Esnek çalışma

Hay ağzına sağlık, ne güzel anlatmışsın. O zaman bankadaki güvenlik görevlisine bankacı, okuldaki aşçıya eğitimci, sağlık kurumundaki temizlik personeline sağlıkçı diyelim!
Konu sahibi inanılmaz duygusal bir insana benziyor, yaşça da genç olduğunu düşündüm açıkçası.

Sağlıkta çalışıyorum.hemşire doktor değilim. Hasta ile iç içe bir birimde görevliyim ama. Salgının ilk aylarında resmen pertimiz çıktı. Doğuda büyük bir hastanede çalışıyorum. Sadece kendi ilimiz değil çevre illerin hastaları da bize geliyor o yüzden geceleri yorgunluktan uyuyamamak nedir ilk defa anladım. Saç diplerimize kadar ağrı giriyordu yorgunluktan. 8 5 çalıştık sadece hafta sonu izin. Esnek çalışma yada hemşireye doktorlara verdikleri covid desteği bize vurmadı. Döner sermaye sadece onlara veriyormuş. Bize, temizliğe, güvenliğe yok. Yönetimin yanlış uygulaması yüzünden Hasta yakınının kadın güvenliğe şiddet uyguladığını gözlerimle gördüm. Hiç değilse hafta içi de birgün bize izin verseler, bedenim dayanıyor psikolojik olarak çöktüm, hastaları geçtik kardeşimiz yaşında 15 yaş küçük hemşireler bile hırslarını yorgunlukları nı bizden çıkarıyor derken gözleri doldu.
Şuan bende aynı durumdayım. Esnek çalışmayı duyunca yine içlendim. Yine bize vurmayacak. Tıklım tıklım dolu otobüste bomboş koltuklara bakınca üzülüyorum. En çok yorulan biz salgın riski ile iç içe olan biz ama dinlenmeyen hergün işe gelmek zorunda kalan ve doktorlara hemşirelere verilen desteklerden faydalanmaya n yine biz.
İstifa etmeyi düşündüm bende çoğu arkadaş gibi ama iş nereden bulacaz. Devletteyiz sonuçta. Ayrıca tek maaş asla yetmez. Bu salgınında biteceği yok.
Tükenen aslında yan sağlık çalışanı oldu.
Benzer duyguları yaşayan varsa dertleşelim diye bir iç dökmeydi sadece:KK43:

çok uzuldum adaletsizlik çok, keşke haftanın belirli gunleri sizler de gitmeseniz, hatta doktorlar hemşireler de dönuşumlu çalışsa, mahkemelerde hakimler avukatlar online görse davaları, memurlardan online halledebilecek herkes online halletse, aynı şekilde akademisyen ve öğretmenlerin de mumkun olduğunca uzaktan eğitim yapması, özelden uzaktan çalışabilecek herkesin uzaktan çalışması taraftarıyım.

evden çıkmasına luzum olmayacak herkes evde otursa evden çalışsa keşke.
dışarıya bir kişinin çıkması beş kişinin riske atılması demek en az.

Esnek çalışma yada hemşireye doktorlara verdikleri covid desteği bize vurmadı. Döner sermaye sadece onlara veriyormuş
dinlenmeyen hergün işe gelmek zorunda kalan ve doktorlara hemşirelere verilen desteklerden faydalanmaya n yine biz
kıyaslamaya girerseniz en azından hemşire de her ay aldı. Temizlik personeli hemşireden de doktor dan da daha çok yıprandı gözlemlerime göre
Nerede kıyas yapılmış. O cümleyi anlıntılarmısınız

ilk defa birine olumsuz yorum yapacağım ben sağlık çalışanıyım. Bizler böyle bir süreçte çalışmayacaksak ne zaman çalışacağız .İnsanların derdi evime geçeyim param yatsın. Şavaş zamanı tüm askere izin verilir mi serbest çalışma getiril mi buda sağlık savaşı arkadaşım. anlıyorum yorgunsun yoruluyorsun. Hepimiz yoruluyoruz hepimiz risk altındayız. Ya bu deveyiz güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.. Bu süreçte işssiz kalan milyonlarca insan var ekmeğinin kıymetini bilmelisin..Normal bir zamandan bahsetmiyoruz taşın altına elimizi koymak zorundayız..Meslek seçerken ben bu mesleği iyi günde de kötü günde de yaparmıyım demek lazım.. Bu covid hepimize var. Soruna gelecek olursak esnek çalışma kurumun insiyatifin de eğer ki sen esnek çalıştığında orada işin aksayacaksa çalışmamalısın , çalışamazsın.

