Eskisi gibi degiliz

Kendine göre doğru bir yorum yapmış olabilirsin. Ama ben çoğu yorumuna katılmıyorum . Burda uzun uzadıya neden çocuk yaptıgımi açıklayacak değilim. Okudum okumuş biriyim . Evlenme sebebimi de aynı şekilde açıklamak zorunda değilim. herkesin yaşantısı herkesin evlilik yaşi bir olacak birşey degil . Herkes 30 40 ina kadar yaşayıp daha sonrasında çocuk yapmak evlenmek zorunda da değil. Kaç yasina gelip evlenmemiş insanlar var . Siz onları desteklersiniz .Benim tercihlerim. Bu şekilde oldu. Çocuğum doğduğu zaman. Evet maddi ve manevi olarak ona yeterli gelebileceğimi rahat sağlayabileceğimizi düşündürüyorum. Kendine guvenmekle alakası yok nasıl bi saçmalık yapıp buraya bağladın. Cidden çok çirkin buldum o yorumu . Çocuk bak ben kendime güveniyorum ben yaptım bakarım gösterisi olarak görmüyorum. Siz görüyor olabilirsiniz. Çocuk durumunun da ben beklemiyor dum ama bir şekilde oldu. Bunu da nasıl olduğunu acıkmak zorunda değilim . Beni üzen birkaç şey yaşadım. Ve burda paylaşıp daha öncesinde yaşayan varmı diye sormak istedim. Bu çok paylaştığım bir durumu alıp çevirip kendi yaşamak istediğiniz hayatlara uydurup yorumluyorsunuz. Bir problemi paylaştım. Kalkıp burda arkadaşlar ben doğrumu yaptım çocukla siz olsanız çocuk yaparmisiniz siz nasıl yasamak istiyorsunuz diye mi sordum ben. Gerçekten anlamıyorum.
Ya iyi de simdiden adam gideyazmis. Bi kariyerin yoksa cocukla ortada kalican. Bunu öngörmek çok mu zor? Mesele ilgi degil burda senin geleceğin söz konusu bunu göremio musun? Çalışıyor musun?

20 yaşında nasıl üniversite bitiyor anlamadım. 2 yıllık falan galiba.
Ee peki çalışmak aklınıza gelmiyor mu, ilk yapmanız gereken şeyin çocuk olduğuna mı karar verdiniz?
İsterse en iyi yerlerde eğitim almış, yetişmiş olsun 20 yaşındaki kimse bir çocuk yetiştirecek donanımda olamaz.
Bir birey yetiştireceksiniz, bunun için yeterli vizyona, birikime, olgunluğa sahip olacağınızı nasıl düşündünüz. 20 yaşında kimse bir çocuk yetiştirecek düzeyde olamaz. Çünkü daha çocukluktan yeni çıktınız siz.
Yazık o çocuğa da size de

Kendi kendinize mutlu olmayı öğrenin, iş yeri sorunu, geçim derdi olabilir. Ayrıca çok erken davranmışsınız 3 senede evliliğin otoritesi anca oturur internetten baksaydınız uzman görüşlerine adam evliliğe yeni alışırken birden bebek olması bu ekonomi döneminde bir yıkım getirmiş olabilir.

Okudum okumuş biriyim diyebilmek, kuru kuru söylemekle ne fayda sağlıyor çalışmayınca ülkeye bi yararin dokunmayınca. Okumus olmak icin okumayin ya. 20 yaş ah dönebilsem keşke en güzel zamanlar. Neler neler yapabilirsin. Sen napiosun koca sırtı izlerken niye böyle olduğunun cevabini zaten söyleyenlere ne alaka diosun. 40 yıldır dünyadayiz sen yarısı kadar simdi sacma gelio da anladiginda da zaten ömrün geçmiş olacak.

