Estetik ile bile güzel olamıyorum

Evet konuştum bu durumu kilo ver dedi paran oluncada küçük dokunuslar yaptirirsin dedi her hafta gidiyorum psikologa psikiyatriste de gidiyorum.
Meditasyon yapiyoruz karşılıkli Spora başladım 3 gündür devam ediyorum.
Evet güzel bir video izledim.
Teşekkür ederim,fakat ben defalarca çirkin olduğumu duydum insanlardan .

Biraz bu konuda o yüzden videoda anlatildigi gibi obsesif oldum.
Beden dismorfik bozukluğu teşhisi koyan doktorlarda oldu .
Sosyal çevreden hep uzak durmak istiyorum çünkü sosyal çevreye üniversitede yanastigimda erkekli kızlı gruplar beni hep disladi umursamadı.

Sebebini bile sordum söylemediler.
Bende durduk yere neden dışlanıyorum diye psikologa sordum dış görünüşümden dolayimi dedim.

İletişim problemidir dedi.
Gecen sene iletişim problemim varmı yokmu diye düşündüm de gayet aktif ozguvenliydim konuskandim ama benimle hiç birisi arkadaş olmak istemedi.

O yüzden benimkisi iletişim probleminden ziyade güzellik kalıplarından çok uzak olmam.

kendimi aynaya bakınca canavar gibi görmuyorum normal görüyorum yani beden dismorfik bozukluğu da degil kimse istemiyor işte beni erkekler beğenmiyor.
Ben bu rahatsızlığı çok iyi biliyorum o yüzden benim sorunum beden dismorfik bozuklugu değil bundan eminim.

Kime göre neye göre kendini çirkin buluyorsun peki? Hangimiz güzellik kalıplarına uyuyoruz ki. Ona rağmen hepimizin kendine özgü bir güzelliği var. Kiminin sesi çok güzeldir kiminin yüzü kiminin gülüşü kiminin enerjisi. Onu geçtim o aklınızdaki tek tip modellerle mi sadece beraber olunuyor o zaman o güzellik kalıbına uymayan herkes bekar kalırdı. Yok öyle bir şey yani hepimizin kendine özgü güzelliği var ve herkesin beğendiği tip de başka. Yani herkes o tek tip kadınları beğenmiyor

Sosyal çevreden hep uzak durmak istiyorum çünkü sosyal çevreye üniversitede yanastigimda erkekli kızlı gruplar beni hep disladi umursamadı.

Bende durduk yere neden dışlanıyorum diye psikologa sordum dış görünüşümden dolayimi dedim.

Gecen sene iletişim problemim varmı yokmu diye düşündüm de gayet aktif ozguvenliydim konuskandim ama benimle hiç birisi arkadaş olmak istemedi.

O yüzden benimkisi iletişim probleminden ziyade güzellik kalıplarından çok uzak olmam.

kendimi aynaya bakınca canavar gibi görmuyorum normal görüyorum yani beden dismorfik bozukluğu da degil kimse istemiyor işte beni erkekler beğenmiyor.
Ben bu rahatsızlığı çok iyi biliyorum o yüzden benim sorunum beden dismorfik bozuklugu değil bundan eminim.
Ben seni anlıyorum hep okul hayatımda da aynı şeyleri yaşadım ilk burnumu yaptırdım ve çok iyi abartmadan hafif yapan bir doktor buldum ufak ufak dolgularla yüzüme işlem yaptı belli bile değil çok kilo verdim saçlarımı boyattım beni kimse tanıyamıyor ve büyüdükçe de yüzüm oturdu benim şansım jawline ve çene hattımın güzel olmasıydı onun haricinde en çok rahatsız eden yerini hiç düşünme yaptır çünkü düşündükçe insan deliriyor. Ve evet dediğine katılıyorum önceden burun kıvıranlar şimdi konuşmak için çabalıyor

Güzellik nedir önce onun bir adını koyalım. Sizin koyduğunuz resimdeki gibi güzel bir kadın; güzel bir resim, güzel bir tablo gibidir. Ancak bu güzelliği “ağzını açana kadardır”. Boş konuşan veya kendine aşık, narsistik bir güzele bir erkek ne kadar katlanabilir? İlk izlenim önemli evet çekim sağlayabilmek için. Ama dediğim gibi 20 sn kadar yani ağzını açana kadar.
Ben nice çirkin sayılabilecek kadınlar gördüm konuşmasıyla zekasıyla işvesiyle çevresindeki erkekleri parmağında oynatan, onları etrafına toplayan.
İnsan konuşmaya başlayınca güzelleşir veya çirkinleşir bunu umutmayın.
Erkekler için de bu geçerli.
Ama yorumlara da katılıyorum ilk izlenim için kendinize çeki düzen verin. Madem sizin hayatınızı bu kadar etkiliyor o zaman aksiyona geçin tembellik yapmayın. Bu arada psikiyatristinize devam edin. Mutlaka kilo verin. Yüzümüze dünyanın makyajını yapsak nafile. Ancak kilo verince insanın yaşı küçülüyor. En beğenmediğiniz yerlerinizi etrafınızın görüşlerini de alarak araştırıp doğru dr lara ufak dokunuşlarla değiştirtin.
Çok güzel Hollywood yıldızı kadınları yakından tanısak belki arkadaş bile olmak istemeyiz. Maalesef bu sosyal medyanın güzellik algı pompalaması kadınların psikolojisini bozdu. Bütün kadınlar birbirinin aynısı, fotokopisi olmak isterlerken kendilerine özgü yüzlerindeki güzellikleri kaybediyorlar. Akıllı olalım bu tuzaklara düşmeyelim.

Back
X