Eskimiş çeyizlerim

daha güzel anlatılamazdı...ağızınıza yüreğinize sağlık..bende buna benzer şeyler yaşıyorum,annemde kızdıklarımı kendim yapıyorum..seni çok seviyorum anneciğim,iyi ki varsın ve iyi ki benim anneciğimsin...

evladın mı var derdin var
evladın için dişinden tırnağından arttır, emek emek çeyiz hazırla
gördüğün muamele bu olsun

va esefa..

bir şey söyliyeyim mi? ben anneme bir muamele yapmadım o benım yuzumden anlıyor anne goturelımde nereye koyacagız bunları dedım annem ben yerlestırcem dedı. tamam dedım ama suratımdan anlıyor ıste. ben annemın kalbını kırmamak ıcın ıcımde olanları sızlere anlattım. birkaç aydır kk nın üyesiyim bu site bana cok sey kattı. halada katmaya dewam ediyor ne kadar evlenme aşamasında olsamda annemın hala bebeğiyim. aramızdaki yaş farkı kapanmıyor ben büyüsümde. annemın kıymetını cok iyi biliyorum ben. bugün annem yine dantelleri cıkardı ve tamam anne dedim artık. yıkayalım ütülüyelim dedim. yapacak birşeyim yok artık ne yapayım. ama siz bana kızsanızda size teşekkür ediyorum sizle dertleşmemiş olsaydım o gerginliğimle cok üzülür annemide üzerdim istemedende olsa. iyiki varsınız

kesinlikle değiştir canım... bu senin hayatın tamam iyilik yapmış düzmüşte zaman değişti senin ortaokul zamanından kalanları napıcaksın ? Kırılmaması gerek benm anneminde bi ton danteli var çeyzimde ama ben baştan söledm götürmem ben bunları dedim oda anlayışla karşıladı . saçma yani kırılması

Senin zevkinle olması lazım bunlar istemediğin ve beğenmediğin bişeyi asla kullanamazsın içine nasıl siner bilemiyorum. Utanmanın sebebini anlıyorum Arkadaşlar tepki vermiş ama saçma olmuş tepkileri. Çünkü zamanımızda o kadar güzel o kadar yeni şeyler var ki ağzım açık kalıyor ki kaldı eski şeyleri kullanacaksın..

utanılacak ne var bunda?
bu mantıkla baktığımızda
500 tl'lik yemek takımından da otanmak gerek
5000 tl'lik yemek takımları var ne de olsa

ya da çatal-bıçak takımı illa gümüş olmalı değil mi?

alırsın, koyarsın çeyizine o el emeklerini
sermezsin bunu anlarım
ama ben bunları evime sokmam, götürmem demek

ancak bu cümleyi nasıl kurdum diye utanmalı bir evlat
o dantelleri nasıl çeyizime koyarım diye değil!

yaa yenılerde gozum yok ben sewdıgımle ewlenıyorum gerısı teferruatta en azından babannemın ceyızınden alınmıs annanemın ceyızınden alınmıs seylerı bana zorla alcaksın demesı zoruma gıttı sadece

Siz çok önyargılı düşünüyosunuz ...! Neden kız evine dantelleri sokmasın Öcü mü onlar ? yada bitli pirelimi ?!
Problem o danteller hariç başka birşeyi olmaması Parası mühim değil kız beğendiği bişeyi alıversin... İllaki o dantelleri serecek diye bişey yok . Neden evine sokmasın ya nereye çekiyosunuz konuyu alla alla annesinin ördüğü şeyleri neden evine sokmasın varmı böle bişey ? Biz neyden bahsediyoruz siz ne diyorsunuz inanamıyorum Parası hiç mi hiç önemli değil isterse ucuzlukçudan alsın ama beğendiği birşey olsun ki serebilsin serdiğinde içine sinsin

Siz gençsiniz zamanımızda artık o kadar mükemmel şeyler var ki.. Bırakın allaşkına ya ne kadar ilkel düşünceler bunlar. Ha alırsınız koyarsınız sandığnıza el emeği göz nuru ama illa ki sereceksin diyorlarsa serersiniz onları misafir ettiğnizde ama normalde asla ! İstediğniz beğendiğniz ne varsa alın seçin beğenin sizin hayatınız bu sizin eviniz

valla konu sahıbıne hak verıyorum ben .
utanılacak kadar degıl belkı ama haklı konu sahıbı .
benım annem de ceyızıme gercekten hıc kullanmayacagım seyler koyuyor .
mısal ; ben ortaokula gıderken annem yorgan yatak yapıyordu yunden .
ve o yune cıddı paralar harcıyordu .
goz nuru da ayrı tabıkı de cıddı emek ,hatırlar gıbıyım gunlerce surerdı .
ee sımdı ben evlendıgım de o yun yatagı yorganı nereye koyayım .
konu sahıbı konuyu acmıs ama sankı ben yazmısım gıbı gerıldım valla .
konu sahıbının gergınlıgıne hak verıyorum .
ben sımdıden anneme dıyorum; ''anne bostan yere kalabalık yapıyorsun .
ben onları ceyızıme de koymam goturmem de'' dıyorum .
annem hemen bagırmaya baslıyor .
ne bagırıyor anlamıyorum yanı haksızmıyım ,ne yapıcam ben yun yorganı yatagı yaahadı ufak tefek dantelı fılan sandıga koyarsın da,koca yatagı yorganı nereye koyayım ben yaa

Son düzenleme:
çok önyargılı dawranıyorsun. bır ınsan ınankı bogazına kadar gelmezse bu kadar canı acımaz. annemı kırmayayım dıye buraya yazdım ıcımı doktum ama konular nerelere cekıldı. benım sorunum danteller degıl. bıraz anlayısla yaklasabılseydın gorebıldın bunu gayet acık

