Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

hııım ben hiç duymadım epiduralle yi. Resmen canlı canlı kesilip biçilmek gibi bir şey! Ben herhalde asla o şekilde olmazdım ameliyat. Büyük cesaret Lina !!

BEnim ameliyatıma 4 gün sonra 3 ay olacak. Hala çok ödemim var, karnımın alt kısmını hala hissetmiyorum; ay bu ne uzun bir iyileşme sürecidir

Herkese merhaba.. bende 1-2 haftaya kadar karın germe ameliyatı olmayı planlıyorum yalnız 13 aylık emekleyen bir bebeğim var. Kafamı bu durum çok kurcalıyor. Dr iki gün hastanede yatmam gerektiğini 5. Gün kontrol olacağımı 10 güne kadarda toparlanacağımı söyledi ama dr lar için konu çok basit oluyor.
Bu ameliyat bebeğimin bakımını etkiler mi ya da nekadar süre sonra kucağıma alıp bakımını tamamen kendim yapabilecek duruma gelirim. Rica etsem benimle benzer durumda olup bu ameliyatı olanlar bilgi berebilir mi?

Şayet bir yardımcınız yok ise zor olur en az bir kucağa alamazsınız.bende olduğumda çocuk 2 yaşındaydı fakat eşim yardımcı oluyordu.birqz eğilmekte filan sorun yaşıyorsunuz ağrı yok ama dikkat etmeniz gerek.ani hareketler ve ağırlık yasak yani.baskada bi sorun olmaz .5.günden sonra ev işlerini ayakta yapıyordum ama makine işi yapamıyordum. Sizde ınss kolay bişekilde atlatırsınız

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Bir ay yardımcı alıcam. Kucak kısmı zorlayacak çünkü babasıyla bile birlikteyken beni istiyor. Bir ay uzunmuş gerçekten. Bir sorun olmazsa 19 kasımda olucam

Altını vs değiştirebiliyor muydunuz? Oturabiliyor muyuz? En azından yemeğini yedirebilşr miyim ya da oyun oynarken yanında oturabilir miyim? Kaç günde o seviyeye gelebilirim?

Altını vs değiştirebiliyor muydunuz? Oturabiliyor muyuz? En azından yemeğini yedirebilşr miyim ya da oyun oynarken yanında oturabilir miyim? Kaç günde o seviyeye gelebilirim?
bir süre altını değişemiyordum kocam masanın üzerine yatırırdı.ben ayakta değişirdim evet oturabilirsiniz oynarken ama yere değil. Yani yemeğinide masada yedirebilirsiniz .ilk 5 gün ablam burdaydi ben bişey yapmadim.onun dışında ayaklandim.ama en az 1 ay kucağıma almadim. Kocam yokkende büyük oğlum alır yatırırdı ilgilenirdi

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Bir ay yardımcı alıcam. Kucak kısmı zorlayacak çünkü babasıyla bile birlikteyken beni istiyor. Bir ay uzunmuş gerçekten. Bir sorun olmazsa 19 kasımda olucam
Hayırlısı canım artık biraz idare edeceksiniz yardımcın olursa rahat olur sadece kucağına gelmek istemesi biraz zora sokar oda konuş anne hasta alamam gibi şeyler konuşursanız belki biraz ikna olur yada o ara hemen dikkatini dağıtsınlar.

Çook teşekkür ederim :) evet çok ilgili bir doktorum var ağrı acı minimum ayaklandım hemen inşallah darısı tüm isteyenlere
yeni bedeninizle size mutluluklar dilerim.
mümkünse foto görebilir miyim?

Sizide cesaretinizden dolayı kutlamak gerek ben yapabilirmiyim bilmiyorum

Siz nerede kime olacaksınız?

Benim dr kızlar göbek ile ilgili kafamı katıştıran bişey söyledi,göbeğimin değişmediğini aynı göbek deliğini koruduklarını ama tam germe olacağını söyledi.bu biraz kafa karışıklığı yarattı sizlerde nasıl oldu göbek deliği?

Tam germede yeni göbek deligi yapılır tabiki. Yani şu anki göbek deligine kadar olan aradaki deri çıkarılır ve göbek deligi hizandan alt kesiye birleştirilip dikilir. Üste yeni delik yeri açılıp göbek deligi sabitlenir.
Bu konuyu detaylı sorman gerek doktoruna!

Arzum benim göbek deliğimde doğuştan bir görüntü bızukluğu var,ben buda düzeltilsin istiyorum,o bana diyor ki ,diğer dr lar karnı gerip rasgele bir delik açıp bırakıyorlar diyor,ben göbek deliğini koruyorum diyor ama ben emin olamadım,bu yüzden bu dr dan cayabilirim.neticede ankara,istanbul da konuştuğum drlar hep aynı şekilde yapıyor,bu neden farklı?

Bu dr nin anlattığı,göbek deliğini koruyorum deriyi gerip,sonra göbek deliğini oradan çıkarıp sabitliyorum.çok karışık kadam karıştı

Canım benimde göbek deligim ilk hamileliğimden dolayı şekli bozulmuştu. Meğer fıtık oluşmuş,karnım çok büyümüştü. Göbek deligim dışa doğru çıkmış ve çok geniş büyüktü. Zaten karın germede göbek fıtığımda onarıldı,kaslar dikildi,yeni ve çok çok güzel bir göbek deligi yapıldı :)) Doktor kafa karıştırmış haklısın. Bu ameliyatta dümdüz sıkı bir karından başka iyi bir göbek deligi yapılması da önemli. Çok farklı göbek deligi sonuçları gördük forumda . Yeni göbek deligini de doktora anlatmak gerekiyor. Yani ben ufak,dikine uzunlamasına olsun demiştim misal,öyle yaptı doktorum

Arzum hakli benim göbek deliğim normalde büyüktü ama içeriye doğru şimdi yine büyük ve dışa doğru.sonuc tekrar küçültecegim gibi geliyor

Çok sağolun tecrübelerinizi paylaştığınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…