Günaydınn...Ben sorunuzun cevabını bilmiyorum ama sizde karnınızı tahta gibi hissediyor musunuz? 2 gündür sort ağrım azaldı daha dik yürüyorum. İlk kalkmak karnımı hatta tüm vücudumu zorluyo sonra açılıyorum. Birde ağrı ya da acı sızı falan hissediyor musunuz daha çok vücudunuzun neresinde hissediyorsunuz? Bazen ani minik acı yanma sızı gibi hissediyorum bazen dikişim acıyo.Herkese günaydın. Bugün ameliyatımın 6. Günü. Elhamdülillah her geçen gün daha iyi iyiye gidiyorum.
S.birsey sormak istiyorum. Acaba ameliyat sonrası regliniz nasıl etkilenmişti? Benim 10 gün erken geldi normalmidir sizce?
Yaa ben karnıma çok dokunmuyorum ama pansuman için açıldığında normal hissediyorum tabiki gergin.sabahlari kalkarken vücudum iki büklüm oluyor. Ama ben zaten dr dik yürüme dediği için her kalktıgımda eğik yürüyorum.ani acımazlarsa oluyor. Açılar benim kaslarımda oluyor dikişlerde değil. Tabii göğüslerde sızlıyor. Bu sabah bir hapsurdumki çok fena bütün karnım yerinden hopladı. 10 dk kendime gelemedim ))Günaydınn...Ben sorunuzun cevabını bilmiyorum ama sizde karnınızı tahta gibi hissediyor musunuz? 2 gündür sort ağrım azaldı daha dik yürüyorum. İlk kalkmak karnımı hatta tüm vücudumu zorluyo sonra açılıyorum. Birde ağrı ya da acı sızı falan hissediyor musunuz daha çok vücudunuzun neresinde hissediyorsunuz? Bazen ani minik acı yanma sızı gibi hissediyorum bazen dikişim acıyo.
Ayy o hapşuruk öksürük ölüm zaten. Bende dokununca normal gibi ama böyle bi kaskatı esnek değil anlatamıyorum tuhaf bir his. Bende kaslarda pek bir şey hissetmiyorum genel bir sızı hali var. Yarın kontrolüm var ne durumdayım çok merak ediyorum. Ben mi dayanıksızım neYaa ben karnıma çok dokunmuyorum ama pansuman için açıldığında normal hissediyorum tabiki gergin.sabahlari kalkarken vücudum iki büklüm oluyor. Ama ben zaten dr dik yürüme dediği için her kalktıgımda eğik yürüyorum.ani acımazlarsa oluyor. Açılar benim kaslarımda oluyor dikişlerde değil. Tabii göğüslerde sızlıyor. Bu sabah bir hapsurdumki çok fena bütün karnım yerinden hopladı. 10 dk kendime gelemedim ))
Kusura bakma geç yazıyorum giremedim fırsat bulup bant silikon bant mı acaba ? Yara güzel iyileşir sanırım siğrayı bırakmışsın etkisi büyük birde yeni süreç de yatarken kalker iş yaparken dikkat et yeter aaa o olur bak dedim bile artı gösterdik hepimiz anladım tüp mideli olunca panic olmuşsundur 5 kilo bişey değil ödem puf diye gidecek rahat ol bakma ben tartıya çıktım artı gördüm doktoruma mesaj attım nerde bu yağ deri ben kilo almışım:=)))) normal bunlar.Sigarayı bıraktım cildim de hep iyileşmeye meyillidir. Yatıp kalkma şeklini dr anlattı küçük çocuk derdinde yok . Elimden geleni yapicam .birde doktor dikiş için bant soylicem 1 ay sonra dedi. I sallah güzel kalır.
Ameliyata 65 kilo gittim az önce bir tartıldım 70 kilo geliyorum. Biliyorum normal diyeceksiniz ama ben tüp mide ameliyati oldum ya ondan dolayı bu durum beni çok üzdü.
