Ya çok teşekkür ederim evet henüz çok yeni. Hatta doktor bile görmedim kan bile vermedim malum almanya

Konuya dönüş,
Yani zaten bir kesim sonradan görme memurlar ya da gözü dışarıda adamlar dışında ben gerçekten para yönetiminin erkekte olduğu düzen çok görüp duymadım. Maas gelir kadına verilirdi, kadın çarşıyı pazarı halleder kalanına altınını falan alırdı. Ne biçim ataerkillikmis bu kadini çalıştırıp maaşını alacak ben duymadım.
Maas gelir kadına verilirdi, meselesi sanırım daha erken zamanda şehirli, maaşlı çalışan filan olmuş aileleri daha çok tanımlıyor.
türk filmlerinde sıcak temiz aile ortamında bakıyordum ben gerçekten hep maaş kadında duruyor o naylon çorap alıyordu. (naylon çorap önemli bir gösterge)
hoş benim ananem okuma yazma bilmeyen köylü bir kadınken süt peynir satardı pazara götürüp ve hep köşede bir parası olurdu, ve o para onundu. bize harçlık verirdi

eve kiraz alırdı.
ama "maaş" diye bir mefhum yoktu. erkeğin harmanda parayı getirip kadına vermesi de bu düzende yoktu- ama para zaten harmanda şöööyle bi görülüp sonra yok oluyordu...
babamların neslinde ise artık maaş vardı, ama bu paralar evin ekmeği filan hariç, kadına verilmedi mesela, zira bu kadınlar da şehre çok entegre değildi. doğruya doğru şimdi. bari ama en azından bu anneler maaşlı çalışmıyordu kadına çalış, paranı da bana ver diyen yoktu.
fakat bu daha ilk nesil şehirde yaşayan daha ilk nesil maaşı olan babalardan sonra, onların kızları oğulları olarak bizde bu getir maaşı kocana ver diye bişey hiç konu olmadı işte.
yok yani böyle bir şey diyen, diyebilecek. karısına veren de vardır. çünkü bizim erkeklerin pek yatırımdan filan anladığı söylenemez.
ne biçim ataerkillik olan işte aklının bir kısmı babasının hatta onu geçtim dedesinin zamanında kalıp ama maaşı ev çevirmeye de yetmeyen yurdum akıllısı kocalarda olan bir tür ataerkillik...