Eşten izin almak..

Bence en büyük sorun zaten birlikte olmaman gereken biriyle olman. Özür dilerim belki haddim değil ama çoğu ilişkide de sorun bu değil mi? Hayalindekiyle gerçekte ki uyuşmuyor ve sen onu kendine uygun hale getirmeye çalışıyorsun.
Bu seni de onu da yıpratır. Çünkü senin istediğin böyle bir adam değil.

Ohooo benim eşm nişanliyken neler soyledi neleri yaparim dedi :) malesef olmuyor cnm onlar..
Ben mesela esimden izin almiyorum direk gidiyorum diyorum. Bugune kadar bisey dedigi olmadi. Bazen sert dile getiriyorum gidebilirmiyim diyene kadar meletiyo beni :))))
Yani bunlar cozulebilecek seyler

Canım doğrusu ayrılmak. Ama ayrılacağını sanmıyorum. İlişkimiz ilerlemiş. Ya da ayrılsan bile tamam tamam diyim seni ikna eder. Bu arkadaşla evlenirsen sonunuz pek iyi değil gibi.

Ondan izin almanın altındaki ihtiyacı bence iyi anlamak gerekir. O haber verirken senin "Gidebilir miyim ?" Demene neden ihtiyaç duyuyor? Sanirim hiyerarşi de kendini senden yukarıda görüyor.

Bu arkadaş tusu kazanamaz da sen kazanırsan hiyerarşi bozulursa vay haline. İyi düşün.

Ya yontcam diye ömrünüz gidecek ama başaracaksınız elli yaşında anca olur herhalde
Ya da yolunuza bakıp kafa denginiz birisini bulacaksınız

Kadınlar ben bunu değiştiririm gozuyle bakmayın erkeklere degişmiyorlar.dediğin model bir okuz de bende var.
Ev işi ancak yatak döşek hastaysam yapar.
O gidebilir miyim ler evliliğin ilk zamanlarında full tartışma konusu oldu.
Çocukların altınıda zorda kalmadıkça degiltirmez.

Yani değişir sanmayın.yonttum desenizde yontulmuyor.-miş gibi -muş gibi yapıyorlar.
Tabi bence ayrılma gerektiren davranışlar değil konuşup ortak yol bulursunuz

Ya o evlenince ilk zamanlarda öyle olur. Sonra geçer gider bakma sen :)
Evlilik kolay bir şey değil. Her iki tarafında illaki alttan alacağı konular olacak. KArşı tarafın huyuna suyuna gideceği şeyler olacak. Eşimin bunu bana demesine gerek yok, ben zaten bir yere gidecek olursam, telefon açıp haber ederm kendisine, ister izin ister gibi olsun, ister haber verir gibi. Ama yaparım. Ki kendisi de eminim böyle ister.
Ev işleri, alt değiştirme mevzusuna gelince; 2 buçuk yaşında kızım var, eşim altını hiç değiştirmedi. Değiştirmesinde zaten. Ben şahsen kendim istemem değiştirmesini.. İkinizde doktor olup haliniz vaktiniz yerinde olursa, eve bi yardımcı gelir haftalık, halledersiniz ev işlerini de bi şekilde. Zaten mesele iş yapmak değil, dağınık olmamak Ortalığı derli toplu bıraktıktan sonra sıkıntı olmaz. Ona da çok ses çıkartacağını zannetmiyorum sevgiliniz.
Çok takmayın bunları kafanıza. Evet burda sanırım herkes ayrıl falan dedi ama. Hani demem o ki evlilik zaten özgürlük demek değil. Hepimiz rahat özgür büyüdük belki ama , kocalarımıza karşı sorumluluğumuz olduğunu da bilmemiz gerek. Zaten her konuda ne derece anlaşabilirsiniz ki? değil mi? illa olacak böyle anlaşmazlıklar. Ama zamanla rayına oturur.
İnanın zaman denen şey çok şeyi yoluna koyar :)

Çok mu aradın bu yontulmamış odunu?

Ev işlerine elini sürecekmiş, ay sağol paşam. Sana yardım etmiyor ev işi için sorumluluklarını yerine getiriyor. Sen nasıl çalışıp onun hayat yükünü alıyorsan o da almak zorunda.

Yarın izin alıp miyim deme meselesi değil bu. İzin vermeyecek ailenle arkadaşlarınla görüşmeni kısıtlayacak. Hem de ne için biliyor musun ego tatmini.

Ben izin vermezsem kafasını camdan çıkaramaz kafası bu. Değişmez kötüye gider.

Ordaki o tek "miyim?" o kadar çok şeyi değiştiriyor ki aklın almaz, ayrıca beraber yaşamadan asla değişip değişmediğini bilemezsin ki bana kalırsa yüzde doksan "değiştim" diye seni oyalıyor.
Bu ilişkide en çok sen çekersin.net

Ben Batılıyım eşim Doğulu.
Tamamen zıt yani kültürlerimiz.
Ama dışarı çıkarken izin alacaksın demedi hiç.
Dese de izin almazdım ancak haber verirdim o ayrı.

