• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle maaş anlaşmazlığı

Afrika savanlarında Serengeti düzlüklerinde yeni bir gün başlıyor. Aslan yoktur yaa, olsa da bana bişi yapmaz ki diyen bir ceylancık gördüm. İnancım tammış. Çocuklarının doğum hediyesi altınlarını çalıp sonra da o çocuğun üstüne yemin edenler var. Kumardan evliliği hayatı bitmiş gitmiş üyeler de eşine tam inanarak evleniyor. Ama sonra o kocalar çoluk çocuk perişan edip ele güne muhtaç hale getiriyor o kadınları. Maaşı bana gönder de demiyor, gönder ve gerisine karışma sorma unut diyor. Savandaki aslan daha delikanlı bence.
Senin bu girişlerin çok tatlı :KK70:

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
Çalışırken ben birikim yaptım, yatırım için kullanılacağı zaman beraber konuşup karar verip mal-mülk aldık.öyle verdim yani.Ne demek bana ver gerisini unut? Hayat madem müşterek,kararlarda müşterek olmalı.Eşler birbirinden habersiz kararlar almamalı.Böyle diyen birine ben maaş vermezdim.Kendiniz birikim yapın.Her ay maaş eline saymayın!

Elimde kredi kartım, mutlaka nakit param vardır. Eşim asla sormaz ne aldın, ne harcadın vs diye.
Bu ara maaş günü gelince ona atıyorum, bu işlerle uğraşmayı sevmiyorum diye; borcumuz harcımız taksitlerimizi (yeni ev kurduk) ödüyoruz önce, kartlarımızı ödüyoruz, altın vs yatırım yapacaksak yapıyoruz, kalanı da gündelik giderler, kafe, gezme, pazar, market şu bu harcıyoruz. Tek tek de söyler, şunu ödedim, şunu aldım diye, sormadığım halde. Benim çalışmadığım dönemde de eşim ödüyordu kartımı, nakit para mutlaka veriyordu, hangi borcu ödedi, yatırım yaptıysa ne yaptı, mutlaka söyleyip istişare etti.
Borçlarımız çok azaldı, bitti gibi oldu bu ay, ben maaşımdan bi kısım atmıştım ekstra ödeme çıkarsa katkım olsun diye, gidip bana altın almış. Maaşım genelde benim harçlığım ya da birikimdir.
Yeri gelir paralar birleşir, kadın destek olur tabii ki, lafı bile olmamalı böyle şeylerin eşler arasında ama samimiyet, güven, şeffaflık olması kaydıyla.
Bence olması gereken budur.

Sormak istediğim nakit biriktikçe nerde değerlendirdiniz? 100-200 bin oldukça arsa parası toplanana kadar ne yaptınız altın mı döviz mi bankada mı fiziki mi
soyle oldu. evlenmeden once esim bitcoinle hasir nesirdi. ama hic parasi birikmiyordu. flortun 5. ya da 6. ayiydi sanirim, kendisiyle para konusunda ciddi bir konusma yaptim. benim 2 arabam vardi. birisi 0 km idi. yatirim icin alip, birkac ay beklettim bir otoparkta. bu arabayi da kredi cekip dolar ruzgari yakaladigim bir zamanda alabilmistim. hani 8tlerden 18tlere firladigi donemler dolarin. 1.55 oranlarlayden kredi cekip birikim yapmak akil isi, dolara yatirmak tamamen sans isi oldu. arkamda dolar ruzgari oldu o zaman yani. arabalardan yeniyi otoparka koyup eskiyi kullaniyordum. ben hayatta en azindan bir seyler deniyordum. o zaman flortken bizimkisi sansa bala servet sahibi olacagina inaniyordu. her erkek gibi. dedim hic bir seyin yok. kosede paran yok. birikimin yok. parani dogru degerlendirmiyorsun. kredi cekiyorsun, bu parayi ortak arkadasa verip senin icin btcde para kazanmasini bekliyorsun. yanlis kafalar bunlar dedim. senle devam etmem icin evliligin icinde bu sikintilari yasamayacagimdan emin olmam lazim. nasil ki sen ve diger erkekler bu kadin bi promosyon parasini makyaj malzemesine, sacina kuaforune yatirir mi, parayi boyle mi harcar diye endise edersen ben ve diger kadinlarin da boyle kaygilari var erkekler icin dedim. o gun o masada cok sert olmayan ama yine de bir duvarla karsilastim. birkac gune de o zaman hala arada resmi bir sey yokken bile bana sey dedi. kredi cekeyim sana vereyim, sen islet. 80 bin falan cektik. elden verdi. bari dedim ibandan at. parayi alip cekip gitsem ne yapacan dedim, ne yapayim mal gibi kalirim dedi😄

