- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
Sezeryan dikişi nerededir bilemem, fakat benim dikiş oldukça aşşağıda. Kaşıktan biraz yukarıda benim...3 aylık olmama rağmen daha şişlik hissizlik var. Göbeğim hele çok hissiz, gergin... aylar sürecek tam iyileşmesi.Bende salı günü kontrole gidicem bakalım bama masaj falan onericekmi?
Bugün adam gibi bi banyo yaptım iyice kendime geldim 10.günüm. aynada kendimi inceledim biraz .göğüslerim çok güzel görünüyor.tabii oldukça sis gibiler ağızına girecek gibi yaa.
Karnımda güzel fakat dikişler biraz yukarda gibi geldi birtek ona kafam takıldı. Yanlış hatırlamıyorsam sezeryan izim daha aşağıdaydı
Sizde nasıldı ilk günlerde?
Tecrubeli arkadaslar bakiniz lütfen
Benim karnim hamilelikte cok büyüdü ve sonuc ic kaslarim yirtildi.
Iki hamilelik ve iki sezeryan yasadim ve göbek deligim bambaska birseye dönüstü, dahasi iki dogum sonrasinda da bagirsak hareketlerim gözle görülür bir sekilde ortada oluyordu. Zor süreclerdi toparlanma ayaga kalkmam..
Kilom kalmadi, karnim aslinda kaslarin yirtildigi bölgenin cikikligi disinda güzel, dikkatli bakilmayinca yirtiklar gözükmüyor, cilt iyi durumda yani, sarkma da yok ama beni zorlayan yirtilan ic kaslar.
Bu yüzden ameliyat olmak istiyorum, yeni göbek deligi ve fazla deriyi alip ic kaslarin dikilmesi gerekiyor benim tahminlerim.
Görünürde pek problem yok gibi gözüküyor ama bu islemler icin ameliyat olsam düzelme sürecini merak ediyorum.
Bunlari yapanlar nasil bir zorluk yasadi ya da karsilasti.
Lütfen tecrubeli arkadaslardan yorum bekliyorum
bana masaj da birşey sürmem de önerilmedi. Çok farklı bu doktorların iyileştirme çabaları ! :)Yaralarıma değdirmiyorum. Bana 1. Haftadan beri masaj yapıyolar ve öneriyolar. Gerçekten çok iyi geliyor daha rahatlamış ve hafiflemiş hissediyorum. Sadece yanlarım ve belimde çok ağrı ve morluk var. Liposuction yüzünden mi acaba?
buladar mı olur soruyu tamamen bana sormuşsun. Benimde seninle ne eksik ne de fazla aynı problemim vardı. 14 gün önce ameliyat oldum. Konuşmalardan ve gördüğüm resimlerden anladığım kadarıyla eğer sorun yüksek oranda kaslardaysa süreç biraz daha zor geçiyor. Tabi acı eşiği ve sigara kullanımıda önemli. Ben allaha bin şükür kanımdan ve göbek deliğimden memnunum ama hala dik yürüyemiyorum. Lipo yapılan yer uyuşuk. Karnımda hala ödem var. Gün içinde göbek deliğimde ve karnımın mutelif yerlerinde ağrı acı hissediyorum. Ama bazı arkadaşlar araba kullandıklarını ya da günlük hayata büyük oranda döndüklerini söylüyorlar. Bence aorun sadece deri sarkmasıysa iyilşemek daha kolay.
Benim yanlara yapıldı. Göbeğimde bir şey yokmuş yanlardan çıkmış yağ. Elimin kayması için önerdiker birde cildi yumuşatır dediler. Bende hala morluklar var 14 gün oldu ama geçmedi. Gerçekten dr ların tarzları farklı. Sıkıldım artık yastıklarla sırt üstü yatmaktan aslında yatamamaktanbana masaj da birşey sürmem de önerilmedi. Çok farklı bu doktorların iyileştirme çabaları ! :)
Evet yanlarım benimde acıyorlar. Morluk değilde dikiş izi var tek. Daha yan yatamıyorum uzun uzun öyle.. Lipo yanlardan mı yapıldı ,başka yerden mi, hiç sormak aklıma gelmedi.!
