eşler arası din ayrımı

bende ole tesetturlu falan degılım hatta dısardan bakıldıgımda ıcımdenbunları dusunuyormusum gıbı bı halım bıle yok.. ama bu tavızı veremıcem sanıyorum.. hepınızden allah razı olsun arkadaslar.. gece gece ugrastınız benımle.. onunla kesın olarak konusmak en mantıklısı yol yakınken bıtsın bu ıs.. herkese cok tesekkur ederım :)

merhaba benim fikrim bu evliliği gerçekleştirmemelisin bi örnek veriyim sana alt komşum sünni kocası alevi kaçarak bi evlilik yapmış babası reddetmiş şahsen benim ailemde olsa aynı dinden olmadıgım biriyle evlenmemi istemezdi . Çok çekmiş ve çok pişman eşinin ailesinin yanında yaşamışlar yıllarca ramazanlarda oruç tutmasına izin vermemiş kayın validesi öle saçma şeymi olur aç duruyosun diye zorla bozdurmuş ama 12 imamlarda oruç tutması için zorlamış daha neler neler ailesine dönecek yüzüde yok tabii aileler her bakımdan uyumlu olmalı evliliklerde dil , din, yöre olarak boshayallersmile

Yazdıklarınıza göre eş adayınız anlayışlı, din hususunda da baskı yapmıyor üzerinizde. Kendi değerlerini size dikte etmediği müddetçe bir sorun olacağını sanmıyorum; tabi aileler arası bir anlaşmazlık çıkabilir ama aranızdaki sevgi ve saygı güçlü ise bunları da aşacaksınızdır eminim. Müslüman olduğunu söyleyen birinin de nihayetinde farklı bir yüzü ile karşılaşabilirsiniz aynı evde yaşadığınızda.

Canım bir kere Alevilik bir din değil mesheptir.Aleviler de müslümandır.Önce bildiklerimizin doğru olup olmadığını bilelim,emin olalım sonra konuşalım olur mu?Zorla kimse kimsenin orucunu falan bozduramaz,hakkı yok.Kimse de kimseye zorla oruç tut diyemez.Hani hep diyoruz ya tercihler diye işte aynen öyle...
Olay alevilik sünnilik değil.Dinsizlik!Konuyu saptırmayalım lütfen!

Son düzenleme:
Sünni-Alevi bilmem ne...Bu tür ayrımlar kimseye fayda sağlamaz.Artık bu kalıpları kırıp atmalıyız.Sen bak bakalım karşındaki adam mı ? Seni hoş tutuyor mu ? Sorumluluk sahibi,saygılı biri mi ? Evet,diyorsan evlen.Gerisi hikaye.

niçin bu kadar tepki verdiğinizi anlamıyorum ben yaşanan bir olayı paylaştım o kadar ordamıydınız ki bu kadar kesin konuşuyorsunuz .

hee bide müslümanlıkta alevilik diye bir meshep yoktur bunuda ii ögrenin öle konuşun bence müslümanlıkta 4 hak meshep vardır . ben herkesin inancına saygılıyım ama olmaz yani saglıklı bir evlilik olmaz bu bu benim fikrim

Bencede mezhep ayirimi yapilmamali! Ama alevilerinde cok cesitleri var...bazilari camiye asla girmez, oruc tutmaz, namaz kilmaz, yine baskalari ayni sunniler gibi ibadetlerini yapar, yine baskalari ayri günlerde oruc tutarlar ve namazi farkli kilarlar.
Benim fikrim sadece bir tane kitabimiz var, oradaki sart/farzlari yaerine getirmeliyiz. Tabi bunu bazi sunnilerde yapmiyor.
Teoretik konusmalar reale gecince cok farkli oluyor, sana simdi karismam felan der ama ilerde neler olur bilemezsin. Su an namaz kilmasanda belki ilerde 5 vakit kilmak istersin, ya o zaman sana tuhaf seyler söylerse? Yada sen oruc tutacaksin o tutmicak.
Ben almanyada yasiyorum ve burdaki bazi aleviler domuzeti bile yiyorlar. Ben sahsen yapmazdim. Kendim farzlari yerine getirmesemde, insallah en kisa zamanda yapmak istiyorum ve esiminde yapmasini isterim. Hem motivasyon oluyor beraber yapinca.
Bence cok ama cok iyi düsün. Ailen ne diyor?

