En güzel yorum.Problem erkeğin eğitim seviyesinin düşük olması.cunku erkeklerde erkeklik egosu var.
Yani sizin eğitim durumunuzun esinizden düşük olması zaten problem teşkil etmez
Üniversite mezunu olup da cahil olacağına üniversite okumamış ama insan olan daha iyi tabiki. Önemli olan kendini ne kadar geliştirdiği. Üniversite okuyan her insan dört dörtlük mü?Yaklaşık 9 ay kadar önce bir ilişkiye başladım.Gerçekten oturuşundan kalkışından tavırlarından çok etkilenmiştim ve evet benim aradığım adam bu demiştim.Fakat zaman geçip de ilişkimiz ciddiye binince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı minikte olsa.Ben öğretmenim erkek arkadaşım ise nakliye işiyle uğraşıyor.Lise terk kendisi.Çok anlayışlı ve olgun bir insan ama ilerde evlendiğimizde aramızdaki bu eğitim farkı sorun olur mu düşünmeden edemiyorum.Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum ama yine de emin olamadım.Görüşlerinizi bekliyorum.
Hep de bir kendini geliştirme muhabbeti.
Eğitimi az insanlardan bahsederken kendini geliştirme ihtimali yüksek ihtimalmiş gibi varsayılır hep. Halbuki kendini geliştirecek insan zaten liseyi de bitirir, üniversiteyi de kazanmak ister. Liseyi bile bitirememiş ama çok kitap okuyan, tiyatrolara giden vs kaç insan gördünüz? Dürüst olalım. Kendini geliştirme kavramının büyük bir kısmı eğitimden geçer zaten.
Eğitim önemlidir, bu konuda "önemli olan insanlık" edebiyatı parçalamanın anlamı yok, para mal ayrımı yapmıyoruz. Lafa gelince Hz. Muhammed'in "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu" hadisine ayılıp bayılırsınız. Ama işinize gelmeyince eğitim önemsiz olur önemli olan insanlık olur. Konu sahibi atarım sana değil, konu eğitim olunca kendi kompleksleri nedeniyle eğitimli kesime saydırıp daha tanımadan etmeden eğitimsiz kişilere "kesin kendini geliştirmiştir" diye aşırı sempati besleyenlere.
Hay ağzın bal yesin ya... İki kişisel gelişim kitabı, aşk romanı okuyan, iki tvde kadın programı doktoru izleyen kendini geliştirmiş sanıyor :)
Hiç tek başınıza ayakta kalmaya çalıştınız mı?
Hiç sizin gibi olmayan, örfü,adeti, dünya görüşü farklı olan insanlarla aynı ortamda bulunup saygıyı öğrendiniz mi?
Hiç aç yattınız mı?
Hiç orda burda iki kuruşa muhtaç olup çalışmak zorunda kaldınız mı?
Kütüphanede sabahladınız mı?
Hastalandığınızda sürüne sürüne doktora gittiniz mi?
Çok güvendiklerinizden sağlam kazıklar yediniz mi?
Kendi düşünceniz olmasa bile başkalarının düşüncelerini dinlediniz, ortamlarında bulundunuz, kitaplarını okuduz mu?
Hiç tek başınıza seyahat ettiniz mi?
Yalnız kaldınız mı?
Kendi sorunlarınızı kendiniz çözmeye çalışıp batırıp tekrar denemek zorunda oldunuz mu?
Hatalar yaptınız mı?
Bir hayvana, bir çocuğa, bir insana faydanız dokundu mu?
Araştırdınız mı?
Hiç fikrinizi değiştirdiniz mi?
Bunları soran yok...
Bunların çoğunu üniversitede yapabilirsiniz ancak. O da bilinçliyseniz.
Yoksa o bile fayda etmez.
Yaklaşık 9 ay kadar önce bir ilişkiye başladım.Gerçekten oturuşundan kalkışından tavırlarından çok etkilenmiştim ve evet benim aradığım adam bu demiştim.Fakat zaman geçip de ilişkimiz ciddiye binince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı minikte olsa.Ben öğretmenim erkek arkadaşım ise nakliye işiyle uğraşıyor.Lise terk kendisi.Çok anlayışlı ve olgun bir insan ama ilerde evlendiğimizde aramızdaki bu eğitim farkı sorun olur mu düşünmeden edemiyorum.Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum ama yine de emin olamadım.Görüşlerinizi bekliyorum.
Sorun olurEvden eve nakliyat veya şehirler arası nakliyat yapıyor.Babası ve abisiyle birlikte aile işi gibi bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?