Eşlerinizin sizlerden maddi destek beklentileri var mı???

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul

kızlar eşlerinizin sizden maddi destek beklentisi var mı yoksa kendi isteğinizle mi çalışıyorsunuz?
Çalışmıyorum artık deseniz eşinizin tepkisi ne olur? (en çokta bunu merak ediyorum)

Konu amacını aştığı için silmek zorunda kaldım.
Ben kardeşimin durumunda olsanız ne olurdu, oturun bu ilişkiyi sorgulayın demedim canım arkadaşlarım,
Çalışma konusunda eşinizin tutumunu sordum.Siz çalışma konusunda ne düşünüyorsunuz diye bile sormadım.
Benim için burada önemli olan eşinizin düşüncesi.
Size;
çalış-çalışacaksın-çalışmalısın-çalışırsan daha iyi olur-ister çalış ister çalışma sen bilirsin-çalışma..
bu seçeneklerden hangisini sunuyor bunu merak ettiğim için konuyu açtım.
Konu kadın çalışmalımı/çalışmamalı mı ya kaydı gitiii...

Son düzenleme:
Dün kardeşimle eşi tartışırken (kardeşim işten çıkmak istiyor, işyerinde mutlu değil) küçük eniştemiz kardeşime;
"işten çıkıp evde oturupta ev hanımı mı olucaksın, bunca yıl niye okudun.Elinde ki diplomayla cam mı sileceksin?" demiş.
Kızcağız hüngür hüngür ağlayarak aradı benii, "çalışmayı çok seviyorum ama o bana çalışmamla alakalı şart koşunca inadına evde oturasım geliyor" dedi.
madem eşitiz o zaman sen de bu evin geçimine yardımcı olmak zorundasın demiş.

kızlar eşlerinizin sizden maddi destek beklentisi var mı yoksa kendi isteğinizle mi çalışıyorsunuz?
Yani bu baskıyı sadece kardeşim mi yaşıyor yoksa artık alışılagelmiş bir durum mu?
Çalışmıyorum artık deseniz eşinizin tepkisi ne olur? (en çokta bunu merak ediyorum)
Kıza ne diyeceğimi şaşırdım. :26::26:

Adam kötü birşey dememiş ki; o kadar yıl niye okudun demiş. Gerçi erkekler dam demeden güm dedikleri için söyledikleri yanlış anlaşılmış :)

Ben evliyken çalışmıyorum artık desem iflas bayrağını göndere cekerdi herhalde :D

beklenti gibi değil ama çalışan eş istermiş zaten hep, ben de çalışmadan duramam ağlayacak bişey göremedim ben ortada, tek maaşla geçinmek zor, çocuğum olduğunda 2 sene ücretsiz izin alırım diyorum eşim al tabi diyo, ama o düşünmeden ben düşünüyorum acaba 2 çokmu 1 yetermi tek maaşla standardımız düşer mi diye

Ev kredisi ödüyoruz onun dışında aylık taksitlerimiz var eşimle benim aldığım maaş ancak yetiyor ama eşim hiç bir zaman çalışmak zorundasın gibi bir cümle kurmadı...Hatta bir ara iş değiştirmeyi düşünüyordum ''nasıl geçiniriz,borçlar nasıl ödenir diye düşünme sen işyerinde mutlu değilsen ayrıl beraber bir şekilde üstesinden geliriz demişti.''

Tartışmanın nereden hangi konudan o söze vardığıda önemli...Tartışmada tek taraf suçludur diye düşünmem hiç bir zaman...Evet enişteniz kaba konuşmuş ama kardeşinizin olaya nasıl yaklaştığı ayrılmak istediğini nasıl dile getirdiğide önemli bence.

Aç mılar, açıkta mılar peki? Adam yettiremiyor mu? Evine ekmek getiremiyor, kirayı ödeyemiyor mu? Ya da bu kavga arabayı değiştirmek, daha iyi bir cep telefonu alabilme vs gibi şeyle için mi yapılıyor?

