- 21 Eylül 2017
- 1.209
- 1.862
- 133
- Konu Sahibi Aylin343534
-
İşte kayınvalide var birde kayınvalidecik benim annemde sizin kv gibi hiçbir iş beklemez sadece yüzüme gülsün yeter diyor..bence bunların ogluna saygısı olsa bana yapmazlardı öyle...elinizede helal olsun ne güzel korumuş sizi Allah bozmasın...Ben sizi çok iyi anladım.. Fakat bazı arkadaşlarında dediği gibi bütün iş eşinizde bitiyor..
Benim eşimin ailesi de köyde yaşıyor.. Koca bahçe içinde yok yok..
Biz nişanlıyken, ne zaman köyü gitsem dayı yengeleri, dayı çocukları gelinleri vs. geliyordu ben varım diye..
İkramda bulunulurken haliyle kalktım hep..
Ama eşim bir gün, bütün dayı gelinleri varken, herkes kendi çayını kendi alsın, hepiniz bu evin insanısınız dedi..
O gün bugündür kimse benden hizmet beklemez.. Ben kendi isteğimle yaparım her şeyi..
Allah bir değil bin kere razı olsun kayınvalidemden, ne bir iş buyurmuştur bu güne kadar ne bir lafı olmuştur..
Yemeğimi bile önüme koyar, ben hep evdeyim sen çalışıyorsun der..
Eşim böyle bir şey yapmasaydı bile davranışları aynı olurdu kayınvalidemin..
Çünkü çok görmüş geçirmiş biri..
Bilmediğim şehir haftaiçi ascılık kursuna gidiyorum hafta sonu pek yok genede araştıracagımİzmir gibi büyük şehirdesin. Bence kurslara yazıl. Haftasonunu kurslarda değerlendir. Benim annem emekli. Kurslara yazıldı, orada hatunlar arkadaşlık ahbaplık ediyorlar birbirlerine ve kahve içmek kahvaltı etmek için de buluşuyorlar. Böylece gitmemek içinde bahaneniz olur size de iyi gelir.
İşte kayınvalide var birde kayınvalidecik benim annemde sizin kv gibi hiçbir iş beklemez sadece yüzüme gülsün yeter diyor..bence bunların ogluna saygısı olsa bana yapmazlardı öyle...elinizede helal olsun ne güzel korumuş sizi Allah bozmasın...
Maşallah ya gıpta ettim size şuan :)) ben bekarım ama inşallah benim de karşıma Allah sizin gibi kıymet bilen iyi insanlar çıkarırBen sizi çok iyi anladım.. Fakat bazı arkadaşlarında dediği gibi bütün iş eşinizde bitiyor..
Benim eşimin ailesi de köyde yaşıyor.. Koca bahçe içinde yok yok..
Biz nişanlıyken, ne zaman köyü gitsem dayı yengeleri, dayı çocukları gelinleri vs. geliyordu ben varım diye..
İkramda bulunulurken haliyle kalktım hep..
Ama eşim bir gün, bütün dayı gelinleri varken, herkes kendi çayını kendi alsın, hepiniz bu evin insanısınız dedi..
O gün bugündür kimse benden hizmet beklemez.. Ben kendi isteğimle yaparım her şeyi..
Allah bir değil bin kere razı olsun kayınvalidemden, ne bir iş buyurmuştur bu güne kadar ne bir lafı olmuştur..
Yemeğimi bile önüme koyar, ben hep evdeyim sen çalışıyorsun der..
Eşim böyle bir şey yapmasaydı bile davranışları aynı olurdu kayınvalidemin..
Çünkü çok görmüş geçirmiş biri..
Aminnnn çok teşekkür ederimAminnnnn.. Rabbim sizinde yüreğinizi feraha çıkarsın inşallah..