Ben gayet normal bir tepki verdim sen gözünde büyütmüş olmalısın.Olay yaşanmış olabilir yalan mı dedim hayır.Tabi ki oarada değildim sen de orada değildin değil mi?
Senin için yok ama 4.5 milyon alevi için böyle bir mezhep,inanış var.Evet bence de senin gibi düşünenler yüzünden olmaz bu tür evlilikler,olmuyor da.Çünkü başkalarının düşüncelerini,benimsediklerini yok sayıyorsun.
O anlattığın insanlardan bir farkın yok yani...sengözlerimebaksanab

Son düzenleme:

Arkadaşım başkalarının düşüncesini benimseyemem Kuran gibi bir kaynagım varken meshepler ve yapmam gereken ibadetler orada var ve benim kaynagım bu Kuran anlata bildimmi

aleviler müslüman değildir diye bir şey yok
ilerde çocuğunuz olursa büyük ihtimal sorunlar çıkacaktır
ama çocuk da belli bi yaşa geldiğinde kendi seçimini yapabilir kendi yolunu seçebilir
benim bir alevi arkadaşım ailesinden habersiz sunni gibi ibadet ediyor
erkek arkadaşınızın ailesi ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar siz de çocuğunuza kendi doğru bildiklerinizi öğretirseniz çocuk kendisi için doğru olanı seçecektir bu ister alevilik ister sunnilik olur.
ama mutlaka bi kafa karışıklığı yaşanıcaktır.
he eş adayınız dinsiz çocuklarda dine inanmazsa diye düşünüyorsanız onda da aynı durum söz konusu bence
çocuk belli bi yaşa gelince kendi aklına kendi vicdanına yatanı seçer
.

Çocuklar söyleneni degil gördüğünü uygular aileden ne görürse onu uygular ailesi ibadet ediyosa yatkın olurlar ama aileden görmesse yapmazlar bir evladım var ve yap dedigimi degil yaptıgımı uyguluyo

Çok hassas konular bunlar.Üniversitede bir arkadaşım vardı.Grup halinde oturuyorduk .Konu Aleviliğe geldi.Arkadaşımın kökeni Doğu idi.Aleviydi bir de.O gün ,o ortamda biri çıktı aynen şu cümleyi söyledi.
''Hem doğulusun ,hem de Alevi...Olsun ya n'apalım ,sen de insansın...''
Ben arkadaşım adına o gün çok üzülmüştüm.Bu kurulan cümle bile ne kadar kırıcıydı,ama çoğu bunu anlamadı,iltifat sandılar belki de.:1closedeyes:
Önceki mesajımda da dediğim gibi,karşınızdakinin kişiliğine tam not verdiyseniz tamamdır.kaydirigubbakcemile

Arkadaşım başkalarının düşüncesini benimseyemem Kuran gibi bir kaynagım varken meshepler ve yapmam gereken ibadetler orada var ve benim kaynagım bu Kuran anlata bildimmi

İnsanları birbirinden ayıran,Alevileri aynı dinden saymayan dar görüşlü biriyle konuşacağım şeyler yok benim.Kuran-ı Kerim tüm insanlığındır...Bütün dinler de kardeştir...

İnsanları birbirinden ayıran,Alevileri aynı dinden saymayan dar görüşlü biriyle konuşacağım şeyler yok benim.Kuran-ı Kerim tüm insanlığındır...Bütün dinler de kardeştir...

Konuşma bencede beni burda alevi düşmanı ilan ettin resmen bir sürü dostum arkadaşım komşum var benim gayette ii anlaşıyorum din ayrı insanlık ayrı ben sadece sorunlar çıkar saglıklı bir evlilik olmaz dedim siz napmaya çalışıyosunuz konuşmayın susun bencede en hayırlısı bu

kur an insanlıgın evet okuyun ve gerçegi ordan ögrenin

Sitemizde Din ve Siyaset üzerine konu açmak,yorum yazmak yasaktır.
Bu sebeple konu kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…