3. Aydan sonra diyordur canım senin erken şuan.Hamilelikte karar vermek zor gerçekten.Bana da çıkmış canım ben doktoruma telefonda sordum sinovec dedi ama şimdi değil dedi ama istemiyorum sanırım
Aslında hamilelerde bı zarari olmamış ama ellerinde yeterli veri olmadigi için öyle diyorlarmis. Bı doktor öyle diyordu dinlemiştimEşim bioentech aşısi oldu imza formunda gebelerde ve emziren anneler de denenilmemistir ve önerilmemektedir yazıyormuş tam bı muamma yani
Çok zor bilmiyorum karar veremedim hic3. Aydan sonra diyordur canım senin erken şuan.Hamilelikte karar vermek zor gerçekten.
Evet ucu açık bir sorun yani hiç bilmiyorum beklicez artık biraz dahaAslında hamilelerde bı zarari olmamış ama ellerinde yeterli veri olmadigi için öyle diyorlarmis. Bı doktor öyle diyordu dinlemiştim
Aşı olsak zararı olur mu muamma, covit olsak atlatabilecek miyiz muamma... izole yaşayabiliyorsan gerek yok belki ama eş dışarda çalışıyorsa risklere açığız demektir. Benim oglum da eylül de 1. sınıfa başlayacak,aşı olacağım, nereye kadar korunabilirim ki...Evet ucu açık bir sorun yani hiç bilmiyorum beklicez artık biraz daha
Transfer den önce aşı çıkmış olsaydı hemen olurdum hiç düşünmedenAşı olsak zararı olur mu muamma, covit olsak atlatabilecek miyiz muamma... izole yaşayabiliyorsan gerek yok belki ama eş dışarda çalışıyorsa risklere açığız demektir. Benim oglum da eylül de 1. sınıfa başlayacak,aşı olacağım, nereye kadar korunabilirim ki...
İlk 3 ay için önermiyorlarmış. Sonrası için sana bırakıyorlar işte sorumluluğu. Ama o formlar ta aşılamanın en başından beri aynı. Bu süre içinde birsürü varyantı bilmemnesi de, bilimsel yayınlar da çıktı.Eşim bioentech aşısi oldu imza formunda gebelerde ve emziren anneler de denenilmemistir ve önerilmemektedir yazıyormuş tam bı muamma yani
Keşke devlet böyle bi hak tanısaydı içimiz rahat olurdu bizimde.Transfer den önce aşı çıkmış olsaydı hemen olurdum hiç düşünmeden
Sizin aşı olmadan önce çok araştırma yaptığınızı hatırlıyorum , birden fazla doktordan fikir almıştıniz sanki?İlk 3 ay için önermiyorlarmış. Sonrası için sana bırakıyorlar işte sorumluluğu. Ama o formlar ta aşılamanın en başından beri aynı. Bu süre içinde birsürü varyantı bilmemnesi de, bilimsel yayınlar da çıktı.
yine kendin araştırıp karar vermek lazım yani.
Doğru hatırlıyorsunuz. Kendi doktorum ben size bırakıyorum dedi ama geri kalan doktorlar önerdiler, aşı seçimini ise bana bıraktılar.Sizin aşı olmadan önce çok araştırma yaptığınızı hatırlıyorum , birden fazla doktordan fikir almıştıniz sanki?
Bizim dr kardesime sinovac demiş ve beklemesini söylemiş. Hiç içim almıyor aşı olmayı net bişi yok ve bebiş göbegimizdeyken direkt maruz kalacak öbür türlü ya virüs kaparsam basıma ne gelecek bu kez bebekle kendimide yine riske atıyorum emziriyo olsam hiç düşünmem. Allahım gercekten muallak bir durumKızlar aşı çıkmış. Vurulmakta istiyorum. Doktora sorayım bakalım ne diyecek. Etkisi az Sinovac vurgulayım diyorum.
Rasgele bı yerden bulasirda hap kullanmak zorunda kalırsam niye aşı olmadım diye kafaya takarım. Bi vurulayım diyorum bazende aşılama arttı bulaşması riski az olur diye düşünüyorum.Bizim dr kardesime sinovac demiş ve beklemesini söylemiş. Hiç içim almıyor aşı olmayı net bişi yok ve bebiş göbegimizdeyken direkt maruz kalacak öbür türlü ya virüs kaparsam basıma ne gelecek bu kez bebekle kendimide yine riske atıyorum emziriyo olsam hiç düşünmem. Allahım gercekten muallak bir durum
Canım hamilelere ve emzirenlere ilacı vermiyorlar zaten.Rasgele bı yerden bulasirda hap kullanmak zorunda kalırsam niye aşı olmadım diye kafaya takarım. Bi vurulayım diyorum bazende aşılama arttı bulaşması riski az olur diye düşünüyorum.
zorunlu kalıyorlarsa kar/zarar durumunu gözeterek veriyorlarmış. Ama cidden çok zorunda kalmaları gerekiyor sanırım.Canım hamilelere ve emzirenlere ilacı vermiyorlar zaten.
