• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle düşünceleri paylaşmak

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
Merhaba bayanlar, benimki tam olarak sorun değil, özellikle eşinizin ailesi ile alakalı konularda istemediğiniz yada rahatsız olduğunuz bir konuda yada çok sık görüşmek istemeyip biraz mesafe koymak istediğinizde bunu eşinizle konuşup düşüncelerinizi anlatıp fikir alışverişi yapıyor musunuz? Ben anlattığımda güzel bir dille anlatsam bile suçlu dönüp dolaşıp ben oluyorum.Birde eşinizin ailesine ne sıklıkla gidiyorsunuz yada onlar size geliyor? Yarım saatlik mesafe varsa gitme sıklığı sizce ne olmalı?

Son düzenleme:
Biz hemen herşeyi konuşuyoruz.
Kocamın anne ve babasıyla bir sorunum yok,çok şükür.
Ama sülalede hoşuma gitmeyen kişilerle az görüşmek istediğimi bilir,ona göre mesafeliyizdir zaten.

eşe ailesinin dedikodusu yapılmaz. bir sorun varsa direkt sorunlu olunan kişi ile çözülür. erkek ailesinin hatalı olduğunu bilsede onlara laf söyletmez. okları sana çevirir. (karıncayı becerecen belini incitmeyecen) not: karınca eşinin ailesi belide eşin oluyor :)

Merhaba bayanlar, benimki tam olarak sorun değil, özellikle eşinizin ailesi ile alakalı konularda istemediğiniz yada rahatsız olduğunuz bir konuda yada çok sık görüşmek istemeyip biraz mesafe koymak istediğinizde bunu eşinizle konuşup düşüncelerinizi anlatıp fikir alışverişi yapıyor musunuz? Ben anlattığımda güzel bir dille anlatsam bile suçlu dönüp dolaşıp ben oluyorum.

Hiç kimse ailesi hakkında kötü bir şey duymak istemez. Şikayet ettiğiniz sürece huzursuz olan siz olursunuz.
Mesafe koymak istiyorsanız koyun, gitme sıklığını kendiniz belirleyin. Bunu eşinizle konuşmanıza gerek yok, kendi kararınız. Ama eşinizin kararlarına da müdahale etmeyin, saygı gösterin.

Maalesef aci gercek erkek ailesinin gorunmez bir dokunulmazligi vardir ben artik konusmuyorum o konularda tepkimi koyuyorum neden derse su sebepten deyip kapatiyorum ister saygi duyar ister duymaz

Hiç kimse ailesi hakkında kötü bir şey duymak istemez. Şikayet ettiğiniz sürece huzursuz olan siz olursunuz.
Mesafe koymak istiyorsanız koyun, gitme sıklığını kendiniz belirleyin. Bunu eşinizle konuşmanıza gerek yok, kendi kararınız. Ama eşinizin kararlarına da müdahale etmeyin, saygı gösterin.
Bugün gitmeyelim, birkaç gün sonra gideriz deyince de kavga çıkarıyorsa?

Ailesi söz konusu olduğunda objektif davranabilen insan o kadar az ki.
Kadın olsun erkek olsun maalesef bunun fikir alışverişi olmuyor.
Eşinize ne kadar söylerseniz söyleyin farkında bile olsa, gün gelir sizi suçlar yine siz huzursuz olursunuz.
En iyisi görmezden gelip, kendi tepkini kendin koymak, mesafe candır.

Ben konuşuyorum doğrusu ama benim kocam haklı kimse ona göre yorum yapar mesela ben kendi ailemle olan düşüncelerimi de konuşabilirim kocamla bilmiyorum kendimden supeye düştüm şuan bizdemi var acaba fark

Haftanın 3 günü ordaysanız fazla. Çalışan da insansınız kendi evinizde vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Bu kadar sık görüşmek istiyorsa evlenmeseymiş. Asla tartışma çıkmasın diye istemediğiniz şeylere evet demeyin. Tartışma çıkmadan düzelmez çünkü. Bırakın kavga çıkarsın zamanla sizdeki kararlılığı görür değişir diye umuyorum. Ama sizin kararlı olmanız lazım. Yoksa ilerde artık sizin tahammülünüzün aştığı noktya geldiğinizde e bunca zaman bir şey demedin şimdi ne oldu olur.

Ailesini ona karşı eleştirmeyin ama. Bundan kimse fayda sağlamaz. Kimse ailesi hakkında kötü şeyler duymak istemez. Zaten ailesi melek bile olsa haftanın her günü çekilmez.

Bugün gitmeyelim için sebep ne?
Evlilik denge kurma sanatıdır. Bu dengeyi de malesef ülkemiz koşullarında kadın kuruyor. Siz dengeyi kuramazsanız dengesiz bir evliliğiniz olur.

Bugün gitmeyelim diyince kavga mı çıkarıyor, izin vermeyin. Bugün gitmeyelim çünkü yorgunum, hastayım. Bugün gitmeyelim çünkü ben bugün için plan yapmıştım sana sürpriz yapacaktım. Bugün gitmeyelim çünkü izlemeyi çok istediğim film var ekranda vs.

Bir de bugün gitmeyelim çünkü ben sık gitmek istemiyorum, mesafe koymak istiyorum.

Sizin eşiniz ailenize karşı hangi tutumu sergilerse kızmazsınız ona?

