• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle tartışma sırasında hep özür dileyen olmak?

Huzursuzluk oluşturmayın yine evin içinde bir iletişim hali olsun ama tavrınızı belli edin.

Şöyle ki; küsme huyum yoktur. Kizdim, tartistik diyelim. Gidip bir odaya kapanip iletisimi kesmem. Basimi sarip yatmam. Mutfaga girer mesela yemek yaparim. Sofrayi hazirlar her zamankinden soguk sekilde sofraya davet ederim esimi. Hazirlamak ve davet etmek pozitif bir adim zaten. O da bana kizgindir. O da tavir yapmaz sofraya gelir. Yemekti, tuzdu, suydu bir iletisim olur sofrada. derken en son toplamama yardim eder, eline saglik demek zorunda kalir. Bunlar da onun pozitif adimlari. Bir kisi cay koyar. Digeri gecer salonda cayi bekler. Cay koyan yanina gider. Bakin hala gerginiz bir taraf haksiz ve ozur dilemeli. Ama iki tarafta iletisimi kesmedi. Surat, tavir, trip yok.. Kabahatini kabul etmesi gereken daha kolay ediyor boylelikle.

bu ornekte diyelim ben hakliydim. Hakli olmama ragmen burnumu dikmem yemek hazirlarim cagiririm ama beden dilimden kirgin oldugumu, yuzune bakmadigimi, her zamanki nesemizle yemek yemedigimi.. yani tavir yapmadigimi ama ozur gibi gonul alma gibi bir hamle bekledigimi de belli ederim.

siz de sizi rahatsiz eden gerginlik ortamini bu sekilde engelleyebilirsiniz. Haksizsa ozur dilemeli veya gonul almali.

Bilmem eşime sormam lazim :) iyi birşey değil ama yapı meselesi sanrm asla özürdilemiyorum gönül alan taraf hep eşim oluyor sonrasında üzülüyorum bidaha böyle olursa ben gönlünü alacağım diyorum ama o adımı atamıyorum
Aslında tam da bununla ilgili. Birkaç arkadaşım daha bahsetti kadın olarak özür dileyememe durumu da var. Bu istem dışı oluyor sanırım :)

Eğer hata bendeyse sakinlesince direkt özür dileyip gönlünü almaya çalışıyorum ben ama karşı tarafta ise hayatta adım atmam o da fazla dayanamaz hemen gelip konuşur zaten.

Back
X