Eskisi gibi degiliz

Inan ki herşeyden çok çocuk istiyordu. Istemiyorum dediğimde erken dediğimde kavga çıkıyordu sen istemiyorsun. Kendine güvenmiyorsun diye . Yine sonunda istediği de oldu allah bir evlat haberi de verdi ama ne oldu böyle
Öff yetti be diye cinlen bi kendine gelsin 😁 oh ya paşaya bak ne bu naz bu cilve anlamadım Konuş bence

O çok istiyordu bebek için çok istekli ama bana olan ilgisi kayboldu. Bazen kendimi bende değişmiş hissediyorum çirkinleşmiş hissediyorum acaba bu sebeple mi acaba cinsellik yasaklandığı için mi diyorum sebep bulam

O çok istiyordu bebek için çok istekli ama bana olan ilgisi kayboldu. Bazen kendimi bende değişmiş hissediyorum çirkinleşmiş hissediyorum acaba bu sebeple mi acaba cinsellik yasaklandığı için mi diyorum sebep bulamıyorum
Mesajınızı okuyan 10 yıllık evli doğurmuş kocasından birkaç yıldır ilgi görmüyor sanır sizi.Hormonlarının böyle hissettiriyor.hayatınızın merkezi kocaniz olmuş.merkeze çocuğunuzu koyun artik.bu kadar ilgi alaka istiyorsanız bebek yapmayıp birkaç yıl evliliğin tadını cikarmaliydiniZ.

İkiniz de istemiş yapmışsınız, bunun hesabını kimseye vermeye gerek yok öncelikle😊sağlıkla alırsınız kucağınıza inş.
Büyük ihtimal cinsel olarak uzaklaşmanızında etkisi olabilir, erkekler malesef bu süreci kadın kadar duygusal yaşamayabiliyorlar.
Hep siz adım atmayın ve nedenini kafanızda kurmayın açık açık sorun konuşun , derdi neymiş.
Cok teşekkür ederim. Inşallah🤲🏻🙏🏻🙂 bende 1 gün sokuluyorum . Sonra bakıyorum garip giden şeyler var . 4 5 gün bende soğuyorum. Derdi ne diye . Kendisi de diyor korkuyorum birliktelikten zarar gelir diye diyor . Anlayamıyorum

Merhaba. 1 buçuk senelik bir ilişkim vardı sonrasında severek evlendim. Şu an 6 aylık evliyim . Bir de bebek bekliyoruz. 2. Ayımdayım. Ama eşimle eskisi gibi değiliz. Bebek olduğundan beri sanki herşey değişmiş gibi. Eşim çok uzaklaştı. Asla yanaşmıyor sürekli yanına girip sokulan ben oluyorum. Sürekli ben ilgi gosteriyorum. Sanki hamile olan oymuş gibi. Özel bir ilgi beklemiyorum aslında. Ama olan ilgi de resmen kayboldu ailem farklı şehirde burda zaten kimseyi tanımıyorum. Kv. Var o kadar . Diyorum acaba farklı bir ilgi mi bekliyorum hayır o da degil. Olan ilgi de kayboldu bana ilgisi sevgisi şevkati yok resmen kayboldu. Sarıl bana dön diyorum omzun ağrıyor diyor dönüyor. Arkasını. Zaten 1 buçuk ay kadardır bebek beklediğimiz için de cinsel olarak ilişki de yok. Resmen kopma durumundayız zoruma gidiyor . Ben bu durumu nasıl düzelticem.
İleri yaş evlilikler ve hastalık dışında kesinlikle böyle erkenden çocuk sahibi olunması doğru değil. Sebebi de işte tam şuan yasadiklariniz. Hamilelikte evlilik değişime uğrar, doğum olur bir değişime daha uğrar. Anne kendi vücudundaki hormonal ve fiziksel değişimlerle baş etmeye çalışırken bir de bu değişikliklerle uğraşır. Sizin durumunuz daha zor çünkü bunların hepsinden önce adapte olunmuş bir evliliğiniz yok kendinizi sürekli bir değişimin içinde bulmuşsunuz. Evlenmeden önce 10 senelik ilişkiniz olsa bile evliliğin dinamiği farklıdır.
Hemilelikle birlikte erkeklerinde hormonları değişiyo . Bu yasadiklariniz çok normal eşiniz muhtemelen sizi zorlamamak için cinsellik adına bi adım atmiyodur.
Sizin nezdinizde tüm hanımlara sesleniyorum evlilikte mutluluk kumbaranizi doldurmadan, eşinizle evliliginizde yol almadan çocuk hayalleri kurmayın.
Size kolaylıklar diliyorum. Allah sağlıkla sihhatle kucağınıza almayı nasip etsin.

