim ihtiyaç sahibiğne diyorum yok diyor
evde asla dantelli havluu kullanılmaz ama bize yapar. bi evleneyim o yün yumaklarının hepsini atacağım
havluları da sökcem...
rahmetli teyzemden,eski arkadaşlarımdan kalma bi kaç göznuru var. bi tek onları götüreceğim
benm annemde milletin kızını örnek verir
haa bi de anneme her ay paraa gönderecekmişiz,eşşek gibi hemde. oysa maaşı var
hepimiz gidince her yıl 3er ay bizde kalacakmış. bi bende 2 ay kalırmış. huysuzum diye
çok zor bi kadın benm annem. çok zor bi kadın:105:
vereyim ablacım. seve seve paylaşırım kızınla
bu konuda bende karasizim ben bir seyler alim kizlarimin cehizine koyum dedikce kizler anneeeee biz istemiyoruz diyorlar
para biriktirim o zaman aliriz diyorum tabiki para akip gidiyor iste böyle benim kizlari alan cehizsiz alacak gibiiii
konuya 2 açıdan bakmak lazım
ilk açımız evlenicek kızımızın açısından:
gençtir yeni modern şeyler almak ister yeni evi olucak çünkü herşeyin kendi beğenisine uygun olmasını ister ki bu çok normal birşeydir çünkü kendi evi olucaktır kendi seçcek tabi herşeyini
anne açısından bakarsakta:
annedir kızına bir şeyler yapmak ona mutluluk huzur verir ama o sanırki zaman hiç değişmiyor ne yapsam kullanır diye düşünür eğer kızı kullanmam derse bagırır çagırır. sonrada peki tamam ne halin varsa gör der
o halı toparlanmaz ama emin ol altları falan dökülüyo pul pul. ayrıca daha bugun salon takımımı aldım actıgım konulardan bakabılırsınız. o salona o halıyı nasıl serıcem ben? ama annem ıllakı sereceksın dıyoo
benım annem bagırmaz cagırmaz ama pekı tamamda demez. onu kullanacaksın zorundasın der gecer. ben kudururum ıste o anda :)
bana ver onlarıda evleneyim benimde çeyizim yok eski falan olmasının bi önemi yok ortaokuldayken sen zevkine göre nasıl alıcaktın acaba sana sorsaydı bence sen gene begenmezdin
yün yorganlar kalabalık misafir gelince lazım olur canımçeyiz yapması kötü dilde illa kullanıcaksın diye ısrar edilmeside hoş değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?