- Konu Sahibi samanyolu6
-
kur'an'da kadınların müslüman olmayan erkeklerle evliliğini yasaklayan ayet var.
benim erkek arkadaşım da deist. ben müslümanım.
ancak onunla müslüman olursa evlenirim. ki müslüman olmasını da çok istiyorum. o da çok soğuk bakmıyor.
müslüman olsa, ban bi faydası yok. olursa kendine faydası olacak.
sen bilirsin ama bence deistse evlenmemen daha mantıklı. ileride sorunlar çok olur. ya sen ona, ya da o sana din konusunda bi şekilde uymalı.
bu hangi ayet soyleyebilirmisin merak ettimde bunu
eş adayınız allaha inanıyor ama dinlere inanmıyorsa (deist)
ne düşünürdünüz...
ben sunnıyım.. eş adayım deist,onun aılesı alevi..
şahsen şuanda benim için mahsuru yok ,neye isterse ona inansın dıyorum
sonuçta herkoyun kendi bacağından asılır..
ama gelecekte cocuklar olduğunda ben çocuklarıma ıslamıyetı ogretmek,
dını vecıplerı konusunda yol gostermek ıstersem karsı tarafın ailesi
cocukları alevı olması ıcın baskılar uygular cocukların dengesını bozarlarmı..
bunları dusunuyorum sankı huzurum kacıcakmıs gibı gelıyor..
ne dusunuyorsunuz lutfen fıkrınızı soyleyın.. :sm_confused:
evınde ıstedıgın ıbadetını yapmakta ozgursun ben sana karısmam dıyor.. cocuklarada dınını ogretebılırsın onada karısmam dıyor...
aılesının benımle ılgılı bır sorunu yok .. endıselerı oldugunuda sanmıyorum..
ama soyle bı hayal edıyorum kendımce...;
cocuklar 6 yada 7 yaslarına gelmısler ve ben bıldıklerımı ogretmek ıcın elımden gelenı yapıyorum..
halıyle en cok sorular sordukları yasları en bılınclı sekılde atlatmalarını saglıyorum .. derken bıgun babaannelerıne gıdıyorlar ve geldıklerınde bana " anne bız alevıymısız " dıyerek donuyorlarmıs..
sımdı belkı bu durum paronoyakca gelıcek ama ben bundan bıle rahatsız olurum dıye dusunuyorum..
bugunden 6 - 7 sene sonrasının garantısı yokkı..
ılıskıler nasıl olucak bılmıyoruz...
bırde su acıdan bakalım.. ınsanlar farklı gorus acılarına sahıplerse evlılıklerınde nedense kendı fıırlerıne daha bır sarılır oluyorlar karsı tarafın gozune sokarcasına.. yanı bunu kasten degılde farkında olmadan yapıyorlar.. psıkolojık bı durum.. ornegın ogullarını arayıp sormayan bı annenın evlendıkten sonra oglunun ustune cok dusmesı gıbı bır psıkolojıyle orneklendırebılırım..:sm_confused:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?