Eşler arasındaki farklar

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Merhaba,

Direkt konuya geçmek istiyorum, kafam çok dağınık, uzun olabilir, umarım rahat toparlayabilirim...

Eşimle aşık olarak evlendik. 3 sene olacak yakında evleneli. Çocuğumuz yok. Eşim yabancı. Evlenip onun ülkesine yerleştim. Eşimle bazı kültür çatışmaları yaşadık başlarda ve bu süreç beni yıprattı. Her şekilde onu kabul ettim ve evliliğimiz tam yolunda derken ben bir anda alt üst oldum.

Alt üst olma sebebim ise çevremdeki insanlara bakıp aslında evlenmeden önce ideal bir este arzuladığım birkaç önemli özelliğin olmadığını fark etmemdi ve bu beni eşimden çok soğuttu.

Mesela ben yüksek lisans, akademik kariyer, kendimi geliştirme gibi konulara çok önem veriyorum ve azimli bir insanım. Eşim evlenmeden önce bana çok azimli gelmişti ama evlendikten sonra aslında rahat bir insan olduğunu fark ettim ve bu beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ki ben hep başarılı, azimli erkeklerden etkilenirdim.

Bir diğer konu; geleceğe dair çok net planları yok eşimin. Maddi manevi net planlar yapmıyor ve bu beni geriyor, sırf bu gerginlikle çocuk yapma fikrini hep erteledim o istese de.

Bunların haricinde bazi problemlerimiz daha oldu ama onların hepsi için adım attı ve kendini düzeltmeye başladı, evliliğimizin başında yaşadığımız her sorun için oldukça üzgün ve eşim pamuk gibi bir insan oldu diyebilirim. Ama bir şeyler eksik bende. Sanki işte bu diyemiyorum.

Yaklaşık 2 aydır bu haldeyim ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...

Üzülme kırmızı, eminim eşin seni model alacaktır,biraz sabırlı ol.
Benim eşim de,bugün buldum bugün yerim,yarına Allah Kerim modunda bir insandı.
Bana bazen der senin gibi olsam nelerim olurdu diye.
Şimdi çok farklı,eşler zamanla birbirine benzer,sen kararlı ol yeter ki...

Teşekkür ederim yorumunuz için, aslında sorun çok büyük durmuyor ama beni ciddi bir şekilde boşanmayi düşünmeye kadar getiriyor içten içe... Inşallah dediğiniz gibi olur...

Karşımız da ki insanlardan bizim gibi olmasını,düşünmesini yada davranmasını beklemek hata bence.Ben böyleyim o neden böyle değil gibi bir düşünce tarzı sizi mutsuz eder.Çünkü hepimiz farklı karakterlere sahibiz,hayata bakışımız ve beklentilerimiz farklı bu nedenle biraz zamana bırakın derim aşılamayacak bir durum gibi gözükmüyor.Eşinizden beklentilerinizi açıkça dile getirebilirsiniz bilmiyorum hiç konuştunuz mu ama

Gerçek sevgi olduğu gibi kabul etmek değil midir?

Kültür farkından ziyade hayata bakış açilsaçılarınız faklı gibi
Sizin idealist onun rahat olması
Sizin net planlar yaparken onun plansız olması
Bu karakteristik özellikler kolay kolay değişmez malesef 😕

Siz hic esinize benzemeyi dusundunuz mu?
Daha rahat bir insan olmayi , anı yasamayi , fazla hirsli olmamayi vs vs?
Belki de dogru olan o'dur

Aslında son iki aya kadar ben eşime göre yaşadım. Eşim sosyaldir mesela, akraba eş dostla vakit geçirmeyi sever, ani planlar yapar. Ben de hiç haz etmem. Kendimi törpüleye törpüleye bu hayata ayak uydurdum. Arada zevk aldığım da oldu. Ama sonra kendi çevremden insanlarla vakit geçirince aslında kendimden çok taviz verdiğimi, sahte mutluluk yaşadığımı fark ettim. Ben öyle değilim, ve mutlu da olmuyorum... Ve tüm bunlar benim eşime olan hislerimi epey sarstı...

Teşekkür ederim yorumunuz için, aslında sorun çok büyük durmuyor ama beni ciddi bir şekilde boşanmayi düşünmeye kadar getiriyor içten içe... Inşallah dediğiniz gibi olur...
Kaç yıllık evlisin canım,yorumlarından tanıyorum ama tam hatırlayamadım.
Anlıyorum aslında,ben de çok planlı,bugün elimde olmayan şeylerin bile hazırlığını yapan bir insanım, o yüzden eşimin düşüncesini ya da düşünmemesini çok garipsiyordum.
Fakat başka yönlerden iyi biri.
Öyle bir evde büyümüş,harca harca dök saç parayı,kalırsa ev vs alırsın,aa kalmamış mı,e kolay mı ev vs almak canııım.
Muhabbet buydu evlerinde.
Ben 3 kuruşla 3 binlik planlar yapınca eşimde şaşırdı,bocaladı,baktı,gördü ve kabullendi.
Ben de zaten,"ya bir yol bul,ya bir yol aç,ya da yoldan çekil"modundaydım,hiç vazgeçmedim 😁
Biraz zaman ver değişecektir eşin.

