Eşlerinizi evde size yardımcı olması için nasıl ikna ettiniz yoksa kendisi mi istedi?

kızlar eşinize veya sevgilinize erkeklerin egemen olduğu tarz da filmler yada diziler izletmeyin!. eşitliğin ve yardımlaşmanın oldugu tarzlarda izletin :27::27: erkek bu hemen gaza gelır ..

:9: :9: Çocuklarınıza etkilenecekleri çizgi filmler izletmeyin gibi olmuş bu, pepe işe yarar mı ki acaba? Bakkala gidip iki ekmek filan alıyor o da, erkek üstelik rol model de olur. :9:

:9: :9: Çocuklarınıza etkilenecekleri çizgi filmler izletmeyin gibi olmuş bu, pepe işe yarar mı ki acaba? Bakkala gidip iki ekmek filan alıyor o da, erkek üstelik rol model de olur. :9:

cnm zaten erkekler de çocuk gibidir , çocuk olmasalar,,, annem benı böyle yetiştirdi kadın kadınlığını bilmeli diye tutumsuz bır davranısta bulunmazlardı zaten..

hani çocuğa bir bilgi verirsin hep onu öyle sanır ya, işte buda öyle bir şey :27::27::27:

herşeyi sizin yapmanıza alıştığından olmalı.ben evlendiğimde kuralsız bir hayat olmayacağını bu evinde kuralları olduğunu ve ikimizinde uyması gerektiğini yumuşak bir dille anlattım.çoraplarını ters atardı sepete rica ettim düzeltti tabi kişilikle de ilgili olabilir ama yetişemediğinizi biraz yardımcı olsa birlikte daha çok vakit geçireceğinizi söylerseniz yararlı olabilir.umarım düzelir.herşeye yetişen bir hanım olmanız sizi yorar bazen rahatsızlanın bir bardak bitki çayı isteyin.sonra çok iyi geldiğini söyleyin heveslensin ukala gibi oldum ama tecrübelerimi paylaşıyorum sadece

İlk ve en önemli şart içinden gelecek biraz. Merhamet ve şefkat duygusuyla paylaşma bilinciyle yardım edecek.

Bekarken yalnız yaşadığı zamanlar olmuşsa, ailesinden görmüşse, annesi çalışan bayansa daha çok yardım ediyorlar.

Bir de eşini alıştıracaksın ilk zamanlardan. Her sorumluluğu üstüne alırsan bir süre sonra işler üstüne üstüne gelir isyan edersin. EŞin de iş yapmamaya alıştığı için yaptıklarına değil yapmadıklarına bakıp eleştirir.

canım eşinin önceden gelen bir sorumluluk duygusu yoksa ona bunu alıştıramazsın..ya ana kuzusu olanlar ya da aşırı sorumsuz olanlar böyle şeyler yapıyor maalesef.. ama kendini de korumak zorndasın..onun eşylarını biraz kaldırmasan yani bornozu felan 1-2 gün ortada kalsa acaba kafasına bişeyler dank etmez mi???

Canım ben 3 yıla yakındır evliyim. Ve açıkçası bu olayın biraz içinden gelmeye, birazda eğitime dayandığını düşünüyorum:) Eğitim şart:)

Açıkçası sen teşvik etmediğin sürece erkek pek öyle etliye sütlüye karışmıyor. Eğitim sürecide açıkçası sabır işi. Sabırla azmedersen törpüleyebilirsin. Ama içinde yoksa benzer yorumları yapan arkadaşlara katılıyorum, hiçbir yol katedemezsin. Bence ufak ufak başla, sorumluluk vermeye. Biraz anaç düşün, annelik içgüdüsüyle yane, çünkü erkekler gerçekten çocuklar ve eğitilmeye muhtaçlar. Ben ilk zamanlar bana bu konuda verilen tavsiyelere bir türlü anlam veremedim, ama yaşayınca gördümki bir anne nasıl çocuğuna eğitim verirse sabırtaşına dönmesi gerekiyorsa, bir kadında eşini bazı konularda yönlendirmek adına sabırlı olup politik takılmak zorunda.