Mesajınızı okuyan 10 yıllık evli doğurmuş kocasından birkaç yıldır ilgi görmüyor sanır sizi.Hormonlarının böyle hissettiriyor.hayatınızın merkezi kocaniz olmuş.merkeze çocuğunuzu koyun artik.bu kadar ilgi alaka istiyorsanız bebek yapmayıp birkaç yıl evliliğin tadını cikarmaliydiniZ.
Alakasi yok ben olan durumdan bahsediyorum . Çocuk oldu ve bunun için kimseye hesap veremem ben . Sadece bir takım hoş olmayan değişikler olduğu için kendimi kötü hissediyorum .

Hayır canımat kovalamıyordu kendi özgür irademle evlendim. Sadece bebek haberi aldıktan sonra bir takım değişikler yüzünden şikayetçiyim. eşim çalışıyor. Gece işinde. Ailemden farklı yerdeyim ve burda bir çevrem yok corona nedeniyle bir aktivite de yok . Yalnız kaldığım için bunalabilyorum. Ve şu an hamileyim. Nerde ne kadar ne yapabilirim? Sürekli evde olarak canı sıkılıyor insanın.
Herkes evde ama buluyoruz kendimize bir aktivite

Arkadaşım evliliğinin ikinci ayında çocuk yapalım diye tutturdu adam istemedi otursun bi evliliğimiz, iyice tadalım demesine rağmen hamile kaldı. İlk senesini bebekle kutladılar. Sanırsın 15 yıllık evliler öyle sıkıcı öyle donuklar ki adam çocuğunu çok sevmesine rağmen eşinden hiç cicim ayı göremediği için hep şikayet etti tavır yaptı. Erken davranmışsınız. O yüzden tavır yapıyor olabilir. Alışır zamanla. Hem şu aptal dünyaya nasıl güvenip hemen cart diye çocuk yapıyonuz ya.. 🤷🏻‍♀️
Evcilik sanıyor çoğu evliliği de çocuğu da

Ne aceleniz vardı cocuk yapmaya

Tüm en ufak ya da büyük eşle ilgili konularda çocuk da olunca , çocuk niye yaptın , çocuk için acelen vardı minvalinde yorumlar da çok klişe oldu , tek sorun belki hamile olması değildir? Belki farklı sorunları vardır? Belki anne adayı olunca eşini daha farklı görüp bir şey olmasın diye uzak duruyordur? Çocuk sahibi olmayı istemek ve bunu hemen gerçekleştirmek çoğu kadin için mümkün olmayabilir

Konudan sadece sorunu hamilelik ile bağdaştırmak👏👏👏

Tüm en ufak ya da büyük eşle ilgili konularda çocuk da olunca , çocuk niye yaptın , çocuk için acelen vardı minvalinde yorumlar da çok klişe oldu , tek sorun belki hamile olması değildir? Belki farklı sorunları vardır? Belki anne adayı olunca eşini daha farklı görüp bir şey olmasın diye uzak duruyordur? Çocuk sahibi olmayı istemek ve bunu hemen gerçekleştirmek çoğu kadin için mümkün olmayabilir

Konudan sadece sorunu hamilelik ile bağdaştırmak👏👏👏
Yorumunuz için teşekkür ederim. Sebebin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ama bir can taşıyorum . Sizin de dediginiz gibi moralim bozuktu yok kocan dünyanın merkezi olmuş. Bulunduğum yerde arkadşım yok ailem burd değil ben kime tutunacağım merak ediyorum 🤔

