Eşlerinizi evde size yardımcı olması için nasıl ikna ettiniz yoksa kendisi mi istedi?

marissa34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
202
0
46
İstanbul
merhaba hanımlar.

1 yıllık evliyim. evliliğimin ilk gününden beri eşimi evde bana yardımcı olmaya ikna edemiyorum. halbuki çalışma şartlarımız aynı işte mesaim bitiyor evde yeniden başlıyor yatana kadar mesaim devam ediyor.

işten gelir üstüne çıkarır yatağın üstüne koyar, çoraplarını çıkarır odaya atar. banyo yapar bornoz odada tuvalet sular altında. tv izler sürekli kumanda elinde ve istekleri bitmez onu getiririm başka bir şey ister o biter başka bir şey. oturduğu yerde hapşırır peçete ister. telefonu çalar başka odadaysa telefonunu ister vs.
takmamaya çalıştım varsın yapmasın bana yardımcı olmasın dedim insan bu her zamn aynı olamaz ki.
eşimle iyi konuştum bir gün yaptı ertesi gün aynı, şartlarımızın eşit olduğunu anlattım olmadı, kötü konuştum tartışmaya başladık her şey daha kötü oldu.
küssem işe yaramadı ağladım işe yaramadı olmadı da olmadı..

işe gitmek için kalktık ben hazırlandım o hazırlanırken eşofmanını yere attı kaldırdım, sonra t shirtünü attı kaldırdım. sonra pantolon çıkardı beğenmedi attı yatağın üzerine havlusunu attı yatağın üzerine regl dönemim yaklaştığı zamanda agresif oluyorum bende söylenerek her şeyini yere attım odadan çıktım. beni çağırıyor attıklarını bana ver kaldırıcaksın yerden duymamazlıktan geldim daha çok sinirlendi. evden çıktık ama hala ikimiz de sinir küpüyüz o kendince çok haklı bana göre ben haklıyım. ben hata yaptısam nerde yaptım.

yazarken içim yine şişti okurken sizi düşünemiyorum bile.
hanımlar siz eşleriniz size yardımcı oluyorlar mı? alıştırdıysanız nasıl yaptınız?
yoksa bizim ilişkimiz tamamen normal mi? lütfen bi el atıverin derdime

ayyy allah yardımcın olsun tamamen karakter mesela ben çalışmam eşim her işe yardım eder ev süpürmeden toz almaya cam silmeden halı yıkamaya ama nasıl ikna ettim derseniz yapı meselesi babası da yardım eder ev işlerine ama biraz ben yalnız yapamıyorum havasına girdim bir de hadi aşkım yardım et de çabucak bitsin beraber daha çok vakit geçirelim derim başta böyle diye diye iyice alıştı mesela ben geceden bulaşık makinasını çalıştırırım sabah erken kalkar o işe gitmeden temizleri yetiştirir ben hiç söylemem bile bir bakarım yapmış çamaşırı geceden ıslatırım sabah namazında da çalıştırırım makinayı kalktığımda asayım diye bir bakarım asılmış olur hafta sonları çoğu zaman kahvaltıyı hazırlar bende onu el üstünde tutarım tabi canım o benim canım canım :16:

düşüncesizlik yapmış canım.birini sevmek yetmiyor ev hayatını paylaşmak çok ayrı bişey diye boşuna demiyorlar.adamın içinde yoksa alıştıramazsın ama ufak tefek şeylere dikkat etmeyi öğrenmesi lazım en azından.biz yakında evlenicez ve birlikte kalıyoruz ve çok anlayışlı ben öğretmedim kendisi öyle yoksa ben alıştıramazdım diye düşünüyorum.işten geliyor ben yemek yapmış olduğum için bulaşıkların başına geçiyor yapma diyorum yapcam diyor.hasta olduğumda yemek yapıyor temizlik yapacağımda bir işin ucundan tutuyor şanslıyım yani.bunların hepsini yapmasa da en azından çıkardığı eşofmanını katlamayı havlusunu banyoya asmayı bilmesi lazım.bence bırak sen de yapma hazır arkasını toplayan var diye rahat belli ki,iyice dağılınca kendisi de rahatsız olucaktır.