mentalitem suydu. ucuzdan kredi alayim, bir ruzgar nasilsa cikar oraya yonelirim. sonra bakin ne oldu.

o para icin 3 4 ay ruzgar bulamadik. ama sonradan piyasaya astor girdi. parayi oraya yatirdik. 3 ayda parasi 400 500 binlere gitti. sonra deprem oldu. ailesinin evi yikildi, Allah'tan olen yoktu. Ankara'ya yanina geldiler benimkinin. evde 8 9 kisi falan. cok uzuldu benimki. astoru satayim dedi, hepsine bir seyler alayim dedi. biz evlenecez yapma, 1 hafta bana muhlet ver, seninkilere istedigin seyleri saglayamazsam o zaman sat hisseni dedim.

tum aileye kizilay'dan, afat'tan, ordan burdan cumartesi pazar arabayla yardim topladim. montlari vs yoktu, evlerden bir sey alinmadan cikilmisti. hepsine mont, bot, kazak, yag, salca, makarna, giyecek, icecek, yiyecek ne varsa topladim. hatta o yiyecekler 1 2 sene gitti, oyle diyeyim. devletin depremzedelere verdigi yardimlari toplayip aileye verdim yani. yine de astoru sattirmadim. o bizim gelecegimiz diye. bana bizimkisi dedi ki benim arabam yoktu, ben bunlari alamazdim. gidip yardim toplayamazdim, ne yapacagimi bile bilemezdim dedi.

sonra iste nisan, dugun oldu. dugun salonunu ben buldum. golbasi'nda kir dugunu. kisi basi 100 tl. esim sehirdisindaydi. tesaduf instadan bu yer onume dustu, yeni aciliyolar, dugun yeri inanilmaz tadilat istiyor, ama bence bu haliyle bile bahcesi harika idi. 25 bin dedi kadin. 20ye ayarlattim 200 kisiyi. bizimkine watsaptan goruntulu yeri gosterdim. bu arada o donem karayollari genel mudurlugunun bir yeri var, dugun icin. 500 tl kapora birakmistik oraya. o bile kisi basi 110 tl idi. orayi bizimki begenmedi, isiklari cok kotu dedi. ben masraf olmasin diye buraya baktim. cunku karsi taraf depremzedeydi. 9 bine gelinlik kiraladim tunali'dan.

bu arada esya aldirmadim, benim 2+1 bekarken 2018de dizdigim eve yerlestik. onun isine 2 km, benim ev benim isyerine 400 metre. gel oyanamayalim yerimizden dedim. hala orada kiradayiz.

sonra evlendik. mimar oldugum icin ankara'da nerde arsa var, hangi projelere girilir, devletin sattigi araziler, tokinin yaptigi ihaleler, bunlari kimler aliyor bunlari arastiriyorum. valla acikcasi paraya, yatirima da ilgim var. ekonomi nereye gidiyor, toprak nasil alinir, ucuz kredi nerde bulunur. twitterda 400 500 kisi takip ediyorum. borsa yatirimcalari, banka calisanlari, altin gumus emtia biriktirenleri, toprak yatirimcilari, ev yatirimcilari, katilim evim gibi yatirimcilari, fonculari, bescileri. borsa grubu var. dugunden 1 hafta once bi pazar gunu, egitim gun boyu olacak sekilde bir otele gidip borsa hocasini dinledim. 3 bin tl falan vermistim 3 sene once. su an dunya 2028e kadar altin gumuse gidiyor. 2028de 5. dalga ralli gelecegini soyluyolar. cihat cicek ile devrim akyil dinliyorum bayadir. ruzgar 2 3 sene bu emtialarin arkasinda olacak onlara gore. bana mantikli geliyir soyledikleri.