Huzuru yakalamak istiyorsan başka çaren yok:(

Sen baştan alıştırmışsın. İşini zorlaştırmışsın. Ama imkansız değil değiştirmek. Davranış değişikliği için kural 1; sabırlı ve kararlı olacaksın, bıkmadan usanmadan tatlı tatlı konuşcaksın, kural 2: yeri gelcek kirliye pisliye takılmayacaksınki o rahatsız olacak, gel beraber el atalım diyecek en kötüsü, kural 3: onu yaptığın şeylere ufak ufak katacaksınki senin emeğinin değerini anlayacak, emeğine saygı gösterip evi daha özenli kullanacak. Altın kural ise asla yaptığı şeylere olumsuz eleştiri yapma, kötü yapmış olsa bile. Erkeklerin en belirgin bahanesidir, ama sen benim yaptığım işi beğenmiyorsun, veya senin vazgeçmen için inadına kötü yaparlar:) O yapa yapa emin ol ideali yakalayacak, sabırlı davranman lazım:)

Ben şu an çalışmıyorum, eşimse ufak ufak yardım ediyor saolsun. Daha çok güç gerektiren şeylerde, ilaveten sofra hazırlığı, alışveriş, bazen bulaşık makinesini yerleştirmeye, salata yapmaya gibi işlerde yardımcı olur saolsun. Fazlasını pek kaldıracak cinsten değil, o yüzden bunlarda yetiyo bana. Küçük dağınıklıkları var ama göze batacak cinsten değil şükür. Ama ev temizliğine özellikle katıyorumki evi temiz tutma bilinci gelişsin, kendi emek verince daha özenli oluyo çünkü.

Umarım sende kısa zamanda sonuç alır, bizimle paylaşırsın. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin bizim gibilere. bazen yatakta su için bile uyandırıldığım oluyor
benim eşimin oturma odasında bir köşesi vardır.eve gelir üstünü değiştirmeden oraya oturur.orada tv izler uykusu gelince uyur, ta ki ben uyandırıp yatağına gitmesini söyleyene kadar.elini hiçbirşeye sürmez.çok beter olduğunu düşünüyordum ancak benden bişey istemeyede çekinir.yani gece uyandırıp su istese şerrimden korkar heralde.yani burdan şunu anladım insan neye tavır koyuyorsa onda başarılı oluyor.asla şunu getir,bunu götür diyemez deliririrm.ama ona da bişey yaptıramam:( bu konuda tavrımı koyamamışım.

ev işine elini sürmeyen eşin, ev işi yapmasının tek yolu var.

öyle 12 bölümlük DVD seyrettirerek olacak iş değil.

o tek yol, ev işi yapmamak...

ve bir yardımcıya yaptırmak...

erkek ev işini küçümsediği için yapmıyor.

ne var ki bunda diyor..yatak dağının olsa ne olur diyor..

ne var ki bunda dediği iş için bakıyor gidiyor güzelim paracıklar,

ne varki diye küçümsediği işi kendisi yapıyor..