ne tesadüfki bende bugünlerde bu konuyu düşünüyorum kafamda
5 yıl önce evlendim 6.yılımıza girdik hatta evlenirken çalışıyordum eşim benim çalıştığımı bilerek evlendi, evlenmeyi düşündüğü herkes zaten çalışıyormuş bizim evliliğimiz görücü usulü bu arada, beni çalışan biri olarak benimsedi aldı tabiri caizse,
ben eşimle tanışmadan önceden beri şuanki iş yerimde çalışıyordum 8 yılım bitti burada halada aynı yerdeyim fakat çok sıkıldım burdan çok huzursuzum işten çıkmayı bende çok istiyorum evde konuştuğumda oluyor bu konuyu, eşimde huzursuzluğumun farkında benim iştem çıkmamı istemez biliyorum eve gelen 1500 tl artık gelmeyecek çünkü, bana evin borcu bitene kadar dişini sık diyor ve öyle yapmaya çalışıyorum, birde içerdeki tazminatımı yakmak istemiyorum,

kardeşine şu yönden katılıyorum eşimle bu konuyu ilk konuştuğumuzda bana karşı çıkıtğında işten ayrılmam konusunda kendimi çok aciz hissettim, köleymişim gibi zoraki çalıştırılıyomuşum gibi bu insanı işindede daha huzursuz ediyori kardeşinin inadına evde oturma isteğini anlayaibliyorum

fakat evlilik için çalışan bayan erkekler açısındna bakarsak, bizi çalışarak kabul etmiş oluyorlar yani bi nevi mantık evliliği diyelim tabiki aramızda sevgide var fakat mantık önplandaydı evlenirken, birde üstüne evin borçları varsa ki var olma ihtimali çok yüksek erkekte bu borçları tek başına üstelenecek maddi imkana sahip değilse çalışmak daha doğru diye düşünüyorum en azından borçlar kolaylaşana kadar

seni tenzih ediyorum lakin burda o kadar çok bu türevde konu açılıyo ki, eşiniz sizden destek bekliyo mu, maaşınızı napıyosunuz, maaşımızdan vermelimiyiz vs
konudan şu anlaşılıyo: vermesekte olur neticede eve bakmak erkeğin görevi ataerkil toplumuz,ben de burda defalarca yazdım ha madem ataerkiliz ben kaynanama gitmem, bakmam, bayramlarda niye onlara gidiyoruz vs demicez o zaman, evde oturucaz kocamız bize bakıcak, para güçtür,kimdeyse onun sözü geçer
ama yok biz, yeni nesil çalışan ve özgüvenli kadınlarsak erkeğimizle omuz omuza yürüyeceğiz senin benim olmayacak, yan yana duracağız hayata karşı, çalışıyoruz kv kp çekemeyiz vs demek değil bu, ama belli sınırlarımız olduğu bilinecek

konuya açıklık getireyim o halde.
Maddi açıdan aman aman iyi değiller, ama zorlanmıyolarda.Gül gibi geçinip gidiyorlar.
Kardeşim işten çıksa elbette sekteye uğrar durumları ama.. zaten kardeşimde çalışmıcam bundan sonra demiyor.
Eşinin çalışmak eve katkı sağlamak zorundasın demesine kırılmış ki bence de çok kırıcı bir cümle.
Erkeğin kadına daha naif bi varlık gibi bakması gerekir fikrimce, çalışıp çalışmama kararını kadına bırakması lazım.
Ama böyle erkekler çok fazla kalmadı galiba artık.
Genel olarak çoğu erkek eşinin çalışmasından hatta bu konuda baskı yamaktan yana..
:26::26:

seni tenzih ediyorum lakin burda o kadar çok bu türevde konu açılıyo ki, eşiniz sizden destek bekliyo mu, maaşınızı napıyosunuz, maaşımızdan vermelimiyiz vs
konudan şu anlaşılıyo: vermesekte olur neticede eve bakmak erkeğin görevi ataerkil toplumuz,ben de burda defalarca yazdım ha madem ataerkiliz ben kaynanama gitmem, bakmam, bayramlarda niye onlara gidiyoruz vs demicez o zaman, evde oturucaz kocamız bize bakıcak, para güçtür,kimdeyse onun sözü geçer
ama yok biz, yeni nesil çalışan ve özgüvenli kadınlarsak erkeğimizle omuz omuza yürüyeceğiz senin benim olmayacak, yan yana duracağız hayata karşı, çalışıyoruz kv kp çekemeyiz vs demek değil bu, ama belli sınırlarımız olduğu bilinecek

Prensesleri unutmayalım :)

konuya açıklık getireyim o halde.
Maddi açıdan aman aman iyi değiller, ama zorlanmıyolarda.Gül gibi geçinip gidiyorlar.
Kardeşim işten çıksa elbette sekteye uğrar durumları ama.. zaten kardeşimde çalışmıcam bundan sonra demiyor.
Eşinin çalışmak eve katkı sağlamak zorundasın demesine kırılmış ki bence de çok kırıcı bir cümle.
Erkeğin kadına daha naif bi varlık gibi bakması gerekir fikrimce, çalışıp çalışmama kararını kadına bırakması lazım.
Ama böyle erkekler çok fazla kalmadı galiba artık.
Genel olarak çoğu erkek eşinin çalışmasından hatta bu konuda baskı yamaktan yana..
:26::26:

Bazen insanın ağzından istemediği şeyler cıkıyor, cok fazla üzerinde durmamak lazım.