Hamileliğin başında erkekler zarar verme korkusuyla uzak durabiliyor. Bizde de aynı şey oldu. Bir de siz hamilelik hormonlarının etkisiyle durumu daha abartılı görüyor olabilirsiniz. Yani kendinizi yetersiz hissedip onun ilgisinden şüphe etmeniz tamamen hormonlar ile ilgili bence. Zamanla düzelecektir. Şimdiden bunları düşünüp üzülmek yerine bebeğinizle ilgili sohbet edebiilirsinşz. Ne Kadar çok istese de bebek fikri erkeklerin kolay alışıp kabul ettiği bişey değil. Bizim kadar duygusal değiller .

20 yaşında nasıl üniversite bitiyor anlamadım. 2 yıllık falan galiba.
Ee peki çalışmak aklınıza gelmiyor mu, ilk yapmanız gereken şeyin çocuk olduğuna mı karar verdiniz?
İsterse en iyi yerlerde eğitim almış, yetişmiş olsun 20 yaşındaki kimse bir çocuk yetiştirecek donanımda olamaz.
Bir birey yetiştireceksiniz, bunun için yeterli vizyona, birikime, olgunluğa sahip olacağınızı nasıl düşündünüz. 20 yaşında kimse bir çocuk yetiştirecek düzeyde olamaz. Çünkü daha çocukluktan yeni çıktınız siz.
Yazık o çocuğa da size de
Evet hic anlamiyorum bunu ya insan bi durur ya ben ne gördüm bu hayatta daha ne biliorum ne ogretebilirim ne verebilirim cocuga der. Niye demiosunuz aglayasim gelio ya.

Merhaba. 1 buçuk senelik bir ilişkim vardı sonrasında severek evlendim. Şu an 6 aylık evliyim . Bir de bebek bekliyoruz. 2. Ayımdayım. Ama eşimle eskisi gibi değiliz. Bebek olduğundan beri sanki herşey değişmiş gibi. Eşim çok uzaklaştı. Asla yanaşmıyor sürekli yanına girip sokulan ben oluyorum. Sürekli ben ilgi gosteriyorum. Sanki hamile olan oymuş gibi. Özel bir ilgi beklemiyorum aslında. Ama olan ilgi de resmen kayboldu ailem farklı şehirde burda zaten kimseyi tanımıyorum. Kv. Var o kadar . Diyorum acaba farklı bir ilgi mi bekliyorum hayır o da degil. Olan ilgi de kayboldu bana ilgisi sevgisi şevkati yok resmen kayboldu. Sarıl bana dön diyorum omzun ağrıyor diyor dönüyor. Arkasını. Zaten 1 buçuk ay kadardır bebek beklediğimiz için de cinsel olarak ilişki de yok. Resmen kopma durumundayız zoruma gidiyor . Ben bu durumu nasıl düzelticem.
Çocuk yapmakta biraz acele etmişsiniz canım keşke biraz birbirinizi yaşasaydınız da sonra çocuk olsaydı inşallah dönemsel bi şeydir eşinin kafasını kurcalayan bişey vardır belkş ilgi beklemekten ziyade bi sıkıntısı mı var onu sorun belki bi derdi vardır

Hayır canımat kovalamıyordu kendi özgür irademle evlendim. Sadece bebek haberi aldıktan sonra bir takım değişikler yüzünden şikayetçiyim. eşim çalışıyor. Gece işinde. Ailemden farklı yerdeyim ve burda bir çevrem yok corona nedeniyle bir aktivite de yok . Yalnız kaldığım için bunalabilyorum. Ve şu an hamileyim. Nerde ne kadar ne yapabilirim? Sürekli evde olarak canı sıkılıyor insanın.

Çalışmayı niye denemiyorsun ?
Sıkıntıdan çocuk mu yapılır sadece.

