Eşlerinizi evde size yardımcı olması için nasıl ikna ettiniz yoksa kendisi mi istedi?

Masayi kurma ve kaldirma konusunda, birazda tatli dilimi kullandim, yalan degil.
Ilk zamanlar eve gelir gelmez tv yi acar, kurulurdu karsisina.
Bende dikilirdim, girmezdim mutfaga.
Ben seni tum gun ozluyorum, aksamlari eve gelmeni bunun icin mi bekliyorum?
Ne olur yanimda olsan mutfakta, ben sana yemek mi hazirla diyorum diye, kandirdim durdum:))
Yemek vs yapmak elinden gelmez, rahatsizim dedigimde, aksama hazir birseyler alir gelir.

benim eşimde biraz senin eşine benzer,yani kendisine hizmet konusunda ama ben ev hanımıyım.madem yardım etmiyor,ben de çalışmayayım de bakalım.hem dışarda çalış,hem eve gel evde durma çalış haksızlık sana:34:

benden önce kendisi teklif etti :) canım çıkıyo hem evde hem işte biraz yardımcı olsan ne olur dememe kalmadı. çık işten para kazanma ne olucak (borcumuz var bir de)

zorla güzellik olmuyo malesef canım adamın içinden gelmiyo belliki...
benim eşim ne yazıkki böyle bi titiz bi hijyen hastası..
bu durumda beni boğuyo...
temizlik yaparken yerleri viledayla silerim beğenmez eğilir kendi siler eliyle dizlerinin üstünde..
bütün koltuklar yataklar fln illa çekecek..
her hafta büyük temizlik var evde...
ben masayı toplarım 10 dk da toplar mutfağı çıkarım..
adam masayı topladığında abartısız 1 saat mutfakta temizlik yapıyo...
bende bu durumdan bunaldım iyice...
herkesin derdi farklı işte..
sanada allah yardım etsin canım...

off çok zor canım ya allah kolaylık versin ve sabır versin
yok artık

işin çok zor o zaman :18:

evet bir çıkar yol bulmaya çalışıyorum

zorla güzellik olmuyo malesef canım adamın içinden gelmiyo belliki...
benim eşim ne yazıkki böyle bi titiz bi hijyen hastası..
bu durumda beni boğuyo...
temizlik yaparken yerleri viledayla silerim beğenmez eğilir kendi siler eliyle dizlerinin üstünde..
bütün koltuklar yataklar fln illa çekecek..
her hafta büyük temizlik var evde...
ben masayı toplarım 10 dk da toplar mutfağı çıkarım..
adam masayı topladığında abartısız 1 saat mutfakta temizlik yapıyo...
bende bu durumdan bunaldım iyice...
herkesin derdi farklı işte..
sanada allah yardım etsin canım...

Bu da cok iyiymis :)

parayı ortak harcıyorsunuz tabiiki,bence eşin blöf yaomış işten çıkmayacağını bildiği için.ciddi ciddi işten ayrılacağını söyle.hatta yapabiliyorsan eşinden habersiz izne çık:34:

Zorla güzelik olmaz ama zorla seni de kendine hizmetci yapamaz... iki iki daha 4.

Sen basdan cok iyi davranmisin, isin zor ama imkansiz degil.

Bak canim ben böyle cok yoruluyorum artik hic birseyden zevk almiyorum, sen bana yardimic olamicaksan, bende maddi yardimci olamicam de.
Benim boynumun borcumu de hem disarda hem evde calis.

Ya yardimci ol yada ben isden cikayim, hangisi mantigina uyarsa de.

Ondan sonra isden gelince at kendini koltuga ay oram tutulmus ay buram su olmus de kalkamaz gibi yap bir kac gün.

Bak belki rahatsiz olunca kalkar ucundan tutar... bunu cok sik söylenen söylene ancak belki birazina yardim eder.

Zor zor....

Ama sürekli konusacaksin.. zamanla olur insallah....

Ama öyle mendil icin tel icin kalkma, ... onlari kes , onu yapmamak senin elinde.. küsersede küssün... yaptigi terbiyesizlik icin küsecekse buyursun küssün.
Hatda o küsmeden sen küs.

