ESTETİK OLACAK YADA OLAN ARKADASLAR GELİN KONUŞALIM!

wsra1

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
257
199
23
İstanbul
Kızlar,bir arkadaşımın önerisiyle devlet hastanesinde bir doktorla görüştüm aynı gün kan alındı testler yapıldı vs. Yarında anesteziste gidicem dosyaları almaya ordanda doktora gidicem tarih almaya. Henüz fiyat falan konuşmadık. Devlet hastanesinde fiyatlar neye göre belirleniyor bilginiz var mı? Üç doktorla görüştüm üçüde kolay burnum oldugunu söyledi yani içinde herhangi bir problem sadece ucu kaldirilcak vs.
Kızlar bir kaç sorum olucak
1-ameliyattan sonra direk taburcu oldunuz mu yoksa kaldınız mı? Çünkü ben kalmak istemiyorum bunu rica etsem izin verirler mi?
2-ameliyattan önce ve sonra doktor yanınıza geldi mi?
3-Yaniniza neler aldınız kıyafet buz vs. Yada almamıza onerdikleriniz?
4-devlet hastanesinde fiyat neye göre belirleniyor?
5-Narkoz sizi nasıl etkiledi ameliyattan sonra utanç verici şeyler söylediğiniz oldu mu?
6-ben ameliyattan çok damardan kan vermekten korkuyordum ve bunu başardım ameliat günü bu serum iğne işleri nasıl oluyor detaylı anlatır mısınız çünkü ilk ameliyatim hiç bilmiyorum

Yardımcı olursanız coook sevinirim çok heyecanlıyım deneyimlerinizi paylaşın lütfen

Resim atarmisin rica etsem bende olacağım inşallah cevap verirlerse çok iyi olacak

Ben 24 haziran'da özel hastanede ameliyat oldum. Bazı sorularının cevabı özelde de aynı olacağından yardımcı olayım dedim.

1. Normalde 1 gece hastanede kalmak yeterli ama dilersen ameliyattan belli bir süre sonra aynı gün içinde taburcu edebiliriz demişlerdi. Ben kaldım, gözetim altında olmak daha mantıklı geldi.

2. Ameliyattan hem önce hem sonra doktor geldi. Ama devlette nasıl olur bilmiyorum.

3. Önden düğmeli üst ve pijama aldım. Ameliyat sonrası buruna temas etmeden giyebileyim diye. Jel buz hastanede verildi, siz yine de temin edin. Belki devlette verilmez. Bir de bebekler için küçük kavanozlarda satılan meyve pürelerinden aldım yanıma, yemek yiyemezsem diye.

4. Bunu bilemiyorum.

5. Uyanırken saçmalamadım. Ama mide bulantısı, halsizlik ve sersemlik tam bir gün sürdü. Bir iki kez kustum. Yemek yiyemedim bulantıdan, pürelerle idare ettim.

6. Ameliyata hazırlanırken bir kez damar yolu açılıyor ve o yetiyor tüm serum, ağrı kesici vs. için. Ameliyattan sonra sürekli ağrı kesicili serum veriliyor aralıksız. Bu sayede sıfır ağrıyla geceyi geçirdim.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Benim de burnuma görüştüğüm doktorlar kolay demişti, ince drriliyim, o yüzden doktor seçerken pek seçici olmadım, sonuç burnumu mahfetti doktor. Önceki burnumu mumla arıyorum. Öncesi sonrası fotoğraflarda sanki tam tersiymiş gibi. Devlette oldum, ne ameliyat öncesi ne ameliyat sonrası yanıma geldi doktor.

Cok gecmis olsun .Hangi doktor resim atarmisin canim

Acaba yenimahalle araştırma aydın koç hakkında bilginiz varmi

Yanına yakası geniş giyimi çıkarılması çok rahat bir kıyafet al iç çamaşırı almayı unutma. Ben 1 gece kalmıştım doktorum çok ilgiliydi 2 doktor gitmişti ameliyatıma (Kbb+estetik) ikisi de ziyaret etmişti. Yemeği vs onlar veriyor. Ameliyattan sonra bol bol sıvı al, doktorundan silikon tampon kullanıp kullanmadığını öğren. Hastaneden çıktıktan sonra doktorunun yazdığı dışında kan sulandırıcı ağrı kesicilerden asla alma. 6 aylık bir süreç seni bekliyor. Ayrıca doktoruna nasıl bir burun istediğini uzun uzadıya ayrıntıları ile anlat. Benim özelde olmustu devlette fiyatları nasıl bilemiyorum ama devlette çok yetenekli doktorlar var. Anestezi benim bünyemi alt üst ediyor, çok rahat uyuyup uyanıyorum ama sonrasında çok mide bulantısı yapıyor (benim bünyem maksimum hassaslıkta).Şimdiden hayırlı olsun.