Hayır canımat kovalamıyordu kendi özgür irademle evlendim. Sadece bebek haberi aldıktan sonra bir takım değişikler yüzünden şikayetçiyim. eşim çalışıyor. Gece işinde. Ailemden farklı yerdeyim ve burda bir çevrem yok corona nedeniyle bir aktivite de yok . Yalnız kaldığım için bunalabilyorum. Ve şu an hamileyim. Nerde ne kadar ne yapabilirim? Sürekli evde olarak canı sıkılıyor insanın.
Neden sürekli evdesin peki?
20 yaşındaymışsın.
Neden üniversite okumak, hadi evlendiniz bari eşinizle birlikte kariyer yapmak, maddi manevi yatırım yapmak, entelektüelliğinizi geliştirmek, gezmek görmek keşfetmek, hobiler edinmek, rahatça sevişmek, seyahatler, film günleri yapmak yerine koşa koşa doğurganlığının son demleriymiş gibi çocuk yaparsınız anlayamıyorum. 🤦🏼‍♀️
Daha çocuk olduğunuz yaşlarda çocuk yaparsanız tabiki dengede duramaz saçmalarsınız.

Inan ki herşeyden çok çocuk istiyordu. Istemiyorum dediğimde erken dediğimde kavga çıkıyordu sen istemiyorsun. Kendine güvenmiyorsun diye . Yine sonunda istediği de oldu allah bir evlat haberi de verdi ama ne oldu böyle
Sen kendine güvenmiyorsun dediğinde ne kadar güvendigini göstermek icin mi derhal çocuk yaptın?
Tabi ki güvenmiyorum, daha hayatta yaşayacaklarımız, öğreneceklerimiz var, bunun için ikimizde yeterli olgunlukta ve sorumluluk alacak durumda değiliz daha çok erken, anne baba olmadan önce edinmemiz gereken başka sıfatlarımız, başarmamız gereken başka önceliklerimiz var ama sen beni bunun için yetersiz görüyorsan buyur yeterli birileriyle olmak için gidebilirsin deyip çocuk yapmamak da bir tercihti oysa.
Bana böyle diyen eşim olsa ben yapacağım varsa bile yapmazdım çünkü.

Bence hamileliğinin daha başlarındayken gerçekten anne olmak istediğine ve olabileceğine emin misin? Seni mutlu edecek olan bu mu? Çocuğun doğacağı ortam maddi ve manevi olarak saglıklı ve yeterli mi? Yoksa pişman mı oldun ve çocuk doğduktan sonra da hazır olmadığın için mutsuz mu olacaksın? Doğru mu yoksa çok yanlış bir zaman mı diye iyice düşün derim.

Neden sürekli evdesin peki?
20 yaşındaymışsın.
Neden üniversite okumak, hadi evlendiniz bari eşinizle birlikte kariyer yapmak, maddi manevi yatırım yapmak, entelektüelliğinizi geliştirmek, gezmek görmek keşfetmek, hobiler edinmek, rahatça sevişmek, seyahatler, film günleri yapmak yerine koşa koşa doğurganlığının son demleriymiş gibi çocuk yaparsınız anlayamıyorum. 🤦🏼‍♀️
Daha çocuk olduğunuz yaşlarda çocuk yaparsanız tabiki dengede duramaz saçmalarsınız.

Sen kendine güvenmiyorsun dediğinde ne kadar güvendigini göstermek icin mi derhal çocuk yaptın?
Tabi ki güvenmiyorum, daha hayatta yaşayacaklarımız, öğreneceklerimiz var, bunun için ikimizde yeterli olgunlukta ve sorumluluk alacak durumda değiliz daha çok erken, anne baba olmadan önce edinmemiz gereken başka sıfatlarımız, başarmamız gereken başka önceliklerimiz var ama sen beni bunun için yetersiz görüyorsan buyur yeterli birileriyle olmak için gidebilirsin deyip çocuk yapmamak da bir tercihti oysa.
Bana böyle diyen eşim olsa ben yapacağım varsa bile yapmazdım çünkü.