taktik budur

Birde şu var hanımlar,

Görümcem, bütün hanım arkadaşlarım, ve de hanımlar,

Israrla sen evdesin, evin yükünü tamamen senin alman gerekir geribildiriminde bulunuyorlar.
Aslına bakarsanız bana göre de evin yükünün fazlası benim üzerimde, yane eşim açıkçası yönlendirmediğim sürece hiç kendi üstüne alınmaz masada duran kirli tabağı.
Bende bundan çok sıkıldım, ben söylemezsem birşey yapmaz, buna ilaveten tartışma anında ilk olarak bunlardan dem vurur, işte ben hem işte hem evde çalışıyorum ( yaptığı işler; masaya iki tabak iki çatal-kaşık, ekmek'i koymak, arada süpürge çekmekki bu heralde 2-3 haftada bir oluyordur ki büyük temizliğe girişirsem işte o da; işte alışverişe gidiyoruz falan ki hafta içi çoğunlukla yanlız gidiyorum ben, çamaşır sepetini askılığın yanına taşır, arada keyfince bulaşık makinesine bulaşık yerleştirir) bu söylediğim işler bu arada nadiren yaptığı işler, benim kaçışım yok, ama o keyfine göre takılabiliyo, ben evdeyim, kpss ye hazırlanıyorum, açıkçası ev temizliği yapmaktan hiç bir kadının hoşnut olduğunuda düşünmüyorum, bir de insan bir süre sonra gerçekten bıkıyor temizlikten. Aslında ara ara yardımcı çağırsam diyorum ki kendi ablası evli, kendi işlerini yapıyorlar ama sürekli işyerlerinde takılmıyorlar, güzel bir sosyal hayatları var, ve evinin işini yardımcısına yaptırıyor. Ben onu örnek verdiğimde bana sen evde oturuyorsun, çalışıyor olsan belki diyor ama kısa bir çalışma dönemim olduğunda da tavrı farklı değildi, biz genciz beraber yaparız dedi en başından evliliğimizin ama artık ciddi yan çiziyor,
ben de sıkıldım artık, ev temizliği yapmaktan hiç hoşlaşmıyorum, evimde büyük ayrıca gözümde büyüyor inanın, birde tabe başka memnuniyetsizlikler, içimden gelmiyor zorla yapıyorum bazen girişip, ama hayatım çok bunalımlaştı bütün bunlardan. Eşiminde maddi hırslarının olmaması ayrıca beni düşündürüyor. Bir kadın istemezmi arkadaşlar kocası ailesi için daha iyi kazanmanın hedeflerini koysun kendine, evimiz bile yok, krediye girmek istesek biraz zorlasak girebiliriz, ama yok hiç böyle şeyleri düşünmüyor, bende çok yoruldum ona artık bu konuda telkinler vermekten. Diyorum işte yaşımız geçiyor sonuçta ben 32 o 38 yaşında, genç değiliz artık ev olayına bir an önce girmemiz lazım, çocuk dersen o da ayrı bir yükümlülük, zaten ilişkimizdeki açmazlardan dolayı cesaret edemiyoruz, amma velakin bilmiyorum ben ayrılığa doğrumu gidiyorum sizce?

Son düzenleme:
Bunları bir bunalımla yazdım galiba kusura bakmayın arkadaşlar,
dün regl günümdü, çok sancım vardı, biraz daha iyi olunca mutfağa geçtim, eşimde dişçiye gitcekti eve erken uğraycaktı, bende bir çay koydum, sölemesi ayıp böreğim vardı biraz onu çıkardım, yane durumuma rağmen birşeyler hazırlamaya çalıştım, ona da gün içinde izah etmiştim, eve gelmiş ben de sitem ettim, durumumu biliyosun işte böleyim şöleyim, iyi tamam dedi birşey yemeden gideyim o zaman dedi ama ses tonu oldukça bozuntuluydu. Ben de sinir oldum yane, neyse dedim işte bu günlerde böle ilgi alaka ihtiyacımız var dedim, sarıldı bana falan ama içim yine buruk, sofraya geçtik, sonra o gitti ben toparladım sofrayı, akşam geldi yemek için girdim mutfağa ama halsizimde, hiç bakmyıo bile birşeye ihtiyacın varmı diye, çok zoruma gitti, izahta etmeme rağmen.

Bu erkekler neden böyle, ya cidden tam odunlar, yontmak sabır işi, değer mi ya, biz neden onları yontmak zorundayız, neden evlilik sadece kadınların emek vermesi gereken birşey? Malum konuda erkeği havaya sokacak kişi kadın, evin temizliği, öteberisini, ilerisini, gerisini, toparlayacak olan kadın, çocuğa bakacak kadın.

Bir de illet olduğum bir söz vardır, Sizin doğanızda var, Kadının doğasında var bu.
Ya ataerkil düzen erkeklere bir konfor vermiş, maşallah o konforu destekleyen sözler cabası.
Bu en çok destekleyenlerden biri de bizim yaş almış hanımlarımız. Ben de aynı yerlerden geçtim, ben de sonrakilerden geçsin diye düşünüyorlar sanırım.

Kusura bakmayın arkadaşlar çok bunaldım.
Hakkınızı helal edin.

