- Konu Sahibi pc_ogretmeni
-
Doğduktan sonra göreceksin de ne demek ?
Karnın büyüsün tekme atmaya başlasın öyle hissedecek o zaman heyecanlanacak..Benim eşimde hareket edene kadar çok bir şey yoktu ilk tekmesini hissettiğinde gözleri doldu..Ondan sonra oğlum da oğlum dilinden düşürmedi :))
Bizim hissettiklerimizi hissetmeleri mümkün değil..
Dert mi bilmiyorum ama üzüldüğüm bi durum var.
16 haftalık hamileyim, ben bebeğimiz olacağı için çok mutluyum.. Şimdiden bebek kıyafetlerine, bebek odalarına falan bakıyorum.
Tabi hamileliğin de verdiği sıkıntılar var, bulantı, alınganlık, ilgi bekleme.
Ama eşim bana hiç destek olmuyor.. Bebeğimizin olacağına benim kadar heyecanlanmıyor. Bunu dile getirdiğimde doğduktan sonra göreceksin diyor.
Beni anlamaya çalışmıyor. Sizce erkekler için bu normal mi? Yoksa bizde mi bi sorun var.
ben 2 hamileliğimde de normalden daha fazla alıngan, daha fazla ilgi bekleyen biri olmadım, o yüzden sizi pek anladığım söylenemez aslında :) hani her lafa "hormonlar" diye başlıyoruz ya, onları kontrol etmek biraz da bizim elimizde.. elbette her kadın ilgi bekler, ama bunu karşıdaki kişiye "hamileyim daha çok sorumluluk alman gerek" şeklinde lanse ederseniz muhtemelen ters tepki alırsınız.. erkekler (en azından kendi çevremde gördüklerim) kadınların izin verdikleri oranda anlamaya çalışırlar :) ne daha fazla, ne daha az.. size tavsiyem hastaymış gibi davranmayın.. çok aşırı heyecanlanmasını beklemeyin.. bebeğinizi taşıyan sizsiniz eşiniz değil, siz bu durumu içinizde yaşarken, o dışarıdan olayı kavramaya çalışan biri sadece :) madem bazı duyguları anlamakta zorlanıyor, doğuma kadar ona da hislerini yaşamasına izin verin.. yani kısaca; evet erkekler çok anlayamaz veya anlamaya çalışmaz ama kadınlar da duygusallıktan kolay kolay çıkamıyor gibi
ben 5 ay bıtene kadar kendımı bılmez yattıgımdan ve 20 kılo verıdgımden eşim çocugu aldıralım bıle demişti. garibim yaaa... ben eriyorum gunden gune, elinden bısey gelmıyordu cok üzülüyordu. zaten bebegı 6. aya gırdıgımde hıssetmeye baslamıstım ben. 7. ayda esım falanda artık elını koydugunda rahat hıssedıyordu. heyecanlanıyordu.
bana yardım ederdi. temizlik yaparken koltuk moltuk kaldırdıgımı ittiğimi falan gorse kızardı valla. dur ben yaparım derdi.
Demek istediği bebek doğduğunda farkına varacakmış baba olma duygusunun.
6 aylık evliyim ve bu ilk bebeğim.
Maaşallah annesi..Benimde bir tane oğlum var 22 aylık..Dünyanın en güzel şeyi inan anne olmak..
Sen eşini çok takma beyler hissetmedikleri için gerçekten öyle..Az hareketlensin emin ol karnından elini alamaz.. İçini ferah tut..
Yorumunuz için teşekkürler.. Onu da anlıyorum, tabiki benim gibi hissedemez..
Hasta gibi davranmıyorum ama ne bileyim mesela istifra ettiğimde meraklanmasını istiyorum.
Bir yerim ağrıdığında bişi yapmasa bile ilgilensin istiyorum.. Yani bilmiyorum fazla mı bu beklentiler..
elbette değil ve eminim yapacak da.. mesela ilerleyen aylarda her yerinize aniden kramplar girecek ve mecburen yardım edecek :) ama kusma meselesinde belki gerçekten çok üzüldüğü için yanınıza gelmiyor olabilir, ya da bunun doğal bir süreç oldugunu kabul etmiştir (bir arkadaşımın eşi, hamileyken kusmak burun silmek gibi, doğal bir süreç demişti) ama inanın bana doğumdan sonra o kadar çok yardıma ihtiyacınız olacak ki.. eğer size bunun garantisini veriyorsa gerçekten iyi bir başlangıç demektir :)
Benim eşim ben söylemezsem yer sofrasını bile almıyor.
Ben de söylemek istemiyorum, biraz kendisi düşünsün istiyorum.
Bazen yardım eder ev işlerine ama zaten benim beklentim o deil. Beni düşündüğünü, bebeğimizi düşündüğünü hissetmek istiyorum
göbeğin büyüdükçe bu sorunun ortadan kalkaçağını düşünüyorum bende aynı şeyleri yaşamıştım, muhakkak eşin de seviniyordur ama onlardan yaşadıklarımızın,hissettiklerimizin aynısını beklmek bizi üzmekten başka bi işe yaramaz.bizim içimizde büyüyen,bizde var olan,maddi manevi hissettiğimiz bi canlıyı bizim gibi hisseden,mutlu olan,heycanlanan hiç kimse olamaz. annelik bambaşka bişey.ANLATILMAZ YAŞANIR diye bi söz varya işte aynen öyle bişey
Birazda beni etkileyen hamileliğimi ilk öğrendiğim günlerde bana eyvah kilo alacaksın demişti.
Ben de çoğu zaman umursamazımdır ama bu sözüne çok üzülmüştüm.. Ortada sevinilecek bi durum varken neden böyle bişi dedi diye
erkek milleti i$te
onlarinda suçu yok kapasite bu kadar anca
zamanla ali$ir , sen içinde ta$iyorsun o ikinizden ayri, dogumdan sonra problem olacagini sanmiyorum
hiç nbi zaman anne kdr duygusal olamazlar bu konuda erkekler
benim e$im kiz olacak diye surat asmi$ti , odun i$te :)
$imdi kizim diyo ba$ka bi$ey demiyo
Dert mi bilmiyorum ama üzüldüğüm bi durum var.
16 haftalık hamileyim, ben bebeğimiz olacağı için çok mutluyum.. Şimdiden bebek kıyafetlerine, bebek odalarına falan bakıyorum.
Tabi hamileliğin de verdiği sıkıntılar var, bulantı, alınganlık, ilgi bekleme.
Ama eşim bana hiç destek olmuyor.. Bebeğimizin olacağına benim kadar heyecanlanmıyor. Bunu dile getirdiğimde doğduktan sonra göreceksin diyor.
Beni anlamaya çalışmıyor. Sizce erkekler için bu normal mi? Yoksa bizde mi bi sorun var.
Birazda beni etkileyen hamileliğimi ilk öğrendiğim günlerde bana eyvah kilo alacaksın demişti.
Ben de çoğu zaman umursamazımdır ama bu sözüne çok üzülmüştüm.. Ortada sevinilecek bi durum varken neden böyle bişi dedi diye
Aynen katılıyorum, anlatılmaz bi duygu bu..
Bakalım zaten yavaştan karnım çıkmaya başladı. Herhalde önümüzdeki 2 ay içinde anlarım onun duygularını da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?