evlendikten 2 ay sonra bi arsa denk geldi, tokiden alinan bir arsa idi. esimi hemen ikna ettim, burdan kazaniriz dedim. eski arabami hemen sattik, esim de 100bine yakin kredi cekti. arsayi 270 bine aldik. aylik da 6 bin falan odemesi oldu. 1.5 sene sonra arsayi 750ye sattik. cunku o sirada ankara'nin gobeginden arsa denk geldi. once 1+1 ev icin girdik ona. sonra ogrendim ki isin icinde ankara'nin en iyi universitesinin mimarlik fakultesi ve universitenin rektoru de var. bunlar universitenin icinde bi etkinlik duzenleyeceklermis. onun bilgisi geldi, hatta sansa onume dustu. esime soyledim, gel gidelim bir seyler ogrenelim, belki 1+1 arsamiz icin yeni seyler duyariz. baktik ki proje baya buyuk ve cok kazandiracak, sunumda buna ikna olduk. esime dedim ki gel bunun 2+1ine girelim. hisseleri satan kisiye sunumdan sonra gidip ben surada mimarim diye kendimi tanittim, biz dedim 2+1 istiyoruz. ofisine gittik adamin. bize bir babalik yapti ki anlatamam. diger arabami da sattik gecen martta, esimin astoru sattik, benim borsayi bosalttik, elimizdeki 750 bin eden arsayi sattik, ustune gittik kredi cektik yarim milyon. aylik da 30 bin oduyoruz. ben 6 aylik hamileyim altimizda araba yok. 4 5 aya kadar doktora esimin motoruyla gittik😄 antalya'ya gittik bu sene. esimin motorunu goturduk. 16 gun kemer senin, side benim, belek onun diye diye motorla gezdik. birikimi cok severim ama gezilerimden taviz vermem. bi yolunu bulurum.

simdi katilim evim gibi olusumlardan martta 800 bin alacaz. araba alacaz ona. eylulde duzenini kurmustuk onceden.

sadece yatirimdan kazanmiyoruz, bence benim harcama tutumumdan da kazaniyoruz. en onemlisi de yol arkadasimin cok iyi bir isbirlikci olmasi. sirket yonetimi gibi dusunuyorum bazen evliligi maddi acidan baktigimizda. ortagimla seffafiz, sirt sirtayiz. bu yuzden buyuyoruz bence.

simdi boyle olunca evin butcesi ben de birikmesin de kimde biriksin? 😄

Son düzenleme:
Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?

Eeee o sana yollasın parasını? Bana hesap sorma ne demek belli ki adam ya yieyecek ya kumar oynayacak ya da ailesşne verecek parayı. Ben olsam tek TL vermem erkek değil mi evi geçindirsin. Sakın para verme

Şimdi tek bir konuyla, daha bilmem ne olmamışken ayrılık olmaz diyenler olacaktır. Tamamdır ayrılmayın ama size bunu teklif edebilen adamın zihniyeti bakışı bellidir. Bu bir tek maaş konusunda göstermeyecektir kendini. Üstüne cimrilik, para kaçırma, kumar gibi olaylar da çıkacaktır. Abartmış gibi olduğumu sanmıyorum ama bu şekilde başlayan hikayeler böyle ilerliyor genelde.
Kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Masraflar kadarını gönderin geçin. Böyle bir adamla ortak hesap da kullanılmaz.

