- 3 Ağustos 2014
- 57
- 117
- 93
- Konu Sahibi RickandMorty
-
Merhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?
Yok ataerkillikleri dereceli..Ayni degil..
Merhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Ay ne kadar gereksiz insanlarsınız siz yaa. Çok anormal bulduğunuza göre siz yapmıyorsunuz demektir, siz yapmıyorsunuz diye ben sizi yadırgıyor muyum? Aaa hemen ayrıl diyene burda alıntı yapıp saçma sapan konuşuyor muyum? Bu konular herkesin kendi fikrini söylemesi için açılıyor.Yol yöntem bilinmesi için. Doğru olan tekse, aklın yoluda birse benden ziyade sizin gibi düşünen insanların yorumları daha çok olur, konu sahibide beni es geçer çoğunluğa göre doğru bu demekki diye hareket eder. Siz kim oluyorsunuzda beni yadırgıyorsunuz şimdi burada? Siz benim ilişkimde nasıl yaşadığımı bana nasıl davranıldığını nereden biliyorsunuz yada? Allah askına bi bitmediniz be. Vallahi.
Ya o evlenince ilk zamanlarda öyle olur. Sonra geçer gider bakma sen :)
Evlilik kolay bir şey değil. Her iki tarafında illaki alttan alacağı konular olacak. KArşı tarafın huyuna suyuna gideceği şeyler olacak. Eşimin bunu bana demesine gerek yok, ben zaten bir yere gidecek olursam, telefon açıp haber ederm kendisine, ister izin ister gibi olsun, ister haber verir gibi. Ama yaparım. Ki kendisi de eminim böyle ister.
Ev işleri, alt değiştirme mevzusuna gelince; 2 buçuk yaşında kızım var, eşim altını hiç değiştirmedi. Değiştirmesinde zaten. Ben şahsen kendim istemem değiştirmesini.. İkinizde doktor olup haliniz vaktiniz yerinde olursa, eve bi yardımcı gelir haftalık, halledersiniz ev işlerini de bi şekilde. Zaten mesele iş yapmak değil, dağınık olmamakOrtalığı derli toplu bıraktıktan sonra sıkıntı olmaz. Ona da çok ses çıkartacağını zannetmiyorum sevgiliniz.
Çok takmayın bunları kafanıza. Evet burda sanırım herkes ayrıl falan dedi ama. Hani demem o ki evlilik zaten özgürlük demek değil. Hepimiz rahat özgür büyüdük belki ama , kocalarımıza karşı sorumluluğumuz olduğunu da bilmemiz gerek. Zaten her konuda ne derece anlaşabilirsiniz ki? değil mi? illa olacak böyle anlaşmazlıklar. Ama zamanla rayına oturur.
İnanın zaman denen şey çok şeyi yoluna koyar :)
ya cnm bu ataerkillik degil cocugun altini degistrmek. benimkide de izin alsam bayilir ama ben sadece haber veriyorum yetiyo ilkim oyle derler ama uygulama oyle olmuyo bilmiyorumki bazi adamlar eger uyumlu bi karakterse uyusursunuz benimki oyle mesela ama sert karaktere sahipsede isin zor onu sen ayarliycan artikMerhabalar kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?