Hapşırırken karnının üzeine elinle baskı yap dikişlere of çok kötü o öksürme hapşırma acıdan ölüyorum sanmıştım dikişlerim açılıyor diye korkum olmuştu :)Yaa ben karnıma çok dokunmuyorum ama pansuman için açıldığında normal hissediyorum tabiki gergin.sabahlari kalkarken vücudum iki büklüm oluyor. Ama ben zaten dr dik yürüme dediği için her kalktıgımda eğik yürüyorum.ani acımazlarsa oluyor. Açılar benim kaslarımda oluyor dikişlerde değil. Tabii göğüslerde sızlıyor. Bu sabah bir hapsurdumki çok fena bütün karnım yerinden hopladı. 10 dk kendime gelemedim ))
Bütün unların üstüne birde regl oldum isim zorlaşıyor)). Senin evde durumun nasıl bilmiyorum ama bende çocuk derdi yok. Eşim izin aldı benim için annemde geldi. Hicbir iş yapma zorunluluğu kalmayınca rahat oluyormuşAyy o hapşuruk öksürük ölüm zaten. Bende dokununca normal gibi ama böyle bi kaskatı esnek değil anlatamıyorum tuhaf bir his. Bende kaslarda pek bir şey hissetmiyorum genel bir sızı hali var. Yarın kontrolüm var ne durumdayım çok merak ediyorum. Ben mi dayanıksızım ne
Aynen dediklerini yaşıyorum)) ödem de iniyor sanirim yavaş yavaş. Bu sabah 68.5 tum çok sukur. Ama inan herşey bir yana daha karnıma göğüslerime ayakta durup bakmadığım halde beni çok mutlu ediyor yeni görüntüm. Hele göbek deliğine açıp açıp bakasım geliyor ))Hapşırırken karnının üzeine elinle baskı yap dikişlere of çok kötü o öksürme hapşırma acıdan ölüyorum sanmıştım dikişlerim açılıyor diye korkum olmuştu :)
Aynen dediklerini yaşıyorum)) ödem de iniyor sanirim yavaş yavaş. Bu sabah 68.5 tum çok sukur. Ama inan herşey bir yana daha karnıma göğüslerime ayakta durup bakmadığım halde beni çok mutlu ediyor yeni görüntüm. Hele göbek deliğine açıp açıp bakasım geliyor ))
canım ilaçların etkisi olabilir stres dense kaynaklı olabilirHerkese günaydın. Bugün ameliyatımın 6. Günü. Elhamdülillah her geçen gün daha iyi iyiye gidiyorum.
S.birsey sormak istiyorum. Acaba ameliyat sonrası regliniz nasıl etkilenmişti? Benim 10 gün erken geldi normalmidir sizce?
Benimde beş güne kadar regl tarihim geliyo. Geciktirici mi kullansam diye düşünmüyor değilim. Benim 13 aylık bir kozım var. Yardımcı aldım iş derdim yokta kendimi 10 güne hazırlamışım galiba farkında olmadan 8. Gün ama hala rahat değilim. Mesela dün iyiydim bugün tüm karnım sızlıyo. Ben sezeryan oldum miyom ameliyatıyla birlikte o bile 2 haftada geçti bu sadece üst deri olmasına rağmen zor iyileşiyor. Açıkçası ben çok pişmanım şuan inşallah bir haftaya kadar iyi hissederimde bu pişmanlıkta geçer normalde çok hareketli bir insanım sanırım buda negatif etkiliyor beniBütün unların üstüne birde regl oldum isim zorlaşıyor)). Senin evde durumun nasıl bilmiyorum ama bende çocuk derdi yok. Eşim izin aldı benim için annemde geldi. Hicbir iş yapma zorunluluğu kalmayınca rahat oluyormuş
Allah kolaylık versin ikimizede insallah. Yardımcın varmış acele etme o zaman .bende çok hareketli bi insanım.dr yat dedi diye yatıyorum ama çok zor oluyor yatmak.Benimde beş güne kadar regl tarihim geliyo. Geciktirici mi kullansam diye düşünmüyor değilim. Benim 13 aylık bir kozım var. Yardımcı aldım iş derdim yokta kendimi 10 güne hazırlamışım galiba farkında olmadan 8. Gün ama hala rahat değilim. Mesela dün iyiydim bugün tüm karnım sızlıyo. Ben sezeryan oldum miyom ameliyatıyla birlikte o bile 2 haftada geçti bu sadece üst deri olmasına rağmen zor iyileşiyor. Açıkçası ben çok pişmanım şuan inşallah bir haftaya kadar iyi hissederimde bu pişmanlıkta geçer normalde çok hareketli bir insanım sanırım buda negatif etkiliyor beni
Buarada benim öyle abartı bir ödemim yok galiba hiç tartılmadım ama sadece simit dediğimiz bölgede biraz şişlik var üst çok iyi görünüyor
Bu ameliyattan sonra yatmak önemli galiba,normalde dr lar yatmayın ayakta olun sürekli der ama bu ameliyat farklı sanırım.Ayy o hapşuruk öksürük ölüm zaten. Bende dokununca normal gibi ama böyle bi kaskatı esnek değil anlatamıyorum tuhaf bir his. Bende kaslarda pek bir şey hissetmiyorum genel bir sızı hali var. Yarın kontrolüm var ne durumdayım çok merak ediyorum. Ben mi dayanıksızım ne
Ben ev için yardımcı tutmadım ama hatamı ederim acaba,arada temizlikçi alırım dedim günlük işlerimi yaparım diye düşündüm.Bütün unların üstüne birde regl oldum isim zorlaşıyor)). Senin evde durumun nasıl bilmiyorum ama bende çocuk derdi yok. Eşim izin aldı benim için annemde geldi. Hicbir iş yapma zorunluluğu kalmayınca rahat oluyormuş
Cnm bugün 6.günüm daha Ama bence zor tek başınaBen ev için yardımcı tutmadım ama hatamı ederim acaba,arada temizlikçi alırım dedim günlük işlerimi yaparım diye düşündüm.