ayyy allah yardımcın olsun tamamen karakter mesela ben çalışmam eşim her işe yardım eder ev süpürmeden toz almaya cam silmeden halı yıkamaya ama nasıl ikna ettim derseniz yapı meselesi babası da yardım eder ev işlerine ama biraz ben yalnız yapamıyorum havasına girdim bir de hadi aşkım yardım et de çabucak bitsin beraber daha çok vakit geçirelim derim başta böyle diye diye iyice alıştı mesela ben geceden bulaşık makinasını çalıştırırım sabah erken kalkar o işe gitmeden temizleri yetiştirir ben hiç söylemem bile bir bakarım yapmış çamaşırı geceden ıslatırım sabah namazında da çalıştırırım makinayı kalktığımda asayım diye bir bakarım asılmış olur hafta sonları çoğu zaman kahvaltıyı hazırlar bende onu el üstünde tutarım tabi canım o benim canım canım :16:

ne güzel canım doğruyu söylemek gerekşrse böyle şeyler duyunca özenmiyor değilim. bana kendi dağıttığını toplasa da yeterben başka bir şey istemiyorum aslında. haklısın yapı meselesi ama insan belli bir yerden sonra kaldıramıyor doluyor ve patlıyor. evlendikten sonra değiştiği konular oldu bu da olur diyorum ama sonuç sıfır

bencede içinden gelmesi gerekiyor..
benim eşim bu konuda çok hassas ben yaparken yardım eder.
ben mesai kalınca evi tertemiz yapar bazen benden iyi yapar koltuları felan çeker aklına gelebilecek her şeyi yapar..
ama şimdiye kadar hiç demedim yardım et diye..
yorulduğumu gördüğü için yardım ediyor..

alzen in dedigi gb yapi meselesi birazda.
Icinde varsa yapiyorlar.
Mesela benimde esim evlenmeden once bir ignesini bile kaldirmazmis.
Balayindayken daha basladim ben.
Kiyafetlerini kaldir, katla vs vs demeye.
Coraplar asla ortalikta kalmaz.
En sinir oldugum seydir. Kaldirmazsan atarim derim, ki atarim da, kalmaz artik ortalikta.
Kendi copunu, yedigini, ictigini vs de kaldirir.
Banyoyu benden daha temiz birakir.
Isten gelir gelmez mutfaga gireriz beraber.
Masayi beraber hazirlariz. Evlendigimden beri masayi daha hic toparlamadim.
Yatagi ozellikle gunduzden carsaflarini alirim, yenileri sermem.
Yatmadan once o kendi yastiginin kilifini gecirir, ben kendiminkini.
Carsaf vs beraber sereriz.
En basindan beri boyle alistirmaya calistim.
Biraz fazla sesim ciktigindan sanirim, o da mecbur yapiyor herhalde:))
Birde kizdigimda, sen beni hizmetli diye mi aldin diyorum, uzerine birsey dememe yada yapmama gerek kalmiyor.
Bu arada bende calismiyorum.
Calismadigim halde, yardimci oluyor bana.
Calismaya basladigimda heleki cocuk oldugunda daha fazlasini isteyecegimi de biliyor.
Erkegi yapisindan kaynaklaniyor cnm.
Ama seninde isin cok zor.
Bir kere esofmanini unutmus, kaldirmadim.
Aksam geldiginde kendisi kaldirdi.
Bu arada esim sinirli degildir benim. Fazla sakindir hatta.