Üzüldüğüm şey basta çok iyiydiler ben iyi oldukca daha iyi beklediler..şimdi öyle sogudum ki koşarak gittiğim yere şimdi gitmemek için kötü insanlar gibi plan yapıyorum ne acıİyilikler bir süre sonra görev haline gelirmiş o hesap olmuş sizin de keşke dinleseydiniz halanızı gerçekten en güzel şey, şimdi gitmeseniz yapmasanız sizden kötüsü olmayacak, ama boşverin kendi mutluluğunuzdan üstün değil
Mesafe en güzel şey yazcaktım eksik olmuş cümle, olsun siz elinizden geleni yaptınız benim de ne nefret ettiğim şey suistimaldir, içten gelmeyecek hale gelmişsiniz böylece boşverin iyiyken iyi kötüyken kötü olcaksınız nasılsaÜzüldüğüm şey basta çok iyiydiler ben iyi oldukca daha iyi beklediler..şimdi öyle sogudum ki koşarak gittiğim yere şimdi gitmemek için kötü insanlar gibi plan yapıyorum ne acı
Kendi ailene gitmen için sana biçilen süre ve senin her hafta kayınvalide gidişin açıkcası sizden kaynaklanıyor. Bu hakkı nolur eşinize vermeyin. Bu aldığınız hususta rest çekmeden alıp karsınıza konuşun olmazsa tekrar konuşun. Sakin kalarak rahatsızlığınız iı söyleyin. İbşaşşah hersey güzel olur sizin içinÇok haklısın doğru ama bende diğer gerçek kişiliğim var o biraz çok sert yani ona uyarsam bu evlilik biter zaten biraz sakini oynuyorum ama zarara sokuyor sadece sorunum bu ama beni yıpratıyor bu köylü kafalıları kendi anlayacagı dil bulmam lazım ben terslenimce o iyi eş surat asıyor daha farklı birşey yapmam lazım yoksa gitmek çok kolay buda işime gelir aslında ama işte
İyilikten maraz doğar kelimesini boşa dememişlerdimiMesafe en güzel şey yazcaktım eksik olmuş cümle, olsun siz elinizden geleni yaptınız benim de ne nefret ettiğim şey suistimaldir, içten gelmeyecek hale gelmişsiniz böylece boşverin iyiyken iyi kötüyken kötü olcaksınız nasılsa
Çok teşekkür ederim ben ayrılık oluyor diye korkup alttan alıyorum yuva yıkmak çok kolayKendi ailene gitmen için sana biçilen süre ve senin her hafta kayınvalide gidişin açıkcası sizden kaynaklanıyor. Bu hakkı nolur eşinize vermeyin. Bu aldığınız hususta rest çekmeden alıp karsınıza konuşun olmazsa tekrar konuşun. Sakin kalarak rahatsızlığınız iı söyleyin. İbşaşşah hersey güzel olur sizin için
haklısın arkadasım.Ben zaten yapmayan değilim evi temiz tutuyorum yemekte yapıyor sadece gecen hafta bahceyi süpürmedim diye söylendi ertesi gün gitti laf etmesin diye o süpürdü bahceyi ben tozu topragı cekmek zorundamıyım birde gücüme gidiyor annem hadi kızım belim agrıyor balkonu sen akıt dediğimde ben yapmadım öz anneme o kadında hiç söylenmedi ahh annelerimiz onlar meleğimizmiş evlenince anladım arkadaşım
Senede bir şartlardan ötürümü gidiyorsun pekihaklısın arkadasım.
Ben senede bir gidiyorum.
Yapma ama aranıda bozma derim.
Çünkü bu defa eş arada kalıyor yine huzursuzluk çıkıyor.
yapmazsan beklentiyede girmez vazgeçer kv
Yollamazlar dediğiniz kayınvalide kayınpederiniz mi? Sizin nereye ne zaman ne kadar süreyle gideceğinize onlar mı karar veriyor?Aslında gitmezdim benim ezikliğim iki ayda bir anneme gidiyorum İstanbul’a ona yollamazlar diye düşünün eşimin sesi çıkmıyor bana kendisi oglumu yanlız bırakma uc günlüğüne git varmı böyle birşey sonuçta evlenmeden evvel konuştuk herseyi harbi çok zormuş çocukta olmuyor olsa keskede o baglasa beni
Bence arani bozma. Benim kayinvalidemde hergun onlarda yemek yiyelim , hergun onlara gidelim , beraber gelin kaynana günlere felan gidelim istiyor. Ilk basta gidiyorduk yemeğe felan ama artik yoruldum dedigin gibi bir sure sonra sadece is yapıyorsun oturamiyorsun. Onlar oğullarını görüyor oturuyorlar , gelinlerde işleniyor evde surekli hizmet. Hani herzaman yapmamis olsan bunu kabullenilebilir ama artik rutine biniyor onlar bu duruma alisiyor. Sonra esime soyledim ben surekli oraya gitmek istemiyorum diye. Tabi ailesi olduğu icin onlara bisey diyemiyor ,banada demiyor . Bende cok gitmemeye calisiyorum.
[/QUOTN
peki neyi mazeret olarak gösteriyorsunuz çok sık girmemek içinBence arani bozma. Benim kayinvalidemde hergun onlarda yemek yiyelim , hergun onlara gidelim , beraber gelin kaynana günlere felan gidelim istiyor. Ilk basta gidiyorduk yemeğe felan ama artik yoruldum dedigin gibi bir sure sonra sadece is yapıyorsun oturamiyorsun. Onlar oğullarını görüyor oturuyorlar , gelinlerde işleniyor evde surekli hizmet. Hani herzaman yapmamis olsan bunu kabullenilebilir ama artik rutine biniyor onlar bu duruma alisiyor. Sonra esime soyledim ben surekli oraya gitmek istemiyorum diye. Tabi ailesi olduğu icin onlara bisey diyemiyor ,banada demiyor . Bende cok gitmemeye calisiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?