Yaratılıştır canım malesef çoğu kadın eşinin dağınık olmasından şikayetçidir.Erkeklerin düzenli olması kadınlar için gerçekten şans ama bu sonradan edinelecek bir davranış değil.kendi dağınıklığı olmasa ve sizden hizmet beklerkenki uslübu hoş olsa bukadar zor gelmez yapmak haklsıınız tavırlar yalnış öncelikle siz bunları sevdiğiniz için yaparsınız dinimizdede mecburiyet yoktur eşe hizmette yalnız kendi istek ve rızasıyla ilgilidir ama bunu isteyerek yapmakta tatlı dilden geçer eşiniz size rica edererk birşeyler isterse daha iyi olucaktır herşey diye düşünüyorum.
Size tavsiyem sakin bir zamanınız da tatlı birşekilde bunu ifade ediniz ben sana hizmet etmekten gocunmam elbette kocacım mutlubile olurum elbette önemli olan herşey hoşgörüyle olsun öyle değilmi diye iyi göstererk ifade etmeye tersine gitmemeye çalışıın madem bu yaşam tarzına alışmış siz yavaş yavaş döndürmeye çalışın çünkü inatlaştıkça dahada çekilmez olacak sizin için.düzenli olmasını sağlayamassınız artık bu bir gerçek yapı çünki ama hayatınızın ortak olduğunu bu yuvayı birlikte idam ettirdiğiniz kesinlikle tatlı dille ifade etmelisiniz

Tertip,duzen tamamen içten gelen bırsey.Bende nerdeyse 9 aylık evlıyım cok duzenlıyımdır yapı gereği evlenmeden öncede annem bısey demeden herseyı yapardım belkı bana sunu bunu yap dese ıcımden de gelmezdı bılemıyorum ama esım ne kadar duzenlı olduğumu bılır.Eşiim daha önce babasının evınde yasarken evde herkes dağınık pis bır tek esım evde duzenlı olandı.Tabi evlenınce daha da duzenlı oldu cok sukur calısmıyorum ama aksam cay servısını yapar,bulasıklarda yardım eder,sofra kurmamdan balkon yıkmaya.. vs herseyde cok yardımcı,hıc demez ben tum gun full tıme calısyorum sende evde oturuyosun sen yap dıye ben utanıyorum bazenn sen otur dıyorum:17:bana bu kadar yardımcı olması cok hosuma gidiyor.Anlattıklarını duyunca uzuldum bır sıhırlı değnek olsun ve esın sana yardımcı olsun diliyorumm...

çoğunun huyu böyle (benimki dahil) aynı dertten muzdaribim. ama seni herşeyi yapıo görürlerse iyice yayıyo bu erkekler.
ben evlendiğiizden beri ona belli şeylerin sorumluluğunu vermeye çalışıyorum. biraz başardım ama geneli aynı kocamın rahattır paşam.. annesi öyle alıştırmış..
ama bikaç yaptığım şeyi söyleyim belki fikir verir.
örneğin ben balkon yıkayamam ayaklarım ıslanınca karnım ağrıyo sen yap dedim evlendiğimizden beri yıkamadım.
yada eve geliyorum eşyalarını dağıtmış sen bana hiç acımıyosun. diyorum ve o kaldırana kadar kaldırmıyorum..ki vicdanlıdır ben öyle söyleyince kıyamıyor.
sofrayı kurarken yemek hazır gel diyorum . sofra hazır sanıp geliyo eline tabakları yemekleri veriyorum böylece sofra kurmuş oluyo. ve alışmayada başladı .
birgün kendiliğinden düşünüp yapacak die inanmak istiyorum :D inş. olur.
ama daha bulaşık makinesine elini sürmüşlüğü yok inş. oda olur. :D

Tertip,duzen tamamen içten gelen bırsey.Bende nerdeyse 9 aylık evlıyım cok duzenlıyımdır yapı gereği evlenmeden öncede annem bısey demeden herseyı yapardım belkı bana sunu bunu yap dese ıcımden de gelmezdı bılemıyorum ama esım ne kadar duzenlı olduğumu bılır.Eşiim daha önce babasının evınde yasarken evde herkes dağınık pis bır tek esım evde duzenlı olandı.Tabi evlenınce daha da duzenlı oldu cok sukur calısmıyorum ama aksam cay servısını yapar,bulasıklarda yardım eder,sofra kurmamdan balkon yıkmaya.. vs herseyde cok yardımcı,hıc demez ben tum gun full tıme calısyorum sende evde oturuyosun sen yap dıye ben utanıyorum bazenn sen otur dıyorum:17:bana bu kadar yardımcı olması cok hosuma gidiyor.Anlattıklarını duyunca uzuldum bır sıhırlı değnek olsun ve esın sana yardımcı olsun diliyorumm...

eşine imrendim. tanıştıralım görssünde örnek alsın benim kocacım azcık..