Sizi izleyeyim resimleri görün.Korktugum basima gelecek öyleyse, cünkü benim sezeryan ameliyatlarimdan sonra ben zaten dik yürüyemez, sürahi dahi kaldiramaz durumdaydim.
Sizin kac gün oldu peki ameliyattan sonra? Ödemi, siskinligi anlarim yeter ki sonuc güzel olsun.
O kaslar baya yirtildi, yumrugum icine giriyor öyle bir büyüklükte, ve o bölge disari cikiyor ayaktayken.
Sezeryan kadar zor ise bir sekilde katlanirim cünkü sezeryanlar hem agirdi hem de bir bebek bakiyordum.
Evde günlerce sanci cektim, tuvalet olaylari hele o acilar cok agirdi.
Normal dogum olmamasina ragmen kücük tuvaletimi yapamiyordum, o ittirme hissi kaybolmustu cok zorlaniyorudm galiba bütün bunlar kaslarla ilgiliydi. Hala da kendimi cok kasamam.
Bir sene sonra yaptirmayi düsünüyorum, gögüs estetigiyle beraber hatta üc yil emzirdim ve bu zorlu sürece yenik düstüler malesef .
Siz nasil karar verdiniz, ameliyat kac saat sürdü, ayaga kalkmaniz, kaslariniz, islere dönebilmeniz?
Belki ameliyattan kısa zaman sonra masaja başladığın için morluklsr oluşmuş olabilir ? ilk günler de çok uyku problemi yaşadım. Şimdi tek şikayetim yan yatamamakBenim yanlara yapıldı. Göbeğimde bir şey yokmuş yanlardan çıkmış yağ. Elimin kayması için önerdiker birde cildi yumuşatır dediler. Bende hala morluklar var 14 gün oldu ama geçmedi. Gerçekten dr ların tarzları farklı. Sıkıldım artık yastıklarla sırt üstü yatmaktan aslında yatamamaktan
Selam bende 20kasımda ameliyat oldum 3dogumum var ve kaslarım çok açıldı ve karnım çok çatladı deri fazlası beni artık çok rahatsız etmeye başladıKorktugum basima gelecek öyleyse, cünkü benim sezeryan ameliyatlarimdan sonra ben zaten dik yürüyemez, sürahi dahi kaldiramaz durumdaydim.
Sizin kac gün oldu peki ameliyattan sonra? Ödemi, siskinligi anlarim yeter ki sonuc güzel olsun.
O kaslar baya yirtildi, yumrugum icine giriyor öyle bir büyüklükte, ve o bölge disari cikiyor ayaktayken.
Sezeryan kadar zor ise bir sekilde katlanirim cünkü sezeryanlar hem agirdi hem de bir bebek bakiyordum.
Evde günlerce sanci cektim, tuvalet olaylari hele o acilar cok agirdi.
Normal dogum olmamasina ragmen kücük tuvaletimi yapamiyordum, o ittirme hissi kaybolmustu cok zorlaniyorudm galiba bütün bunlar kaslarla ilgiliydi. Hala da kendimi cok kasamam.
Bir sene sonra yaptirmayi düsünüyorum, gögüs estetigiyle beraber hatta üc yil emzirdim ve bu zorlu sürece yenik düstüler malesef .
Siz nasil karar verdiniz, ameliyat kac saat sürdü, ayaga kalkmaniz, kaslariniz, islere dönebilmeniz?
Sizi izleyeyim resimleri görün.