Valla dr lar ikiye ayrılmış galiba bu konuda. Dr umla rubi nin yazdıklarını okuduktan sonra tekrar konuştum yok öyle bir şey yatağa bağlanmayacaksın kendi işini kendin göreceksin dedi. Hepimiz kendi dr umuzundiblicez artık. İyileşme süreci gerçekten kişiden kişiye değişiyormuş yaşayarak görüyorum. Ben biranönce iyileşeyim istiyorum oysaki herkes zaten sabır gerektiren bir ve uzun zaman alan bir operasyon olduğunu söylemişti. Dediğim gibi benim hareketliliğim ve sabırsızlığımla alakalı galibaBu ameliyattan sonra yatmak önemli galiba,normalde dr lar yatmayın ayakta olun sürekli der ama bu ameliyat farklı sanırım.
Bakalım olduktan sonra benimki ne dicek?Valla dr lar ikiye ayrılmış galiba bu konuda. Dr umla rubi nin yazdıklarını okuduktan sonra tekrar konuştum yok öyle bir şey yatağa bağlanmayacaksın kendi işini kendin göreceksin dedi. Hepimiz kendi dr umuzundiblicez artık. İyileşme süreci gerçekten kişiden kişiye değişiyormuş yaşayarak görüyorum. Ben biranönce iyileşeyim istiyorum oysaki herkes zaten sabır gerektiren bir ve uzun zaman alan bir operasyon olduğunu söylemişti. Dediğim gibi benim hareketliliğim ve sabırsızlığımla alakalı galiba
Çok geçmiş olsun. Diyetisyen ameliyat sonrası haftada 2 gün et, 2 gün bakliyat, 2 gün balık dedi. Çok et yağlanma yapıyomuş. Gerçi siz zaten bunları biliyosunuzdur amaher bilgi önemli oluyo paylaşmak istedim sizinleAllah kolaylık versin ikimizede insallah. Yardımcın varmış acele etme o zaman .bende çok hareketli bi insanım.dr yat dedi diye yatıyorum ama çok zor oluyor yatmak.
Benim kilo ödem takibim birazda psikoloji sanirim. Tüp mide ameliyati oldum 6 yıl önce hiç kilo almadim duyabilirim. Bende her sabah tartılmak yılların alışkanlığı.
Çocuğunuz yoksa ya da kendi işini kendi görebiliyorsa sorun olmaz bence.ama ilk hafta bence yanınızda bir destekçi şart çünkü hastanede idare ediliyor ama evde yataktan kalkarken çok zorlanıyorum. Eğilip bir şeyler almak ya da uzanıp birşeyler almak hala zor benim için.Ben ev için yardımcı tutmadım ama hatamı ederim acaba,arada temizlikçi alırım dedim günlük işlerimi yaparım diye düşündüm.
Paylaşırsanız sevinirim acaba kullandıkları teknikle mi alakalı. Size ne diyecekler bende merak ettimBakalım olduktan sonra benimki ne dicek?
Tabiki her ayrıntıyı yazıcam inşallah olmak isteyen arkadaşlarada faydası olur belkiPaylaşırsanız sevinirim acaba kullandıkları teknikle mi alakalı. Size ne diyecekler bende merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?