Bence hamileliğinin daha başlarındayken gerçekten anne olmak istediğine ve olabileceğine emin misin? Seni mutlu edecek olan bu mu? Çocuğun doğacağı ortam maddi ve manevi olarak saglıklı ve yeterli mi? Yoksa pişman mı oldun ve çocuk doğduktan sonra da hazır olmadığın için mutsuz mu olacaksın? Doğru mu yoksa çok yanlış bir zaman mı diye iyice düşün derim.

Kendine göre doğru bir yorum yapmış olabilirsin. Ama ben çoğu yorumuna katılmıyorum . Burda uzun uzadıya neden çocuk yaptıgımi açıklayacak değilim. Okudum okumuş biriyim . Evlenme sebebimi de aynı şekilde açıklamak zorunda değilim. herkesin yaşantısı herkesin evlilik yaşi bir olacak birşey degil . Herkes 30 40 ina kadar yaşayıp daha sonrasında çocuk yapmak evlenmek zorunda da değil. Kaç yasina gelip evlenmemiş insanlar var . Siz onları desteklersiniz .Benim tercihlerim. Bu şekilde oldu. Çocuğum doğduğu zaman. Evet maddi ve manevi olarak ona yeterli gelebileceğimi rahat sağlayabileceğimizi düşündürüyorum. Kendine guvenmekle alakası yok nasıl bi saçmalık yapıp buraya bağladın. Cidden çok çirkin buldum o yorumu . Çocuk bak ben kendime güveniyorum ben yaptım bakarım gösterisi olarak görmüyorum. Siz görüyor olabilirsiniz. Çocuk durumunun da ben beklemiyor dum ama bir şekilde oldu. Bunu da nasıl olduğunu acıkmak zorunda değilim . Beni üzen birkaç şey yaşadım. Ve burda paylaşıp daha öncesinde yaşayan varmı diye sormak istedim. Bu çok paylaştığım bir durumu alıp çevirip kendi yaşamak istediğiniz hayatlara uydurup yorumluyorsunuz. Bir problemi paylaştım. Kalkıp burda arkadaşlar ben doğrumu yaptım çocukla siz olsanız çocuk yaparmisiniz siz nasıl yasamak istiyorsunuz diye mi sordum ben. Gerçekten anlamıyorum.

Erken olmuş evet hayatınıza güzellikler yanında zorluklar girecek.
Sizin tercihiniz.
Bazı şeyler yaşanarak öğrenilir.
Şimdi yazanlara kızıyorsunuz ama hayal kırıklıklarınız biriktiginde ne demeye bu kadar evlendim, yorgunluklariniz altinda yaşlanmış hissettiğinizde annelik için keşke acele etmeseydim diye kendiniz diyeceksiniz. :)
Elbette başkasından duyması pek hoş olmuyor..

Neyse ilişki yasak ilgi değil.
Eşiniz sanırım her yakınlaşmanın ilişkiye varmak zorunda olduğunu sanıyor.
Hamilelik lohusalık gibi dönemler kadının ilgiye en çok ihtiyacı olduğu zamanlar.
Geç olmadan beklentilerinizi dile getirin derim.

Bu yaslarda evlenen 10 kisiden 9u 20 yil sonra da bu sikayetlerle geliyor genelde. Sizin de sorununuz erken erken bazi seyleri tuketmek. Hic yasamadan buyumek,hic evlilik hayati olmadan anne olmak zordur. İleride kendiniz de anlayacaksiniz. Simdi biz soyleyince zorunuza gidiyor ama warrior princess warrior princess cok guzel anlatmis. Her kelimesine katiliyorum.

