Eşten izin almak..

yerinde olsam marangoz olurdum , yont yont nereye kadar,,,,,

yani yontmakta işe yaramıyor

Çoğu erkek evlendikten sonra bu yüzünü gösterir ama sizinki direk anlatmış, bana samimi geldi bilmiyorum, konuşarak ve yaşayarak halledebilirsiniz pek çok şeyi bence.
Ayrıca eşimden izinsiz hareket etmem Aa bu karşılıklı , o da benden izin almadan hareket etmez yani

hazır olmuşunu bulsan olmuyor mu?
anasının eğitemediğini sen mi eğitmeye çalışacaksın birde evlendikten sonra?

Demek ki insan doktor olacak kadar zeki olsa da böyle hanzolardan vazgeçemiyomuş tamam tatmin oldum şu an.

+1
Kadınlarımız hanzolara bayılıyor , evlendikten sonra da fiziksel veya psikolojik şiddete uğrayınca allah allah neden oluyor.

Ekşisözlükteki tiplerden pek hazzetmem ama kadına şiddet konusundaki tespitlerine katılıyorum. Kadınlar efendi,düzgün,aklı başında adamlar dururken kroları tercih ediyorlar ; bir nevi şiddeti kendileri çağırıyorlar yazmışlar haklılar. Kadınlar bazen psikolojik şiddeti de fizyolojik şiddeti de kendileri seçiyorlar.

Son düzenleme:
Siz bu kadar hakaret etme Hakkını nereden buluyorsunuz ya?? Cidde'n sinirlenip sinirlenip sinirinizi burada mı kusuyorsunuz? Hanzoymuş, öküzmüş, çok büyük saygısızlık gerçekten

karar yine de senin güzel arkadaşım ama şu hayatta en nefret ettiğim şey ataerkil hareketlere boyun eğen kadındır.izin alma konusunda ikinizde alacaksınız.çocuğu tek başına mi yapıyorsun o da bakacak ilgilenecek. sadece o mu çalışıyor evde tek mi yaşıyorsun sen o da ev islerini yapacak.seviyorsan ve o da seni seviyorsa değişmek zorunda. yoksa bu ömür geçmez. bu ne ya erkek çocuğunu bu kafayla yetiştiren anne babalar gerçekten illallah ettirdi bana.

Bu kültürle büyüyen birini ancak bu kültürle büyüyen biri anlar ve geçinir. Maleseflik bir durum yok ortada. Yapılacak şeyler şu an ya ömür boyu ödün vereceksiniz kendinizden veya bir insanı yaşadığı kültürden uzaklaştırmaya çalışırken siz yaşlanacak ve eriyeceksiniz. İki türlüde siz yıpranacaksınız. Urfa'dayım burada yaşıyorum üç senedir komşularımdan biliyorum. Karısı ne kadar şikayet etsede değiştirmeyeceğini bildiği için ilk seçeneği seçip kalıyor öyle. Doğu kültürü zordur bana ve sizin gibi düşünenlere. Kötüdür demiyorum zordur diyorum. Kaldı ki ben aynı memleketten hatta aynı ilçeden evimize on dk lık mesafede bulunan kültürü yediği içtiği aynı olan eşimle bile zaman zaman çatışırken sizinki kaçınılmaz..

Genelde o tarz yetişen erkeler evlenincede aynı tarzlarına devam ediyorlar
Sende hani bana verdiğin sözler diye ağladığınla kalıyorsun
Doğu kültüründe yetişmiş yıllardır Büyükşehir'de sözde aileden uzak eşi başka şehirli arkadaşlar var tanıdık ama çaylarını bile getirmiyorlar

Çok haklısın.Bunun sebebi kendi babalarının da böyle olması veya anneleriyle hayat boyu sorunlu ilişkileri olmasından kaynaklanıyor.Bu durumu açıklayan pek çok kuram var.Kadınlar böyle tiplerle evleniyor, çocuk doğuruyolar ve kendileri de çocuklarına böyle bir baba sunmuş oluyor ve çocukları da ilerde bu tipleri seçmeye devam ediyorlar.Bir nevi kısır döngü yani...

Erkek milleti hep ayni urfali olmasiyla alakasi yok yani adamin icinden gelmiyorsa yapmiyor:) ben esler arasinda dişe diş kana kan metodunun uygulanmasindan yanayim:)) yani bi yere giderken izin almanizi istiyorsa kendisinin de izin almasi gerekiyor bence bi anlasma yapin bastan hayat müsterek sonucta ilerde siz de çalisicaksiniz cocugun bezini degistirmem ne demek ??oyle bi degistiricekkii ..

size birey olarak saygı duymayan biriyle uzun süreli ilişki yaşamanız bile hata, bırakın evliliği. sizi ilk tanıdığında rol mü yaptınız? edilgen bir tip gibi mi davrandınız? geleneksel bir imaj mı çizdiniz? endişelerinizi yazdığınıza göre bu tarz bir insan değilsiniz. bu adam sizi sevmiyor, sizden yaratabileceği tipi seviyor. yoksa düşüncelerinize saygı duyardı. ayrıca izin almak nedir yahu? koskoca yetişkin insanlar birbirinden izin mi alır? tez vakitte kurtarın kendini bu ilişkiden yoksa bir süre sonra buraya yazmak isteyip yazamayan bir pasif ruh halinde bulacaksınız kendinizi...

Tabi ki evlenince de değişmeyecek sadece köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor tıpkı bizimkiler gibi benimki de bana ev bile süpürtmem diyordu sürekli temizlikçi tutcaktı falandı filandı. Adam çorabını almıyor yerden. İtekleye İtekleye ev süpürecek de ben de görecem

Beş yıl nasıl çektin sen bu adamı? Nasıl bir ego böyle? Nasıl bu noktaya kadar dur demedin? Daha önce muhtemelen beni sahipleniyor diye düşünerek alttan aldın, şimdi iş ciddiye binince çatışıyorsun ama hayatta düzeleceğine, seni anlayacağına ihtimal vermedim

Biz de birbirimize haber veririz nişanlımla ama hayatta izin almam kimseden, babamdan bile almıyorum zaten. Senin yerinde olsam ben bunu duyar duymaz kapatırdım telefonu yüzüne, ömrümde kimsenin yüzüne telefon kapatmamış biri olarak hem de, yani tolerans gösterilme ihtimali benim açımdan kesinlikle söz konusu olmazdı. Sen ne diye üç saat adam yerine koydun da böyle bir zihniyete karşı dil döktün tartıştın gerçekten zamanına yazık. Beş yılına da

Yani diyeceğim belli, üzgünüm, ama bunların çok önemli olduğuna inanıyorum ben bu yüzden ayrıl derim. Hele evlenince senin iyice tapulu malı olduğunu düşünecek, bu ülkede nikah cüzdanının sadece hukuki hakların göstergesi olduğunu anlamaz çoğu insan, hele ki erkekler, tapusunu aldı sanır.. Seninki de bu şekilde cehenneme döndürecek senin hayatını gibi geldi bana. Buradan bakınca çok karanlık görünüyor, üzgünüm ama ayrıl derim.

Ahhaaahhaaa koptum çok süper yazmışsınız adam oxford mezunu da olsa don çorap toplamak bir noktadan sonra zorunlu başa kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…