Zaman la oda o gerginlikden bikacak, ya huyundan ya senden vaz gececek

parayı ortak harcıyorsunuz tabiiki,bence eşin blöf yaomış işten çıkmayacağını bildiği için.ciddi ciddi işten ayrılacağını söyle.hatta yapabiliyorsan eşinden habersiz izne çık:34:

hadi ev işlerine yardım etmiyo da hapşurunca mendil istemek, çalan telefonunu istemek çok garip. muhteşem yüzyılı izliyomusunuz beraber. kendini padişah mı sanıyo :1:

kuzey güney ve muhteşem yüzyıl arası gidip geliyoruz. şakasına sanada harem kuralın da ben de rahatlayayım demiştim bir keresinde :) küçüklüğü ailesi hep aslansın, kaplansın diyerek geçmiş ve devam ediyo hala.

hadi ev işlerine yardım etmiyo da hapşurunca mendil istemek, çalan telefonunu istemek çok garip. muhteşem yüzyılı izliyomusunuz beraber. kendini padişah mı sanıyo :1:

kuzey güney ve muhteşem yüzyıl arası gidip geliyoruz. şakasına sanada harem kuralın da ben de rahatlayayım demiştim bir keresinde :) küçüklüğü ailesi hep aslansın, kaplansın diyerek geçmiş ve devam ediyo hala.

eşim evlenmeden önce de yalnız yaşayan biriydi bu nedenle aslında derli topludur fakatttttttttt evlenene kadarmış,birgün hiç unutmuyorum çamaşır katlar iken ağlamaya başladım o da şaşırdı tabii benım hayatım böylemi geçecek dedim,ben evliliği böyle hayal etmemiştim dedim:)) neyse sonra baktım dediğiniz gibi kıyafetlerini atıyor yere,çoraplarını herşeyini yerden topluyorum(aynı zamanda çalışan biriyim) baktım olmuyor yemek yendikten sonra hadi birlikte toplayıp güzel bir kahve içelim demeye başladım o da yardımcı olmaya başladı,derken kışın çamaşır kurutma olayı başıma dert olmaya başladı,kurutma makinesi istedim yok gereksiz dedi uzatmadım,bir hafta çamaşır kurutmadım hali ile yağmur yağdığından aradığını da bulamyınca alacağı cvp netti ıslaklar hala:)) ertesi gün kurutma makinesi almıştı,şimdi ise tatlı dil ve kurnazlık ile yardımcı olmasını sağlıyorum,bence kandırarak başla olaya,erkekler çocuk gibi çünkü..

ahh ahh çok istedim bıraktığı gibi kalsın öyle ama içim rahat etmiyor yine ben yapacağımı biliyorum. bir kere aklıma takıldı ya rahat edemiyorum. annelerimizden öyle gördük biz
anlıyorum huzursuz oluyor insan..

Allah kolaylık versin bizim gibilere. bazen yatakta su için bile uyandırıldığım oluyor
yok artık o kadar da değil:) ben de sevgilimi kaldırıyorum gece su için ama o erkek yapması lazım:)

çok güldüm buna:))

Zorla güzelik olmaz ama zorla seni de kendine hizmetci yapamaz... iki iki daha 4.

Sen basdan cok iyi davranmisin, isin zor ama imkansiz degil.

Bak canim ben böyle cok yoruluyorum artik hic birseyden zevk almiyorum, sen bana yardimic olamicaksan, bende maddi yardimci olamicam de.
Benim boynumun borcumu de hem disarda hem evde calis.

Ya yardimci ol yada ben isden cikayim, hangisi mantigina uyarsa de.

Ondan sonra isden gelince at kendini koltuga ay oram tutulmus ay buram su olmus de kalkamaz gibi yap bir kac gün.

Bak belki rahatsiz olunca kalkar ucundan tutar... bunu cok sik söylenen söylene ancak belki birazina yardim eder.

Zor zor....

Ama sürekli konusacaksin.. zamanla olur insallah....

Ama öyle mendil icin tel icin kalkma, ... onlari kes , onu yapmamak senin elinde.. küsersede küssün... yaptigi terbiyesizlik icin küsecekse buyursun küssün.
Hatda o küsmeden sen küs.

