Eşleriniz siz hamileyken nasıldılar?

kızlar doğar doğmaz annelik içgüdüleri ile doğar kız çocuklarına bakın bebeğini uyutur mama yedirir giydirir saçını tarar erkek çocuklarında böyle bir davranış gördünüz mü yok siz hamile olduğunuzu öğrenince annelik güdüleriniz artıyor eşinizden aynı duyguları beklemeyin onun kimyası çok farklı ancak bebek doğduktan 6 ay sonra baba olduklarını anlıyorlar anlayıncada çocuklarına aşkla bağlanıyorlar merak etme canım zamanı gelecek

kiloyu hiç kafana takma canım ben 16 kilo aldım 55 kiloyla hamile kaldım 71 kiloyla doğuma girdim doğum yapalı 28 gün olduki sezeryan olmasına rağmen göbek kalmadı kiloyu hiç düşünme önemli olan bebeğinin sağlıklı birşekılde dünyaya gelmesi...buarada göğsünde çatlak karnında yırtılmalar olmasın diye 4.aydan itibaren karnına ve göğsüne zeytin yağı sürersen uyumadan bebeğin doğunca ne göğsünde çatlak nede karnında yırtılmanın olmadığını göreceksin canım ben öyle yaptım ve işede yaradı gerçekten..

Erkekler babalık duygusunu daha geç benımsıyorlar bız dırek hamıle oldugumuzu öğrendiğimiz an heycanlanıyoruz ama onların bunu anlaması daha geç oluyor oyuzden cok fazla kafaya takmamak gerek

Hatta tanıdığım bır cok erkek eşime sen bebek doğsun ozaman bıle daha anlayamazssın baba olduğunu demişti belkide öyle oluyor

kımsenın esıyle kendı esının, hamılelıgımıze verdıgı tepkıyı olcme canım cunku hepsınn kısılık yapıları,hayat sartları,en onemlısı hıslerı baska belkı esının bı sıkıntısı varsa ondan ılgılenemıyordur ve erkeklerde bızım kadar duygusal bakamıyor bu olaylara...

Her erkeğin yapısı farklıdır.
Kimisi baba oluyor diye havalara uçar deli olur.
Kimisi ise sakin bir ruh haline bürünüp olağan karşılar tepki veremez.
Yapısı için eşine kızma.
Bebek tekmelemeye başladığı zaman sevincini belli eder sanırım.
Böyle ufak şeylere sıkma canını.
Hamileliğin tadını çıkar.
Hayırlı doğumlar olur inşallah.

tatlım erkekler malesef odun biraz

annelik fıtri bişey bizlerin böyle hissetmesi normal ama aynı şeyi erkekler hissetmiyor malesef..

dün aynı konu yüzünden eşimle tartıştım sen heralde anca seneye çocuk baba demeye başlayınca baba oldugunu anlayacan dedim ...

bebeğim 27 haftalık dışardan bile tekmeleri görünüyor eşime aa bak tekme attı attı diyorum o tv ye bakıyor elini alıyorum ben göbeğime koyuyorum o da hissetsin diye ..

aslında onlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar yaşayarak öğrenecekler..

yani endişelenme normal bir durum :)

benim eşim aslında benden çok istiyordu bebek sahibi olmak dört yıl oldu evleneli ve ilk bebegimiz..

ilk aylarda doktora gittik cinsiyeti belli olacak ben nasıl heyecanlıyım meraktan ölüyorum ..

neyse doktor cinsiyetini gördü kızınız olacak dedi eşim hiç duymuyo perdenin geri tarafında bakınıyor öyle :)

gel bak kızımız olacakmış dedim

belliydi zaten demez mi

aa nasıl belliydi yani dedim

ya kız olacaktı ya erkek diye cevap verdi :)

ölürmüsün öldürürmüsün :))

Benim eşimde böyleydi ama dile getirmedim gerçektende doğduktan sonra ben den bile ilgili oldu bu duruma çok şaşırdım:)

Ben fe hamileliğimde hic ozel ilgi beklemedim, alınganlik yapmadım.

Hamileliğim sorunluydu, oncesinde kayıplarım da vardı. Ama eşimden de ozel bir ilgi görmedim. Ne de ev işlerinde bir yardım gördüm. Yadırgamadim da açıkcası . Karnım büyüdü. Tekmeleri basladi yine de esim pek değişmedi:)

Onu tek mutlu eden ve heyecanlandiran bebeğini ultrasonda gormekti.

Doğdu kızımız simdi benden daha cok ilgileniyor, daha cok üstüne düşüyor kızımızın.

Bence su aşamada ilgilenmesi , onu bu kadar sevmesi hamilelikten daha onemli ve guzel. Bu kadar takılmayın üzmeyin kendinizi.

Cevap veren herkese teşekkür ederim..
Sayenizde bunun normal olduğunu anladım.. Çünkü ben bu ilgisizliği ve heyecan yokluğunu istememeye, sevmemeye bağlıyodum.
Tekrar sağolun, Allah razı olsun.

annelik doğuştandır babalık sonradan öğrenilir
ben çok katılıyorum bu söze erkekler hamileyken pek anlayamıyorlar
biz kadınlarda bizimle aynı duyguları yaşasınlar istiyoruz ama bu mümkün değil
eşinede biraz zaman ver daha yeni evliymişsiniz ve bebeğinizde henüz çok küçük zamanla herşey yoluna girer

Erkekler için bebeği hissettiğinde başlıyor herşey.
Ben çok zor hamilelik geçirdim. Allaha'a şükür eşim yanımda oldu. Ama istifra edince endişenmesini bekleme sonuçta normal bir olgu olduğunu biliyorlar. Hatta gülüyorlar. Ben kanlı istifra ederdim. Ona bile pek endişelenmemişti. Ama hep çocuk gibi görürdü beni bebek gibi kokuyorsun derdi. Her insanda farklı tabi.
Şimdi hormon değişiminden dolayı daha çok ilgi bekliyorsun. Ne kadar ilgi göstersede eşin, sana az gibi görünecek bu normal bir şey.
İlk kucağına aldığı gün eşininin gözlerine çok dikkatli bak, bir daha asla öyle bir bakış göremezsin.

genelde kadinlarin hamile olduklarini ogrendikleri andan itibaren anneligi hissettigini, erkeklerin bebegi kucagina alana kadar babaligi hissetmedigi soylenir

daha ilgili olsa cok hos olurdu sizin acinizdan eminim ama sizin cektiginiz zorluklari da (bulanti vs) yasadiginiz duygu yogunluguna da o sizin kadar hissedemez, mumkun degil

cok kafaniza takmayin bence hamileligin tadini cikarin
sartlar uygun olsa ben de bir melegim olsun isterdim, burda hamileleri gorunce oyle ozeniyorum ki :)
Allah sagligiyla kucaginiza almayi nasip etsin

:) henüz öyle birşey yasamadım ama çevremden gördüğüm kadarıyla genelde erkekler heycan yapmıyor bu konuda doğduktan sonra bile çok geç ısınanlar var çocuğuna:) eşini sorun etme bence sen heycanını yaşa oda zamanla anlar:) belki adam hala şoktadır:)

Kızlar çok haklıymışsınız zaman geçtikçe eşimde alışıyor babalık psikolojisine, daha ilgili olmaya başladı elhamdülillah :)
Demekki 4.aydan sonra farkındalk başlıyor onlarda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…