Doktorlar bile kararsız kalmışken bu kadar kafa karışıklığının olması çok doğal. Bir doktora soruyorsun ol diyor diğeri olma. O yüzden dediğin gibi kişi kendi kafasında ölçüp biçmeli hem artısını hem eksisini.zorunlu kalıyorlarsa kar/zarar durumunu gözeterek veriyorlarmış. Ama cidden çok zorunda kalmaları gerekiyor sanırım.
bence burda sıkıntı ilaç değil. Yani öleceğini düşünüyorlarsa veriyorlar ilacı zaten, sana bişey olursa allah korusun bebeğe zaten olacak. Bence problem covid19un bebeğe verebileceği zarar. Vücutta akciğeri, kalbi, pankreası, sindirim sistemini tutabilen bir virüs bebeğin nerelerini tutabilir allah korusun? Bi de varyant varyant geliyo pis virüs. Bi varyantın yapmadığını öteki maşşallah… he tabi varyantlara karşı da aşıların koruyuculuğunun düşme durumu da var, yaptırdığın halde de gelip bulabilir
Valla çok zor karar. Ben yaptırdım evet kafama yaptırmak daha çok yattı ama yaptırmamak da mantıklı mı, bi açıdan evet. Bi açıdan bence değil. En iyisi işte doktorlar ne diyosa onu yapmak.
Nicel beye soran oldu mu kızlar aşı durumunu o ne dıyor ? Ben de yeni başlıcam tüp bebek sürecıne aşı olup mu başlamalıyım bılmıorum kafam cokkarısıkzorunlu kalıyorlarsa kar/zarar durumunu gözeterek veriyorlarmış. Ama cidden çok zorunda kalmaları gerekiyor sanırım.
bence burda sıkıntı ilaç değil. Yani öleceğini düşünüyorlarsa veriyorlar ilacı zaten, sana bişey olursa allah korusun bebeğe zaten olacak. Bence problem covid19un bebeğe verebileceği zarar. Vücutta akciğeri, kalbi, pankreası, sindirim sistemini tutabilen bir virüs bebeğin nerelerini tutabilir allah korusun? Bi de varyant varyant geliyo pis virüs. Bi varyantın yapmadığını öteki maşşallah… he tabi varyantlara karşı da aşıların koruyuculuğunun düşme durumu da var, yaptırdığın halde de gelip bulabilir
Valla çok zor karar. Ben yaptırdım evet kafama yaptırmak daha çok yattı ama yaptırmamak da mantıklı mı, bi açıdan evet. Bi açıdan bence değil. En iyisi işte doktorlar ne diyosa onu yapmak.
Zorda kalırlarsa veriyorlarmis sanırım. İlacın zararından iyidir aşı diye düşünüyorum. Amann çok zor bı kararCanım hamilelere ve emzirenlere ilacı vermiyorlar zaten.
Aşın çıktıysa nicel beye danışıp ol bence başlamadan hamile kalınca bebeği düşünmekten napicani bilemiyosunNicel beye soran oldu mu kızlar aşı durumunu o ne dıyor ? Ben de yeni başlıcam tüp bebek sürecıne aşı olup mu başlamalıyım bılmıorum kafam cokkarısık
Evet virüs bebek için en kötüsü. Benim o kadar tanıdığım öldüki virüsten. 10 dan fazladır. Biri 50 yaşında, bazısı 40 li yaşlarda sağlıklı insanlardı. Baba oğul ölen var. 17 yasinda kanser hastası yakınım covid olunca kaldıramadı vürusu vefat etti. Bazısı kendi hatasından vefat etti. Aşı olmadılar. Evde atlatirim diye düşündüler sonları iyi olmadızorunlu kalıyorlarsa kar/zarar durumunu gözeterek veriyorlarmış. Ama cidden çok zorunda kalmaları gerekiyor sanırım.
Hazır hamile değilken direk aşı ol bence. Sanslisin bence bu konudaNicel beye soran oldu mu kızlar aşı durumunu o ne dıyor ? Ben de yeni başlıcam tüp bebek sürecıne aşı olup mu başlamalıyım bılmıorum kafam cokkarısık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?