Zaman la oda o gerginlikden bikacak, ya huyundan ya senden vaz gececek
anladığım kadarıyla eşi tembellikten yardım etmiyor değil,dağınıklıktan rahatsız olmadığı için yardım etmiyor.söyleyip durdukça da dırdırcı dicek kadıncağıza ama müstehak öyle adamlara.

merhaba hanımlar.

1 yıllık evliyim. evliliğimin ilk gününden beri eşimi evde bana yardımcı olmaya ikna edemiyorum. halbuki çalışma şartlarımız aynı işte mesaim bitiyor evde yeniden başlıyor yatana kadar mesaim devam ediyor.

işten gelir üstüne çıkarır yatağın üstüne koyar, çoraplarını çıkarır odaya atar. banyo yapar bornoz odada tuvalet sular altında. tv izler sürekli kumanda elinde ve istekleri bitmez onu getiririm başka bir şey ister o biter başka bir şey. oturduğu yerde hapşırır peçete ister. telefonu çalar başka odadaysa telefonunu ister vs.
takmamaya çalıştım varsın yapmasın bana yardımcı olmasın dedim insan bu her zamn aynı olamaz ki.
eşimle iyi konuştum bir gün yaptı ertesi gün aynı, şartlarımızın eşit olduğunu anlattım olmadı, kötü konuştum tartışmaya başladık her şey daha kötü oldu.
küssem işe yaramadı ağladım işe yaramadı olmadı da olmadı..

işe gitmek için kalktık ben hazırlandım o hazırlanırken eşofmanını yere attı kaldırdım, sonra t shirtünü attı kaldırdım. sonra pantolon çıkardı beğenmedi attı yatağın üzerine havlusunu attı yatağın üzerine regl dönemim yaklaştığı zamanda agresif oluyorum bende söylenerek her şeyini yere attım odadan çıktım. beni çağırıyor attıklarını bana ver kaldırıcaksın yerden duymamazlıktan geldim daha çok sinirlendi. evden çıktık ama hala ikimiz de sinir küpüyüz o kendince çok haklı bana göre ben haklıyım. ben hata yaptısam nerde yaptım.

yazarken içim yine şişti okurken sizi düşünemiyorum bile.
hanımlar siz eşleriniz size yardımcı oluyorlar mı? alıştırdıysanız nasıl yaptınız?
yoksa bizim ilişkimiz tamamen normal mi? lütfen bi el atıverin derdime

Benim gibi yap.
Gömleklerini, pantalonlarini bir sepete tik,
haftalarca orada kalsin.
Gerektiginde iclerinden bir tanesini al, ütüle ,ver.
Dolaplarini hic düzenleme.
Bir kac kez hayatim bunlari bir düzenlesen lafi söylesede sakaya vur,
duyma.
Sonunda, tipki benim esimin bu sabah yaptigi gibi kalkar,
düzenlemeye baslar :))
Söylemek hic ise yaramiyor, arada empati yapmasi gerekiyor :))

sen toplama ona da topla deme bırak dağınık kalsın

annesi fena alıştırmış onun arkasında iyi dolaşmış belliki

halbuki bu dediklerini insanlar 4 yaşında çocuklarına öğretiyorlar..

ah bu anneler yemedim yedirdim toplatmadım arkasında döndüm diye çocuk yetiştirip bunun iyi bir şey olduğunu sanıyorlar

yanlış anlamayın da tebessümle okudu bu derdi . sizi çileden çıkartıyor olabilir de karakter işte. dert etmeyin . sizde dağınık olun . battı balık yan gider :)

ah keşke şöyle ayaklarımı uzatıp saatlerce oturasım var ama henüz 6 ay oldu işe başlayalı

anlıyorum huzursuz oluyor insan..

yok artık o kadar da değil:) ben de sevgilimi kaldırıyorum gece su için ama o erkek yapması lazım:)