Merhaba bayanlar, benimki tam olarak sorun değil, özellikle eşinizin ailesi ile alakalı konularda istemediğiniz yada rahatsız olduğunuz bir konuda yada çok sık görüşmek istemeyip biraz mesafe koymak istediğinizde bunu eşinizle konuşup düşüncelerinizi anlatıp fikir alışverişi yapıyor musunuz? Ben anlattığımda güzel bir dille anlatsam bile suçlu dönüp dolaşıp ben oluyorum.Birde eşinizin ailesine ne sıklıkla gidiyorsunuz yada onlar size geliyor? Yarım saatlik mesafe varsa gitme sıklığı sizce ne olmalı?
düşüncelerimi direk ve net olarak söylerim... aynı sehırdeyız ama arcala 15 dk lık mesafedeyız ortalama 2 haftada bır gorumcemler bıze gelır kızımı gormek ıcın bu bazen bır ayıda bulur, kv dem vefat ettı kp sag ama haftada bır bes dk ugrarız o kadar bazen ben gıtmem yada gıdemem mısafırım olur, sehır dısında olurum vs vs esım tek gıder....
bence maksımum haftada bır gorusmek yeterlı fazlası zarar hele kı yarım saatte mesafe varsa ısteyen buyursun gelsın ama ben zırt pırt gıdemem...

Bugün gitmeyelim dediğinizde tartışma çıkıyorsa bahane bulacaksınız. Yorgunum, halsizim, hastayım, evde işim var, yemek yapacağım, börek açacağım, temizlik yapacağım vs.

Başka planlar yap o zaman gitmek için daha az zamanınız olur

Düşüncelerimi saygı çerçevesi içinde dile getiriyorum. Bozuluyor olabilir bazen sonuçta ailesi. Sorunumda yok zaten.. onun dışında bayramda görüyorum diğer akrabaları. Ailesinede canımız isteyince gidiyoruz,çocuğu bırakmak için.. 1 saat kadar oturup kalkıyoruz. Haftasonları bırakıyoruz genelde.. onun dışında ev gezmesi gibi pek gitmeyiz. Çocuktan öncede on günde bir falan yemeğe gider çayı içer kalkardık. İşte bizde durumlar böyle :)

ortada buyuk bi problem veya kasitli yapilan birsey yoksa esimin anne babasi hakkinda ona biseyler soylemeyi tercih etmem ki bugune kadar boyle bisey yapmadimda sorun yasamadigm icin kaynanam ve kayinbabamla.....ama o onlardan yana ciddi anlamda gercekten haksiz yere bir davranisla karsi karsiya kalmis olsaydim uzuntumu esime dile getirirdim anne babasini kotulemeden.cunku ne olursa olsun kimse anne babasina laf soyletmez bende soyletmem bu yuzden boyle bir konuda esimlekirgnlk yasamak istemezdim......diger soruna gelincede benim kaynanamlarla mesafem 10 dk ama haftada bir filan gorusuyoruz.esimin hic vakti olmuyo zaten o iki haftada bi gorusur cogu zaman.oda yarim saat filan.ama annenlere gidelimmi.desem esim cok sevinr.demeyincede problem yaratmaz.

Benim esim bu konuda cok anlayislidir sagolsun tek bikez bile annemleri ara veya sunu yap bunu yap dememistir. Icinden gelirse ara diyen biridir hep. Ben Esimin ailesini cok sevdigim icin kendim gitmek isterim zaten ama esimin ailesi bize uzak bi mesafede, iki saatlik bi uzaklik oldugu icin ayda bir veya iki defa gidiyoruz.

Aile konularinda baski yapmak herzaman ters teper bunu anladim... Ben ilk baslarda esime kendi aileme gidelim diye cok söyerdim yada aramasini dile getirirdim baktim ben böyle yaptikca inada bincek is tamamen biraktim bende. Simdi o nezaman isterse ozaman katilir bana.

Esinizin sizin ailenize karsi tutumu nasil?

Bence Haftada bir defa gitmek yeterlidir. Hatta birakin esiniz tek gitsin istedigi Zaman ve sizde dilediginizde esinize katilir birlikde gidersiniz.
Tabi bunu ben ailene mesafe koymak adina yapiyorum demeyin:) diger arkadaslarin söyledigi gibi bahanelerle gecistirebilirsiniz. Yada gercekten cok rahatsiz oldugunuz bi durum varsa bunu esinizle güzel bi sekilde konusun derim. Önemli olan esinizi suclamadan yaklasin.

Yani ben neyse ona içimdekileri söylerim açıkçası
Paylaşmassam patlarım !!
Eşim dinler ve sonra yaşlı insanlar boşver der
Birşekilde elhamdülillah rahatlatır.
Gitme sıklığı kızıma kv bakıyor eşim ile mesai saatllerimiz aynı her gün sabah akşam annesini görür 5 dk
BELKİ 1 ayda belki 2 ayda bir gider 2-3 saat kalır döneriz.Bazen öyle denk gelirse 3 haftada 1 de oluyor
Koşul yok bize bağlı ....

Annesiyle ilgili cok konusmayi tercih etmesem de (laf soyletmeyecegini bildigim icin) diger aile bireyleriyle ilgili yumusak bir dille abin soyle demisti yengen boyle yapmisti hos degil bunlar diyorum. Benimki huylarini bildigi icin cok sesini cikarmiyor.

Back
X