Eşle ortak ev borcu

Olumsuz yorum yapanlar bu dönemde kaç yıllık evlilikler bitiyor,bu kadar büyük konuşmayın derim.Çok mu zor yapıcı bir yorum yapmak hep bir eleştiri bir kötü niyet.Bu şekilde olanlar yazmasın lütfen.
Geçmiş konularınıza bakınca size hak verdim. Ancak bunu eşinize söyleseniz de bir şey değişmez. Güven sorunu yaşanan bir evlilik madem kredi çekme riskine girmeyin. Kredi eşinizin üzerine olsun. En sağlam hareket bu olur.
Aynı evde yaşadığınız ve evli olduğunuz için ödemelerde az-çok kıyasına girmenizin size bir faydası yok.

Senın konun farklı o zaman erkekler nıye mutfak fatura kıra verıyor tek başlarına burda o zaman konu sahıbı tek kemdıne harcasın ama ılerde ayrılırlarsa kı bunu düşünüyorsa katkısı olmadığı şeylerde ve ya ılerde evı ıstememezlık yapıcak mı?

Benim param onun ,onun parası benimdir. Evlilikte bu ayrimi hicbir zaman anlamiyorum evlilik bir hayati paylaşmaktır o evde de beraber yaşıyorsunuz bu düşünceniz bence biraz çirkin olmuş. 12 yıllık evliyiz hicbir zaman bütçemizi ayirmadik bütün parayı birleştirir birlikte harcarız. Şu anda çalışmıyorum ve ev aldik. eşim hem masrafları hem krediyi ödüyor.

Bunu kuruş kuruş nasıl hesapladınız

Yani kredi miktarı belirlidir de evin masrafı aydan aya değişir

Yani geçen ay gelen elektrik faturası ile bu ayınki aynı olmaz

Onu geçtim peynir dahi aydan aya artar yani o zaman eşin zarar eder bir dahaki ay o fazla öder

Ama bu kadar hesap insanı gerer

Maaşım varken de bunu hesaplamadım şimdi maaşım da yok birlikte çalışıp birlikte yiyoruz

Bir de çocuk olursa sen mama al ben bez diye bölüşecek misiniz ya da ayakkabıyı sen öde ben montu ödeyeceğim mi denilecek

aile bütçesi vardır tüm harcamalar o bütçenin büyüklüğü çerçevesinde birlikte planlanarak yapılır

Büyük ihtimal eşinizle ilgili kafanızda soru işaretleri var.
Yoksa düzgün işleyen bir evlilikte bunlar söz konusu olmaz

Bu kadar hesap kitap tuhaf geldi bana. Biz ortak hesapta paramızı toplayıp herşeyi ordan ödüyoruz. Kim ne kadar verdi hesabı evlilikte yapılmaz bence. İlerde nolur nolmaz hesabı yapılıyorsa zaten güven problemi var demektir.

Universitede ev arkadaslarim ile bile su kadar ince hesap yapmadım..Ya ev ikinizin, ev harcamaları ikinizin.Herseyi ortak sen ben demeden yspsaniz hayatinjz daha kolaylasir bence..Zeytini peyniri de ayiriyor musunuz esit olarak? Ya da duşta kalma sureniz de esit mi

Arkadaşlar herkesin karakteri ve evliliği kendine hastır, burada bu kadar yorun yapmaya gerek yok. Herkesin evlilikten yana yüzü gülmüyor, herkesin eşi karısına çok anlayışlı da değil, bence yorum yaparken biraz daha insaflı olun. Ben öyle eşler gördüm ki karısının elinden maaşını almaya kalkan, aldığı bir rujun lafını yapan, evde hiçbir işe elini sürmeyip çalışan kadına temizlikçi tutmayan bir sürü erkek var, herkesin mükemmel bir evliliği yok malesef, ben bütün maaşını eşine verip günlük sadece yol parası alan üniverisite mezunu kadın gördüm.
Ayrıca yanlış bilinen bir gerçek var, evlilikte alınan mallar ortak değildir, sadece boşanma halinde kişilerin evlilik içinde kazandıkları paradan elde kalan ile edindikleri malların bedelinin yarısı üzerinde dava açma hakkı sağlar, bu davada süreye tabidir. Yani bedeli almak için senelerce mahkemede uğraşırsınız tabi eşiniz mal kaçırmadıysa.Yani evlilik içinde mallar üzerinde tüm tasarruf hakkı malın mülkiyeti üzerinde olan eşe aittir, karısı bedelini ortak ödese bile malı satmasına harcamasına, devretmesine karışma hakkı yoktır bunun tek istisnası aile konutudur ve bu da sadece tapuya şerh koydurulması halinde mümkündür. Yeni başlayan evliliklerde özellikle mali açıdan güven veren bir eş yoksa ev almayı erteleyin ya da mülkiyeti ortak tapuya çevirebilirsiniz, kredinin tüm yükünü üzerinize almayın, ihtiyaçlarınız için size yeterli miktar kalan bir ödeme planı yapın, her ihtiyacınızın karşılanmasını kocanızın insafına bırakmayın.

Fazla ödediğiniz tutar ne kadar mesela??
İlişkinizi bilemem belki sorgulanacak kadar güvensizdir.

Açıkçası ben konu sahibine hak veriyorum. Benim çevremde kadın-erkek çalışan bir çift hiç yoktu büyürken. Sadece bir tane aile dostumuzda kadın da erkek de çalışıyordu. Orada da kadının maaş kartı senelerdir kocasındaydı
O yüzden bu durumlar nasıl olur ben de çok bilemiyorum. Tabi çok sevip biriyle evlendikten sonra bu durumları düşünmem umarım. Ama kendisinin şu anki sorgusunu anlayabiliyorum.

Ne alaka?

Kadının Bi bildiği var demekki hesabını yapıyor. Bizde yeni ev aldık eşim ödüyo evin masrafları da onda. şuan çalışmıyorum ama altınım vardı vermedim çalıştığım zamanda eve yardım etmedim çünkü öyle bi talebi olmadı eşimin.yani biraz da eşinin durumuna bağlı yani senden çok yada eşit maaş alıp bide senden az harcıyorsa ben de bozulurdum.

20 bin.Yine yargılayacaklar olacaktır ama takmıyorum takmıcam.
Ne konu açsam linç yiyorum zaten sorsan herkes mükemmel,sütten çıkmış ak kaşık bacım.
Aman sen burdakilere bakma kocama çok güveniyorum deyip ya maaş kartını kocasına verirler yada tüm maaşı gönderip harçlık alırlar eşlerinden üstüne de tüm evin temizliğini, yemeğini yapar kadın erkek eşit derler

Biz ev aldığımız dönem maaşımı eşime gönderdim her ödemeyi o yaptı. Ben belli nakit para ve kredi kartı taşıdım yanımda

Kimse kusura bakmasın da bana o garip geliyor asıl çalışıp maaşımı eşime verim diye de okutmadı beni annem babam.bana da bu ters.kimseye maaşımı sayıp harçlık bekleyemem bu devirde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…