• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esnek çalışma

Sağlıkta çalıştığım için doktor arkadaşla sohbet ederken 4200 covid yattı dedi. Helali hoş olsun. Ben biliyorum da konuşuyorum. Cod yatmıyor diye iddia edecek kadar neyin bilgisi bu
Yatmayan döner sermayelerden haberiniz yok sanırım. Covid ödeneğiyle birlikte geçen sene aynı ay aldığı maaşı alamıyor pek çok doktor. Gelip alın bu sizin 10 bin lira maaşınız, bu da üstüne covid desteği demiyorlar.

Arkadaşlar burda yanlış anlaşılan bir durum var. Devletin sağlık çalışanına verildiği ek ödemenin mantığı yanlış anlaşılmış.

Doktorların, diş hekimlerinin, hemşirelerin normalde gelirleri maaş +döner sermayedir. Hemşirelerin aldığı döner sermaye maaşlarına nispeten çok daha az olsa da doktorlar neredeyse maaşı kadar döner sermayeden para kazanır. Döner sermayeyi kazanması için de hasta bakması işlem yapması vs lazım.

Covıd ilk çıktığında hastanede normal hasta alımları, yapılan işlemler ciddi anlamda kısıtlandırıldı. Doktorlar ve diş hekimlerinin bir kısmı covıdle ilgili çalışmalara çekildi (hala öyle). Yani kısacası sağlık çalışanları mesaiye gidip çalıştıkları halde (çoğu esnek çalışmadan faydalanmadı,İzinler iptal edildi vs) performans yapılamadığı için döner sermayeden gelir alamayacaklardı. Yani sadece sabit maaş ki emin olun doktor maaşları öyle yüksek değil.

Sağlık bakanlığı bu gruptakileri mağdur etmemek için döner sermayeden alacakları parayı ortalamadan hesaplayıp verdi. Bu 3 ay devam etti ama sonrasında bu grup sadece maaşa talim ettiler. Yani gelirleri bir anda ciddi anlamda düştü. Şimdi yine açıklama yapıldı. Bu konuda bir çalışma düşünülüyor.

Diğer yan sağlık çalışanlarının önceki gelirleri neyse o. Ne azaldı ne arttı. Yani maddi anlamda mağdur olmadılar. Ha tabiki çok yoruldular. Ama sadece onlar değil. Bu ayrı bir konu.

Yani sağlık çalışanlarına ödenen para ek para gibi değil mağduriyetin giderilmesi için verilen paraydı.
Sağlıkta çalıştığım için doktor arkadaşla sohbet ederken 4200 covid yattı dedi. Helali hoş olsun. Ben biliyorum da konuşuyorum. Cod yatmıyor diye iddia edecek kadar neyin bilgisi bu
Burda açıklamıştım. Doktorlar maddi anlamda da bu dönemde mağdur oldular.

Yatmayan döner sermayelerden haberiniz yok sanırım. Covid ödeneğiyle birlikte geçen sene aynı ay aldığı maaşı alamıyor pek çok doktor. Gelip alın bu sizin 10 bin lira maaşınız, bu da üstüne covid desteği demiyorlar.
Valla ben bunu bu başlıkta öğrendim. Ben normal maaş artı döneri alıp ekstradan covid için ikramiye aldılar sanıyordum. Haberleri izleyen her sıradan vatandaş da öyle sanıyor büyük ihtimalle

Burda açıklamıştım. Doktorlar maddi anlamda da bu dönemde mağdur oldular.
Benim çalıştığım hastanede He ay doktora da ödeme yapıldı döner sermayeden. Ciddi rakamlar alındı. Alsınlar da. Ama temizlikte çalışıp bütün gün test kitlerini taşıyan personele de, pozitif hastayı yakın temasla sedye ile tomoya götüren hasta bakıcısına da yatırlsa idi keşke en azından moral olurdu idi derdim. Ama doktor ve hemşire dışında kimse sağlıkçı değilmiş onu öğrenmiş olduk

Yani bunu sağlık sektöründe çalışan birine açıklamak durumunda kalmak garip hissettiriyor bana.

