Eşler arasındaki eğitim farkı bir sorun mudur?

Diplomadan ziyade hayat görüşü, dünyadan bihaber olmamak önemlidir. Tabii bu dediğim fikir anlamında. Maddi açıdan düşünüyorsanız eğitim elbette önemli.

Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır demişler :) zaten ülke şartlarında verilen eğitimin durumu belli. Okusanda sürünüyorsun okumasanda :) önemli olan bir insanin kişilik karakter olarak kendini gelistirmesi bence.

kesinlikle sorun olmaz yani anlaşmak önemli eğer anlaşabiliyorsanız sorun yoktur. okumuş ama adam olamamış bir çok insan var. maddi açıdan da zaten sıkıntı yokmuş

Bizim bir tanıdık Prof karısı ilkokul mezunu. Ama kadın çoğu üniversite mezunlarına kültürüyle bilgisiyle hayata bakışıyla taş çıkartır. Bence önemli olan da bu.

Kendini geliştırmişse neden olmasin. Benim yengem okula bile gtmemiş ama cogu okumuşa taş cikarir esim bile duydugunda sok olmustu.bence sorun etmeyin.

Birde tam tersi eğitimsiz bir aileden çok güzel ve başarılı insanlarda çıkabiliyor biliyorsunuz. Şu hayatta hiçbir şeyin tek bir doğrusu yok. Öyle olsaydı eğer hiç doktor, öğretmen vs çift boşanmazdı değil mi? Ki iki tahsilli çiftin iğrenç diyaloglarına, evliliklerine çok şahit oldu bu kk bile. Siz sevgilinizi zaman kısıtlaması koymadan tanıyın. Özellikle size olan tavrı önemli. Sorunları nasıl çözdüğü, pes edip etmediği, size zaman yaratıyor mu yoksa işinden kalan zamanlar mı uzar gider liste. En doğru kararı mantık dahilinde alacağınıza eminim.

Ek olarak maddi denklikse sorunuz şimdi çoğu üniversiteli asgari ücrete talim. Bu devirde tecrübe para kazanıyor.

''Bitiremiyorsa'' değil aslında ''bitirememiş''.Lise okurken babası iflas etmiş ve çok fazla borçları olmuş.Trilyonla sayılacak kadar.o yüzden çalışmak zorunda kalmış.
Babannem hep der ki baban okuyabilseydi doktordan aşağısı olmazdı der. Ortaokula giderken okul kıyafetini eskiciden almış giymiş. Büyükbabam kaza yapınca okulu bırakıp çalışmaya başlamış. Zaten 11 yaşından beri çalışıyormuş. Şimdi benim babam da nakliyeci. Annem ilkokul mezunu. O açıdan bakamayacağım farka. Hani siz üni o ilkokul olsaydı ve siz bazı tavırlarından şikayet etseydiniz o zaman derdim ki sorun olur. Ama şu devirde kitap yutmuş eşşek tabiri ile cok var. Kendini ve haddini bilmesi, helalinden kazanması çok çok daha önemli. Benim eniştem üni mezunu öğretmen. Teyzem de öğretmen. Ama teyzemi hep aşağılar küçümser dalga geçer. İki kişi arasında evlilikte olan normal şeyler değil. Genel olarak tavrı bu. Dövmüşlüğü bile var. Ve teyzem kendi çalışıp kazandığı halde ki teyzemden eminim hakkını veriyordur öğretmenliğin aldığı her şeyin parasını pulunu hesabını enişteme verir. O yüzden velhasılı hoşlandığınız beyde ben bi sorun göremedim. Çevreye takmayın bu kadar

Zaten memur olup masa başı iş olunca devlete sırtını yasla oohh akşama kadar çay iç. Şu memur olsun masa başı olsun mantıklını anlamıyorum. Aileler için nasıl kazandığı önemli değil artık. Akşama kadar alın teri dökmüş helal kazanmış önemli değil. Ama devlet dairesinde doğru düzgün iş yapmadan kazandığı para olur. Boşverin siz aileleri. Böyle düşünerek karşınızdaki kişiyi üzersiniz. Ailenize karşı da ezdirmeyin. Ayıp bi şey yapmıyor. Helalinden iş yapıyor. Herkes okusa nolurdu memleket düşünün

