Eşten uzak 2. Çocuk

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.732
723
İstanbul
Eşinden iş bedeniyle uzakta olup 2 çocuğu olan,çalışan anne var mi?önümüzdeki sene mecburen 2 yıl doğuda çalışacağım 2 yaşında oğlum var.Eşimle 2. Çocuğu istiyoruz ama 2 çocukla tek şehir dışında ne yaparım bilmiyorum.Ya da bir çocukla tek başıma orada hamilelik nasıl geçer.Ama daha da uzatmak da istemiyorum.Hiçbir zaman şimdi ideal zaman dediğim bir zaman olmayacak gibi geliyor çünkü çok yoğun bir iş hayatım var.Benim gibi eşinden ayrı olup 2. Çocuğu yapma kararı vermiş anne var mi merak ettim?

Eşiniz olmadan yapmayin bence cocuk.Sonra esiniz gelir ki cocuk bir yasinda kolayca buyutmus gibi olur boyle birseye izin vermeyin babasiyla buyusun

Hamilelikte doğumda ilk zamanlar eşinize en çok ihtiyacınız olan zamanlar olacak. Çok zor bir dönem olur sizin için.

Şunu da belirteyim eşim haftanın 3 günü bizimle 4 günü ayrı olmayı planlıyor işini ayarlayıp.Mecburen bakıcı tutacağız çünkü gece de çalışma saatlerim oluyor.Annem de aralarda gelip kalmayı planlıyor gerçi 65 yaşında kadın ama varlığı yeter.

Şunu da belirteyim eşim haftanın 3 günü bizimle 4 günü ayrı olmayı planlıyor işini ayarlayıp.Mecburen bakıcı tutacağız çünkü gece de çalışma saatlerim oluyor.Annem de aralarda gelip kalmayı planlıyor gerçi 65 yaşında kadın ama varlığı yeter.

Siz zaten dogurmayi planlamissiniz .Uyarayim cok zor olacak iki sene ertelenir birsey olmaz cocuk yine yaparsiniz

Bekleyin . 2 yıl doğu göreviniz geçsin . Oğlunuza beraber bir şekilde atlatın o hizmeti .

Daha sonrası için düşünün 2.çocuğu .

Sadece eş yardımı değil burda mevzu , zaten yeni bir şehre , o şehrin yaşantısına adapte olmaya çalışacaksınız , üstüne bir de gebelik psikolojisi eklenmemeli bence .

Hamileliğini niye eşinden ayrı geçiresin ki, bence 2 yıl sonra yap.
Her türlü aksi durumu düşün.

Iki yil ertelesen cocuk yapmayi yas farki cok olmasinmi istiyorsun

Benim iki kizim var 2 yas aralari. Esim yanimda olmasa cok zorlanirdim galiba. Boyle bile zor oldu

Ayyyy ben sana hiç kıyamıyorum...:KK46:
Sen benim teeee eskilerden tanıdığım gizzem gizzem sin di mi?:KK60:
Şu mesajlarını gördükçe nasıl mutlu oluyorum bir bilsen.:KK68:
Rabbim yuvanda sağlık ve huzur versin inşallah...:KK31:

Sanırım sağlıkçısın. Benim öğretmen arkadaşım vardı eşinden uzak çok zorlandı. Birde senin nöbetin falan varmış. Çok zor olmaz mı?

Diğer arkadaşlara katılıyorum. 2 yıl sonra düşünün. Eşten uzak zor olur sizin için. Zaten çocuğunuz da küçük. 2 yaşında daha, size ihtiyacı var.

Ya aslında evet karar verdim.Ama benim durumumu yaşayan anneler var mi neler yaşıyorlar merak ettim.Yaş farkı 3 ten fazla olmasın istiyorum inşallah.Yorumlar için teşekkür ederim

Ayyyy ben sana hiç kıyamıyorum...:KK46:
Sen benim teeee eskilerden tanıdığım gizzem gizzem sin di mi?:KK60:
Şu mesajlarını gördükçe nasıl mutlu oluyorum bir bilsen.:KK68:
Rabbim yuvanda sağlık ve huzur versin inşallah...:KK31:

Eveet o benim:))
Çok teşekkür ederim:))
Ya ben de farklı olsun isterdim ana yaş farkı çok olmasın istiyorum
Aslında hamilelik ve bebek bakımını çok sevmiyorum itiraf edeyim ama bir buçuk yaşına gelince etrafta koca insan gibi pat pat geziyorlar ya,bundan bir tane daha olmalı bu evde diyorum hehe:))

Benim ilk oğlum 2 buçuk yaşında şu an, 5 aylıkta hamileyim.
Eşim olmadan bu süreci nasıl geçirirdim bilmiyorum.
Bence böyle birşey yapmayın, eşiniz ile birlikte geçirmeniz gerekir bu zamanı.
Hem destek hem de diğer çocuğunuzun psikolojik ve manevi ihtiyaçları açısından önemli bu.

Hakkınızda hayırlısı olsun tabii ki yine karar sizin.
Fakat çok iyi düşünülüp verilmesi gereken bir karar, ben hayatta tek başıma bu şekilde bir süreci geçirmeyi göze alamazdım.

Bütün hamilelikler birbirinden farklıdır. Nasıl bir hamilelik geçireceğinizi bilemezsiniz. Ayrıca işk çocuğunuz en bencil be kıskanç dönemlerinde olacak. Çok yıpranırsınız ve çocuğunuza da yansır. Bekleyin biraz daha. İlla ki istiyorsanız bir yakınınız bu süreçte hep yanınızda olsun.

Ben evleneli 3 sene 1 yaşında kızım var ve eşim hep şehir dışında. İlk başlarda çok zorlandım. Özellikle kış ayı. Çünkü alışveriş gaz fatura hepsini ben halletmek zorundaydım. Bebeğimde küçük olduğu için biraz sıkıntı çektim ama alıştım çok şükür. Bizde ikinci bebeği düşünüyoruz bakalım hayırlısı. Rabbim sizin de hakkınızda hayırlısını versin inşallah ☺

Back
X