Doktorunuz ne diyor o çıkıntıyla ilgili? İnternette okumuştum bazen dikiş bitim yerlerinde kulak gibi çıkıntılar olabiliyormuş. Ben daha dikişi göremedim. Belki bendede vardır. Bakınca yazarım sizeCanim ben ilk haftadadan sonra dik yürümüştüm bazen unutup bulunuyordum ama aklıma gelince kendimi hemen duzeltiyordum.cunku doktor düz yürü demişti bol bol yürü bol su iç seni iyileştirecek şey yürümek. Benim evde çok ağrım olmamıştı drenler batıyordu oda çökünce rahatladim.agri kesici yeterli bence tabi bünyan farklı yinede yeterli olur bence.normale dönmek 1 ayı buluyor yani ben 5 ay olucak ama halen eski normelligim yok daha gerginlik uyuşukluk, bazen çok kaşınıyor yani ınss 6 ve 8 ayda tam normal oluruz gibime geliyor.ama spora başladım artık yavaş yavaş karin kasları çalışıyorum diğerlerini tam yapıyorum ama karin biraz daha korkutuyor beni.zamnla oda geçecek.gobegimin yanında ufak bir çıkışım çıkmış halen erimemiş acaba diyorum üç dikişler daha erimesini.ondanmi tam eskiye dönmedim ama bilemiyorum zamnla bekleyeceğiz artık.iyilesmek uzun sürüyor kendinizi psikolojinizi buna ayarlayın.her işinizi yapıyorsunuz ama halen eskisi gibi olmak için epey zamn var
Izliyorum . Sizin amelyatiniz nezamandiSİZİ İZLE YAPTIM AMA SİZİNDE BENİ İZLEMENİZMİ GEREKİYOR RESİMLERİNİZ GÖRMEM İÇİN
Yaaa bende en zorunu atlattım diyodum. Akşam ağrım vardı yarın taburcu olucam evde ağrı olunca tabletler yetecek mi acaba ortalama kaç hafta sürüyor normale dönmek?
Yani net durumunuzu bilmediğim için net birşey diyemem. Ama arkadaşım oldu protezsiz dikleştirme ve forumda olanlar bir sene sonra ufakta olsa protez taktırdı,meme üst kısma.
Meme yine dik oluyor,ama meme üst kısmınız öncesinde çok boşsa,ameliyatta doku ile o bölge doldurulmadıysa sonuç bazen üzücü olabiliyor.
Misal doku askılama denilen işlem ile yukarı alınabilir. Hasan bey bu işlemi yapar genelde. Belki size öyle bir işlem yapılmış olabilir. Yada meme üst kısmınızda doku vardır,protez e ihtiyaç duyulmayabilir. Arkadaşımın misal üst kısmı çok bomboştu. Alt fazla doku ve deri vardı. Ameliyat oldu protezsiz . İlk zamanlar sütyen bile takmadan diri dolgun duruyordu. Ödemler şişlikler geçtikçe üst kısım tabi normal eski haline dönmüştü.
Zaman gösterecek net sonucu . Umarım memnun edici sonuçlar ortaya çıkar
Ne kadar oldu ameliyat olalı?Üst kısmım öyle çok çok dolgun değildir ki benim! Dediğim gibi benim hiç bilgim yoktu protez hakkında. Ameliyat öncesi hiç internette araştırma yapmadım. Doktor da birşey söylemeyince. Ben kendimi ona teslim etmiştim zaten. O ne dese o yapıldı. Demiş olaydı protez takalım üst kısmına diye , hayır demezdim kesinlikleBen E kullanıyordum, CB istemiştim fakat doktor C daha iyi gider size dikince C oldu. Fakat geçen gün ilk sütyen bakayım ,ölçtüreyim diye bir yeregirdim, moralim bozuldu. Kadın bakınca ölçümde size 85E olur demez mi! Dedim ben önceden de 85 E giyiyordum!!!! Sinirden çıktım ordan. Tuhaf oldum açıkcası... ödem mi vardır daha anlamadım.. belki işlerim rast giderse yeni yıla doğru Dr. Hasan Beye kontrole gitmeyi düşünüyorum.
29 Ağustos’ta oldum ameliyatımı.Ne kadar oldu ameliyat olalı?
3 ay çok erken,bir senede ancak tam belli olur şekil büyüklük ....29 Ağustos’ta oldum ameliyatımı.