kesinlikle katılmıyorum, sağlıkçılar da insan sonuçta, çok zorlu sureç, tıklım tıklım otobusle işe gidiyorum diyor, canından korkuyor hepimiz gibi, evime geçeyim param yatsın diye bir duşunce de sezmedim arkadaştan, esnek çalışma bize de olsa arada bir de biz dinlensek demiş, keşke her mesleğin meslek odası, savunan birimi olsa. bir gun bile boşaltılabilecekse boşaltılsa, en azından saatleri azaltılsa keşke.

her mesleğin kutsal olduğunu ve çalışma şartlarının mumkun olduğunca iyileştirilmesi gerektiğini duşunuyorum. hepimiz insanca çalışmayı, insanca yaşamayı hakediyoruz.
not: sağlıkçı değilim. ama çevremde çok sağlıkçı mevcut.

Doktor eşiniz 12 bin lira alıyor dediniz.
Bu düşük mü?
Lütfen yani..
Diğer devlet memurlarının maaşlarını biliyor musunuz?
12 bin iyi para.
Doktorlar kıymetli. Fakat doktorlara 25 30 bin verilecek bir sistemde diğer devlet memurlarını 4 5 bine calistiramazsiniz. Bu skandal olur. O zaman şu an ödenen vergilerin iki katı toplanır. Olmaz.
Sizin mesleğiniz ne bilmiyorum ama eşiniz ortalama üstü kazanıyor.

Ve turkiyede 12 bin gayet iyi.
Çoğu beyaz yaka memur bunun yarısına çalışıyor. Veteriner mühendis vs.
Şuan almıyor öyle bir para ama evet eşim ortalama üstü kazanıyor haklısınız. Bunun için de benim hayat boyu verdiğimin çok ötesinde bi çaba sarf etmiş. Onun kadar emek gerektiren her meslek mensubunun bu şekilde ortalama üstü kazanmasını isterim ben de tabii ki.

Konu sahibi inanılmaz duygusal bir insana benziyor, yaşça da genç olduğunu düşündüm açıkçası.
Bence konu sahibi yorulmuş ve yıpranmış. Bu normal. Bu konuda dert yansa anlar ve gereken manevi desteği veririz. Hatta ben ilk mesajımda döner sermaye hakkında bilgi verdim. Konu sahibine yorum bile yapmadım.
Ama konusahibinin söylemleri tutarsız. Doktorlarla hemşirelerle kıyas yapıp hıncını onlardan çıkarıyor. Hem hedef gösteriyor hem yanlış bilgi veriyor. Bu noktada kızıyorum işte.

Ateş ölçmek verdikleri hizmetin ortak olan sadece tek bir hareketi. Başka var mı böyle?
O ay o şekilde çalışıldı. İkiside hasta ile temaslı oldular. O ay ikisine de aynı covid parası yatsa idi ben rahatsız olmazdım. Aynı maaşı alsınlar demiyorum. Eşit emeğe eşit ücret ödenmesini dilemek niye rahatsız etti sizi

O ay o şekilde çalışıldı. İkiside hasta ile temaslı oldular. O ay ikisine de aynı covid parası yatsa idi ben rahatsız olmazdım. Aynı maaşı alsınlar demiyorum. Eşit emeğe eşit ücret ödenmesini dilemek niye rahatsız etti sizi
Ayy çok rahatsız oldum battı bana 😂 niye rahatsız olayım keşke devlet herkese bir ev verse... ben olayın mantıksızlığını olanaksızlığını açıklamaya çalışıyorum size. Böyle namümkün bir mevzu için boşuna düşünüp canınızı sıkmayın diye. Görev tanımı farklı olan meslekler eşit iş yapmış olamayacakları gibi eşit ücret de alamazlar, senede bir ay bile değişik bir uygulama sözkonusu değil. Meslek Kanunlarını açıp bakın. Ben rahatsız olunca devlet beni dinlemeyecek yani kanuna göre hareket edilecek