Eş işsiz kalsa ne olacak, adam karısını sokağa mı atacak?

Dün kardeşimle eşi tartışırken (kardeşim işten çıkmak istiyor, işyerinde mutlu değil) küçük eniştemiz kardeşime;
"işten çıkıp evde oturupta ev hanımı mı olucaksın, bunca yıl niye okudun.Elinde ki diplomayla cam mı sileceksin?" demiş.
Kızcağız hüngür hüngür ağlayarak aradı benii, "çalışmayı çok seviyorum ama o bana çalışmamla alakalı şart koşunca inadına evde oturasım geliyor" dedi.

Yani bu baskıyı sadece kardeşim mi yaşıyor yoksa artık alışılagelmiş bir durum mu?

Ben ogretmenim ve uzak bir yere tayinimin cikma ihtimali vardi. Esim o zaman istifa edersin gitmezsin demisti. Ben de ona bosuna mi okudum demistim.
Yani benden maddi bir beklentisi yok. Zaten insallah bebegim dogunca 2 yil calismiycam.

arkadaşlar hayat zor, babalarımız gibi adamlar kalmadı muhabbeti yapıyoruz ama bizlerde annelerimiz gibi değiliz dimi, iyikide değilim şahsen, hayat şartları 30 sene önceki gibi değil, kredisiz ev alamıyo millet, ha babadan atadan bişey kalmıştır bilemem ama herkes piyasaya borçlu, erkeğinki de can değil mi, para sıkıntısı erkekleri çok etkiliyo, neyi nasıl yetiricem diye hesap yapmaktan huzuru kaçan aileler var, eşimin polis arkadaşı var eşi ev hanımı 3.çocuk diye diye yaptı 3.'yü şimdide ebabil kuşu gibi düşünüyo adam

Yukardaki arkadaşa katılıyorum, bir de bu var beraber bir borcun altına girilmişse keyfi iş bırakma eşi zor duruma sokar, sabah ayrı akşam ayrı işte çalışamayacağına göre rahatlayana kadar diş sıkmak lazım. Ama böyle bir sıkışıklık yoksa ya da senin iş bırakman etkilemeyecekse mutsuz olduğun yerde çalışman için seni zorlamaya hakkı yok bence.

Şimdi sen o işi bıraksan belki eşinden çok sen zorlanacaksın, ne bileyim mağazaya girip istediğin parfümü almak için durup düşünmen gerekecek, öyle her beğendiğine elin gidemeyecek. Ama sen bu standarda razıysan eşin neye razı değil peki? Sen mutşluluğun için o hayat standardından vazgeçmişken kendi keyfi yüzünden mi seni zorlayacak?

açık konuşayım ben ev hanımıyım çalışmıyorum ama çalışsaydım iş yerinde büyük sınıtılarım olup çıkmak istediğimde eşim çalışmak zorundasın diye diretseydi çok bozulurdum.bunu daha kibarca dile getirseymiş enişte bey daha güzel olurdu ama genel olarak erkeklerde odunluk damarı ağır bastığından kardeşiniz çok umursamasın diyorum:31:

Yukardaki arkadaşa katılıyorum, bir de bu var beraber bir borcun altına girilmişse keyfi iş bırakma eşi zor duruma sokar, sabah ayrı akşam ayrı işte çalışamayacağına göre rahatlayana kadar diş sıkmak lazım. Ama böyle bir sıkışıklık yoksa ya da senin iş bırakman etkilemeyecekse mutsuz olduğun yerde çalışman için seni zorlamaya hakkı yok bence.

