her şeyden önce bence kendine fazla yükleniyorsun. yani her şey dört dörtük olmalı, ev hep düzenli olmalı diye bir kural yok.. sen daha yaşını bile doldurmamış bir bebek annesisin ve bebek bakımı gerçekten çok zor, yorucu olabiliyor. ben ilk 5-6 ay evde zombi gibiydim resmen. bırak ev dağınık kalsın ortalık toplanmamış olsun zaman zaman. düzen demişsin inan ben 3 yılı bitirdim evliliğimde, çocuğum da 2 yaşını dolduracak hala düzen oturtamadım.. çünkü herkesin bünyesi, karakteri farklıdır. yani kimi her şeyi mükemmel yapar gık demez kimi de en ufak bir şeyde yorulur. ben mesela kendime önem veririm, canım istemiyorsa zorla bir işi yapmam yani
önceden ben de senin gibi takardım orası dağınık burası temizlenecek diye.. ne gerek var ki bunlardan üzülmeye ? kimse gelip sana madalya takmıyor.. gelen misafir de ev temizliğini düzenini denetlemeye gelmiyor. ayrıca haftada 1 gelen yardımcı bence fazlasıyla yeterli. her gün ev temizlenmez. işleri, bebek bakımını kural koyar gibi değil de anlık olarak ortaklaşa üstlenmek daha iyi olur. bir arkadaşın da dediği gibi hayatı paylaşmak önemli...
biraz uzun yazdım ama :) demem o ki sen sadece huzurunuza odaklan
yaşadığınız anlardan keyif almaya, mutlu olmaya bak. yoksa evdir bu hep kirlenecek hep temizlik isteyecek. eşin de bence elinden geleni yapıyormuş, kafandaki her şeye mükemmel olacak diye odaklanma ve ne kendini ne de eşini boşuna zora sokma
son olarak bebeğin ve eşinle mutlu huzurlu günler dilerim efemm