İkna ile olabilecek birşey midir ? bilmiyorum..

Biraz yapıya bağlı biraz da yetiştirme tarzına ve alışkanlığa diye düşünüyorum.

Benim kaynanam da çalıştığından eşim annesine ev işlerinde yardımcı olurmuş, şimdi de bana yardımcı oluyor sağolsun (:

eşine imrendim. tanıştıralım görssünde örnek alsın benim kocacım azcık..

Tanıstıralım:6:bende ımrenıyorum dusunuyorum erkek olsam empatı kuruyorum ama onun yaptığı kadar yapmazdım ıcten gelıcek,dusunsene gelınce ayakabısını sılıp kaldırır ve yardım ettırmedığim zaman kızarr:9: bu arada benım ayakabımı da sıler aynı seyı bende yaparım gercı temızlık duzen konusunda bırebır aynıyız yanı ee tabı mutlu oluyorum bu sekılde allahıma cok sukur.

merhaba hanımlar.

1 yıllık evliyim. evliliğimin ilk gününden beri eşimi evde bana yardımcı olmaya ikna edemiyorum. halbuki çalışma şartlarımız aynı işte mesaim bitiyor evde yeniden başlıyor yatana kadar mesaim devam ediyor.

işten gelir üstüne çıkarır yatağın üstüne koyar, çoraplarını çıkarır odaya atar. banyo yapar bornoz odada tuvalet sular altında. tv izler sürekli kumanda elinde ve istekleri bitmez onu getiririm başka bir şey ister o biter başka bir şey. oturduğu yerde hapşırır peçete ister. telefonu çalar başka odadaysa telefonunu ister vs.
takmamaya çalıştım varsın yapmasın bana yardımcı olmasın dedim insan bu her zamn aynı olamaz ki.
eşimle iyi konuştum bir gün yaptı ertesi gün aynı, şartlarımızın eşit olduğunu anlattım olmadı, kötü konuştum tartışmaya başladık her şey daha kötü oldu.
küssem işe yaramadı ağladım işe yaramadı olmadı da olmadı..

işe gitmek için kalktık ben hazırlandım o hazırlanırken eşofmanını yere attı kaldırdım, sonra t shirtünü attı kaldırdım. sonra pantolon çıkardı beğenmedi attı yatağın üzerine havlusunu attı yatağın üzerine regl dönemim yaklaştığı zamanda agresif oluyorum bende söylenerek her şeyini yere attım odadan çıktım. beni çağırıyor attıklarını bana ver kaldırıcaksın yerden duymamazlıktan geldim daha çok sinirlendi. evden çıktık ama hala ikimiz de sinir küpüyüz o kendince çok haklı bana göre ben haklıyım. ben hata yaptısam nerde yaptım.

yazarken içim yine şişti okurken sizi düşünemiyorum bile.
hanımlar siz eşleriniz size yardımcı oluyorlar mı? alıştırdıysanız nasıl yaptınız?
yoksa bizim ilişkimiz tamamen normal mi? lütfen bi el atıverin derdime

umarım bu yazdığımı okursun. çünkü ben böyle kazandım ve benim eşim bana hiç istemeden yardım ediyor artık. çok basit PEKİ diyeceksin. eşinin ismi neyse artık . ali ahmet mehmet bana şu yaptığım iş de yardımcı olur musun de. hayır diyecektir sana PEKİ de cevap olarak. başşka bir iş de yine yardım iste yapamayacakmış gibi ona ihtiyacın varmış gibi . yine yapmazsa yine PEKİ de. üzülmüş gibi dur. en geç bir hafta sonra bana teşekkür mesajı atacaksın. ben PSİKOLOĞUM.

Back
X