Saç Rengi ve Saç Boyama Esmer miyim kumral mi, neyim yau?

ten ve saç renkleri hep karıştırılıyor anlaşılan.
esmer,buğday ve beyaz ten renkleridir.
sarı,kumral,siyah saç renkleridir.Bilmem anlatabildim mi?:)

Saçların koyu renk tenin beyazsa sen esmer olmazsın.O zaman koyu renk tene sahip bir bayan ne olacak?
Beyaz tenli ve kumral renk saçlıysan bildiğin kumralsın işte.
Boyalarda da koyu kumrala bakarsanız kumralın tam anlamıyla manasını görürsünüz.Sarıya yakın açık tonlar değildir sadece kumral.Kahve sandığımız tonlar genellikle koyu kumraldır zaten.
Esmerse sadece ten için kullanılır.Saçla uzaktan yakından alakası yoktur.
beyaz en açık tenler buğday biraz daha koyusu,daha da koyusu da esmer işte.
Nasıl sarışını ten olarak kullanmıyor da saç için kullanıyorsak esmer de saç için kullanılmaz ten için kullanılır.

Mantikli bir aciklama.

Ama söyle birsey, gercek kumrallarin yaninda esmer, esmerlerin yaninda kumral gibi duruyorum.

Dolayisiyla neyim bilmiyorum ama sanirim tenle alakali birsey bu.

tenimin rengi bembeyaz demişsin canım bu bembeyaz tenle nasıl esmer olduğunu düşündün aklım almadı doğrusu :delphin:

Bildiğin beyazım yani,Beyaz renk.Hele kumsalda florasan kıvamındayım ama saçlarım kestane.Siyah gibi.Kaşlarım çok açık renk saçıma göre.Ben de tuhaf bişeyim.Saçımı sarı ypınca bütünüyle sarışın oluyorum ama siyah yapınca esmer olamıyorum:)

Kizlar koyu kumralmisim. Annem diyor:) Babam gibi yani.
Özgü Namal'i bilirsiniz, ten rengim onunki gibi. Kaslarim ve kirpiklerim simsiyah.Saclarim kahverengi. Simdi yeni yeni kendi sac rengim geliyor diplerden, ve siyaha göre baya acik rengi, bu kadar acik renkli oldugunu ben bile unutmustum:) sürekli siyaha boyuyordum. Göz rengimde sac rengimle hemen hemen ayni, ama siyaha boyadigim zaman saclarimi göz rengimde daha koyulasiyor.

Annem koyu kumralsin desede bazilari ten rengimin beyaz olmasina ragmen kas kirpik siyah oldugu icin esmersin diyor yinede.
Tuhaf bir kombinasyon:-)
Ama ne oldugumu bende cikaramadim daha.:)

valla ben de henüz ne olduğumu çıkaramayanlardanım desem yalan olmaz sanırım (: bi kere yazın 3 ay boyunca yazlıkta olduğumzdan dolayı yanınca garanti esmer oluyorum ki herkes esmersin diyor ama bronz oluyorm aslnda... nişanlm esmerlikle alakan yok senin buğdaysın diyo. Ailem de öyle... ama gelgelelim okul arkadaşlarm ve çevremdeki bazı insanlar da esmersin sen diyolar. Dikkat ediyorum dışardaki esmerler (yani bana göre esmer) sütlü kahve gibi tenleri.. kendi tenime bakıyorm sütlü kahve gibi değl yani esmer değilm öyleyse diyorum... kuaförüm de saçmalama senin esmerlkle alakan yok diyo. Valla artk kafam karışıyo açıkçası. Saçlarmın kendi rengini de dipten uzatıyorm öyle simsiyah bir renk değl koyu kumralımsı... bebekken de açıktı zaten güneşte flan kızılmsı kumralımsı yansırdı... kaşlarm da seyrektir hçbr zman koyu kaşlarm olmadı ve küllü açık renktir.. blmiyorum insanlar neye göre esmer neye göre açık diyor ben de anlamıyorum... yalnz şöyle birşey var gözlerm siyaha yakın çok koyu ve iri. Bu beni esmer gösteriyor olablrmi? sizce neymdir benn ? :1:

Son düzenleme:
Genelde kara kaşlı kara gözlü olanlara esmer diyorlar, Türkan Şoray mesela. Esmerin de kendi arasında koyusu açığı var. Çok takılacak bir şey değil bence, makyaj ve saç rengi seçimi yapılırken ten rengi alt tonuna kadar irdelenmeli o yüzden genel bir sıfat koymak şart değil.

Benim saç rengim orta kumral, kaşlarım da aynı renk, gözlerim kahverengi, tenim baya beyaz. Saçlarımda koyu renkleri kullanmayı seviyorum, özellikle kuzguni siyah. Bir keresinde bana biri esmer demişti saçlarım siyahken, tuhafıma gitti ama hoşuma da gitti, kumral olmak hep belirsizlik gibi gelir bana. :1: Küçükken de sarışın derlerdi, yazın saçlarım güneşte açıldığı için, ona sinir olurdum ama. :1:

Beyaz tenliysen güneşte önce kızarıp sonra esmerleşemezsin. Buğday oluyorsun esmerleşiyorsan eğer.
Çünkü ben açık buğday tenliyim. Kışın herkes beyaz der yazın rengim 1-2 ton koyulasır. Yine esmer olmam düşünün.
Siz esmere giriyorsunuz. Hem saç hem kaş, hem göz koyu, teniniz de yazın yanıyor.
Ama teniniz bembeyaz olsaydı tüyleriniz de sarımsı olsaydı ( kol, yüz vs. ) saç ve kaş ne kadar koyu olursa olsun kumral olurdunuz.
Yine teniniz bembeyaz tüyleriniz siyah, saçlar, kaş vs de siyahsa siyah saç beyaz ten olarak nitelendirilirsiniz.

Back
X