soyle oldu. evlenmeden once esim bitcoinle hasir nesirdi. ama hic parasi birikmiyordu. flortun 5. ya da 6. ayiydi sanirim, kendisiyle para konusunda ciddi bir konusma yaptim. benim 2 arabam vardi. birisi 0 km idi. yatirim icin alip, birkac ay beklettim bir otoparkta. bu arabayi da kredi cekip dolar ruzgari yakaladigim bir zamanda alabilmistim. hani 8tlerden 18tlere firladigi donemler dolarin. 1.55 oranlarlayden kredi cekip birikim yapmak akil isi, dolara yatirmak tamamen sans isi oldu. arkamda dolar ruzgari oldu o zaman yani. arabalardan yeniyi otoparka koyup eskiyi kullaniyordum. ben hayatta en azindan bir seyler deniyordum. o zaman flortken bizimkisi sansa bala servet sahibi olacagina inaniyordu. her erkek gibi. dedim hic bir seyin yok. kosede paran yok. birikimin yok. parani dogru degerlendirmiyorsun. kredi cekiyorsun, bu parayi ortak arkadasa verip senin icin btcde para kazanmasini bekliyorsun. yanlis kafalar bunlar dedim. senle devam etmem icin evliligin icinde bu sikintilari yasamayacagimdan emin olmam lazim. nasil ki sen ve diger erkekler bu kadin bi promosyon parasini makyaj malzemesine, sacina kuaforune yatirir mi, parayi boyle mi harcar diye endise edersen ben ve diger kadinlarin da boyle kaygilari var erkekler icin dedim. o gun o masada cok sert olmayan ama yine de bir duvarla karsilastim. birkac gune de o zaman hala arada resmi bir sey yokken bile bana sey dedi. kredi cekeyim sana vereyim, sen islet. 80 bin falan cektik. elden verdi. bari dedim ibandan at. parayi alip cekip gitsem ne yapacan dedim, ne yapayim mal gibi kalirim dedi😄

mentalitem suydu. ucuzdan kredi alayim, bir ruzgar nasilsa cikar oraya yonelirim. sonra bakin ne oldu.

o para icin 3 4 ay ruzgar bulamadik. ama sonradan piyasaya astor girdi. parayi oraya yatirdik. 3 ayda parasi 400 500 binlere gitti. sonra deprem oldu. ailesinin evi yikildi, Allah'tan olen yoktu. Ankara'ya yanina geldiler benimkinin. evde 8 9 kisi falan. cok uzuldu benimki. astoru satayim dedi, hepsine bir seyler alayim dedi. biz evlenecez yapma, 1 hafta bana muhlet ver, seninkilere istedigin seyleri saglayamazsam o zaman sat hisseni dedim.

tum aileye kizilay'dan, afat'tan, ordan burdan cumartesi pazar arabayla yardim topladim. montlari vs yoktu, evlerden bir sey alinmadan cikilmisti. hepsine mont, bot, kazak, yag, salca, makarna, giyecek, icecek, yiyecek ne varsa topladim. hatta o yiyecekler 1 2 sene gitti, oyle diyeyim. devletin depremzedelere verdigi yardimlari toplayip aileye verdim yani. yine de astoru sattirmadim. o bizim gelecegimiz diye. bana bizimkisi dedi ki benim arabam yoktu, ben bunlari alamazdim. gidip yardim toplayamazdim, ne yapacagimi bile bilemezdim dedi.

sonra iste nisan, dugun oldu. dugun salonunu ben buldum. golbasi'nda kir dugunu. kisi basi 100 tl. esim sehirdisindaydi. tesaduf instadan bu yer onume dustu, yeni aciliyolar, dugun yeri inanilmaz tadilat istiyor, ama bence bu haliyle bile bahcesi harika idi. 25 bin dedi kadin. 20ye ayarlattim 200 kisiyi. bizimkine watsaptan goruntulu yeri gosterdim. bu arada o donem karayollari genel mudurlugunun bir yeri var, dugun icin. 500 tl kapora birakmistik oraya. o bile kisi basi 110 tl idi. orayi bizimki begenmedi, isiklari cok kotu dedi. ben masraf olmasin diye buraya baktim. cunku karsi taraf depremzedeydi. 9 bine gelinlik kiraladim tunali'dan.

bu arada esya aldirmadim, benim 2+1 bekarken 2018de dizdigim eve yerlestik. onun isine 2 km, benim ev benim isyerine 400 metre. gel oyanamayalim yerimizden dedim. hala orada kiradayiz.