Göbek deliği kararımda etkili oldu. Yaşayamadım öyle daha fazla. 13 aylık bebeğim olmasına rağmen yaptırdım. Ama pişmanmıyım valla pişmanım kızım yanımda olmasına rağmen çok özlüyorum onu. Kucağıma alamıyorum, oynayamıyorum uyutamıyorum. İyileşme süreci gerçekten uzun. Psikolojik olarak hazır olmak kazım
Selam bende 20kasımda ameliyat oldum 3dogumum var ve kaslarım çok açıldı ve karnım çok çatladı deri fazlası beni artık çok rahatsız etmeye başladı
Hem kas dikimi hep liposakjın hemde germe oldu yeni bir göbek deligi
Şimdi 13.günümdeyim
Başlarda hiç dik yürüyemiyordum
Doktorum bana ne kadar çok yürür hareket edersen o kadar çok erken iyileşirsin dedi
Bende gün içinde çok yürüyorum evde volta atıyorum gece kalkıyorum dolanıyorum
10.günümde doğruldum araba sürmeye başladım ve dik yürümeye başladım
Biraz eğrilik kaldı bende ama
Hissizlik var karnımda taş gibi agrılar devam ediyor
Ara ara daha çok agrıyor kolay bi ameliyat degil
3bucuk saat sürdü benimki
yarın Bandajlar alınacak ınsallah gün geçtikçe
İyi oluruz tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum
Ben de fotograf acilmiyor neden olabilir?[/
Adıma tıklayınca bir pencere açılıyor. Orda albüme bakarsanız görürsünüz
Benim yanlara yapıldı. Göbeğimde bir şey yokmuş yanlardan çıkmış yağ. Elimin kayması için önerdiker birde cildi yumuşatır dediler. Bende hala morluklar var 14 gün oldu ama geçmedi. Gerçekten dr ların tarzları farklı. Sıkıldım artık yastıklarla sırt üstü yatmaktan aslında yatamamaktan
normal Doğum yaptım hepsinidogumlariniz sezeryan mi oldu?
Karsilastirmak icin soruyorum, benim sezeryanlarda dört gün ayaga kalkamadim. Iki hafta kendime gelemedim en az.
Sanki sizdeki kas açıklığı fazla değildi gibi geldi bana. Aslına bakarsanız bebeğimin tüm öğünlerimi kendim hazırlıyorum kendi işimi kendim yApıyorum yatıp dinlenmiyorum tüm gün. Sadece gece yatağa geçiyorum.Selam bende 20kasımda ameliyat oldum 3dogumum var ve kaslarım çok açıldı ve karnım çok çatladı deri fazlası beni artık çok rahatsız etmeye başladı
Hem kas dikimi hep liposakjın hemde germe oldu yeni bir göbek deligi
Şimdi 13.günümdeyim
Başlarda hiç dik yürüyemiyordum
Doktorum bana ne kadar çok yürür hareket edersen o kadar çok erken iyileşirsin dedi
Bende gün içinde çok yürüyorum evde volta atıyorum gece kalkıyorum dolanıyorum
10.günümde doğruldum araba sürmeye başladım ve dik yürümeye başladım
Biraz eğrilik kaldı bende ama
Hissizlik var karnımda taş gibi agrılar devam ediyor
Ara ara daha çok agrıyor kolay bi ameliyat degil
3bucuk saat sürdü benimki
yarın Bandajlar alınacak ınsallah gün geçtikçe
İyi oluruz tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum
Kesinlikle tüm cümlelerinize katılıyorumnormal Doğum yaptım hepsini
ama karın germede 3.haftama girdim
ameliyat olalı ama tam iyileşmedim
Bence sezeryandan daha ağır bi ameliyat
Germe oldugu içinde dik durmak baya zaman alıyor
Ve o sekilde yürümek bel agrısı çok oluyor
Kas ayrımı vardı dikildi kaslarımSanki sizdeki kas açıklığı fazla değildi gibi geldi bana. Aslına bakarsanız bebeğimin tüm öğünlerimi kendim hazırlıyorum kendi işimi kendim yApıyorum yatıp dinlenmiyorum tüm gün. Sadece gece yatağa geçiyorum.
Benimde yarın kontrolüm var inşallah ikimizde iyi şeyler duyarız
Insallah yarın dört gözle bekliyorumKas ayrımı vardı dikildi kaslarım
Sanmıyorum onlar lipo morluğu galiba.Belki ameliyattan kısa zaman sonra masaja başladığın için morluklsr oluşmuş olabilir ? ilk günler de çok uyku problemi yaşadım. Şimdi tek şikayetim yan yatamamak
Evet lipo olan yerler agrı yapıyor morarıyorSanmıyorum onlar lipo morluğu galiba.
Bana yan yatabilirsin dediler ama yatamıyorum kolay olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?