kıyma hariç parça etleri bizde yıkarız...mutlaka yıkanması lazım...ama annemden çocukluğumdan beri gördüğüm bişeyde kıymayı neden yıkamıyorCADIARZU hala anlamış değilim...yıkansa oda olur aslında...
parça etlerin yıkanınca lezzetinde bi değişme olmuyor belki daha bile lezzetli olabilir ve de yumuşacık...
özellikle tavuğu annem yıkar ama eti pek yıkamaz temiz olduğu sürece.
kıyma nasıl yıkanır bilmiyorum kayınvalidem yıkamış vakti zamanında çılgın gözüyle bakmışlar kadınakaydirigubbakcemile3
nasıl taşıdıklarını gördüm, kasaba et geldi, çalışan adam gitti arabadan aldı, sırtına alırken yere düşürdü, aldı içeriye götürdü, hadi gel de yıkama ??? kıymayı bile ben suyun altına tutarım , tertemiz olmasa da içim rahat ediyor napıyım..... hatta annemim halası işi abartıp yıkadığı suya minnacık da deterjan damlatırdı
deterjan mı....
ete mi??abartı sahiden ya yiyeceğe deterjan katılır mı.Bırak dağınık kalsın daha az zarar verir herhalde
Ben de yıkarım parça eti
ama kıyma yıkanınca tuhaf oluyo denedim onu da.
Zaten zor yiyorum eti...Bi de kıymayı yıkayınca tuhaf bir görüntü oldu.
Çocuklar ve eşim için pişiriyorum yoksa asla sevmiyorum.
Ama yıkamadan da yediremem.Tadı giderse gitsin........
ben hem eti hem kıymayı yıkarım asla yıkamadan kullanamam onların neşekilde tezgaha kadar geldiğini bilemeyiz üstelik ben tavuk yemeği yapacağım zamanda tavuğu iyice yıkayıp bi taşım kaynattıktan sonra suyunu süzer yıkar tekrar pişiririm yoksa asla içim rahat etmez
ben de surekli yikiyorum ama tadi gider mi, dogru mu yapiyorum diye de dusunuyodum... tavuk konusunda kaynatip suyunu suzmek mantikli... benim de icim rahat etmiyo kan kokusu yikamama ragmen oluyo...
arkadaslar abartmayalim eti, tavgu kayantiyoruz suyunu döküyoruz sonra pisiriyoruz israrf diye düsünüyorum.. gerek yok bukadar titis olmaya herhalde.
Et bu tavuk bu kendine özgü kokusu olacak tabi..
valla evde ben yada annemde yapsak once yıkarız ama bu dısardıda oyle degıldır bızde herkes rest. cı oldukları ıcın etı kesınlıkle yıkamazlar yıkanınca et ozellıgnı kaybeder dogruda ama ben mıdem hayatta yıkanmadan kabul etmez..
bizim eve et geldi mi yikanir.dogranmaliysa dogranir ve buzdolabina,,,kiyma da yikanan etten olur zaten onu yikamaya gerek yok tabiki.tavuk gogusu bile yikanir.yoksa olmaz.ben hayatta yiyemem.hatta yemekteyiz programinda yikamadan yapilan etleri gordukde igreniyorum.nasil yikamazlar diye.
bende bi gıdacı olarak yıkama taraftarıyım.çünkü etin kesimden sonra havadan geçen bakteriler olabilir.birisi hapşursa zaten havaya bir sürü mikroorganizma saçılıyo