sonra evlendik. mimar oldugum icin ankara'da nerde arsa var, hangi projelere girilir, devletin sattigi araziler, tokinin yaptigi ihaleler, bunlari kimler aliyor bunlari arastiriyorum. valla acikcasi paraya, yatirima da ilgim var. ekonomi nereye gidiyor, toprak nasil alinir, ucuz kredi nerde bulunur. twitterda 400 500 kisi takip ediyorum. borsa yatirimcalari, banka calisanlari, altin gumus emtia biriktirenleri, toprak yatirimcilari, ev yatirimcilari, katilim evim gibi yatirimcilari, fonculari, bescileri. borsa grubu var. dugunden 1 hafta once bi pazar gunu, egitim gun boyu olacak sekilde bir otele gidip borsa hocasini dinledim. 3 bin tl falan vermistim 3 sene once. su an dunya 2028e kadar altin gumuse gidiyor. 2028de 5. dalga ralli gelecegini soyluyolar. cihat cicek ile devrim akyil dinliyorum bayadir. ruzgar 2 3 sene bu emtialarin arkasinda olacak onlara gore. bana mantikli geliyir soyledikleri.

evlendikten 2 ay sonra bi arsa denk geldi, tokiden alinan bir arsa idi. esimi hemen ikna ettim, burdan kazaniriz dedim. eski arabami hemen sattik, esim de 100bine yakin kredi cekti. arsayi 270 bine aldik. aylik da 6 bin falan odemesi oldu. 1.5 sene sonra arsayi 750ye sattik. cunku o sirada ankara'nin gobeginden arsa denk geldi. once 1+1 ev icin girdik ona. sonra ogrendim ki isin icinde ankara'nin en iyi universitesinin mimarlik fakultesi ve universitenin rektoru de var. bunlar universitenin icinde bi etkinlik duzenleyeceklermis. onun bilgisi geldi, hatta sansa onume dustu. esime soyledim, gel gidelim bir seyler ogrenelim, belki 1+1 arsamiz icin yeni seyler duyariz. baktik ki proje baya buyuk ve cok kazandiracak, sunumda buna ikna olduk. esime dedim ki gel bunun 2+1ine girelim. hisseleri satan kisiye sunumdan sonra gidip ben surada mimarim diye kendimi tanittim, biz dedim 2+1 istiyoruz. ofisine gittik adamin. bize bir babalik yapti ki anlatamam. diger arabami da sattik gecen martta, esimin astoru sattik, benim borsayi bosalttik, elimizdeki 750 bin eden arsayi sattik, ustune gittik kredi cektik yarim milyon. aylik da 30 bin oduyoruz. ben 6 aylik hamileyim altimizda araba yok. 4 5 aya kadar doktora esimin motoruyla gittik😄 antalya'ya gittik bu sene. esimin motorunu goturduk. 16 gun kemer senin, side benim, belek onun diye diye motorla gezdik. birikimi cok severim ama gezilerimden taviz vermem. bi yolunu bulurum.

simdi katilim evim gibi olusumlardan martta 800 bin alacaz. araba alacaz ona. eylulde duzenini kurmustuk onceden.

sadece yatirimdan kazanmiyoruz, bence benim harcama tutumumdan da kazaniyoruz. en onemlisi de yol arkadasimin cok iyi bir isbirlikci olmasi. sirket yonetimi gibi dusunuyorum bazen evliligi maddi acidan baktigimizda. ortagimla seffafiz, sirt sirtayiz. bu yuzden buyuyoruz bence.

simdi boyle olunca evin butcesi ben de birikmesin de kimde biriksin? 😄
harikasin:KK9::KK9::KK9:
benim esim enflasyonun hic olmadigi bir yerden gelme - turkiyenin parasi olana firsat oldugunu bilmiyor. hayati boyunca hep euro biriktirip birkac ayri emeklilik fonlarina para yatiran, en büyük yatirim hedefi 20 sene mortgage ile ev almak olan bir insan😅😂
simdi simdi biraz gözünü actim - euronun kagit parcasi oldugunu, altinin / yatirimin daha cok kazandirdigini, enflasyonu hic olmayan ve kirasi hic artmayan - ev sahibinin 30 sene sonra bile seni evden cikaramayacagi bir ulkede 20 sene taksitle ev almaktansa o paraya turkiyede konut zengini olup yasliligini keyifle yasayacagini falan anlatiyorum😅 yavas yavas yola geliyor.
gecen soyle bir video gördüm - ki bence harika bir bilgi var - ilgisini ceken izlesin

sonra bir heveslendi, uyuyana kadar sehir sehir gezdi - onun dedigi yerlerdeki arsalara da ben sahibindenden baktim:)
simdilik hem issizim hem ev kredisi ödüyorum son 3 bucuk taksidim kaldi. bitsin, bir de ise girersem ben de arsaya cok hevesleniyorum. hobi olarak kaksi yuksek arsa bakıyorum kat karsiligi müteahide vermelik😂😂😂

