Eşler arasındaki eğitim farkı bir sorun mudur?

Olay orda işte.
Hayat üniversitesi diyerek okuyan, araştıran insanları yani elit kesimi aşağılıyorlar. Sanki suçmuş gibi, gereksizmiş gibi, ayıp ve abes bişey gibi.
Benim köylü arkadaşımın annesi gece kalkıp kitap okuyan, filmleri izleyen, sanat takip eden, beni tiyatroya götürün diyen kadın. Biz hamlette uyurken üzerine yorum yapan kadın. Şimdi bu kadın da var, bu iki acı çekti diye kendini dünyanın sırrını çözmüş sanan da.. Tarihi, bilgiyi, dostluğu facebook gruplarından öğrenen de..

Üniversite ve beraberindeki mücadele insana öyle bir cesaret veriyor ki. Umarım herkes bu deneyimleri yaşayabilir.

Bence problem olur.

Eğer üniversite mezunu ile yüksek lisans ya da doktora yapanlarla pek sorun olmaz, çünkü belli bir temeli paylaşmış oluyor çiftler bu şekilde. Ama lise ve üniversite problem oluyor.

Insanlarin egitim seviyesinden cok, hayata ne acidan baktigin, üniversite de aldigin egitimle hayatina ne şekil verdigin onemli. Sayet okulunu okuyup bitirmissen, o bilginin senin gunluk hayatina yansimasi olmuyorsa ne anlami var ki uni mezunu olmanin. Ne farkin var ki bu durumda digerlerinden?

Onda ego sorunu olmaz bende olur mu diyorsunuz cok ayıp bu düşünceniz kimseye olumsuz eleştrı yapmam ama sız baya baya adamı küçük görüyorsunuz üniversite okumakla adam olunmuyor

Benim yakın bi arkadaşım lise mezunuydu,zamanla onun tavırları bile rahatsız etti beni şuan görüşmüyoruz,böyle bi risk alıp üniversite okumayan bi adamla evlenmezdim,evlilik halihazırda yürütülmesi zor bi müessese bi de böyle farklılıklarla çıkılacak yol değil

Ben öğretmenim eşim lise mezunu eml mezunu sanayide bir firması var tarlaları var çiftçilikte yapıyor bana kuzenler arkadaşlar git denginle evlen lise mezunu o dediler şimdi bana uzaktan bakıyorlar bakma çok kazanmış az kazanmış yok doktora yapmış liseden mezun olmamış me farkeder ki gönül isterse her şeyi kabul ederde mesela benim hiç aklıma takılmamıştı bu durum acaba sizin gönlünüz bu işe yok mu ki

bu kadar detay düşünmeyin, anlaşıyorsanız; hayat görüşleriniz denkse problem olmaz . Neticede bir ODTÜ'lü de yeri geliyor adı sanı duyulmayan x ünisine burun kıvırabilir üni mezunu bile üni mezununu beğenmeyen bir devirdeyiz. Önemli olan anlaşabilmek . Afedersiniz bir sürü cahil ot beyinli üni mezunuyla karşılaşıyoruz günlük hayatta da... Edebiyat,sanat, tarih,siyaset vs.konuşabileceğim insanı bulduktan sonra sorun etmem

Ben de öğretmenim. Size şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, artık üniversite okumuş olmak hem iş hem eğitim konusunda çok bir şey ifade etmiyor. Bunun sorumlusu biz değiliz, her yerde mantar gibi üniversite açanlardır.

Ben artık üniversite mezunuyum diyenlere çok da eğitimli gözüyle bakamıyorum.

Sonuçta öğretmensiniz meslektaşımsınız, bilginize ve eğitiminize güveniyorum elbette iyidir yanlış anlamayın. Ama dediğim gibi artık ayrıcalık ifade etmiyor ben de dahil.
Size laf arasında "sen üniversite okudun tabi" gibi dokundurmalar yapmıyorsa sorun yok bence:)

Aslında kendim problemler yaşadığım için belki size faydası olur ümidi ile yazıyorum .bana göre de eğitim farkı sorun olmadı ben üniv.mezunu eşim de lise terk idi. Oturuşu kalkışı ,konuşması ,hatta bazı konularda bilgisi beni cezbetmisti ... Hos konuşurdu dinledikçe dinlerdim . Evre yada dönem adını bilmiyorum . Evlendikten sonra işler sarpa sardı . Meğer boş tenekeden çok ses çıkar die boşa dememisler . Uzaktan teneke sesi hoş geldi ... Kısacası eğitim farkı miydi sorunun asıl nedeni bilmiyorum ama iyi dusunun

Siz nakliyeciyle nasıl tanıştınız?
Arkadaş ortamında ise, demek eğitim seviyesi önemli değil arkadaşlıkta
Ha iş sırasında ise, müşterisine sarkan esnaf mı olur hiç

ben yapamazdım şahsen maddiyattan kişilikten daha önemli eğitim seviyesi benim açımdan konuşamayacağım tartışamayacağım kitap analizi yapamayacağım adamla aynı evde yaşayamam

Oncelikle kendinizden pay biçin liseden sonraki düşüncelerinizle ünv.den sonraki görüşleriniz hiç mi değişmedi? Amaç sadece lise okuyanları küçümsemek asla değil imkanı olan okur olmayan okuyamaz o ayrı.Şu an evli olmadığınız için hep olumlu yönlerini yazmışsınız.Ama kendini geliştirmiştir onu farkedersiniz aksi durum varsa ciddi sorun olur paylaşılan konular yorumlar vs .Allah gönlünüze göre versin insallah

Sorundur tabiki. Ki daha lise mezunu degil. Cok seviyorsa disardan lise univ. Bitirsin.

Egitim cehaleti alir eseklik baki kalir diye bir soz var mesela. Egitim cok mu onemli tartisilir insan kendini gelistirdikten sonra.
Ama ne yazikki kisiden kisiye degisir bu durum.
Benim icin kazanc sorun degil. 5 yillik iliskim var bu yil hukuktan mezun olucam ayni sekilde erkek arkadasimda. Okudugumuz bolumun ayni olmasi bana sadece beni anlamasi acisindan imkan veriyor.
Ama bu karaktere sahip olup baska bir bolumde olsaydi yahut okumamis olsaydi yine onunla olurdum.

Aslında evliliğini gayet güzel sürdüren öyle bir çift arkadaşımız var.

Kız öğretmen, eşide bir pastanenin pasta ustası ve ilk okul mezunu. Çevre olarak resmen bunu biz kafamıza taktık ama onlar hiç takmadı evlendi ve mutlular.

Ben olsaydım sanırım evlenmezdim. Olabilecek problemleride göz önünde bulundururdum.

Gerçi eğitim diploma ile olmuyor ortalık diplomalı eşek dolu.

Benim esim ortaokul mezunu :) ben ise universite okuyorum :)

Bugune kadar sorun yasamadik. Cunku işi iyi kendini gelistirmiş. Onemli olan meslegi degil kendini gelistirip gelistirememesi.. belki el ele verirsiniz aciktan okumasini saglarsiniz ? Olamazmi ? Olabilir..

Sorun olur. Çevreleriniz farklı bir kere. Arkadaşlarınız, hayattaki duruşunuz. Kesinlikle sorun olur. Bunun kazançla bir ilgisi yok. İkiniz anlaşırsınız, peki ya çocuk olunca onun bakımı ve eğitimi konusunda anlaşabilir misiniz? Üniversite bitirmek cehaleti almaz ama insana farklı bir çevre getirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…