Et niye ykanr?

• Konu Sahibi Konu Sahibi fmk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kıyma hariç parça etleri bizde yıkarız...mutlaka yıkanması lazım...ama annemden çocukluğumdan beri gördüğüm bişeyde kıymayı neden yıkamıyorCADIARZU hala anlamış değilim...yıkansa oda olur aslında...
parça etlerin yıkanınca lezzetinde bi değişme olmuyor belki daha bile lezzetli olabilir ve de yumuşacık...

özellikle tavuğu annem yıkar ama eti pek yıkamaz temiz olduğu sürece.
kıyma nasıl yıkanır bilmiyorum kayınvalidem yıkamış vakti zamanında çılgın gözüyle bakmışlar kadınakaydirigubbakcemile3

nasıl taşıdıklarını gördüm, kasaba et geldi, çalışan adam gitti arabadan aldı, sırtına alırken yere düşürdü, aldı içeriye götürdü, hadi gel de yıkama ??? kıymayı bile ben suyun altına tutarım , tertemiz olmasa da içim rahat ediyor napıyım..... hatta annemim halası işi abartıp yıkadığı suya minnacık da deterjan damlatırdı

deterjan mı....
ete mi??abartı sahiden ya yiyeceğe deterjan katılır mı.Bırak dağınık kalsın daha az zarar verir herhalde
Ben de yıkarım parça eti
ama kıyma yıkanınca tuhaf oluyo denedim onu da.
Zaten zor yiyorum eti...Bi de kıymayı yıkayınca tuhaf bir görüntü oldu.
Çocuklar ve eşim için pişiriyorum yoksa asla sevmiyorum.
Ama yıkamadan da yediremem.Tadı giderse gitsin........

bence yıkanmalı sonuçta ne ortamlarda paketleniyo bilmiyoruz ne bilim ya :sinifsinif:

ben de surekli yikiyorum ama tadi gider mi, dogru mu yapiyorum diye de dusunuyodum... tavuk konusunda kaynatip suyunu suzmek mantikli... benim de icim rahat etmiyo kan kokusu yikamama ragmen oluyo...

arkadaslar abartmayalim eti, tavgu kayantiyoruz suyunu döküyoruz sonra pisiriyoruz israrf diye düsünüyorum.. gerek yok bukadar titis olmaya herhalde.
Et bu tavuk bu kendine özgü kokusu olacak tabi..

bende yıkıyorum eti artık kıymayıda yıkarım süzgeçte iyi fikir valla teşekkürler arkadaşımkaydirigubbakcemile5

valla evde ben yada annemde yapsak once yıkarız ama bu dısardıda oyle degıldır bızde herkes rest. cı oldukları ıcın etı kesınlıkle yıkamazlar yıkanınca et ozellıgnı kaybeder dogruda ama ben mıdem hayatta yıkanmadan kabul etmez..

pisme esnasinda bakteriler ölüyor saden ocakta firinda.. ama ilaki gerekliyse bundan sonra bende yikarim

bizim eve et geldi mi yikanir.dogranmaliysa dogranir ve buzdolabina,,,kiyma da yikanan etten olur zaten onu yikamaya gerek yok tabiki.tavuk gogusu bile yikanir.yoksa olmaz.ben hayatta yiyemem.hatta yemekteyiz programinda yikamadan yapilan etleri gordukde igreniyorum.nasil yikamazlar diye.

tavuğu tabii ki yıkıyorum :1closedeyes: hatta kaynatıp o kanlı suyunu bi döküyorum snra pişiriyorum :1closedeyes:

ama eti pek yıkamam ama kaynatma işlemini genelde etede uyguluyorum gayet iyi oluyo hadi et yıkanrda kıyma iğrenç olur yaaa

bende bi gıdacı olarak yıkama taraftarıyım.çünkü etin kesimden sonra havadan geçen bakteriler olabilir.birisi hapşursa zaten havaya bir sürü mikroorganizma saçılıyo

Kıyma ya da eti yeni alıp kullanıcaksam yıkamam ama dondurucuya atıyorsam çıkarttığımda eriyene kadar buzuyla beraber kanı da akıyo o yüzden yıkarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…