Rica ederim canım nedemek bu grup bunun için var bizde o süreç de diğer arkadaşlardan fikir almıştık çok fayda sağlıyor kızınızla oynamak 3 4 haftayı bulur diye düşünüyorum.belki daha kolay be rahat olursan oncesindende kucağına almadan oynabilirsin.rabbim tez zamanda şifalar versin:)Doktor 6 ayı buluyor o hissizliğin geçmesi dedi. Acaba kozımla ne zaman oynatım diye düşünüyorum tek endişem o. Banada dik yürüyebildiğin kadar yürü ve bol su iç dediker. Günde bir bardak domates suyu içmeliymişim cildi yeniliyormuş. Yumurta ve yeşillik yememi aöyledi diyetisyen. Çıkınca bunları uyguluycam. Dren inşallah yarın çıkacak. Dediğiniz gibi o batıyo biraz.
Bu süreci deneyimlemiş biriyle konuşmak çok iyi geliyor. Çok teşekkür ederim size desteğiniz için
Doktorunuz ne diyor o çıkıntıyla ilgili? İnternette okumuştum bazen dikiş bitim yerlerinde kulak gibi çıkıntılar olabiliyormuş. Ben daha dikişi göremedim. Belki bendede vardır. Bakınca yazarım size[/QUOTEcanim çıkıntı dikiş ipi yqni erimemiş halen erir diyor doktorum. Çok büyük değil toplu iğne basi kadar. Bekliyorum bakalım
Arzum benim göbek hala bombeli daha önemi acaba yada benim bağırsak sorunlarım var ondan mi sis anlayamadım.sende ne zamn sonuçlandı göbek sekli3 ay çok erken,bir senede ancak tam belli olur şekil büyüklük ....
Canım,ilk altı ay ara ara şişlik ödem olur bu çok normal . Bagırsak sorunun varsa buda etkiler. Lütfen bol su iç,sabahları aç karnına üç dört kayısı ye üzerine iki bardak ılık su iç . Actıvıa yoğurt tüket ara öğün olarak,kefir içebilirsin .A
Arzum benim göbek hala bombeli daha önemi acaba yada benim bağırsak sorunlarım var ondan mi sis anlayamadım.sende ne zamn sonuçlandı göbek sekli
Tskler canım benim sorun farklı kabız değilim ülseratif kolit hastasıyım şişliğe çare bulamadim bende acaba karınla alâkalık sisim diyorum çünkü ben ilk birkaçgün böyle çok yoktu.hayirlisiyla şu süremi doldurayım ondan sonra anlıyacağım ödemmi bağırsaktan kaynaklımi?ınss ödemdir:) yoksa sıkı bir diyete girip bu kalani da vermem lazım:)spor yapiyorum artık yavaş yavaş karin kasları çalışıyorum çok zorlamamak şartıyla belki tamamen yaptigimda gidebilir bu kalan neyse artik:)Canım,ilk altı ay ara ara şişlik ödem olur bu çok normal . Bagırsak sorunun varsa buda etkiler. Lütfen bol su iç,sabahları aç karnına üç dört kayısı ye üzerine iki bardak ılık su iç . Actıvıa yoğurt tüket ara öğün olarak,kefir içebilirsin .
Ödem ler için aktardan bitki çayları alıp kullanabilirsin . Çok faydasını göreceksin bu yazdıklarımı kullan bak
Bende ayni sikintidayim canim bu ustumdeki odemmi yada deilmi bilemiyorum onca zaman oldu nerdeyse 4 ay benim gobek deligimde hic bi deisiklik yok,vucudumla ilgilide pek olumlu yorum yapamiycam surekli odem oldugunu soyluyor , yurt disindan gelip doktor kontrolune gidemedigim icin artip ilgilenmeyi istemiyirlar acikcasiTskler canım benim sorun farklı kabız değilim ülseratif kolit hastasıyım şişliğe çare bulamadim bende acaba karınla alâkalık sisim diyorum çünkü ben ilk birkaçgün böyle çok yoktu.hayirlisiyla şu süremi doldurayım ondan sonra anlıyacağım ödemmi bağırsaktan kaynaklımi?ınss ödemdir:) yoksa sıkı bir diyete girip bu kalani da vermem lazım:)spor yapiyorum artık yavaş yavaş karin kasları çalışıyorum çok zorlamamak şartıyla belki tamamen yaptigimda gidebilir bu kalan neyse artik:)
Canim aynen benim göbek deligindede bir değişiklik yok oturdugum zamn içe giriyor ama kalktigimda dum düz oluyor karin kaslarımı görebiliyorum doktorda 6 ve 8 ay arasında tam sonucu alirsin dedi ama göbek küçülmezse küçültürüz dedi ben o süreyi bekliyorum.dum düz bir karin bekliyordum ama olmadi henüz evet eskiye göre çok çok iyi ama daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum .biz buradayiz canım degisen bir şey yok bizede aynı şeyi söylüyor lar. Sen korse takıyor musun halenBende ayni sikintidayim canim bu ustumdeki odemmi yada deilmi bilemiyorum onca zaman oldu nerdeyse 4 ay benim gobek deligimde hic bi deisiklik yok,vucudumla ilgilide pek olumlu yorum yapamiycam surekli odem oldugunu soyluyor , yurt disindan gelip doktor kontrolune gidemedigim icin artip ilgilenmeyi istemiyirlar acikcasi
Bende öyle tahmin ediyorum. Fakat benim hatam ameliyat öncesi derin bir araştırma yapmamak oldu galiba. Bu foruma bile öylesine baktım geçtim o zamanlarda3 ay çok erken,bir senede ancak tam belli olur şekil büyüklük ....
