Esle ilgili sorun..

Nezzolgunnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
200
72
48
33
Kızlar merhaba,
Nerden başlayacağımi bilemiyorum yazımı kısa tutmaya çalışacağım. 26 yaşında 1 senelik evliyim ve 4 aylık hamileyim. Eşim subay olduğu için başka şehirde herkesten uzak yerdeyiz. Benim sorunum eşim ile ilgili. Haziran ayında ailelerin yanına gittik kaldık 2 hafta kayinvalidemde ve kendi annemlerle. Fakat eşim ordaykende ve döndükten sonra çok değisti ya da ben öyle zannediyorum. Tatile gitmeden önce oturup beni dinlerdi birseye alınsam gönlümü almaya çalışırdı. Tatilden döneli 2 ay oldu ve eşim 1 aydır yanımda değil zaten görevinden dolayı. Birşey oluyor mesela çok yanlışa çekiyor olayı. Hamilelikten dolayı belki çok hassasım fakat istiyorum eşim yanımda olsun. Bir konuda tartışsak uzuyo 1 gün hiç konuşmuyoruz. Güzelce diyorum böyle yapmayalım çocuk gibi triplesmeyelim bsy varsa yanlışa çekmeden konuşalım tm diyo sonra yine aynı. Dün akşam mesela bi konu konuşuyoruz hastaneye gitmistim kadın doğuma ordada doğum yapmış bir kadın kocasıyla dolaşıyordu. Dedim kocası kadına ne güzel destek çıkıyor yanında oluyor falan. Sonra olayı kendisine çekti sanki ben öyle bir insan değilim hiç bir şey yapmıyormuşum gibi konuşuyorsun dedim ben sadece söyledim birşey söylemedim yok şöyle böyle olay büyüdü ben daha cevap yazmadım beni ne aradı ne sordu. Eşim böyle bir insan değildi tatile gidip geldik çok farklı olmaya başladı sen her şeyi abartıyorsun diyor konuşmayınca denedim anlaşamıyoruz. Onun dışında çok şükür kavga şiddet yok sadece bu olay sen ben olayı oluyor bazen bende sinirli oluyorum. Sizce böyle bir durumda eşime nasıl tepki vermem gerekiyor kızlar düzelmesi ve daha anlayışlı olması icin neler olmasi gerekiyor ? Uzun oldu biraz kusura bakmayin :(

Eşiniz laf sokmalarınızdan sıkılmış bence..
Doğru olabilir canım ama yaptığı davranışlara göre söylüyorum ben birseyleri ve ben ister istemez tedirgin oluyorum. Ufak tefek şeylerde böyle oluyor ilgi gösterirdi güzel cümleler kurardı bu ara hiç bir şey yapmıyor. Bu da üzüyor beni.

Normalde iyi birisi ile belki daralmış bunalmıştır.
Birde kıyaslanmayı kimse sevmez.

Doğru olabilir canım ama yaptığı davranışlara göre söylüyorum ben birseyleri ve ben ister istemez tedirgin oluyorum. Ufak tefek şeylerde böyle oluyor ilgi gösterirdi güzel cümleler kurardı bu ara hiç bir şey yapmıyor. Bu da üzüyor beni.
Erkekler laf sokucu imalardan pek hoşlanmaz.."Hastanedeki adam hamile eşiyle nasılda ilgileniyodu" gibi..

Başka insanları örnek göstermeden iletişim kurmaya çalışın, "buaralar ilgiye çok ihtiyacım var, keşke beni biraz sevsen, ilgilensen" diyin mesela..

Ha ayrıca belki birazda o sizden ilgi bekliyordur, halini hatrını sorun.
Bunalmış adam bişilerden belliki..

Eşlerede bazen sanki kendisi hamileymiş gibi hal aliyo. Bi tripler bi alinganliklar. Bende 4 aylik hamisim cnm. Benim adamda bazen boyle davraniyor. Ona biraz soğuk davranıyorum akli başına geliyor

Erkek şu kadına bak eşine nasıl destek oluyo dese biz kadınlarda o lafı ettiğine pişman ederiz. Kıyaslamak hiç hoş değil.
Bi de laf sokmayın direk söyleyin problem neyse. İmadan anlamaz erkekler.

E şu kadına bak, kocasına ne de güzel davranıyor dese siz üzerinize alınmaz mısınız?
Kirilirim tabi o anda amacım laf çarptırmak değildi aslında kendimi yanlış ifade ettim bir çok şey var da dün ku olayı anlattım böyle bir karakterde insanda değilim. Sürekli böyle birilerini örnek gösteren kişi de değilim öyle muhabbet ediyorduk buna benzer diğer konuları dikate almayıp bunun üzerine yoğunlaştı. Anlatmak istediğim aslında bazı konularda agresif olmaya başladı bsy konusamiyorumda. Nasıl güzelce konuşabiliriz bilmiyorum 1 gün ya da 2 gün konuşmamak çok saçma ve hep ben adımı atıyorum skliyorum. Hamile kalmadan önce böyle değildi. Hani ne oldu da değişti cozemiyorum

Öylesine söylemediginizi hepimiz biliyoruz.Bu tarz imalar sadece can sıkar subay bi kocayla evlenirken bu durumlara hazırlıklı olmalıydınız.Eşiniz bunlardan sıkılmıştır keşke en azından bu durumlara ve evliliğe alışana kadar çocuk sahibi olmasaydınız ama olan olmuş.Degistiremeyeceginiz şeyler için laf sokmayı bırakırsanı hayatınızı kendinize zehir etmemiş olursunuz.Tabi esinize de.