canım biliyorum sinirlisin ama konunu okurken güldüm valla :) bütün erkekler aynı demekki :) işim dolayısı ile her gün yeni insanları tanıma fırsatım oluyor.. bir gün yaşlı bir teyze geldi konuşuyorduk sohbet esnasında eşin yardım ediyormu dedi eeh dedim.. işini bileceksin dedi aah uhh ayaklarım ağrıyor belim ağrıyor karnım ağrıyor diyeceksin dedi :)
ona yap deme çünkü yap demek erkeklerde ters tepiyor ayy bu gün işte çok ayakta kaldım kendimi iyi hissetmiyorum yada regl dönemim karnım çok ağrıyor hiç halim yok ki bu gerçektir o dönemde halsiz oluruz :) asla ona şunu yaparmısın deme bir iş mi yaptın evde mesela evi mi süpürüyorsun aniden aaah belime ağrı girdi de bırak süpürmeyi yaaa şimdi ne yapıcam ev böyle kaldı de eşek değil ya devam eder :) öyle böyle derken o zaten sana yardım etmeye başlar ve bir başladımıda bırakmaz adalet duygusu geliştiyse :) zamanla herhangi bir bahane üretmenede gerek kalmaz.. hatta erkekler iş yapmaya başlayınca daha titiz oluyorlar ee nede olsa kendileri topluyor ya dağıtma konusunda titiz davranıyorlar.. şöyleki artık eşim bana kızar oldu o cumartesileri evde ve evi süpürür, toplar ilk zamanlar sevindiğimi belli ediyordum o bir iş yapınca oda keyfine göre takılıyordu ama artık çaktırmıyorum onunda görevi oldu nede olsa biz o kadar yapar ederiz ütü çamaşır bulaşık daha bir gün sevinç gösterisinde bulunduğunu görmedim beylerin ama onlar bi ev süpürsün havalara uçarız yaptır ama gülümseme :) kolay gelsin canım.. hahahaaa erkeklere ölüm yaşasın kötülük :47:

düşüncesizlik yapmış canım.birini sevmek yetmiyor ev hayatını paylaşmak çok ayrı bişey diye boşuna demiyorlar.adamın içinde yoksa alıştıramazsın ama ufak tefek şeylere dikkat etmeyi öğrenmesi lazım en azından.biz yakında evlenicez ve birlikte kalıyoruz ve çok anlayışlı ben öğretmedim kendisi öyle yoksa ben alıştıramazdım diye düşünüyorum.işten geliyor ben yemek yapmış olduğum için bulaşıkların başına geçiyor yapma diyorum yapcam diyor.hasta olduğumda yemek yapıyor temizlik yapacağımda bir işin ucundan tutuyor şanslıyım yani.bunların hepsini yapmasa da en azından çıkardığı eşofmanını katlamayı havlusunu banyoya asmayı bilmesi lazım.bence bırak sen de yapma hazır arkasını toplayan var diye rahat belli ki,iyice dağılınca kendisi de rahatsız olucaktır.

ahh ahh çok istedim bıraktığı gibi kalsın öyle ama içim rahat etmiyor yine ben yapacağımı biliyorum. bir kere aklıma takıldı ya rahat edemiyorum. annelerimizden öyle gördük biz

Tamemen yetiştirilme tarzıyla ilgili olduğunu düşünüyorum bütün iş erkek annelerinde bitiyor. Oğullarını el bebek gül bebek yerine ellerinden iş gelen bir erkek olarak yetiştirseler böyle olmaz. Benim babaanneme mesela babama her işi yaptırırmış iki oğlu var kızı yok baya kız gibi yetiştirmiş yani onları. Babamın elinden her iş gelir annem de çalışan bir bayandı şimdi emekli gerçi ama hala anneme yardım eder. Erkek arkdaşımın annesi de çalışan bir bayanmış o da emekli olmuş gerçi ama sorumluluk vermişler hep ona kendi başına yemeğini yapabilir ütüsünü ütüler el bebek gül bebek büyütülmemiş yani ilkokuldan beri sorumluluk almaya başlamış öyle ev işi filan yapmaktan hiç gocunmuyor ilerde de yardım ederim diyor. Görücez tabi bunu ilerde. :9:

eşimin başından beri kıyafetlerini atma huyu yok herşeyi yerli yerine koyar katlar yada kirliye atar