Canim ne kadar oldu ameliyat olalı ayrıca lipo yapıldımı,?Kızlar yazdıklarınızı ara ara okuyorum, yorum yazmasamda. Benim karinda öyle dümdüz değil daha. Göbek kısmı diyim daha ödem var ve yanlarda. Yan bile yatamıyorum rahatçaacıyor çünkü. Sabah kalkınca daha bir düz oluyor karnım fakat birşey yiyeyim içeyim hemen sisiyor en büyük derdim bu benim.. Bende ödem mi değil mi pek anlahamıyorum.! Haftaya bir yerden randevu aldım, metobalizmami ölçtürecegim. Metabolizma sorunum hep var, ne yersem yarıyorlardanım bende Orda da tedavi de ediyorlar fakat ameliyatımdan dolayı şubata olur dediler, risk almak istemiyorlar . Göbek deligim ise çok gergin :) gergin kantoran yağı sürüyorum. Kötü durmuyor öyle. Ben ameliyattan sonra ögrendim heni göbek deligimin olduğunu .! Piercing vardı yok artık, ona üzüldüm. Korseyi ise 3 hafgadir gitmiyorum, body giyiyorum pamuklu. Göğüs ve karin dikişlerimde şişlik oluştu. Normalmiş bu. Granulom “ dikişlerin sıkışmasından olabiliyormuş bu durum. Sol göğsümün Altında fındık büyüklüğünde ve karnımın tam orta kısmında boydan boya var bende ilk çok korkmuştum fakat korkmama lüzum yok dedi doktorlarım. Bütün doktorlarıma gösterdim :) ev doktoruma kadın doktoruma Türkiye’de ki ameliyat yapana... garanti olsun dedim :) evhamliyimdir sağlık olunca ben.. sizlerde de oluştu mu böyle sertlik ameliyat olanlarda tabi ???
Süreç herkeste nasıl farklı ilerliyor. Ben hastane yayağından tek başıma kalkabildim bugün ama yanlarım ve sırtım tutulmuş resmen. Tuvalete de tek başıma gitmeyi denedim. Zor oluyo ama yaptım. Bir pişmanlık çöktü içime sanki hiç düzelmeyecekmişim gibi geliyoAğrı hiç çekmedim ben şükür. Acı oluyor, oda kaslardan malum. Hareketler kısıtlanıyor. 11. Haftam benim, yataktan kolay kalkamıyorum daha, arabaya binmek inmek de, karnımı sıkan kıyafetler de giyemiyorum, iç çamaşır bile dikişe denk geldiğinde rahatsızlık veriyor.. hissizllik haliyle daha uzun sürecek.
En önemlisi yataktan kendı başına kalkmaktı benim için, 10 güne kadar zar zor kalkabildim...
Yani sabırla beklemek kaldı bundan sonra artık :)
Amin hepimize inşallahRica ederim canım nedemek bu grup bunun için var bizde o süreç de diğer arkadaşlardan fikir almıştık çok fayda sağlıyor kızınızla oynamak 3 4 haftayı bulur diye düşünüyorum.belki daha kolay be rahat olursan oncesindende kucağına almadan oynabilirsin.rabbim tez zamanda şifalar versin:)
29 Ağustos’ta oldum evet lipo da yapıldı.Canim ne kadar oldu ameliyat olalı ayrıca lipo yapıldımı,?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?