Ah canım geçmiş olsun (( ne kadar oldu ameliat olalı?

Kızlarr bende 11 eylüle gün aldım. 10 unda gel yatış işlemlerini yapalım fotoğraf çekelim dedi asistan. Fiyat olarak 1000 TL gibi bir sayı çıktı. Çoooook heyecanlıyım. Ben ameliyattan çok damar yolundan korkuyorum birileri anlatırken bile kendimi duvardan duvara atıyorum yani o derece
En son gittiğimde doktor ameliyattaydi asistan vardı bende ona sordum doktor ameliyat günü önce ve sonra odama gelicek mi ilgilenicek mi diye asistanda dedi ki tabiki özellikle burun hastalarına karşı çok ilgili dedi. Bakalım inşallah güzel sonuclarimla gelirim.
Sizden ne haber?

Iyi günler kısmetse çarşamba günü ameliyat olacağım ama doktor ameliyat sabahı görecekmiş beni. Bu da beni huzursuz etti.son dakika görüp nasıl ameliyat edecek ki .deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi bana

İyi günler arkadaşım hayırlı olsun hangi hastanede olacaksın devlet mi özel

Hadi gözün aydın hangi hastane acaba

Selam canım şimdiden geçmiş olsun umarım ameliyatın istediğin şekilde sonuçlanır
Ben kendimden değil ancak kardeşimin septorinoplasti ameliyatıyla deneyimlediğim şekilde cevaplamak istedim,

1- ameliyata öğleden sonra 15.30da girdi 19.30da çıktı. Zaten narkozdan ayılıp yemek yemesi vs. 21-22.00 civarıydı, o gece hastanede kaldı. Kalmanı tavsiye ederim çünkü bütün gece buz press ve sürekli bandaj değişimlerinde hemşiremiz çok yardımcı oldu, evde bu kadar iyi yapamayabilirdik.

2-Ameliyattan önce geldi, güzelce konuştu rahatlattı. Sonrasında da ameliyatın nasıl geçtiği ile ilgili bizlere bilgi verdi. Ancak o gece gelmedi. Ertesi sabah gelip duruma baktı ve ilaçları yazıp taburcu etti.

3-Yanımızda önden düğmeli pijama takımı getirmiştik, odaya geldiğinde önce üstünü, birkaç saat sonra da altını giydi. Buz vs. hastane temin etti.
4-

5-Kardeşim odaya ilk geldiğinde çok titredi, battaniye ile iyice sarıp tansiyonu ölçüldü. Nabzı ilk başta çok hızlıydı ama bunlar normal şeylermiş. Birkaç saat içinde hepsi normale döndü.

6-Hastaneye 13.00 gibi geldik, odaya geçtğimizde kan tahlilleri yapıldı, boy-kilo-sigara kullanma vs. gibi durumlar alındı. O şekilde ameliyat saatini bekledik :)

Kardeşimin bugun 4.günü. Dün tamponlar alındı ama öncesindeki 3 gün biraz zorluydu. Hem kan akıntısı hem de ağızdan nefes almak onu zorladı. Tamponları alınması ile ise gerçekten ameliyattan önce hiç nefes alamıyormuşum gibi söylemleri var. Bunu duymak için bile değer... Her şeyin istediğin gibi olması dileğiyle.

Cok tesekkurler bu arada kardesinede hayırlı olsun neden o kadar uzun sürdü ameliyat kardeşinizin burnunda eğrilik nefes alma sorunu var miydi benim saatim daha belli değil 11 eylülde ameliyat ama 10 Eylül'de önceden gidicem yatış islemleri yapilcakmis fotoğraf cekilcekmis heralde ne olduğunu anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…