çalışıyorum ben ondan önce geliyorum cuma günleri dipten temizliğimi yapıyorum o da gelince yemek işini ayarlıyor yada temizliği yardımcı oluyor

merak etme ilk başlarda böyle değildi bizimde kapıştığımız zamanlar oldu ama sonra düzene girdi

inatlaşma ben çalışıyorum sende eve yardımcı olmak zorundasın diye emir vererek konuşma

yorulduğunu bunaldığını yetişemediğini anlat

bazen işten geldiğinde bitmediyse işim git arkadaşınla takıl bitince ben çağırırım seni diyorum

yani onun görevi haline geldiği için değilde yetişmediğim yorulduğum zaman yardım istediğimi biliyor o zaman hiç sesini çıkarmıyor

bazen bütün evi o süpürdüğü bile oluyor ben başka işimi halldediyorum

ben böyle çözdüm gerçekten çok iyi oluyor ufak birşey yapsa bile insan biraz rahatlıyor

benim eşimde biraz senin eşine benzer,yani kendisine hizmet konusunda ama ben ev hanımıyım.madem yardım etmiyor,ben de çalışmayayım de bakalım.hem dışarda çalış,hem eve gel evde durma çalış haksızlık sana:34:

bencede içinden gelmesi gerekiyor..
benim eşim bu konuda çok hassas ben yaparken yardım eder.
ben mesai kalınca evi tertemiz yapar bazen benden iyi yapar koltuları felan çeker aklına gelebilecek her şeyi yapar..
ama şimdiye kadar hiç demedim yardım et diye..
yorulduğumu gördüğü için yardım ediyor..

maşallah diyorum :)

alzen in dedigi gb yapi meselesi birazda.
Icinde varsa yapiyorlar.
Mesela benimde esim evlenmeden once bir ignesini bile kaldirmazmis.
Balayindayken daha basladim ben.
Kiyafetlerini kaldir, katla vs vs demeye.
Coraplar asla ortalikta kalmaz.
En sinir oldugum seydir. Kaldirmazsan atarim derim, ki atarim da, kalmaz artik ortalikta.
Kendi copunu, yedigini, ictigini vs de kaldirir.
Banyoyu benden daha temiz birakir.
Isten gelir gelmez mutfaga gireriz beraber.
Masayi beraber hazirlariz. Evlendigimden beri masayi daha hic toparlamadim.
Yatagi ozellikle gunduzden carsaflarini alirim, yenileri sermem.
Yatmadan once o kendi yastiginin kilifini gecirir, ben kendiminkini.
Carsaf vs beraber sereriz.
En basindan beri boyle alistirmaya calistim.
Biraz fazla sesim ciktigindan sanirim, o da mecbur yapiyor herhalde:))
Birde kizdigimda, sen beni hizmetli diye mi aldin diyorum, uzerine birsey dememe yada yapmama gerek kalmiyor.
Bu arada bende calismiyorum.
Calismadigim halde, yardimci oluyor bana.
Calismaya basladigimda heleki cocuk oldugunda daha fazlasini isteyecegimi de biliyor.
Erkegi yapisindan kaynaklaniyor cnm.
Ama seninde isin cok zor.
Bir kere esofmanini unutmus, kaldirmadim.
Aksam geldiginde kendisi kaldirdi.
Bu arada esim sinirli degildir benim. Fazla sakindir hatta.