Karşımız da ki insanlardan bizim gibi olmasını,düşünmesini yada davranmasını beklemek hata bence.Ben böyleyim o neden böyle değil gibi bir düşünce tarzı sizi mutsuz eder.Çünkü hepimiz farklı karakterlere sahibiz,hayata bakışımız ve beklentilerimiz farklı bu nedenle biraz zamana bırakın derim aşılamayacak bir durum gibi gözükmüyor.Eşinizden beklentilerinizi açıkça dile getirebilirsiniz bilmiyorum hiç konuştunuz mu ama

Evet konuştuk, eşim benim çok ciddi sarsıldığımı anladı ve rahatsız olduğum durumlarda adım attı, ilgisini alakasını daha da artırdı ama bu karakteristik özelliklerde herkesin farklı olduğunu, beni her daim destekleyeceğini kendisinin de böyle olduğunu söyledi. Evet normalde bu benim için yeterli olmalıydı, ama ben yanlış evlilik yaptım düşüncelerine girdim... Daha fazlasını istiyorum sanki...

Kaç yıllık evlisin canım,yorumlarından tanıyorum ama tam hatırlayamadım.
Anlıyorum aslında,ben de çok planlı,bugün elimde olmayan şeylerin bile hazırlığını yapan bir insanım, o yüzden eşimin düşüncesini ya da düşünmemesini çok garipsiyordum.
Fakat başka yönlerden iyi biri.
Öyle bir evde büyümüş,harca harca dök saç parayı,kalırsa ev vs alırsın,aa kalmamış mı,e kolay mı ev vs almak canııım.
Muhabbet buydu evlerinde.
Ben 3 kuruşla 3 binlik planlar yapınca eşimde şaşırdı,bocaladı,baktı,gördü ve kabullendi.
Ben de zaten,"ya bir yol bul,ya bir yol aç,ya da yoldan çekil"modundaydım,hiç vazgeçmedim 😁
Biraz zaman ver değişecektir eşin.

3 yıl olacak yakında.

Eşimin çok çok iyi özellikleri var. Çok sadık, bana düşkün, çok ama çok seven, aileme saygılı biridir. Birbirimize güveniriz، espri anlayasimiz tutar vs. Ama ben bu konuya çok taktım son zamanlarda. Insallah geçici bir duygudur. Normalde farklılıkları seven biriyim ki yabancı olmasına rağmen evlendim, ama ortak olmasına önem verdiğim bir şeydi idealist olması. Ve maalesef onda bu ruhu görmemek biraz acı geldi bana.

Gerçek sevgi olduğu gibi kabul etmek değil midir?
Yerine göre değişir.
Eşim benimle,o kadar emek ve zamanını harcayarak kazandığı parasını onu sömüren arkadaşlarına ve akraba çevresine kaptırmamayı öğrendi ki,en kötü gününde çevresinde kimseyi bulamamıştı.
Gerçek sevgi birbirne katmadeğer katmaktır bence.
Bende ondan,karşıkini sabırla dinlemeyi ve küs kalmamayı öğrendim,çünki çok tezcanlıyım ve uzun söze hiç sabrım yoktu ☺
O da ben de geldiğimiz yerden memnunuz,demekki faydalı şeyler katabilmişiz birbirimize,birbirinin eksiğini tamamlamak önemli bence...

Olsun zararın neresinden dönseniz kardır iyiki çocuk Yok, yani ne siz ne eşiniz değişmeyeceğine göre karar sizin ya onu böyle kabul edip yola devam edin yada yol yakinken ayrılmak en iyisi

Bunu da düşünüyorum, peki ayrıldıktan sonra ne olacak? Yoluma tek devam edebilecek miyim? Ileride esimin sevgisini düşünüp üzülmeyecek miyim? Acaba gençliğin verdiği o hislerle ayrildin keşke adamı öyle kabul etseydin diyecek miyim? Tüm bunlar zihnimi çok kurcalıyor...

Bunu da düşünüyorum, peki ayrıldıktan sonra ne olacak? Yoluma tek devam edebilecek miyim? Ileride esimin sevgisini düşünüp üzülmeyecek miyim? Acaba gençliğin verdiği o hislerle ayrildin keşke adamı öyle kabul etseydin diyecek miyim? Tüm bunlar zihnimi çok kurcalıyor...
O zaman iyi ve kötü özelliklerini teraziye koyun hangisi ağır basıyor
Sizin idealistliginiz onun böyle olmamasını ne kadar tölere edebilirsiniz
Ayrıca elbetteki yolunuza gayet de güzel tek devam edebilirsiniz evlenmeden önce tek değil miydiniz, daha gencsinizdr idealinideki adami bulup tekrar niye evlenmeyesiniz

Olsun zararın neresinden dönseniz kardır iyiki çocuk Yok, yani ne siz ne eşiniz değişmeyeceğine göre karar sizin ya onu böyle kabul edip yola devam edin yada yol yakinken ayrılmak en iyisi
Kaç yaşındasınız,yorumunuza gülümsedim,bekar ve toy günlerim geldi aklıma:)
Neden değişmesin ki eşi,tutun ki değişmedi,çok güzel özellikleri varmış.
Belk de beklediği kadar idealist bir eş tüm vaktini hedefine harcayacak,eşine böyle güzel yaklaşamayacak,o zaman ne anlamı var?
"Yüzde ısrar etme,doksan da olur.
İnsan dediğinde noksan da olur"diye başlayan şiiri çok severim,hepimiz için geçerli aslında ,hiçbirimiz mükemmel değiliz...

Back
X