Öyle ömür geçiremezsin benden söylemesi...

İlk başlarda böyle derler ama evlendiğinde böyle olmayacağını o da görecektir. Benim eşim de bebeğin bezini değiştirmem diyordu. Bebek dillenmeye başlayınca " babam bezimi taksiiinnn " diyor ve o da değiştiriyor zevkle :)) tek bu konu degil; daha neler neler derdi ama o da zaman gectikce soylediklerinin mantiksiz oldugunu gordu. erkekler işi baştan sıkı tutmak için böyle konuşmalar yaparlar ama zamanla orta yolu bulursunuz.

İlişkinin çok güzel olduğuna can ı gönülden inanıyorum. Benim de senin gibi sevgilim olsa bir dediğini iki etmezdim. Seni yadırgamıyorum. Kadınsın. Kendine saygını kaybetme. Gidebilir miyim demekten sana bir zarar gelmez. Ama senden bunu isteyen bir erkeğin kafasından ne geçtiğini kadını koyduğu konumu bilmeni isterim. Ama senin de kafanda kadının yeri belliyse ilişki zaten mükemmeldir. O zaman bir lafım yok.

Yahu peki erkeğin sorumlulukları yok mu? Kocamıza karşı sorumluluklarımız var, tamam, peki onların bize karşı sorumlulukları ne olacak? Ayrıca özgürlük nedir? Evlilik özgürlük değildir demişsiniz. Ben gayet özgürüm mesela. Kendimi başımda bir gardiyan varmış gibi hissetmiyorum. Onu mutsuz edecek şeyleri yapmamaya çalışırım elbette ama bunu onun başımda çoban gibi dikilmesi değil, bana gösterdiği saygı, sevgi sağlar ancak ve aynı özeni ondan da beklerim, yoksa ipini çekerim.

Siz kızınızın altını eşinizin değiştirmemesini isteyebilirsiniz. Ama doğrusu da budur diyebilir misiniz? Anne bunu tercih ediyorsa anlarım ama ihtiyaç duyulduğunda eşinin de her taşın altına elini koymak zorunda olduğunun farkında olması gerekmez mi? Erkeğim, o benim işim değil kafası nasıl bir kafadır? Ortak yaşadığınız evin her haltı ortaktır. Buna çocuk ve onunla ilgili işler de dahil. Hayat arkadaşı denen şey bostan korkuluğu olmamalı neticede. Kendisi bizim ne patronumuz, ne komutanımız, ne ebeveynimiz, ne velimiz... Bizden üstün değil yani.

Bir yere giderken eşime haber veririm, izin alırım, eminim eşim de öyle ister diyorsunuz? Kadın da aynı şeyi isteyemez mi o zaman? Ama konu sahibi diyor ki; sadece ben izin istemeliymişim, o sadece haber verecekmiş. Buna ne diyorsunuz? Kadını insan yerine bile koymuyor bu zihniyet. Çifte standardın daniskası...

Arkadaş elbette zamanı gelince evine bir yardımcı tutabilir. Ama bu yanındaki adamın nasıl bir kafa yapısına sahip olduğu gerçeğini değiştirecek mi? Böyle bir adama nasıl saygı duyulur? Kısaca pek çok sorum var gördüğünüz gibi. =) Çünkü anlamak istiyorum. Bunları polemik amaçlı sorduğumu da zannetmeyin. Gerçekten bir kadın, kendine ikinci sınıf insan muamelesi yapan bir insanı hoş görüp, bir de onunla nasıl evlenip, nasıl ortak bir hayat sürdürebilir kısmı benim için büyük bir soru işareti.

Yaşın küçük anladığım kadarıyla sen adamla bebeğin bezini kim değiştirir diye pazarlığa mı giriyorsun?Tanırsın olmadı mı olmaz olmadı anlaşamayız der ayrılırsın biter gider.Ki şu an tanıyorsun zaten.Ev işi yapar mı gibi sığ şeyleri düşüneceğine ailemle ailesi anlaşabilir mi bana baskı yapar mı ya da yaparlar mı her şeyime müdahale eder mi ( izin alma muhabbeti gibi) konuları düşünmen lazım.Bak tıp doktoru olacaksın.Kimse vazgeçilmez değil herkes kafasına uygun kişilerle evlensin baktın olmuyor koyver gitsin.Şu anlaşamıyoruz ama seviyorum muhabbetini de anlamıyorum ya sinir olduğun hayatına uymayacağını bildiğin bir adamı ne kadar süre aynı tutkuyla sevebilirsin ki?

ya cnm bu ataerkillik degil cocugun altini degistrmek. benimkide de izin alsam bayilir ama ben sadece haber veriyorum yetiyo ilkim oyle derler ama uygulama oyle olmuyo bilmiyorumki bazi adamlar eger uyumlu bi karakterse uyusursunuz benimki oyle mesela ama sert karaktere sahipsede isin zor onu sen ayarliycan artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…