bravo size içindeki evcimen erkeği çıkarabilmişsiniz. eşim sinirli küçükken geçirdiği bir hastalık nedeniyle kısa dönem felçli kalmış ve el bebek gül bebek büyümüş sinir kalmış çok üzerine gidersem eli ayağı tutmuyo çok ta üzerine gidemediğim için kendim yapıyorum. bu şartlarda çocuk düşünsem nasıl olucak diye düşünüyor da değilim

canım biliyorum sinirlisin ama konunu okurken güldüm valla :) bütün erkekler aynı demekki :) işim dolayısı ile her gün yeni insanları tanıma fırsatım oluyor.. bir gün yaşlı bir teyze geldi konuşuyorduk sohbet esnasında eşin yardım ediyormu dedi eeh dedim.. işini bileceksin dedi aah uhh ayaklarım ağrıyor belim ağrıyor karnım ağrıyor diyeceksin dedi :)
ona yap deme çünkü yap demek erkeklerde ters tepiyor ayy bu gün işte çok ayakta kaldım kendimi iyi hissetmiyorum yada regl dönemim karnım çok ağrıyor hiç halim yok ki bu gerçektir o dönemde halsiz oluruz :) asla ona şunu yaparmısın deme bir iş mi yaptın evde mesela evi mi süpürüyorsun aniden aaah belime ağrı girdi de bırak süpürmeyi yaaa şimdi ne yapıcam ev böyle kaldı de eşek değil ya devam eder :) öyle böyle derken o zaten sana yardım etmeye başlar ve bir başladımıda bırakmaz adalet duygusu geliştiyse :) zamanla herhangi bir bahane üretmenede gerek kalmaz.. hatta erkekler iş yapmaya başlayınca daha titiz oluyorlar ee nede olsa kendileri topluyor ya dağıtma konusunda titiz davranıyorlar.. şöyleki artık eşim bana kızar oldu o cumartesileri evde ve evi süpürür, toplar ilk zamanlar sevindiğimi belli ediyordum o bir iş yapınca oda keyfine göre takılıyordu ama artık çaktırmıyorum onunda görevi oldu nede olsa biz o kadar yapar ederiz ütü çamaşır bulaşık daha bir gün sevinç gösterisinde bulunduğunu görmedim beylerin ama onlar bi ev süpürsün havalara uçarız yaptır ama gülümseme :) kolay gelsin canım.. hahahaaa erkeklere ölüm yaşasın kötülük :47:

teyze gerçekten işini biliyormuş :) çok tatlı dille söyledim ama bu da farklı bir yolmuş deneyebilirim . teşekkürler

anneninde etkisi var sanırım yetiştirirken hiç bir işin ucundan tutmurmuyorlar erkek iş yapmaz edasında büyütüyorlar birazda bazı erkekler erkek iş yaparmı kafasında oluyor sanırım. benim eşim işine geleni yapar gelmeyeni yapmaz ama bizim evin kesin kuralları vardır ihmal ederse biraz cadılık yapıyorum.banyodan sonra kesinlikle banyo sulu pis bırakılmaz pascekle suyu alınız kurulanır paspaslar silinir en başından alıştırınca otomatik kendiliğinden yapmaya başladı zaten.bunun gibi birkaç kural vs vs. malum sebeplerimde olunca işin kurnazlığına kaçmıyorda değilim.:) işten gelir bugün ağrım çok oldu dediğimde olay bitmis oluyor zaten.direk hadi sen salatayı yap ben masayı hazırlıyorum olayına girmiş oluyoruz.iş dönüşü yolda karşılıyorum ödül almış gibi geliyor onu karşılamam bu arada birde markete atıyorum onu eve dönünce ister istemez kendi farkına varmadan bir işin ucundan tutmuş buluyor kendini sohbet arasında bişiler yapar kendi bile anlamaz.:1::1::1::1::1:

merhaba hanımlar.

