eşyaları yerleştirme ve halı konusunda yardım eder misiniz ?

azee13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
783
658
123
40
arkadaşlar eve yeni taşındım ve salon büyük biraz bana göre. halı alacağım sizce iki parca halı mı almalıyım. hem yemek masasının altına hem de oturma grubu için. ve eşyaları nasıl yerleştirmeliyim. masayı önce fransız pencerenin oraya koydum ama çok kullanışsız oldu. fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
IMAG1609.webp
IMAG1610.webp
IMAG1612.webp
IMAG1611.webp

Teklileri tv.nin karşısına koysan üçlüyüde şimdi teklilerin olduğu yere koysan masayı biraz duvara doğru itsen güzelnolur bence.iki tanede halı alsan birinide masanın altina koyarsın daha dolu durur odan.Birde masanın olduğu duvara tablo ya da bir ayna lazım sanki.Ama böyle az eşyalı ferah salonlara bayılıyor um ben.Fazla doldurma gayet güzel olmuş bence.Bitince bütun evini koysana bakalım .Kolay gelsin eviniz de hayırlı olsun.

ısıklı olan yer yani pencere önünde oturma grubu olmalı , yemek masası aksam kullanıldıgından yerleri dogru bence gün ılığından maksimum yararlanıyorsunuz

aslında yerlesim güzel neticede teklilerin ıraya üçlülerden koysanız bu sefer yemek masası falanda var bogabilir bir esya kalabalıgı olabilir yerinizde olsam iki teklinin arasına bir sehpa koyardım tekliler biraz birbirlerine cevirirdim aslında bu cam önündede gğzel bir ambiyans olur aslında denemekte fayda var belki oraya üçlü koysanız yukarda dediğim gibi bıgmayadabilir salon genişe benziyor

yemek masasının altına bir halı alsanız bence yeter , ben olsam mor bir hlı alırdım desensiz

yalnız simdi bir daha baktımda tekliler arasına sehpa orada olmaz biraz kaba kacabilirmiş yer orta sehpada var cünkü yakında

evet halı iki olmalı bence de,
ben öyle yaptım ikiz aldım ama masa tarafında olan aynısının bir küçük boyu,
satıcı da böyle önermişti,
parke ve petek olduğuna göre ısınma problemi yok, kalan yerler önemli olmayacaktır

yerleşim gayet iyi duruyor
ama arkadaşın da söylediği gibi yemek masasının duvarına kesinlikle bir obje gerekli bence de
kocaman bir ayna
ya da grafiti bir tablo (ben öyle yaptım)
son olarak mevcut halıyı sevmedim, fazla hareketli geldi bana
ve vazonuzdan bende de var, merinos hediye etmişti halıları alırken;)

mutlu günleriniz olsun orda;)

Bence odanız eşyalarınız için çok da büyük değil . Ben de ikilileri cam önüne koyarak araya da orta sehpanıza uygun bir küçük sehpa ile hafif birbirine çevirerek bi denemenizi tavsiye ediyorum .Nasıl olacak bi bakın . Klasik bir tasarımdır ama genelde çoğu odada şık durur. Ama iyi durmazsa da açıkcası şuan da da dizayn rahatsız edici değil bence iyi duruyor.

benim salonumun yerleştirme şekli de seninkine çok benziyor. üçlülerini karşılıklı, teklileri de tv nin karşısına koysan daha kullanışlı ve hoş oluyor. (tv nin karşısına uzanıp seyretme açısından)
ben, koltukların arasına 4,5 m2 ye yakın, masanı altına da 3,5 m2 ye yakın halım vardı aynı desen onları serdim, fena olmadı benim salonum seninkinden biraz daha büyük olduğu için eşyaları camlara çok yaklaştırmadım.
eğer yeni halı alacaksan çok modern şeyleri ben pek sevmiyorum, klasik tarzda ama sade renklerde (pudra-krem kendine desenli) halı tercih edersen koltuklrına çok yakışır. örnek olabilir belki.
iyi günlerde kullan canım,
1001p-6835.jpg

benim salonumun yerleştirme şekli de seninkine çok benziyor. üçlülerini karşılıklı, teklileri de tv nin karşısına koysan daha kullanışlı ve hoş oluyor. (tv nin karşısına uzanıp seyretme açısından)
ben, koltukların arasına 4,5 m2 ye yakın, masanı altına da 3,5 m2 ye yakın halım vardı aynı desen onları serdim, fena olmadı benim salonum seninkinden biraz daha büyük olduğu için eşyaları camlara çok yaklaştırmadım.
eğer yeni halı alacaksan çok modern şeyleri ben pek sevmiyorum, klasik tarzda ama sade renklerde (pudra-krem kendine desenli) halı tercih edersen koltuklrına çok yakışır. örnek olabilir belki.
iyi günlerde kullan canım,
1001p-6835.jpg
Halıya bayıldım ama bu halıların dokusu nedeniyle süpürmek çok zor oluyor.