çok güldüm buna:))

anladığım kadarıyla eşi tembellikten yardım etmiyor değil,dağınıklıktan rahatsız olmadığı için yardım etmiyor.söyleyip durdukça da dırdırcı dicek kadıncağıza ama müstehak öyle adamlara.
doğru tespit öyle diyor zaten. eşime göre dırdırcının önde gideniyim :)

Benim gibi yap.
Gömleklerini, pantalonlarini bir sepete tik,
haftalarca orada kalsin.
Gerektiginde iclerinden bir tanesini al, ütüle ,ver.
Dolaplarini hic düzenleme.
Bir kac kez hayatim bunlari bir düzenlesen lafi söylesede sakaya vur,
duyma.
Sonunda, tipki benim esimin bu sabah yaptigi gibi kalkar,
düzenlemeye baslar :))
Söylemek hic ise yaramiyor, arada empati yapmasi gerekiyor :))

başaran bir kadınsınız tebrik ediyorum. peki bu hale getirmek ne kadar zamanınızı aldı.

sen toplama ona da topla deme bırak dağınık kalsın

annesi fena alıştırmış onun arkasında iyi dolaşmış belliki

halbuki bu dediklerini insanlar 4 yaşında çocuklarına öğretiyorlar..

ah bu anneler yemedim yedirdim toplatmadım arkasında döndüm diye çocuk yetiştirip bunun iyi bir şey olduğunu sanıyorlar
son beşik altın kaşık durumu... annesi ablaları hepsi. ilerde allah izin verir de bir çocuğum olursa her şeyi görmesini istiyorum.
yanlış anlamayın da tebessümle okudu bu derdi . sizi çileden çıkartıyor olabilir de karakter işte. dert etmeyin . sizde dağınık olun . battı balık yan gider :)

evet şükürler olsun başka derdim yok ama gerçekten dağınık bir adamla yaşamak inanın çok zor :)

merhaba hanımlar.

1 yıllık evliyim. evliliğimin ilk gününden beri eşimi evde bana yardımcı olmaya ikna edemiyorum. halbuki çalışma şartlarımız aynı işte mesaim bitiyor evde yeniden başlıyor yatana kadar mesaim devam ediyor.

işten gelir üstüne çıkarır yatağın üstüne koyar, çoraplarını çıkarır odaya atar. banyo yapar bornoz odada tuvalet sular altında. tv izler sürekli kumanda elinde ve istekleri bitmez onu getiririm başka bir şey ister o biter başka bir şey. oturduğu yerde hapşırır peçete ister. telefonu çalar başka odadaysa telefonunu ister vs.
takmamaya çalıştım varsın yapmasın bana yardımcı olmasın dedim insan bu her zamn aynı olamaz ki.
eşimle iyi konuştum bir gün yaptı ertesi gün aynı, şartlarımızın eşit olduğunu anlattım olmadı, kötü konuştum tartışmaya başladık her şey daha kötü oldu.
küssem işe yaramadı ağladım işe yaramadı olmadı da olmadı..

işe gitmek için kalktık ben hazırlandım o hazırlanırken eşofmanını yere attı kaldırdım, sonra t shirtünü attı kaldırdım. sonra pantolon çıkardı beğenmedi attı yatağın üzerine havlusunu attı yatağın üzerine regl dönemim yaklaştığı zamanda agresif oluyorum bende söylenerek her şeyini yere attım odadan çıktım. beni çağırıyor attıklarını bana ver kaldırıcaksın yerden duymamazlıktan geldim daha çok sinirlendi. evden çıktık ama hala ikimiz de sinir küpüyüz o kendince çok haklı bana göre ben haklıyım. ben hata yaptısam nerde yaptım.

yazarken içim yine şişti okurken sizi düşünemiyorum bile.
hanımlar siz eşleriniz size yardımcı oluyorlar mı? alıştırdıysanız nasıl yaptınız?
yoksa bizim ilişkimiz tamamen normal mi? lütfen bi el atıverin derdime

tamamen içten gelen birşey.benim eşim bekarken kendi işni hep kendi yapmış annesi veft etmiş çünkü.eşim çok titizdir ama dağınıktır.bende laf soyledim am değişmedi.ama bazende sasırtacak derecede etrafı toplar masadan kalkarjken bile tabagını kaldırır.bazı sabahlar kalkarım anaaaa ne göreyim esofmanlarını toplamış katlamış falan ben calışırken tabi çok zoruma gidiyordu bu durum ama su an evdeyim o kadar zor olmuyor.