1 yıllık evliyim. evliliğimin ilk gününden beri eşimi evde bana yardımcı olmaya ikna edemiyorum. halbuki çalışma şartlarımız aynı işte mesaim bitiyor evde yeniden başlıyor yatana kadar mesaim devam ediyor.

işten gelir üstüne çıkarır yatağın üstüne koyar, çoraplarını çıkarır odaya atar. banyo yapar bornoz odada tuvalet sular altında. tv izler sürekli kumanda elinde ve istekleri bitmez onu getiririm başka bir şey ister o biter başka bir şey. oturduğu yerde hapşırır peçete ister. telefonu çalar başka odadaysa telefonunu ister vs.
takmamaya çalıştım varsın yapmasın bana yardımcı olmasın dedim insan bu her zamn aynı olamaz ki.
eşimle iyi konuştum bir gün yaptı ertesi gün aynı, şartlarımızın eşit olduğunu anlattım olmadı, kötü konuştum tartışmaya başladık her şey daha kötü oldu.
küssem işe yaramadı ağladım işe yaramadı olmadı da olmadı..

işe gitmek için kalktık ben hazırlandım o hazırlanırken eşofmanını yere attı kaldırdım, sonra t shirtünü attı kaldırdım. sonra pantolon çıkardı beğenmedi attı yatağın üzerine havlusunu attı yatağın üzerine regl dönemim yaklaştığı zamanda agresif oluyorum bende söylenerek her şeyini yere attım odadan çıktım. beni çağırıyor attıklarını bana ver kaldırıcaksın yerden duymamazlıktan geldim daha çok sinirlendi. evden çıktık ama hala ikimiz de sinir küpüyüz o kendince çok haklı bana göre ben haklıyım. ben hata yaptısam nerde yaptım.

yazarken içim yine şişti okurken sizi düşünemiyorum bile.
hanımlar siz eşleriniz size yardımcı oluyorlar mı? alıştırdıysanız nasıl yaptınız?
yoksa bizim ilişkimiz tamamen normal mi? lütfen bi el atıverin derdime
aynı benm eşim:((((((((((((( Bİrtürlü öğretemedim adama arkasını toplamayı.Bende çalışıyorum ve bende anca yatağa girdiğimde dinleniyorum :(( Bu çok üzücü bir durum ama elden bişey gelmiyor maalesef......

mesela bugün temizlik günüm bir şey yapmasa da olur. kendisi evde olunca tv izlerken ne zaman bitecek diye gözümün içine bakıyor, uyuyosa hiç duymuyo bile bir yere gidilecekse hadi hadi boşver. zaman ve yerine göre ruh halleri de değişiyor. mesela geçen haftalarda kaç kez rica ettim koltukları çekelim de bende arkasını süpüreyim ağır olduğu için çekemiyorum hafta sonu geldi yine söyledim ama evde tadilat oldu koltuklar çekildi ancak o zaman süpürebildim :)

zorla güzellik olmuyo malesef canım adamın içinden gelmiyo belliki...
benim eşim ne yazıkki böyle bi titiz bi hijyen hastası..
bu durumda beni boğuyo...
temizlik yaparken yerleri viledayla silerim beğenmez eğilir kendi siler eliyle dizlerinin üstünde..
bütün koltuklar yataklar fln illa çekecek..
her hafta büyük temizlik var evde...
ben masayı toplarım 10 dk da toplar mutfağı çıkarım..
adam masayı topladığında abartısız 1 saat mutfakta temizlik yapıyo...
bende bu durumdan bunaldım iyice...
herkesin derdi farklı işte..
sanada allah yardım etsin canım...

aynı benm eşim:((((((((((((( Bİrtürlü öğretemedim adama arkasını toplamayı.Bende çalışıyorum ve bende anca yatağa girdiğimde dinleniyorum :(( Bu çok üzücü bir durum ama elden bişey gelmiyor maalesef......

Allah kolaylık versin bizim gibilere. bazen yatakta su için bile uyandırıldığım oluyor

hadi ev işlerine yardım etmiyo da hapşurunca mendil istemek, çalan telefonunu istemek çok garip. muhteşem yüzyılı izliyomusunuz beraber. kendini padişah mı sanıyo :1:

Back
X