Kendine göre doğru bir yorum yapmış olabilirsin. Ama ben çoğu yorumuna katılmıyorum . Burda uzun uzadıya neden çocuk yaptıgımi açıklayacak değilim. Okudum okumuş biriyim . Evlenme sebebimi de aynı şekilde açıklamak zorunda değilim. herkesin yaşantısı herkesin evlilik yaşi bir olacak birşey degil . Herkes 30 40 ina kadar yaşayıp daha sonrasında çocuk yapmak evlenmek zorunda da değil. Kaç yasina gelip evlenmemiş insanlar var . Siz onları desteklersiniz .Benim tercihlerim. Bu şekilde oldu. Çocuğum doğduğu zaman. Evet maddi ve manevi olarak ona yeterli gelebileceğimi rahat sağlayabileceğimizi düşündürüyorum. Kendine guvenmekle alakası yok nasıl bi saçmalık yapıp buraya bağladın. Cidden çok çirkin buldum o yorumu . Çocuk bak ben kendime güveniyorum ben yaptım bakarım gösterisi olarak görmüyorum. Siz görüyor olabilirsiniz. Çocuk durumunun da ben beklemiyor dum ama bir şekilde oldu. Bunu da nasıl olduğunu acıkmak zorunda değilim . Beni üzen birkaç şey yaşadım. Ve burda paylaşıp daha öncesinde yaşayan varmı diye sormak istedim. Bu çok paylaştığım bir durumu alıp çevirip kendi yaşamak istediğiniz hayatlara uydurup yorumluyorsunuz. Bir problemi paylaştım. Kalkıp burda arkadaşlar ben doğrumu yaptım çocukla siz olsanız çocuk yaparmisiniz siz nasıl yasamak istiyorsunuz diye mi sordum ben. Gerçekten anlamıyorum.
Yorum istemiyorsan burada konu açma o zaman. Herkes özgürce yorum yapma hakkına sahip, senin istediğin yorumları yapmak zorunda değiliz.

Gerçekler bazen acıdır ve acıtır ama hayatta gerçeklere göz kapatıp da mutlu olamazsın. Burada hayat tecrübesi aktariyoruz, oku kendini gelistir, kaliteli vizyonunuz degerli misyonlarınız, maddi manevi olgunluğunuz, heyecanlarıniz, yasiniza uygun keyifli çılgınlıklarıniz olsun, evliliginiz ve planlarınız otursun, çocuk sonra yine olurdu diyoruz. Madem bu kadar ilgisiz ve mutsuzsun hamileliğinin ve hayatının başında tekrar düşünebilirsin diyoruz, banane yoksa.

Kocam yüzüme bile bakmıyor, hamileyim ilgilenmiyor diyen sensin. Ne diyelim yani çocuk yaşta evlenip çocuk yapma girişimlerinde bulunuyorsan karşınızdaki erkegın de daha çocuk oldugunun ve buna gore olgun olmayan davranışlar sergileyecegınin bilincinde olmalısın o zaman.

Artık sevmiyor olabilir, evlilik kaldıracak yaşta olmadığından sıkılmış olabilir, çocuk için heyecanlı hissetmiyor ve pişman olmuş olabilir. Mantıklı olan sebepler bunlar. Ne diyelim yani kocam yüzüme bakmiyor diyene, iyi tarafından düşün nazar değmesin diye çok bakmıyordur mu diyelim 😀

1 buçuk yıllık surecte üniveriste sürecinde sürekli birlikte vakit geçirdik evet 1 buçuk yıl biraz az bir süre ama huyumuz suyumuz ikimizinde aynıydı bir değişiklik yoktu. Ikimizde olduğumuz gibiydik ama araya bebek girdi ben ne oldu anlamadım. Bebek acaba bahane mi diyorum . Sebep ne anlayamiyorum
Üniversite bitti ee kariyerin? Daha önemli sorunların var sanki bu yasta cocuk yapilir mi ya. Fiziksel olarak bile rahim gelisimini 25te tamamliyor. O yuzden derler anne olmak icin en ideali 25-30 arasidir. Erken anne olmak istiyorum nasi bisey ya.

Doktor yasaklasa da başka şekilde de yatakta birbirinizle ilgilenebilirsiniz. Kocanizla konuşun daha taze evlisiniz aniden emekli moduna geçmek anlamsiz

Back
X