Kirilirim tabi o anda amacım laf çarptırmak değildi aslında kendimi yanlış ifade ettim bir çok şey var da dün ku olayı anlattım böyle bir karakterde insanda değilim. Sürekli böyle birilerini örnek gösteren kişi de değilim öyle muhabbet ediyorduk buna benzer diğer konuları dikate almayıp bunun üzerine yoğunlaştı. Anlatmak istediğim aslında bazı konularda agresif olmaya başladı bsy konusamiyorumda. Nasıl güzelce konuşabiliriz bilmiyorum 1 gün ya da 2 gün konuşmamak çok saçma ve hep ben adımı atıyorum skliyorum. Hamile kalmadan önce böyle değildi. Hani ne oldu da değişti cozemiyorum

Normalleşin, bir süre kendi haline bırak. İlgi bekliyorum konuşmasını bir ay sonra yap. Böylece üst üste sık boğaz ediyor konumuna düşmezsin.

Erkekler karşılaştırma kıyaslama gibi şeyler duyunca soğuyor karşı taraftan.Ters teper yapacağı varsa da yapmaz.Dikkat edin bence .O da size bir arkadaşın eşi hem çocuk bakıyor hem hamile hem de yogun çalışıyor eviyle de ilgileniyor bak ne güzel dese alınırsın kendini eksik görürsün.Kimse sevmez yani.Kocasıyla doktora kontrole gidemeyenler bile var çünkü şükretmek istiyorsak.Benim eşim de görevdeyken millet kocasıyla kontrole giderken ben hep tek gitmiştim.Ama bunu bile bile evlendim.Hiçbir zaman beklenti içine girmeyip şükrettim.

Evet kızlar doğru söylüyorsunuz evlenmeden önce 4 sene sevgili kaldık. Farklı iş yerinde çalışıyordu. 2 senedir bu meslekte. Her şeyi kabullendim. Bu ara kendiside yoğun işleri ağır olduğu için belki o da bana farklı davranıyor. Eşime başkalarıyla kıyaslamam aslında duygusal anlamda söylemiştim. Karşımdaki kim olursa olsun kırmamaya çalışırım hamileleginde vermiş olduğu bir durum var sanırım. Bazen esimde sanki o hamileymiş gibi davranabiliyor :)

Kızlar merhaba,
Nerden başlayacağımi bilemiyorum yazımı kısa tutmaya çalışacağım. 26 yaşında 1 senelik evliyim ve 4 aylık hamileyim. Eşim subay olduğu için başka şehirde herkesten uzak yerdeyiz. Benim sorunum eşim ile ilgili. Haziran ayında ailelerin yanına gittik kaldık 2 hafta kayinvalidemde ve kendi annemlerle. Fakat eşim ordaykende ve döndükten sonra çok değisti ya da ben öyle zannediyorum. Tatile gitmeden önce oturup beni dinlerdi birseye alınsam gönlümü almaya çalışırdı. Tatilden döneli 2 ay oldu ve eşim 1 aydır yanımda değil zaten görevinden dolayı. Birşey oluyor mesela çok yanlışa çekiyor olayı. Hamilelikten dolayı belki çok hassasım fakat istiyorum eşim yanımda olsun. Bir konuda tartışsak uzuyo 1 gün hiç konuşmuyoruz. Güzelce diyorum böyle yapmayalım çocuk gibi triplesmeyelim bsy varsa yanlışa çekmeden konuşalım tm diyo sonra yine aynı. Dün akşam mesela bi konu konuşuyoruz hastaneye gitmistim kadın doğuma ordada doğum yapmış bir kadın kocasıyla dolaşıyordu. Dedim kocası kadına ne güzel destek çıkıyor yanında oluyor falan. Sonra olayı kendisine çekti sanki ben öyle bir insan değilim hiç bir şey yapmıyormuşum gibi konuşuyorsun dedim ben sadece söyledim birşey söylemedim yok şöyle böyle olay büyüdü ben daha cevap yazmadım beni ne aradı ne sordu. Eşim böyle bir insan değildi tatile gidip geldik çok farklı olmaya başladı sen her şeyi abartıyorsun diyor konuşmayınca denedim anlaşamıyoruz. Onun dışında çok şükür kavga şiddet yok sadece bu olay sen ben olayı oluyor bazen bende sinirli oluyorum. Sizce böyle bir durumda eşime nasıl tepki vermem gerekiyor kızlar düzelmesi ve daha anlayışlı olması icin neler olmasi gerekiyor ? Uzun oldu biraz kusura bakmayin :KK43:
1 Aydır Doğu görevinde mi. Orda onların psikolojisi çok değişiyor, biraz oluruna bırakın, zamanla düzelecektir. Eşimin 2 sene Doğu görevinden sonra 1 yıl sürdü eski haline dönmesi . Orda zorlu şartlardan sonra çoğu şey anlamsız geliyor onlara

Eşim az önce aradı mesel
1 Aydır Doğu görevinde mi. Orda onların psikolojisi çok değişiyor, biraz oluruna bırakın, zamanla düzelecektir. Eşimin 2 sene Doğu görevinden sonra 1 yıl sürdü eski haline dönmesi . Orda zorlu şartlardan sonra çoğu şey anlamsız geliyor onlara
Evet tatlım 1 ay hatta daha fazla elimden geldiğince anlayışlı olmaya çalışıyorum bazen olamıyor daha önce bende çalışıyordum şu an calsmyrm kimsemde yok alıştım zor olsada kendime hep işler buluyorum. Hamilelikte eşlerin desteği çok önemli o yüzden bende gerginim biraz canm

Back
X