• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle maaş anlaşmazlığı

Ay lütfen ya. Hiç mi gözünüz görmüyor? Eşimle tanıştığımda süreli girdiğim işimden yeni ayrılmıştım, Nişan sonrası işe girdim. Evlendikten 1 buçuk sene sonra doğum sebebiyle işten syrılana kadar eşim bir kere maaşımdan 5 kuruş istemedi. He ben yolumun üstüydü küçük market alışverişlerini yapıyordum işte peynir bitmiş aklıma gelir alırdım. Eşimde düzenli toplu alışveriş yapıyordu. Eşim faturaları Ödemiş telefonlar kalmış öderdim. Ya da kalan başka ne varsa. İlk 1 sene kira sonra kendi evimizdeydik. Kira için 1 kuruş istemedi. 1 kere şunu niye aldım demedi. Bunlardan ayrı 3 buçuk senedir çalışmıyorum. Biz sevgiliyken dahi bugünkü gibi bana kalem kalem harcamaları söylerdi. Tabi o zamanlar daha yüzeyseldi ama şimdi hiçbir gelir katkım yokken ben dükkanındaki toptancıya bile ne kadar para ödediğine kadar cebinden çıkan, eve giren her şeyi biliyorum. Nerdeyse her akşam eve gelip o günkü kazancı bana söyleyip gün değerlendirmesi yapıyor. Hiçbir şeyi de ben talep etmedim kendisi açıldı bana. Ki çok ketumdur bu konuda. Nasıl oldu da evlenmeden önce bu konu konuşulmadı? Ya da hiç mi fikrini anlayacağınız birşeyler duymadınız ağzından? Kendinize gelin. Yorumlarda okudum yaşıtım bi kadının kendi ayakları üstünde durmak için verdiği çabayla gurur duydum. Bunca çaba evlenince eşinize paranızı vermek ve unutmak için miydi? Lütfen gözünüzü açar mısınız? Bu adama asla güvenilmez. Dünyanın en güvenilir insanı da olsa kötü niyeti de olmasa ağzından bu laf çıktığı için artık güvenilmez biri.

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
Bu arada çevremde eşlerine para gönderen hanımlar yok mu var. Ama eşleri birikim yapıyor işte borsa altın birşeyler neyse hanımları zaten daha lüks yaşıyor ne isterlerse eşleri alıyor. Böyle olanlar da var ama kaç yıllar evliler. Zamanla otuyor herşey.

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
Yok ya, hasbam. Sakın verme sakınn

Eşin nerenin akıllısıymış

Kazançları birleştirmeniz gerekir ama ona atma ortak hesapta birleştirin

Millet bu fikirleri nereden buluyor ya eşim de ben de bu konularda acemiydik mesela hangi yöntem en uygunu birikim için birlikte çözmeye çalıştık

Kimse de kimseye sen tümden maaşı bana at deme hadsizliğine sahip değil çok şükür zaten bizim evde

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum
Afrika savanlarında Serengeti düzlüklerinde yeni bir gün başlıyor. Aslan yoktur yaa, olsa da bana bişi yapmaz ki diyen bir ceylancık gördüm. İnancım tammış. Çocuklarının doğum hediyesi altınlarını çalıp sonra da o çocuğun üstüne yemin edenler var. Kumardan evliliği hayatı bitmiş gitmiş üyeler de eşine tam inanarak evleniyor. Ama sonra o kocalar çoluk çocuk perişan edip ele güne muhtaç hale getiriyor o kadınları. Maaşı bana gönder de demiyor, gönder ve gerisine karışma sorma unut diyor. Savandaki aslan daha delikanlı bence.

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum
Ataerkil ailelerde evin tamamını erkek geçindirir ama. Takının çoğunu erkek alır, eşyanın çoğunu, düğün masrafının çoğunu. Maaşını bana ver demez ataerkil aile tipi. Sadece baskılı olurlar biraz giyim kuşam , gelip gitme vs konularında.

gelir:100x (maas+bla bla)
gider:
a bankasi kredi (10x) : mayis ayinda son taksit
b bankasi kredi (25x) : nisan ayinda son taksit
araba kredisi (15x) : 2027 subat ayinda son taksit
kira : bla bla
fatura : bla bla
.
.
.
.
.
aylik kenara atilacak tutar: bla bla (kac gram metal aldigim)
cebimize kalan: bla bla

farazi yazdim bunlari. para bende toplanir. apartman yoneticisi gibi her ay gider geliri bir a4 kagidina yazarim, bunu da esime watsaptan atarim. bunu her ay yaparim.

paranin tek elde toplanmasini kesinlikle destekliyorum. 2.5 yillik evliyim. evimize su an bu disiplin sayesinde 8 milyon ederinde arsa aldirdim. her ay ustune yaklasik 600 bin civari koyarak ilerliyor arsa.

butce yonetmenin esten gizlenecek hicbir tarafi yok. seffaf olmasi gerekiyor.
Yatırım tavsiyelerine açığımm 🥲