İsteyen istediği zaman cocuk yapar birçok insana göre erken yaşta oturmamış evlilikte cocuk yapmak bilincsizlik olsa bile konu sahibi burada derdini anlatmaktan cok yorum yapanlara kendini anlatmak zorunda hissetmiş hayır kocam da istiyordu diye. Herkes her şeye asırı duyarlı yaklaşıyor ama bu yapılan da bir siddet bence, isteyen istediği zaman doğurur kimse kimsenin hayat görüşüne tercihlerine göre yasamak zorunda değildir. Konu sahibi de erken yaşta oturmamış evlilikte cocuk yaptım napıcam diye sormamış sonucta sorduğu soru baska yorumlar bambaşka.
Insallah sorunsuz bir hamilelik geçirir ve saglkkla kucağınıza alırsınız, bence su an hormonal olarak da esinizden ilgi beklıyor olabilirsiniz ama sizin dediğinizi ben de yaşadım (hamilelik zamanı degil ama normal seyirde) sonra ben kendim abarttığımı dusundum fark ettim ya da öyle diyim. Acık acık da konustum benimle ilgilenmiyorsun beni sevmiyorsun o zaman diye, hayır sen abartıyorsun dedi o zaman sen yaklaş sen ilgi göster niye hep benden bekliyorsun dedi sonra fark ettim ki ben uzak duruyor hep ondan beklıyormusum, ben biraz yakın olunca o da biraz daha yakın oldu. Bir de benim fikrim kadınlar cok trip atmayı sever ya trip atmayın tavır yapmayın normal davranın, ama bu yaptıgı hareketi normalleştirmek için degil, Siz kendiniz normal hayatınıza devam edin o öpünce öpün o sarılınca sarılın, ama yok o hic yapmıyor diyorsanız acık acık söyleyin, “bana ilgi göster” şeklinde degil ama, “ben ilgi seviyorum ve bana böyle davranınca beni sevmediğini düşünmeye başladım bu da beni üzüyor, beni üzmek istemeyeceğini biliyorum belki bunu da yaparken farkında değilsin ama seninle paylaşmak istedim uzun suredir aklımı kurcalayan bir konuydu” şeklinde yaklaşabilirsiniz. Hani şunu yap bunu yap olarak degil de sen böyle yaptığında ben cok mutlu oluyorum diyerek, yaptıgı zaman da bir öpücükle tebessumle mutlu olduğunuzu göstererek bence. Bir de dedigim gibi belki simdi ondan beklediğiniz için hep siz de uzaklaşmış olabilirsiniz farkında olmadan🥰 bir de şunu düşünün sonucta sizin kocanız yani erkekler cok duygularını göstermiyorlar nasılsa biliyor diye bu gösteriyi sureklı hale getirme ihtiyacı hissetmiyorlar, cok da üstüne dusunup takmayın yani sonucta evlisiniz hamilesiniz onun cocugunu taşıyorsunuz sevmeme istememe uzaklaşma gibi bir durum olamaz ki, kendinizi rahatlatın stres yapmayın lütfen🙏🏼

Kendine göre doğru bir yorum yapmış olabilirsin. Ama ben çoğu yorumuna katılmıyorum . Burda uzun uzadıya neden çocuk yaptıgımi açıklayacak değilim. Okudum okumuş biriyim . Evlenme sebebimi de aynı şekilde açıklamak zorunda değilim. herkesin yaşantısı herkesin evlilik yaşi bir olacak birşey degil . Herkes 30 40 ina kadar yaşayıp daha sonrasında çocuk yapmak evlenmek zorunda da değil. Kaç yasina gelip evlenmemiş insanlar var . Siz onları desteklersiniz .Benim tercihlerim. Bu şekilde oldu. Çocuğum doğduğu zaman. Evet maddi ve manevi olarak ona yeterli gelebileceğimi rahat sağlayabileceğimizi düşündürüyorum. Kendine guvenmekle alakası yok nasıl bi saçmalık yapıp buraya bağladın. Cidden çok çirkin buldum o yorumu . Çocuk bak ben kendime güveniyorum ben yaptım bakarım gösterisi olarak görmüyorum. Siz görüyor olabilirsiniz. Çocuk durumunun da ben beklemiyor dum ama bir şekilde oldu. Bunu da nasıl olduğunu acıkmak zorunda değilim . Beni üzen birkaç şey yaşadım. Ve burda paylaşıp daha öncesinde yaşayan varmı diye sormak istedim. Bu çok paylaştığım bir durumu alıp çevirip kendi yaşamak istediğiniz hayatlara uydurup yorumluyorsunuz. Bir problemi paylaştım. Kalkıp burda arkadaşlar ben doğrumu yaptım çocukla siz olsanız çocuk yaparmisiniz siz nasıl yasamak istiyorsunuz diye mi sordum ben. Gerçekten anlamıyorum.
Kendi doğrularınızı savunduğunuz için tebrik ederim.