Valla ben bunu bu başlıkta öğrendim. Ben normal maaş artı döneri alıp ekstradan covid için ikramiye aldılar sanıyordum. Haberleri izleyen her sıradan vatandaş da öyle sanıyor büyük ihtimalle
Malesef öyle düşünülüyor. Doktor maaşları çok düşüktür, emekli olmaları bile çok zor çünkü emekli maaşı net maaşları üzerinden yatıyor. İnsanlar da durduk yere doktorlara çok para veriyorlar tabii çalışacaklar diye doktor düşmanı oldu. Çok yazık.

Malesef öyle düşünülüyor. Doktor maaşları çok düşüktür, emekli olmaları bile çok zor çünkü emekli maaşı net maaşları üzerinden yatıyor. İnsanlar da durduk yere doktorlara çok para veriyorlar tabii çalışacaklar diye doktor düşmanı oldu. Çok yazık.
İyi de aktif çalışan doktorlar kaç lira alıyor? Dönerle beraber? Kamuda herkesin emekli maaşı net maaş üzerinden zaten

Valla siz doğruyu bilmemekte haklısınız. Sistemi bilmemeniz normal. Üstüne sistemi bilen kişiler de insanlara yanlış bilgi verince ortalık Arap saçı oluyor.

Benim çalıştığım hastanelerde aldılar. Kurumdan kuruma fark ediyor demekki. Doğu da hastanedeyim ve burada yazan 200 lira yattı sadece diyenleri görünce şaşırıyorum. Hemşire arkadaşlarıma her ay yattı. Hatta kapıda güvenlikle beraber ateş ölçen hemşire ikimizde aynı işi yaptık bana 475 yattı her ay ama güvenliğe hiç yatmadı hakka girdim diye vicdanen rahatsızım aynı işi yaptık sonuçta dedi. Demekki şark görevi ne giriyor bilemedim

İyi de aktif çalışan doktorlar kaç lira alıyor? Dönerle beraber? Kamuda herkesin emekli maaşı net maaş üzerinden zaten
Eşim üzerinden yanıtlayayım. 3800 maaşı, 2 küsür sabit döneri, döner sermayeyi de alınca yılın ilk maaşı 12 bin civarı oluyordu. Artık o kadar alamıyor.
Dahiliye uzmanı bir arkadaş toplam 6500 alıyormuş. Başka bir yerde çok daha fazla alabilir belki bilemiyorum.
Uzmanlığı, çalıştığı yer gelirini değiştiriyor.

Eşim üzerinden yanıtlayayım. 3800 maaşı, 2 küsür sabit döneri, döner sermayeyi de alınca yılın ilk maaşı 12 bin civarı oluyordu. Artık o kadar alamıyor.
Dahiliye uzmanı bir arkadaş toplam 6500 alıyormuş. Başka bir yerde çok daha fazla alabilir belki bilemiyorum.
Uzmanlığı, çalıştığı yer gelirini değiştiriyor.
Kamudaki bütün öğretmenler de aynı maaşı almıyor zaten. Çalıştığı okulun ders yüküne öğrenci sayısına göre değişiyor. Branşı bile fark ediyor aldığı maaşta. Doktorları herkes çok alıyor sanmıyor. Birçok mesleğe göre zaten kazançları gayet iyi.

güvenliğe hiç yatmadı hakka girdim diye vicdanen rahatsızım aynı işi yaptık sonuçta dedi.
Aynı işi yapmadınız bu bir. İkincisi güvenlikçi sağlık personeli değil. Üçüncüsü de kalıcı kadrolu bir görevli değil orada, yeri değişebilir. Okuldaki güvenlikçi ek ders mi alsın o zaman, öğrenciye o da laf anlatıyor, kaçmak isteyeni o da okulda tutuyor😊 hukuk denen bir şey var ona da verelim yazıkla yürümüyor bu işler

Benim çalıştığım hastanede He ay doktora da ödeme yapıldı döner sermayeden. Ciddi rakamlar alındı. Alsınlar da. Ama temizlikte çalışıp bütün gün test kitlerini taşıyan personele de, pozitif hastayı yakın temasla sedye ile tomoya götüren hasta bakıcısına da yatırlsa idi keşke en azından moral olurdu idi derdim. Ama doktor ve hemşire dışında kimse sağlıkçı değilmiş onu öğrenmiş olduk
Sağlık eğitimi almayan kişilere sağlıkçı denmez. Çaycısı, temizlik personeli, veri giriş elemanı, memuru vs. Sağlık sektörü çalışanıdır. Tabi öğrenmenin yaşı yoktur. Bir şey öğrenmenize vesile olduysam ne mutlu bana.

