bütün ayarlamaları eşinizden beklemeyin siz uygun güzergahı belirleyin,atıyorum "..önce bi abanta gideriz sonra ordan amasra evlerine geçip gece orda kalırız,düşünsene süper olmaz mı hem tebdil-i mekanda ferahlık vardır.." deyip onu ikna etmeye çalışın,sonra yanınıza güzel ve hoş iç çamaşırları alın orda onları giyin ve kesinlikle olumsuz durumlardan bahsetmeyin,sadece ordaki iki üç günün tadını çıkarmaya odaklanın,mesela ben böyle zamanlarda mutlaka yanımıza şarap alırım,birer kadeh alkol hem gecenin sohbetini güzelleştirir hem de sonrasında olabilecek yakınlaşma için gerekli rahatlığı sağlar( yanıma alıyorum çünkü kızımız uyuduktan sonra başbaşa içiyoruz sadece) ,böylece bu tatilin çok güzel geçtiğini farkedince bi sonraki tatil için daha istekli oluyorlar,sizin önceki tatiller tartışmayla geçtiği için sizinle tatile çıkma fikri ona cazip gelmiyor olabilir,yani başlangıcı siz yapın,biz çocukla bu kadarını yapabiliyorsak sizde olay çok daha güzel geçebilir,siz de birbirinizin ve bu güzel günlerinizin kıymetini bilin bence,çok zor değil :)