Üniversite bitti ee kariyerin? Daha önemli sorunların var sanki bu yasta cocuk yapilir mi ya. Fiziksel olarak bile rahim gelisimini 25te tamamliyor. O yuzden derler anne olmak icin en ideali 25-30 arasidir. Erken anne olmak istiyorum nasi bisey ya.

Bu ülke de üniversite okumakta bir kariyer oluyor bunlara göre.
Konu sahibi gibi o kadar çok düşünen var ki, üniversite okudum tamam bitti evleneyim.
Benim hemşirelik okuyup çalışmayan ev hanımı olan arkadaşlarım bile var hayret ediyorum.
İşte soran olursa üniversite de okudum deyip geçiyorlar :)

Konu sahibi gibi o kadar çok düşünen var ki, üniversite okudum tamam bitti evleneyim.
Benim hemşirelik okuyup çalışmayan ev hanımı olan arkadaşlarım bile var hayret ediyorum.
Benim de aynı şekilde bir psikolog arkadaşım var. Üstelik okulu 1.lik ile bitirmişti. Hiç çalışmadı, okulun bittiği yaz evlendi 3 - 4 ay sonra çocuk yaptı. Şimdi evde çocuk büyütüyor. Ama hala psikoloji okudum, 1.likle bitirdim diye havasını atar.
Bitirdin de neye yaradı ya, ne yapmışsın ki bitirip sanki.

Merhaba. 1 buçuk senelik bir ilişkim vardı sonrasında severek evlendim. Şu an 6 aylık evliyim . Bir de bebek bekliyoruz. 2. Ayımdayım. Ama eşimle eskisi gibi değiliz. Bebek olduğundan beri sanki herşey değişmiş gibi. Eşim çok uzaklaştı. Asla yanaşmıyor sürekli yanına girip sokulan ben oluyorum. Sürekli ben ilgi gosteriyorum. Sanki hamile olan oymuş gibi. Özel bir ilgi beklemiyorum aslında. Ama olan ilgi de resmen kayboldu ailem farklı şehirde burda zaten kimseyi tanımıyorum. Kv. Var o kadar . Diyorum acaba farklı bir ilgi mi bekliyorum hayır o da degil. Olan ilgi de kayboldu bana ilgisi sevgisi şevkati yok resmen kayboldu. Sarıl bana dön diyorum omzun ağrıyor diyor dönüyor. Arkasını. Zaten 1 buçuk ay kadardır bebek beklediğimiz için de cinsel olarak ilişki de yok. Resmen kopma durumundayız zoruma gidiyor . Ben bu durumu nasıl düzelticem.
Hamileliginiz riskli degilse iliskiye girebilirsiniz. Hamilelik yüzünden neden iliskiye girmediginizi anlayamadım.
Bunun dışında gozlemlerime gore erkekler cinsellik yasayamayinca sefkat gostermiyorlar maalesef once bu ihtiyacın giderilmesine odaklaniyorlar

Benim de aynı şekilde bir psikolog arkadaşım var. Üstelik okulu 1.lik ile bitirmişti. Hiç çalışmadı, okulun bittiği yaz evlendi 3 - 4 ay sonra çocuk yaptı. Şimdi evde çocuk büyütüyor. Ama hala psikoloji okudum, 1.likle bitirdim diye havasını atar.

