Eşle ortak ev borcu

Aylık ne kadar fazladan ödeyeceksiniz?
Acaba mantıklı mı dıye dusundugum seyler genelde hep mantıksız cıktı. Anormal olmasa boyle dusunmezdım demek dedım bende kendı kendime.
İnsallah krediyi senın ustune cektırmıyordur
Krediyi sizin üzerinize mi çekecek? Çekinceniz bundan dolayı mı? Gerçi evlilik sağlamsa buda sorun edilmezde
Ev henüz kredi aşamasına gelmedi,peşinatta ben daha fazla verdim aylık ödemeleri ortak ödeyecez.kredi aşaması ev tesliminde olacak.

Evliliginiz kagit ustundemi sadececiddi ciddi soruyorum cunku evlilik de bukadr maddi kismi ayristiran dusunen o az verdi ben fazla odedim diyen bi cift hic gormedim siz gercek evliyseniz bu hesap kitap nie

Böyle hesap kitabı ev arkadaşları yapar, karı kocalar değil. Bizde ne kazanıyorsak hepsi bir havuzda toplanır, evin giderleri borçlar ödenir, kişisel harcamalar yapılır. Kalanı da birikim olur. Evlilik böyle bir şeydir.

Hiç vermemezlik etmez sağolsun cümlesini anlamadım zaten paranın hepsini ona veriyormuşsunuz yapması gereken şey o değil mi ?

Bu kadar hesap kitap yapacağınıza evlenmeseydınız. O zaman ev masrafları sızın ıhtıyaclarınız ıcın de bu mantığa göre paraları eşiniz vermesın. Ortak oturcağınız evde normal olarak bırı ev masrafları dığerı kredı oder sızın sormanız anormal hepsını eşiniz yapacaksa bu mantığa göre sıze hıc para vs vermesın

Ben şeyi merak ettim. Dışarıda yemek yediğinizde de hesabı birbirinize kitlemeye çalışıyor musunuz mesela? Hesap gelince kalkıp lavaboya falan mı gidiyorsunuz yoksa direkt “geçen gün tatlıları ben ısmarlamıştım, bugün de yemekler senden’’ mi diyorsunuz?

Evlilik sozlesmeniz var mi? Yoksa fark eden bir sey olmuyor,borcu kim oderse odesin,tapu kimin uzerine olursa olsun bosanma durumunda ikiye bolunuyor.
Bu kadar dusunecekseniz evlilik sozlesmesi yapin o zaman,herkesin hesabi ayri da olsun, kafanizda soru isareti kalmasin

Olumsuz yorum yapanlar bu dönemde kaç yıllık evlilikler bitiyor,bu kadar büyük konuşmayın derim.Çok mu zor yapıcı bir yorum yapmak hep bir eleştiri bir kötü niyet.Bu şekilde olanlar yazmasın lütfen.
Ben senin esinle ilgili kafanda sorunlar oldugunu dusunuyorum, dupdururken su soruyu sormaz kimse cunku.
Oyuzden senı anlıyorum.
Yuzdeyuz guven verse sana soyledıgı cumleyı sorgulamazdın bana kalırsa.
Eger boyleyse sorgula bence de.
Hatta krediyi de sen cekme

Olumsuz yorum yapanlar bu dönemde kaç yıllık evlilikler bitiyor,bu kadar büyük konuşmayın derim.Çok mu zor yapıcı bir yorum yapmak hep bir eleştiri bir kötü niyet.Bu şekilde olanlar yazmasın lütfen.
Tamam bitti diyelim, evlilik sürecinde alınan mallar ortak oluyor boşanma durumunda zaten.

Onun haricinde ben az verdim o çok verdi "normal" bir evlilik için olabilecek kaygılar değil

Eşinizle ilgili soru işareti varsa kafanızda para konularında ev almayı bir daha düşünün.

eger ki gelir giderleriniz ortak degilse su durumda herkes kazandigi oraninda ev butcesine katkida bulunmali bence,
siz cok kazaniyorsaniz siz, esiniz cok kazaniyorsa esiniz.

biz on yillik evliyiz, ve ayirt etmiyoruz boyle seyleri,
belki ilk yillarda temkinli olmakta yarar vardir bilemicem, eger ki karsilikli guven tam oturmamissa.
Ama bu durumda ev almasaniz daha iyi gibi sanki.

Sizin isteğiniz nedir peki? Peşinatı fazla verdim krediyi de o ödesin mi diyorsunuz? Yani faturalar, ödemeler, kredi çıkınca eşinizin maaşından para kalıyorsa hepsini o ödesin madem siz de maaşınızı tek başınıza harcayın.

Hicbir evliligin bosanmayla bitmeyecegi kesin degil. Allah yasatmasin tabi de .evlilikten sonra alinan mallar ikiye bolunur diye biliyorum. Siz cok verdiyseniz oyle kalir. Hemen elestirmisler para hesabi mi yapiyorsunuz diye ama bence yapilmali ben de bunu yasadigim bazi durumlar neticesinde dusunmeye basladim.... Misal benim esim evlenmeden once aldigi kredisini hala odedigimiz arabanin bir sey olursa kardesine kalmasini istedi. Ya evlilik boyle bir sey degil ama kardes kardese dusman oluyor para da boyle bir sey malesef.

Bacım senin kocan norma değil ki zaten.

Öyle olursa, her ayrıntıyı düşünür tabi insan.

Bizde ev aldık ama hiç böyle bir şeyin konusu bile açılmadı. Hesap yapılması hiç hoş değil bence öncelikle bir konuşun tatli dille.Evlilikte bakış açısı sanki biraz farkli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…