Halıya bayıldım ama bu halıların dokusu nedeniyle süpürmek çok zor oluyor.
haklısın. ben internetten hemencik bir arama yaptım sade bir şey diye bu çıktı. aslında kasttetiğim çukurlu bir dokuma değil, bunların ipek gibi parlayan, hatta daha çok desenli (toz belli etmemesi açısından tercih edilmeli)düz dokumalı olanalrı var. fiyatları biraz tuzlu ama değiyor. sonuçta her gün halı alınmıyor. bir tane olsun kaliteli ve şık olsun diye düşünüyorum. yoksa 2 senede bir halı alıyor etrafımdakiler, sonra modası geçti, dokuması kötü, çok toz belli ediyor vs sebeplerle yine alınıyor. böylece astarı yüzünü geçip aynı hesaba geliyor. bir sürü de eşya yığını oluşuyor. bir çok renkle uyabilecek uzun ömürlük halılar tavsiye ediyorum herkese. aslında böyle bir şey kastetmiştim.
2004_1_70ipeklihali.jpg

TV sehpanızı kapıya doğru kaydırıp,tv sehpanızın sağına ve soluna berjerleri yerleştiriniz. kapı girişinden girip berjerlerin arkası görünmesi hoş olmamış açıkcası. oturma kısmının ortasına 160x230 halı koyabilirsiniz.yemek masasının altına aynı ölçülerde halı olabilir.az eşya olduğun için ferah.yerlerde çok çıplak kalmasın. yemek masasının o duvarada ayna olabilir,imkanlar dahilinde.

arkadaşlar eve yeni taşındım ve salon büyük biraz bana göre. halı alacağım sizce iki parca halı mı almalıyım. hem yemek masasının altına hem de oturma grubu için. ve eşyaları nasıl yerleştirmeliyim. masayı önce fransız pencerenin oraya koydum ama çok kullanışsız oldu. fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürlerEki Görüntüle 1255340 Eki Görüntüle 1255341 Eki Görüntüle 1255342 Eki Görüntüle 1255343

bence mevcut halı zaten başarılı masa altına da artık halı koyulmuyor, bence halı değilde fonu olmayan perdenin yanına fon masanın boş duvarına da ayna ya da tablo alırsanız zaten güzel olan salonunuz çok daha güzel olur:KK39:

TV sehpanızı kapıya doğru kaydırıp,tv sehpanızın sağına ve soluna berjerleri yerleştiriniz. kapı girişinden girip berjerlerin arkası görünmesi hoş olmamış açıkcası. oturma kısmının ortasına 160x230 halı koyabilirsiniz.yemek masasının altına aynı ölçülerde halı olabilir.az eşya olduğun için ferah.yerlerde çok çıplak kalmasın. yemek masasının o duvarada ayna olabilir,imkanlar dahilinde.
oturma grubunu birbirinden dağıtmak, hele ki tv nin yanlarına koymak hiç uygun değil ki berjerlerin arkası da pek hoş.
halıyı tek ya da çift kullanmak tercih meselesi. bazen moda denen şey pek de güzel /mantıklı olmayabiliyor.
halı, perde, aksesuar evi dolgun ve hayat dolu yapıyor. eve göre, mobilyaya göre, zevke göre her şey değişir tabi.
canın nasıl çekiyorsa öyle yap cicim. sitede bir sürü ev resmi var. hangisi için sinerse artık.

Şuanki yerleşim güzel zaten masanın girişte olması gerekiyor sadece berjerleri cam önüne koyabilirsiniz camı açmak istediğinizdede daha rahat olur ,bence aralarına sehpayada gerek yok boşuna kalabalık olmasın orta sehpaya rahatça ulaşılabilir halıyıda ben olsam desensiz ve açık renkli birşey seçerdim ve iki tane koyardım masa altına ve oturma alanına

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. eşyaları yeni alıyorum ve eksik çok. konsol aldım henüz gelmedi. aksesuar ve aynalar da gelecek. halı tek aldım. çünkü iki halı bütçeyi sarsacaktı :) eşyalarım hepsi gelince fotoğraf koyup fikirlerinizi alacağım tekrar. :)

evet canım işte berjerlerin arkası sıkıntı o yüzden masa ile oturma grubunun yerini değiştirdim tekrar. haftaya foto koyacağım. :)

Teklileri tv.nin karşısına koysan üçlüyüde şimdi teklilerin olduğu yere koysan masayı biraz duvara doğru itsen güzelnolur bence.iki tanede halı alsan birinide masanın altina koyarsın daha dolu durur odan.Birde masanın olduğu duvara tablo ya da bir ayna lazım sanki.Ama böyle az eşyalı ferah salonlara bayılıyor um ben.Fazla doldurma gayet güzel olmuş bence.Bitince bütun evini koysana bakalım .Kolay gelsin eviniz de hayırlı olsun.
sağol canım. eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. bitince resim koyacağım :)

evet halı iki olmalı bence de,
ben öyle yaptım ikiz aldım ama masa tarafında olan aynısının bir küçük boyu,
satıcı da böyle önermişti,
parke ve petek olduğuna göre ısınma problemi yok, kalan yerler önemli olmayacaktır

yerleşim gayet iyi duruyor
ama arkadaşın da söylediği gibi yemek masasının duvarına kesinlikle bir obje gerekli bence de
kocaman bir ayna
ya da grafiti bir tablo (ben öyle yaptım)
son olarak mevcut halıyı sevmedim, fazla hareketli geldi bana
ve vazonuzdan bende de var, merinos hediye etmişti halıları alırken:KK66:

mutlu günleriniz olsun orda:KK66:
teşekkürler canım. halı aldım ama tek aldım odanın dizaynını tekrar değiştirdim. evet aynam gelecek hepsini yapınca fotograf koyarım :)

nasıl yaptın bilmiyorum ama ben olsam teklileri dağıtırım birini tv sehpasının yan tarafına çapraz bi şekilde diğerini de masayla üçlü arasına üçlünün önüne doğru çapraz bi şekilde koyarım. yani şu anki teklileri iki yana doğru koyarak aralarını olabildiğince açarım şu anki morlu halıyı da daha soft renklerde bi halıyla değiştirip yatay değil dikey koyarım böylece boşluk kalkar. masanın ordaki krem renkli halıyı da çapraz bi şekilde aynı yerde tutarım. masanın arkasına ayna doğru tercih. ben olsam düz beyaz çerçeveli alırdım. güle güle otur eşyaların ve salonun çok hoş :) :nazar:

Back
X