Covid salgını döneminde hastane çalışanlarına esnek mesai uygulanamaz ki. İşleri aksatmayacak şekilde esnek çalışma yapılabilir diyor. Hastane çok yoğun diyorsunuz, nasıl esnek çalışma olacak? Esnek çalışmanın nedeni sağlık personelinin ve hastanelerin yükünü azaltmak. Döner sermaye konusunda hemşireler de çok mağdur oldu. Covidli hasta ile en çok ilgilenen sağlık personeli hemşire ama doktorun 15 te biri kadar bir ödeme yapıldı.
Esnek çalışma sağlık çalışanlarına yok. Fazla mesai de yok. Esnek çalışmanın amacı bulaş riskini azaltmak amacıyla aylık çalışılması gereken saatten az çalışmadır. Yoğun çalışıldığı için çalışanı az daha fazla dinlendirebilmektir. Ancak bu esnek çalışma pek çok hastanede maalesef yanlış uygulandı. Esnek adı altında mesai saati tamamlatildi, fazla mesai çalıştırılmadi. Sağlık çalışanları fazla mesai yapıp aldıkları ek ödemelerle aciklarini kapatıyordu. Esnek olunca döner düştü. Aylık 1500 lira kadar olan fazla mesai kesildi, tuttular korona ek ödeme diye 300-400 lira verdiler (hemşireler için konuşuyorum bunu) eski yeni maaş toplandığında hemsire grubu -1000 e düştü. O da en az. Kovid ödemesi bir halta yaramadı yani.

Bence konu sahibi yorulmuş ve yıpranmış. Bu normal. Bu konuda dert yansa anlar ve gereken manevi desteği veririz. Hatta ben ilk mesajımda döner sermaye hakkında bilgi verdim. Konu sahibine yorum bile yapmadım.
Ama konusahibinin söylemleri tutarsız. Doktorlarla hemşirelerle kıyas yapıp hıncını onlardan çıkarıyor. Hem hedef gösteriyor hem yanlış bilgi veriyor. Bu noktada kızıyorum işte.
Hanımefendi doktoru hemşireyi hedef gösterdiğimi hangi cümleden çıkardınız merak ediyorum. Sadece doktor hemşire çalışmadı biz de sağlıkçıyız bizede ödeme yapmadılar dedim. Ayrıca burada 200 lira aldı doktor eşim ahbabım herneyse dediler bende kurumla alakalı demekki dönerden yatırdılar ise bizim doktor arkadaş 4500 aldı covidden dedim nerede anlaşamıyoruz

Esnek çalışma sağlık çalışanlarına yok. Fazla mesai de yok. Esnek çalışmanın amacı bulaş riskini azaltmak amacıyla aylık çalışılması gereken saatten az çalışmadır. Yoğun çalışıldığı için çalışanı az daha fazla dinlendirebilmektir. Ancak bu esnek çalışma pek çok hastanede maalesef yanlış uygulandı. Esnek adı altında mesai saati tamamlatildi, fazla mesai çalıştırılmadi. Sağlık çalışanları fazla mesai yapıp aldıkları ek ödemelerle aciklarini kapatıyordu. Esnek olunca döner düştü. Aylık 1500 lira kadar olan fazla mesai kesildi, tuttular korona ek ödeme diye 300-400 lira verdiler (hemşireler için konuşuyorum bunu) eski yeni maaş toplandığında hemsire grubu -1000 e düştü. O da en az. Kovid ödemesi bir halta yaramadı yani.
Arkadaşlarım aylarca aylık 100 küsur mesailerle çalıştı. Hala da çalışıyor.

