- Konu Sahibi samanyolu6
-
eş adayınız allaha inanıyor ama dinlere inanmıyorsa (deist)
ne düşünürdünüz...
ben sunnıyım.. eş adayım deist,onun aılesı alevi..
şahsen şuanda benim için mahsuru yok ,neye isterse ona inansın dıyorum
sonuçta herkoyun kendi bacağından asılır..
ama gelecekte cocuklar olduğunda ben çocuklarıma ıslamıyetı ogretmek,
dını vecıplerı konusunda yol gostermek ıstersem karsı tarafın ailesi
cocukları alevı olması ıcın baskılar uygular cocukların dengesını bozarlarmı..
bunları dusunuyorum sankı huzurum kacıcakmıs gibı gelıyor..
ne dusunuyorsunuz lutfen fıkrınızı soyleyın.. :sm_confused:
merhaba benim fikrim bu evliliği gerçekleştirmemelisin bi örnek veriyim sana alt komşum sünni kocası alevi kaçarak bi evlilik yapmış babası reddetmiş şahsen benim ailemde olsa aynı dinden olmadıgım biriyle evlenmemi istemezdi . Çok çekmiş ve çok pişman eşinin ailesinin yanında yaşamışlar yıllarca ramazanlarda oruç tutmasına izin vermemiş kayın validesi öle saçma şeymi olur aç duruyosun diye zorla bozdurmuş ama 12 imamlarda oruç tutması için zorlamış daha neler neler ailesine dönecek yüzüde yok tabii aileler her bakımdan uyumlu olmalı evliliklerde dil , din, yöre olarak boshayallersmile
Canım bir kere Alevilik bir din değil mesheptir.Aleviler de müslümandır.Önce bildiklerimizin doğru olup olmadığını bilelim,emin olalım sonra konuşalım olur mu?Zorla kimse kimsenin orucunu falan bozduramaz,hakkı yok.Kimse de kimseye zorla oruç tut diyemez.Hani hep diyoruz ya tercihler diye işte aynen öyle...
Olay alevilik sünnülik değil.Dinsizlik!Konuyu saptırmayalım lütfen!
niçin bu kadar tepki verdiğinizi anlamıyorum ben yaşanan bir olayı paylaştım o kadar ordamıydınız ki bu kadar kesin konuşuyorsunuz .
hee bide müslümanlıkta alevilik diye bir meshep yoktur bunuda ii ögrenin öle konuşun bence müslümanlıkta 4 hak meshep vardır . ben herkesin inancına saygılıyım ama olmaz yani saglıklı bir evlilik olmaz bu bu benim fikrim
Ben gayet normal bir tepki verdim sen gözünde büyütmüş olmalısın.Olay yaşanmış olabilir yalan mı dedim hayır.Tabi ki oarada değildim sen de orada değildin değil mi?
Senin için yok ama 4.5 milyon alevi için böyle bir mezhep,inanış var.Evet bence de senin gibi düşünenler yüzünden olmaz.Çünkü başkalarının düşüncelerini,benimsediklerini yok sayıyorsun.sengözlerimebaksanab
Arkadaşım başkalarının düşüncesini benimseyemem Kuran gibi bir kaynagım varken meshepler ve yapmam gereken ibadetler orada var ve benim kaynagım bu Kuran anlata bildimmi
İnsanları birbirinden ayıran,Alevileri aynı dinden saymayan dar görüşlü biriyle konuşacağım şeyler yok benim.Kuran-ı Kerim tüm insanlığındır...Bütün dinler de kardeştir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?