Şimdi sen o işi bıraksan belki eşinden çok sen zorlanacaksın, ne bileyim mağazaya girip istediğin parfümü almak için durup düşünmen gerekecek, öyle her beğendiğine elin gidemeyecek. Ama sen bu standarda razıysan eşin neye razı değil peki? Sen mutşluluğun için o hayat standardından vazgeçmişken kendi keyfi yüzünden mi seni zorlayacak?

canım erkeklerde işimi sevmiyorum diyebilir eşim polis bugün batmanda tüm gün görevde, aponun yakalanışının yıldönümü müymüş neymiş, sence o çokmu seviyo taş yemeyi falan

eniştenin sözleri ağır kaçmış ama bu şekilde düşünen erkekler de var. arkadaşlarımdan benzer şikayetleri duymuştum. aynı cümleleri, kendi çocuklarına kullananlar da çok var canım, biz seni okuttuk, evde otur, evlenince işi bırak diye mi okuttuk, vb cümleler kullananlar var.
kardeşin hep evde oturacağım dememiş, bu yüzden eniştenin dedikleri abartılı olmuş bence.
enişte ev işlerinde de aynı eşitliği sağlıyor muydu acaba?

bizdeki durum; ben çalışmasam eşim ihtiyaç olmadıkça beklenti içinde olmaz. yoğun çalışmak istemediğim dönemlerde işimi hafifletiyorum, normalde kazanacağım paranın yarısını, bazen üçte birini ancak kazanıyorum ama o da yetiyor bize. evin tüm iş yükü de bende olunca, eve giren toplam para bize yetiyorsa, eşim az kazanmamı problem etmiyor. hiç kazancım olmayınca da ben rahat etmiyorum...

Son düzenleme:
bende bir süre işsiz kaldım eşim çalışıyordu,ben işe başladım eşim bir sebeple ayrılmak zorunda kaldı.hayatta herşey insanın başına gelebiliyor.iyiyi düşünürken kötüyüde düşünmek gerek.kadınların iş bulması daha kolay erkek elinde mesleği yoksa işi çok zor maalesef iş konusunda,kadın temizlik yapar merdiven siler eve yine para getirir,ama erkek için öle değil.çalışmadığım dönemde harcamamı ona göre yapıyordum ama eşime de içim gitmiyor değildi kira günü gelince kara kara düşünüyordu ama bir kerede işe gir demedi üzüntüsünden ben anlıyordum vicdanım elvermez onun sıkıntı çekip ben evde oturuyuma

kadının çalışması erkeğe lütuf gibi görülüyo
eşi demek masrafların altından tek başına kalkamayacağını düşünüyo ,demek ki kardeşinin kazandığına da ihtiyaç var
o zaman adam da ben çalışmak istemiyorum desin el elde baş başta otursunlar..
kadın erkek eşittir derken hep kendi lehimizdeki eşitlikleri görmeyelim

canım erkeklerde işimi sevmiyorum diyebilir eşim polis bugün batmanda tüm gün görevde, aponun yakalanışının yıldönümü müymüş neymiş, sence o çokmu seviyo taş yemeyi falan

Bilmiyorum seviyor mu? Polislik zor meslek, doktorluk zor meslek, öğretmenlik zor meslek. Keza insanlarla uğraşmak zor, ben sanırdım ki insanlar mesleklerinin artı eksilerini düşünerek seçiyor. Ben de mesleğimi seçtim, çok ama çok zorlanıyorum ama yapıyorum.Bir de şöyle bir fark var sen bir meslekten bahsediyorsun, ben iş yerinden. Kadın işini değiştirmek istiyor. Ha aynı şey erkek için söz konusu olsaydı, benim maaşım bizi idare edecekse eşimin istifa edip başka bir yere geçmesine destek verirdim.

Bilmiyorum seviyor mu? Polislik zor meslek, doktorluk zor meslek, öğretmenlik zor meslek. Keza insanlarla uğraşmak zor, ben sanırdım ki insanlar mesleklerinin artı eksilerini düşünerek seçiyor. Ben de mesleğimi seçtim, çok ama çok zorlanıyorum ama yapıyorum.Bir de şöyle bir fark var sen bir meslekten bahsediyorsun, ben iş yerinden. Kadın işini değiştirmek istiyor. Ha aynı şey erkek için söz konusu olsaydı, benim maaşım bizi idare edecekse eşimin istifa edip başka bir yere geçmesine destek verirdim.

aradaki nüansı kaçırmışım güzelcim afedersin
bide bu idare etme durumu o kadar göreceli ki, bak ben daha 7 aylık evliyim ama tek maaş düşünemiyorum alışıyosun rahatlığa, yemek yapmıcam dışarda yiyelim diyorum mesela,beğendiğim ne varsa karttan çektiriyorum cart curt, sadece eşim çalışsa açıkçası ben çekinirim parfüm vs almaya 10 liraya deodorant neyine yetmiyo nemesis derim, bu tamamen benim mantığım genel geçer olamaz tabiki, utanırım ben

Back
X