Daha bir kaç mesaj önce dönerden bahsetmeyip covid parası diyordunuz. Söylemleriniz tutarsız. Sürekli bir kıyas içindesiniz. Çektiğiniz zorlukları anlatırken bile diğer sağlık çalışanlarını hedef gösteriyorsunuz.

Burda insanlar haftanın 6 günü 12 saat mesai yaparken siz haftanın 5 günü 8-5 mesaiden dert yanıyorsunuz. Sonra olayı ek ödemeye vs getiriyorsunuz.

Yapmayın Allah aşkına. Sağlık çalışanı olarak bari siz yapmayın.

Benim çalıştığım hastanelerde aldılar. Kurumdan kuruma fark ediyor demekki. Doğu da hastanedeyim ve burada yazan 200 lira yattı sadece diyenleri görünce şaşırıyorum. Hemşire arkadaşlarıma her ay yattı. Hatta kapıda güvenlikle beraber ateş ölçen hemşire ikimizde aynı işi yaptık bana 475 yattı her ay ama güvenliğe hiç yatmadı hakka girdim diye vicdanen rahatsızım aynı işi yaptık sonuçta dedi. Demekki şark görevi ne giriyor bilemedim
Benim bir arkadaşım da bu şekilde düşündüğü için ekipçe anlaşıp yardımcı personel için para toplayıp veriyorlarmış her ay.
Kamudaki bütün öğretmenler de aynı maaşı almıyor zaten. Çalıştığı okulun ders yüküne öğrenci sayısına göre değişiyor. Branşı bile fark ediyor aldığı maaşta. Doktorları herkes çok alıyor sanmıyor. Birçok mesleğe göre zaten kazançları gayet iyi.
6500 TL bir doktor için iyi maaş mi tartışılır ama burası bunun tartışmasının yapılacağı yer değil. :)

Benim bir arkadaşım da bu şekilde düşündüğü için ekipçe anlaşıp yardımcı personel için para toplayıp veriyorlarmış her ay.

6500 TL bir doktor için iyi maaş mi tartışılır ama burası bunun tartışmasının yapılacağı yer değil. :)
Kamuda herkes aynı durumda söylediğiniz şeyler doktorlara özel değil onu anlatmaya çalışıyorum. Siz çalışıyor musunuz?

Doktor eşiniz 12 bin lira alıyor dediniz.
Bu düşük mü?
Lütfen yani..
Diğer devlet memurlarının maaşlarını biliyor musunuz?
12 bin iyi para.
Doktorlar kıymetli. Fakat doktorlara 25 30 bin verilecek bir sistemde diğer devlet memurlarını 4 5 bine calistiramazsiniz. Bu skandal olur. O zaman şu an ödenen vergilerin iki katı toplanır. Olmaz.
Sizin mesleğiniz ne bilmiyorum ama eşiniz ortalama üstü kazanıyor.

Ve turkiyede 12 bin gayet iyi.
Çoğu beyaz yaka memur bunun yarısına çalışıyor. Veteriner mühendis vs.

Aynı işi yapmadınız bu bir. İkincisi güvenlikçi sağlık personeli değil. Üçüncüsü de kalıcı kadrolu bir görevli değil orada, yeri değişebilir. Okuldaki güvenlikçi ek ders mi alsın o zaman, öğrenciye o da laf anlatıyor, kaçmak isteyeni o da okulda tutuyor😊 hukuk denen bir şey var ona da verelim yazıkla yürümüyor bu işler
Kapı da ikisi de ateş ölçtü. Aynı hizmeti verdiler. Maaşları aynı olsun demedik ki. Zaten rahatsız olan ödenek alan hemşire idi ben değilim

Hay ağzına sağlık, ne güzel anlatmışsın. O zaman bankadaki güvenlik görevlisine bankacı, okuldaki aşçıya eğitimci, sağlık kurumundaki temizlik personeline sağlıkçı diyelim!

Back
X