Aslında konuyu açan arkadaş bi bakıma haklı.nedenmi... çünkü sonuçta genç ve şuanki eşyalara bakıpta almamak ve onları kendi evinde kulllanamamak ve bunu bile bile gözünde bırakmak tabikide üzücü bir durum .ama ekonomik şartlar elverirse bence eşyalar el değiştirebilir ve istediği gibi alırlar.ama anne hakkı işte ödenmez biyerde.yinede allah ondan razı olsun zamanında varken yapmış kadın ama arkadaş haklı şu an çeyizlikler müthiş olmuş.bırak yıllar önceyi bir kaç önce çıkan eşyanın bile yeni rengi yeni şekli çıkıyor kaldıki ortaokul zamanı eşyaları.kızcağıza hak verin.eğer ekonomin iyise bence zevkine göre al canım

benım annem bagırmıyor ama anne yapma alma dedıgımde sunun kızı almıs koyuyor bunun kızı sunu alıyor hep ornek hep ornek. benım nişanlım cok onem werıyor bu ev dekorasyonuna ve nefret edıyor o yun yorganlardan falan. alalım ama askım sakın kullanmaya kalkma balkonu kapattırayım oraya dolabın ıcıne yıgalım dıyor. bende o yorganlar bos bos duracagına ıhtıyacı olanlara werelım beledıye falan yardım dagıtıyor oyle onlara werelım ıstıyorum ama anneme soyleyemıyorum bıle cok kızıyor. anlamıyorum cıkamıyorumda ısın ıcınden kullanacaksın dıyor annem ılla napayım yanı nısanlımla aramımı bozayım bu yuzden...

benım annem de ornekler verır ama bagırmayı da ıhmal etmez .
bıraz daha ustune gıtsem terlıkle bıle kovalıyacak duruma gelıyor yaa
bana dıyor kı ; ''kayınvalıden ben geldıgım de kullanırsın o yatagı yorganı ''diyor .
off sankı yatacak yer yok .ama ben kararlıyım goturmeyecegım.hos o ben goturmesem de o getırır ya
aman neyse kı evlenmıyorum sımdı den dert etmıyım evlenecegım zaman bır cozum bulurum artık .

evlenecegım zaman bulamıyorsun ıste zaten dusunmen gereken o kadar cok sey warkı onlara sıra geldımı sabrın tasıyor ve kullanacagın kelımeler agırlasıyor. ıns benım yasadıklarımı yasamazsın dıyeyeım yınede ama cok zor kafam allak bullak cunku. anne ustume gelme artık sabah bakarız dıyorum ama yok benı uykudan uyandırım ceyız gostermeye kadar geldı olay..

Zebos güldürdün beni yav üzülmeyin benim kızlara verin kız bizimkilerin çeyizi yok diyecek kadar az valla

dantelli havlular eşarplar neler neler

sizde adet nasıldır bilmem ama kayseride hacca giden umreye giden askere giden kişilere hediye olarak dantel havlular eşarplar falan koyulur yada bizde yolluk denir evlenen kişi eşinin aile büyüklerine havlu dantelli nevresim falan koyar yada eve yeni evli biri veya yeni doğmuş bir çocuk gelince böyle hediyeler koyulur ben annemin yaptıklarını böyle değerlendirdim sizdede böyle adetler varsa değerlendirebilirsiniz :):) yüne benimde alerjim var hiç kullnmıyorum ama hurçların içinde dolapda bekliyor yatıya misafirim gelince özelliklede yaşlı misafirlerime kullanıyorum

mesela hiç kullanmam dediğim yün şilteleri bi gün kullanmak zorunda kaldım :):) 8 kişi misafirim vardı evdeki koltuk kanepelere sığmadılar bende açtım yün yatakları yere :):) 3.5 senelik evliyim nelere alıştım sende alışırsın zamanla mesela evim yerleşti evime bi baktım lcd tv nin bilgisayarın üzerinde bile danteller vardı şimdi hiç birinden ese yok :):)

Son düzenleme:
Bazılarına bende katılıyorum..
halı tencere gibi şeylerin önceden alınması saçma ya
tencerelerin modelleri daha güzel olanları çıkıyo çiçekliler felan..
halılar aldığın mobilyaya uymuyoo..
eskiden battaniyeler farklıydı şimdi peluşlar var..
bazı şeyleri ben hep geri verdim anneme yada götürmemiştim..
kuru kalabalık..
erkek kardeşim var halı alalım beyaz eşya alalım diolar paranız varsa köşeye atın diyorum aldırmıyorum..
gelen gelin kendi seçsin kendi beğensin içinde uhde kalmasın benim gibi istiyorum..
paranız varsa bence bankaya atın attırın ev düzerken alınır olur biter..
kuru kalabalıkdan başka bişi değil..
50-60 tane baş örtüsü yok 50 tane havlu sankii satılmayan şeyler..

Son düzenleme:

oylede annem duramıyor dewamlı alıyor dewamlı .... 4 tane dantel takımım war daha once parayla yaptırmıs. sımdı bırtane daha yaptırıyormus 5 tane dantel takımını ben napıcam :S

O kadarini düsünememis, kizim zorda kalmasin eksigi olmasin diye önceden baslamis.
Burada iyi niyet var, buna yogunlas bence.. Begenmediklerini muhtac olan birine verirsin.
Yavas yavas kendi zevkine göre tamamlarsin.. Suan hersey batiyordur sana, stress malum.
Kalp kirmaya degmez, ne mutlu hayatta bi annen var ve sana bunlari zamaninda yapmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…