Eşle ortak ev borcu

Kimse kusura bakmasın da bana o garip geliyor asıl çalışıp maaşımı eşime verim diye de okutmadı beni annem babam.bana da bu ters.kimseye maaşımı sayıp harçlık bekleyemem bu devirde.
Bunu yapıp güven ve eşitlikten bahsediyorlar. Ben kendini bu kadar ezdiren kadın topluluğunu ilk defa burda görüyorum.sorsan hepsi çok aydın ve çağdaş

Tabii sizin dediginiz de doğru değil ama konu sahibinin mantığı da doğru değil. Güvenmediği eşle insan değil ev el arabası bile almamalı.

O yüzden bir sorun yoksa diye sordum..Sorunlu bir evlilikte sıkıntı tabi..Ama her şey güzel giderken ince hesaplara girmek doğru değil..
Herşeyi çok güzel giden evliliklerde gördük sonu hüsranla biten...

Benim de eşim yapar hesaplar. Derim ne farkeder ben de çalışıyorum, ha sen ödemişsin kredi ha ben masrafları karşılamışım. Ha ama onun maaşı benden fazla. Yine de eşit harcamaya çalışır.

Tabii sizin dediginiz de doğru değil ama konu sahibinin mantığı da doğru değil. Güvenmediği eşle insan değil ev el arabası bile almamalı.
Güvendiğin adam da neler yapabiliyor burda çok konu okuduk eşi bigün gelip ayrılmak istiyorum deyip herseyin yarısını alıp giden aldatan. O yüzden temkinli olmakta fayda var ee Napsın bu kadın hayatı boyunca kirada mi yaşasın

Kimse kusura bakmasın da bana o garip geliyor asıl çalışıp maaşımı eşime verim diye de okutmadı beni annem babam.bana da bu ters.kimseye maaşımı sayıp harçlık bekleyemem bu devirde.
Biz ev aldığımız dönem-4 sene-kendime nakit ayırdıktan sonra eşime gönderdim her ödemeyi o yaptı. O dönem öylesi mantıklıydı çünkü. Zaten iki kredi fatura market derken para da kalmıyordu bir yerde toplanması mantıklıydı o zaman. Yani koşullara göre değişebilir durumlar. Tam tersini de yapabilirdik ama öyle yapmışız geçmiş zaman. Yani önemli olan güven işte.

Forumda beni anlayan biri çıkmış ne mutlu bana,konuş bacım

Tamam o zaman tam tersi olsun. Eşiniz tüm maaşını krediye versin siz de giderleri karşılayıp eşinize harçlık verin. Maaşlarınız arasında fark var mı? İkinizin de gelirleri düzenli mi?

Bunu yapıp güven ve eşitlikten bahsediyorlar. Ben kendini bu kadar ezdiren kadın topluluğunu ilk defa burda görüyorum.sorsan hepsi çok aydın ve çağdaş

Ortanız yok mu sizin? Ya konu sahibi gibi kuruş kuruş hesap yapanlar ya da maaşını kocasına gönderip evde de köle olanlar mı var dünyada? Gri yok mu hiç? Ne biçim hayatlarınız, nasıl çevreleriniz var? Hiç mi mutlu, hesapsız kitapsız, gerçekten eşit olunan evlilik görmediniz?

Şöyle söyleyeyim güvendiğin biriyle ev araba alırken bu hesaplara girilirse karşıdaki bir noluyor der. Sizin eşiniz yapsaydı demez miydiniz? Bilemem artık o kadarını kirada yaşamak vs. Bize zaten ev almak mantıksız geldiği için bir şey demeyeyim

O yüzden bir sorun yoksa diye sordum..Sorunlu bir evlilikte sıkıntı tabi..Aa her şey güzel giderken ince hesaplara girmek doğru değil..
10-15 yıl gül gibi yaşayıp bi anda cozutanları da gördük. Ben de eşime maddi konuda güvenirim de, nerden belli birinin peşine takılıp niyeti bozmayacağı. Aramızda husumet çıkmayacağı. Beni dize getirmek için maddi konudan vurmaya kalkmayacağı. İnsana sonsuz güvenmeyi bırakalı uzun zaman oldu.

Herşeyi çok güzel giden evliliklerde gördük sonu hüsranla biten...
Tabi ne olacağı belli olmaz hiçbir şeyin garantisi yok..Ama sizde şöyle bi durum var siz evi ödüyorsunuz o da mutfağı,faturaları vb. Yani bi dağılım söz konusu,olmasaydı haklıydınız ama masraflar sonucu bir ay sizin verdiğiniz 100 lira fazla olur diğer ay onun verdiği olur,burada denilmek istenen kuruş kuruş hesap doğru değil

Ben de hiç hesap yok eşim bigün benden para istemez, ben de kendimi idare ederim. Nerdeymiş hesap şimdi :)) eşimin benden maddi beklentisi olmayınca mutsuz evlilik mi oluyo hahagshhjkl Oki

Kocam bana gelip peşinatı ben fazla verdim eşit olmadı ödemelerimiz dese onu boşarım. Ne bu ticaret sözleşmesi mi? Maaşını alıp kocanın eline sayıp şükür harçlık verir demek ne kadar saçmaysa sizin gibi eşit ödeme derdine düşmek de o kadar saçma. Diğeri çok kötü diye sizinki mantıklı olmuyor yani.

Ev almadıkça da biriken para eriyor gibi geliyor,peşinatta benim fazla vermemdi sorun ama her zamanki gibi konu açtığıma pişman oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…