Eşler arasındaki farklılıklar?

merve1341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
379
22
318
İstanbul
meraba kızlar merak ettiğim bişey var. sizce evlilikte bir tarafın türk(kız) ve üniversite mezunu olması diğer tarafın kürt ve lise mezunu(erkek) olması nasıl bir fark yaratır?

Eşlerin arasında eğitim durumu farklılığı olması başlı başına bir sorun. Hele ki bir kadın erkekten daha ileri düzeyde bir eğitime sahip olduğunda erkeğin bunu zamanla kaldıramaması, saçma sapan komplekslere girip hayatı zorlaştırması çok olası. Üstüne üstlük bir de tabir ettiğiniz vaziyette, kültürler, yetiştirilme tarzı açısından farklılıklar da söz konusu ki bu da hem sizin kendi aranızda anlaşmanız hem de ailelerin birbiri ile anlaşması açısında zorluklar demek.

bu durumda anlaşamamnızın sebebi kürt türk ayrımından çok kültür farklılığından olabilir
evlilikte aynı din,aynı kültürden olunsa da anlaşmazlık çıkabiliyor
ne yazıkki bizim ülkemizde evlilik iki kişi arasında değil değil aileler arasında yapılıyor
ben kendimden örnek vereyim ben istanbulda doğdum büyüdüm ama aslen malatyalıyım ve türküm üniversitedeyken karadenizliği bir sevgilim vardı ve ilişkimiz ilerlemeye başladıyınca bana doğulu olduğun için ailem seninle evlenmene izin vermeyebilir demişti ve ayrılmıştık
aslında haklıydı ikimizde türk olsakta kültürlerimiz farklı onun ailesini bırak belki benim ailemde istemeyecekti
eğer ortada herşeyle mücadele edebilecek kadar büyük bir aşk yoksa en mantıklısı ortak kültürden insanların evlenmesi çünkü evlilik başlı başına çok zor zaten

Back
X