Biz de genel olarak harcamalar tek karttan yapılıyor eşimin kartından . Önceleri her kartta ayrı ayrı borç sıkıntı oluyodu parça parça ödenecek benim kartımda da borç var diyodum eşim kızıyodu tek karttan harcansın görelim diye.
Şimdi nerdeyse tüm harcama eşimin kartta.
zaten biz de yetişmediği için ben de kalan borçlar için para çekiyorum çocuğun kreş parası vs. Artan paraya da gram altın alıyoruz her ay sistemi böyle kurduk şimdilik iyi gidiyor. Ben pek ekstra harcama yapmıyorum işin aslı birikime önem verdiğim için bende kalan birikime gidiyo yani yine ortak gibi her şey.
Ufak tefek yine kendi kartımdan da aldığım oluyo bende para kaldıysa falan ya da o kredi kartında taksit avantajı oluyosa kendimden alıyorum.
Fazla bi hesap verme durumu olmuyor birbirimize karşı her şeyi ikimiz de görüyoruz

Senin bu girişlerin çok tatlı :KK70:
Ama öyle değil mi, herif maaşını vereceksin üstüne susacaksın unutacaksın o parayı diyor ve gelip burada konu açılıyor. Yani biz kocan haklı desek gidip verecek parasını. Dünyadan haberleri yok, ataerkil ailede yetişmişmiş ondan öyleymiş bla bla bla. Başlarım sana da ataerkiline de diyecek. Yeni evli hatta nişanlı kızların yaptığı büyük hatalar; saygımdan sustum, tatsızlık çıksın istemedim, büyüğümüzdür saygısızlık olsun istemedim, annesidir bu yaşa kadar bakmış büyütmüş... Tam tersi ilk günden herkes tavrını ortaya koymalı. Heriflerin ailelerine yaranmak cici gelin görünmek için kendi başlarını yakıyorlar.

Sonra bakacak elde sıfır..

Daha şimdiye kadar bir erkeğin para biriktirdiğine şahit olmadım.

Ne oluyorsa kadının bereketiyle oluyor.

Bu erkolarda maaş vermeme huyu genetik sanırım 😂 benimki de vermez benden ister. Bende kendi paramla hep altın aldığım için kuyumcuya girdiğinde atıcam derim öyle atarım o da bana altın alır.

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum
Ataerkil olsa karısının parasından bir kuruş almaz zaten. İşine gelince ataerkil. Az kendinize saygınız varsa sen kimsinki dersiniz. Aklınız yok mu kendiniz birikim yapacak

Onca laf söylenmiş birinin bile tesiri yok eminim. Çok güveniyormuş. Güvenmeye devam et geleceğin bdv konusu.
Bize ne. Uyardık bitti. Ülkenin boşanma oranlarından haberi yok, o ponçik adamların boşanırken nasıl Deccal olduklarından haberi yok. Bırakalım yaşasın görsün

Bana ver gerisini unut ne demek. Gizli kapaklı işler mi çevirecek neden unutuyorsunuz kazandığınız parayı. Parayı kocaya vermek bence bir kadının yapacağı en büyük hata. Çalışan kadının her durum için hatta birikim yapması gerektiğini düşünüyorum. Ben de severek evlendim çok güvenirim ama kimseye de ölümüne güvenmeye gerek yok 10 sene sonra ne olacağını bilemem. Evlilikte ben de paraların birleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ayrı yönetmek ev arkadaşlığı gibi geliyor. Ama para kadında durur. Şöyle erkek öder kirayı masrafları harçlığını ayırır bilirsiniz kiranızı giderlerinizi kalanı size verir. Siz de bir banka hesabınızda biriktirirsiniz. 😄 Ayrıca çalışmanın mantığı ne afedersiniz don almak için çalıştığınız halde ondan para mı isteyeceksiniz

Back
X