tamamen içten gelen birşey.benim eşim bekarken kendi işni hep kendi yapmış annesi veft etmiş çünkü.eşim çok titizdir ama dağınıktır.bende laf soyledim am değişmedi.ama bazende sasırtacak derecede etrafı toplar masadan kalkarjken bile tabagını kaldırır.bazı sabahlar kalkarım anaaaa ne göreyim esofmanlarını toplamış katlamış falan ben calışırken tabi çok zoruma gidiyordu bu durum ama su an evdeyim o kadar zor olmuyor.

işte beni şaşırtacak eylemleri yok bu konuda. insan ister istemez düşünüyor benim yaptığım şeye saygı göstermiyosun o zaman bana da saygı göstermiyosun demektir bu

Benim eşimde aynı konu sahibinin eşi gibiydi,gibiydi diyorum çünkü artık değil:)
O kadar dağınıktıki eşim çıldırıyordum.Yemek yiyordu tabak masada kalıyordu,çay içiyordu bardak sehpada,kirli çorapları yatakodasında yerde,tıraş oluyordu lavobo sakal içinde.
Yaklaşık 2 hafta önce 1 dosya kağıdına ev kuralları diye başlık atarak maddeler halinde uyulması gereken kuralları yazdım.
Yemekten sonra tabaklar makineye yerleştirilip masa silinecek,
Çay içildikten sonra bardak makineye yerleştirilecek,
Kirliler banyodaki kirli sepetine atılacak,
Traştan sonra lavobo temizlenecek vs vs...
Kağıdın en altınada kocam harflerle yazdım;UYULMAYAN HER KURAL İÇİN BİLGİSAYAR MASASININ ÜSTÜNDE DURAN KUMBARAYA 5 TL ATILACAK:9:
İlk gün uymadı tabii,15 tlsini aldım,ertesi gün traşta olmuştu 20 tl sini aldım:9:
Baktı para vermekle başedemiyor,şimdi kurallara uyuyor:9:
Sizde böyle yapabilirsiniz:9:

bazı arkadaşların yorumlarına katılıyorum. sen kafana takma. kedi eşyalarını topla. ütüle. ama onunkilere dokunma. yerdeyse kalsın. kirliyse sepette ya da yerde neredeyse dursun. kirli bardaklar peçeteler oturma odasında kalsın. çekirdek çöpleri sehbada kalsın. ona ait olan hiçbirşeyi toplama. o oturunca sen de otur. ben de çalışıyorum çok yoruluyorum. ya birlikte bu evi götürürüz ya da birlikte otururuz bu evi de b.k götürür de afedersin :)

benim eşim değişken bazen benden daha düzenli oluyor temizliği başlatan o oluyor bazen de elini sürmüyor..ben de çok titiz düzenli biri değilim.fazlaca üzmüyorum kendimi. yetişebildiğim kadar.olması gerekeni yapıyorum..hele ki şimdi hamiileyim.bazen ben içtiğim bardağı yediğim tabağı öylece bırakmak zorunda kalabiliyorum. ama şu odaya atılan çorap konusunda işe yarayan bişey oldu. almadı yerden o attı ben almadım o attı ben almadım.hergün çorap farklı tabi,yerde çorap atılacak yer kalmadı :9::9::9:neyse,sabrettim..çamaşır yıkıyorum ama onları almadım. sabrettim dayandım. giyecek çorap kalmamış dediğinde eee kirli sepetinde de yok acaba nerede çorapların dedim.tamamdır..

yetişme tarzı,görümcem hiçbişey yaptırmamışki evde donum nerde atletim nerde hep ona soruluyormuş...öyle olunca değiştirmesi güç..oğlan analarına iş düşüyor şu durumda..ama dediğim gibi sen de yapmayacaksın ve yapacak.. ben çorapları toplamayınca bana bu çoraplar neden yerde diyecek hali yok ya..

Back
X