Ay bu nedir kaç gündür sitede bir sürü paraci erkek konusu. Evin yatırımı birikimi kadında olur yahu ataerkillikse bizim atalarımız da ataerkilmis valla hiç duymadım karısının parasını alan adam. Ev hanımı bile olsa para işleri oldum olası hep kadindaydi. Ne oldu kadin gibi kendini garantiye alma telaşına düştü bunlar anlamadım.
Benim paramı geçtim, kendi parasının bile sorumluluğunu bunlara vermem. Halamın da dedigi gibi biz de bir sey sansınlar diye evin direği falan demişiz ama topu gerizekali bunlarin.
Evde bir para birikecekse bende birikir. Ben kumar oynamam, atmam, satmam ama karşımdakine o kadar güvenmem.
Anneannem dedemin maaşını cebine koyar verdiği her kuruşu sorgu sualle verirdi😅

gelir:100x (maas+bla bla)
gider:
a bankasi kredi (10x) : mayis ayinda son taksit
b bankasi kredi (25x) : nisan ayinda son taksit
araba kredisi (15x) : 2027 subat ayinda son taksit
kira : bla bla
fatura : bla bla
.
.
.
.
.
aylik kenara atilacak tutar: bla bla (kac gram metal aldigim)
cebimize kalan: bla bla

farazi yazdim bunlari. para bende toplanir. apartman yoneticisi gibi her ay gider geliri bir a4 kagidina yazarim, bunu da esime watsaptan atarim. bunu her ay yaparim.

paranin tek elde toplanmasini kesinlikle destekliyorum. 2.5 yillik evliyim. evimize su an bu disiplin sayesinde 8 milyon ederinde arsa aldirdim. her ay ustune yaklasik 600 bin civari koyarak ilerliyor arsa.

butce yonetmenin esten gizlenecek hicbir tarafi yok. seffaf olmasi gerekiyor.
Sormak istediğim nakit biriktikçe nerde değerlendirdiniz? 100-200 bin oldukça arsa parası toplanana kadar ne yaptınız altın mı döviz mi bankada mı fiziki mi

Çok akıllıymış eşin nefret ediyorum böyle adamlardan. Evlilikte tabii ki her şey ortak sıfırdan başlıyorsun ama yaş 30+ ise bi zahmet adam totosuna güvenip evlensin eşinin parasına değil. Bi kadın para kazanıyorsa yönetmeyi de bilmeli. Ortada borç yoksa verme maaşını madem çok ortsk düşünüyor o versin 2 ayda 1 ajda al tak koluna o da yatırım. Biz evlendiğimizden beri borçtan kurtulamıyoruz onun parası borca benim param eve gitti. Mesela arabamı değiştirdim kredisini o ödedi. Kredi karyı bende hep oldu. Ben arada 2 maaş alıyordum onun borcunu ödüyordum ya da altın hisse vs aldık. Onun eline fazla para geçti o benim kredi kartlatımı kapattı. Ben her ay kocamın findeks raporunu alıyorum valla bizde her şey şeffaf. Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var kendi param olmasa çok huzursuz olurdum

Ayy sinirden kudurulası bi konu… Ben öyle işe gidip gelcem, aylarca yıllarca ne için sabahın köründe kalkıp akşamın bi vaktine kadar çalıştığımı bilmeden, üstüme başıma bir şey almak istesem alamayacağım çünkü çalıştığım halde cebimde üç kuruş belki kocam lütfederse olacak o üç kuruşun da hesabı sorulacak, canım bir şey çekse alıp yiyemeyeceğim belki çünkü maaşımı kocam öyle istediği için ona veriyor olacağım. Çünkü canım kocam bana “çalış bana ver sus otur” diyor?!?

benim yakın bi arkadaşımın çocukluk arkadaşı evlendi geçen yıl

kocası borç var borç var şu zamana bitecek, o zaman geliyo bitmedi şu zaman bitecek daha çok sıkmalıyız vs gibi şeyler doğuda uzak imkanaraı olamayan bir ildeler ve tatile bile gidemeyecekelr para nereye gidiyo belli değil.

arkadaşım maliye bakanlığında uzman akıl vermeye çalışmış işte şöyle böyle kız güya öğretmen ama ay ben bilemmeki mobil bankacılık falan demiş. yani yalan olduğu çok açık sizinki gibi bi senaryo aslında.

Ortak hesap dediğiniz iki kişinin adına olan hesap mı
Evet iki kişinin de kullanım hakkı bulunan hesaplar. Biz kullanmıyoruz ama bildiğim kadarıyla o hesaptan bi taraf para çekince diğerinin haberi olmayabiliyor. Yine kontrol içinde olmalısınız. Ama hesapta ne olmuş ne bitmiş her şeyi görürsünüz. Varsa onayınız olmadan para transferi, çekme işlemlerin yapılmaması adına bi kısıt uygulamak mantıklı olur.

Bir de ben bu tarz konular görünce evlenmeden önce hiç konuşulmadı mı merak ediyorum. Sevgiliyken tamam belki maddi konulara girmek biraz çiğ olabilir ama evlilik kararı alırken o aşamada hepsi konuşulmalı. Bütçe nasıl yönetilecek ? Bir tarafın uzun süreli bir borcu var mı ? Çocuk olursa çalışmama durumu olacak mı bu nasıl yönetilecek ? vs.
Sevgiliyken maddi konulara girmek çiğ değil aslında. Evlenme niyeti varsa konuşulması gereken ilk konudur.

Son düzenleme:
"Maaşı bana gönder ve unut mu??" eşiniz dolandırıcı galiba ashgdfs,
gözünüzü açın yahu, saçma argümanlarla normalleştirmeye çalışmayın durumu, hangi ataerkil toplumda görülmüş kadının çalıştığı maaşını kocasının eline saydığı yapmayın Allah aşkına :KK70:

Sevgiliyken maddi konulara görmek çiğ değil aslında. Evlenme niyeti varsa konuşulması gereken ilk konudur.
Aynen ben de onu demek istedim aslında ama henüz evlilik gündeme gelmemisken ilişkinin nereye gideceği belli değilken belki konuşmak istenmeyebilir. İlişki evlilik yoluna girdiyse mutlaka konuşulmalı.

Back
X