Kıyas ben ondan çok almalıyım dersem olur. Onlara zaten telafi yapıldı bizde esnek çalışabilsek ödeme yapılsaydı moral olurdu diye demekle kıyas olmuyor. Onlar doktor bizden üstünler biz insan değiliz karın tokluğuna da çalışsak insani şartlarda çalışmak hakkımız değil hayal etmek de haddimize değilmiş onu da öğretti KK bize

Hemşireyim ne esnek çalıştım ne yıllık izine çıkabilirdim aynı tempo devam ediyoruz, esnek çalışma hastane insiyatifine bırakıldı yani sadece mağdur olan siz değilsiniz. Allah yardımcımız olsun bizim de milletin de

Ayy çok rahatsız oldum battı bana 😂 niye rahatsız olayım keşke devlet herkese bir ev verse... ben olayın mantıksızlığını olanaksızlığını açıklamaya çalışıyorum size. Böyle namümkün bir mevzu için boşuna düşünüp canınızı sıkmayın diye. Görev tanımı farklı olan meslekler eşit iş yapmış olamayacakları gibi eşit ücret de alamazlar, senede bir ay bile değişik bir uygulama sözkonusu değil. Meslek Kanunlarını açıp bakın. Ben rahatsız olunca devlet beni dinlemeyecek yani kanuna göre hareket edilecek
Tıpkı benim gibi esnek çalışabilsek dik dinlenirdik en azından diye Bi içlenmemi al sende biraz dinlen demiyeceği gibi. Keşke emojilerle imalarla restleşeceğinize Allah yardımcınız olsun sağlıkta çalışmak zor diyip iyi niyette bulunsaydınız

Arkadaşlarım aylarca aylık 100 küsur mesailerle çalıştı. Hala da çalışıyor.
Bazi hastaneler dediğiniz gibi fazla mesaiye sorun etmedi. Ama pek çok arkadaşım anlattığım şekilde çalışti. Adı esnek oldu ama 1 ayda çalışılması gereken saat tamamlatildi. Covid hastası baktılar, servis covid servisi diye geçmiyor diye ek ödeme alamadılar. Alan da 3 kuruş bir şey aldı. Sağlık bakanı öyle bir müjde verdi ki herkes bizleri çift maaş alıyor sandı. 3 ay nasıl gecinecegimize sastik.

Hemşireyim ne esnek çalıştım ne yıllık izine çıkabilirdim aynı tempo devam ediyoruz, esnek çalışma hastane insiyatifine bırakıldı yani sadece mağdur olan siz değilsiniz. Allah yardımcımız olsun bizim de milletin de
Sormayın, çok haklısınız. Tam ortalık yatışır gibi oldu izin alalım dedik yönetim sorun çıkardı. Gerçi izni olan da döner sermaye kesilecek diye izin kullanamadı. Hemşire grubu topu dikti anlayacağınız. Sürekli hemşire diyorum konu sahibi yanlış anlamayın beni sakın. Bu iş ekip işi, düşüncem budur. Ancak diğer çalışanların ne şartlarda çalıştığını bilmediğim için kendi meslegimden örnek verdim.

kesinlikle katılmıyorum, sağlıkçılar da insan sonuçta, çok zorlu sureç, tıklım tıklım otobusle işe gidiyorum diyor, canından korkuyor hepimiz gibi, evime geçeyim param yatsın diye bir duşunce de sezmedim arkadaştan, esnek çalışma bize de olsa arada bir de biz dinlensek demiş, keşke her mesleğin meslek odası, savunan birimi olsa. bir gun bile boşaltılabilecekse boşaltılsa, en azından saatleri azaltılsa keşke.

her mesleğin kutsal olduğunu ve çalışma şartlarının mumkun olduğunca iyileştirilmesi gerektiğini duşunuyorum. hepimiz insanca çalışmayı, insanca yaşamayı hakediyoruz.
not: sağlıkçı değilim. ama çevremde çok sağlıkçı mevcut.
Duyarlı yaklaşımınız için Allah razı olsun. Buradaki hatunlara göre insanca yaşamak sadece 6 7 yıl dirsek çürütmüş doktorların ve hemşirelerin hakkı. Daha iyi şartlar da çalışmak iyileştirilmesini talep dahi etmek suç yasa dışı.

Back
X