İşte sadece okul okumuş oluyorlar.
Ben asla küçümsemiyorum 2-4 yıllık diye ama okulu bitirip evlenmek, koca parası yemek bana doğru gelmiyor.
Önce kendi ayaklarının üstünde dur sonra ne yapıyorsan yap dimi.

Size şunu diyeyim çocuk dogunca her şey daha zor olacak ve evliliginize dair bildiginiz her şeyi unutup en bastan başlayacaksınız,

Bunları yaşayan oldu mu diye merak etmişsiniz, büyük ihtimalle 18 yaşında aklına evlilik düşmüş biri olarak biraz araştırsaydınız, soruştursaydiniz, gözlemleseydiniz şunları görürdünüz:
1 - Erkekler evlenince genelde değişir, sevgililikte ağzına bakan bile
2- Erkeler karısı hamile kalınca değişir,
3- Erkekler çocuk olunca değişir.
Kimisi az kimisi çok, hiç değişmeyen ilk günkü gibi aşık olan o erkekleri az sayıdaki şanslı kadın kaptı 😅
Kendinizi yalnız hissediyorsunuz ,o yüzden abartıyorsunuz sanırım, bebeğiniz olacakmış hazırlık için kitaplar okuyun, mesela pano işleyin bebeğinizin odası için, netten dizi izleyin , ha bir de sevişmeyi de yasaklamamıştır herhalde doktor birleşme olmadan da sevişebilir , sevişin ve şu stresi gerginliği atın üzerinizden.

Belki eşinizin aklında çocuk fikri yoktu baba olmaya hazır değildi biraz zaman verin ona üzerine gitmeyin bence doktor kontrollerine beraber gidin biraz karnınız büyüsün hareketlerini falan hissetmeye başlayınca değişir belki.

Bu biraz yeni nesil karın tokluğuna zevk veren kadın kategorisi oluyor ya. Okumus insanların hayatta hic calismadan yan gelip yatayım isteklerini anlamlandiramiyorum baska türlü. Eskiden kadinlar okumuyordu mecbur koca eline bakiodu. Simdiki nesildeki kadinlar bunu niye yapıyor baska aciklamasi yok yani.

Bu biraz yeni nesil karın tokluğuna zevk veren kadın kategorisi oluyor ya. Okumus insanların hayatta hic calismadan yan gelip yatayım isteklerini anlamlandiramiyorum baska türlü. Eskiden kadinlar okumuyordu mecbur koca eline bakiodu. Simdiki nesildeki kadinlar bunu niye yapıyor baska aciklamasi yok yani.

Pembiş gelin olup sunum yapmak, sunumu yaparken de okudum kültürlüyüm havası atmak için :confused:
Madem evleneceksin neden üniversite okuyorsun, okumayan evlenemiyor mu :D
Kendimi bildim bileli çalışıyorum.
Ne eşimden ne de evlenmeden önce babamdan para almadan yaşadım.
Evde yatayım koca/baba parası yiyeyim diye lüks bir hayatım olmadı :D

Pembiş gelin olup sunum yapmak, sunumu yaparken de okudum kültürlüyüm havası atmak için :confused:
Madem evleneceksin neden üniversite okuyorsun, okumayan evlenemiyor mu :KK70:
Kendimi bildim bileli çalışıyorum.
Ne eşimden ne de evlenmeden önce babamdan para almadan yaşadım.
Evde yatayım koca/baba parası yiyeyim diye lüks bir hayatım olmadı :KK70:
Ben ücretsiz izindeyim o bile tuhaf oluyor ay sonu geliyor maas yok, mecburen eşim verecek de harcayacagim falan tuhaf yani ...bi de benimki kaynana gibidir her şeye karışır. Dün cocuga aktivite masasi alalım dedim 2 saat cocugun bunla oynayabilir duzeyde olup olmadığını tartıştık yeminlen alacağım şeyden soğudum ya...

Back
X