Birde ben yorum yapayım eşim mühendis bazı özel sebeblerden işini yapmıyor ve pazarcılık yapıyor bende lise mezunuyum .şimdiye kadar hiç eğitim konusu sorun olmadi aramızda. Kişilik le alakalı.. Ama evlilikte denklik olursa herşey tabiki daha güzel olacaktır nacizane tavsiyem. Böyle ce evlilikte yaşanan çoğu problem ortadan kalkacaktır.

sözde "okumus" insanlarin kendilerini cok elit görmesi beni benden aliyor ya duyan doktor sanicak, ne bileyim bilim adami felan sanicak, günesin agirligini hesap edebildigini felan düsünecek.......cok insan var ki cok fazla zeka oldugundan okuyamiyor....beyni buna izin vermiyor cünkü beyni uni'de verilen derslere calismiyor, algilayamiyor...iyi para kazandigina göre ticaretten anliyor, bu alanda basarili...okumus insandan farki yok bence

Bence konu para kazanmak degil.
Vizyon meselesi...

Sirf bu yuzden sevgilimden ayrildim. Adam resmen para basiyordu dis ticaret ve borsadan. Hatta bazen karsilasiyoruz ayni yerde yasadigimiz icin. adam trilyonluk arabayla geziyor.

Ama vizyon meselesi cok farkli bir sey. Iyi ki onunla degil esimle evlenmisim.

Problem erkeğin eğitim seviyesinin düşük olması.cunku erkeklerde erkeklik egosu var.
Yani sizin eğitim durumunuzun esinizden düşük olması zaten problem teşkil etmez

Ben ünv mezunuyum,eşim lise mezunu.2 senelik evliyiz,çok şükür bir anlaşmazlık yaşamadım.Önemli olan aynı frekansı yakalayabilmek.Ama eş ile birlikte aile faktörü de çok önemli.Ailesine dikkat et ,cahile laf anlatmak cidden çok zor

Sen bilirsin tabi ki ama dengini bulsan daha iyi olacaktır bence .keşke bende zamanında kk yı biliyor olsaydım.çünkü kadın ve erkek evlenirken önemli noktalar vardır ki bu nokta da onlardan biri bence .yarın sana
Okumuşsun ama birşey bilmiyor sunn derse eğer şaşırma sakın.bence kendini belli bir zaman sonra eksik görecek ve sende anlayacaksın bunu buda evlilikte problemlere yol açar.denginizi seçin sizi anlayacak bir insan seçin derim .

Eşler arasında herşey sorun olur eğitim farkı tabi ki de sorun olur :)
Evlenince herşey farklı oluyor.

Kişisine göre değişir lakin siz öğrenmeye ve gelişmeye aç bir insan iseniz genellikle sorun olur. En yakın arkadaşım evlendikten sonra yüksek lisans yapmak istedi. Çok ılımlı, açık görüşlü sandığımız kocası sorun çıkardı. Neden, çünkü eğitimi arkadaşıma kıyasla daha düşük olacak.
Benimle eşim arasında da eğitim farkı var. Evli ve çocuklu olduğum halde hala devam ediyorum eğitime. Çünkü seviyorum. Amaçsız olmak istemiyorum. Öğrenmek istiyorum. Evde fazla duran diplomanın bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Eşim açık fikirli olmasına rağmen zaman zaman sorun çıkarır. Ne zaman bitecek okuma isteğin yetmedi mi vs şeklinde. Çünkü egosuna zeval geliyor. Hatta bir ara saçmalayıp "sen daha çok okuyup kariyer hedeflemeye devam edersen beni de boşarsın" demişti. Ben de okuduğum ya da çalıştığım için değil de bu kadar sığ bir adamla mı evlendim diye düşünüp boşanabilirim demiştim. Neyse çok uzattım sorun olur arkadaşım. Kimse olamaz demesin, gayet oluyor. He eğitimli olan taraf ben işe gidip geleyim, sosyalleşmek çok önemli değil, bu kadar eğitim yeter diyorsa bir sorun olmayabilir. Zira mevzu bir kağıt parçası değil. Mevzu sosyal çevre, kültür farklılığı, çevreye bağlı sosyal hayat farklılığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…