Ev aldık ama beni yedi bitirdi....

bi de sürekli toz pislik, koşturup bağırıp çağıran çocuklar, yandaki konfeksiyondan sürekli geçen adamlar, deliye dönüyorum bütün gün, cama çıkıp hava alamıyorum.
allahtan yazda parka çıkıp hava alıyorum, kışa kadar iş bakıcam, bulamazsam da , kiraya veririz muhtemelen, çünkü kredi komple hepsi..
allah yardım etsin , sana da bana da, insan evini sevmeyince çok zor oluyor.

Yaşamaya çalışıyorum ama artık yıllardır çektiğim bu sıkıntılar ve değer bilinmemezlik beni kızdıran.
tabi ki şükredioyrum, her yatağa girdiğimde. ama ben de daha 29 yaşındayım, hep sıkıntı hep sıkıntı, hiç mi huzurum olmuycak ...
amin bence de allah mahrum bırakmasın, babamın evinde hiç sıkıntım yoktu, ama buna da şükür...

ben içinde bulunduğum şarları kendime haksızlık olarak görüyorum, ben de iyi ve rahat bir hayatı hak ediyorum, ama evlendiğimden beri hiç rahat edemedim, hep borç hep sıkıntı.

evin içi güzel ama katı iyi değil, bakalım allah bana sabır versin..

Allah yardımcın olsun dilerim iyi bir iş bulup çalişirsın eltinin yaptıgına dıyecek soz bulamıyorum ınsanlar ne kadar övünmesini seviyolar hayret bişey

amin hepimize canım, inşallah benim de oğlumunda çok ihtiyacı var.
ömrümce nefret ettim sahip olduklarımla övünmekten.
bence insanlar kendi kendini değil, başkları onları övmeli...

Niyetinin iyi olduğuna cidden inandım sana söyleyebileceğim tek şey dilerim ALLAH bir yerden bir sebep sunar sizede sıkıntından kurtulur ferahlarsın(nız)
Ama yinede RAB' bim sağlık versin ,huzur versin a.s.

sağol canım, inşallah Allah bütün darda sıkıntıda olan herkese yardım etsin.

güzelim bodrum kat keşke biraz daha düşünseydin istanbulda bir sel olsa herkzi bir kredi hevesi sardı canım yapılacak bir şey yok ben eşimle sıkıntı çok çektim allaha şükür şimdi iyiyim 33 yaşındayım eşimin işsiz kaldığı dönemde görümcemde eltimde en lüx şekilde yaşıyordu ama bize son kullanma tarihi geçmiş şeyleri veriyorlardı görümcem kuaförde 20 lira bahşiş bırakır ama benim ihtiyacım olsa beş kuruş vermez böyle cahil kaynanalarda işlerine neresi geliyorsa oraya yanaşırlar yaşlı ama kafaları bizden iyi çalışır sana söyliycem düşenin dostu sevenin yari olmaz der eşim

Valla iyi niyetinden şüphem yok ama biraz bencilce düşünüyorsun gibi geldi bana....
Herkesin geliri başka cüzdanı başka....
Onların iyi evi var senin yok diye niye haksızlık olsun ki...
Onların maddi gücü ona yetiyor seninki buna...
Bu arada eltinzin evini anlatması hoş değil belki.. Ama onun açısından da bakmak lazım... Sonuçta o da yeni bir ev almış, heves ediyoe ve seninle bazı şeyleri paylaşıyor.... Maalesef tok açın halinden anlamaz... Yani benzetme çok yanlış yada abartılı olabilirr ama sonuçta iyi durumda olan biri kendinden kötü durumda olan brinin duygu ve düşüncelerini tam olarak kestiremeyebilir.. Söylediklerinin seni üzeceğini tahmin edemiyor olabilir....

Keşke evi almadan önce daha iyi düşünseydiniz...
Zemin kat zemin altı katlarda yaşamak zordur... YAmuru çamuru akarı kokarı hiç bitmez... Ev alırken sırf ev almış olmak için ev alınmamalı, tüm bunlar gözönünde bulundurulmalıydı...

Valla ben sizi anlayamadım. Kimse size zorla gidin şu evi alın demedi sanırım. Kime neye bu öfke. Girişin iki kat altında yaşamnak elbetteki zordur ama bu psikolojinizi bozmamalı. keşke bildiğiniz halde gidip de o evi almasaydınız. Bazı şeyleri tartıp biçecek, düşünecek yaştasınız, bunun böyle olacağını kestirmeniz gerekirdi. Şimdi kimseye laf söylemeyin bence. makul çözümler bulun. Ya o evi satacaksınız başka ev alacaksınız yada kiraya çıkacaksınız. Derhal bir iş bulmanız lazım tabi bunun için. İş ayrımı yapmadan girin bir işe, yoksa sağlığınızdan olursunuz.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Tam da taşınma aşamasında ve fikrinde biri olarak...
Zordur oturdugun yerde huzurun olmazsa yaşamak...
Sanayide otuyoruz, bizim de kendi evimiz aman evsiz kalmayalım dedik, hayat pahalı dedik, sanayide aralara üç beş ev serpiştirilmiş olan yere alttakı dukkanlarımızın ustune ev yaptık, gırdık ıcıne yaklasık 8-10 sene önce...
Ne çocukluktan bırsey anladım ne de genc kızlıgımdan...
Camdan bakmak mı o da ne?
Dışarı cıkıp bır dondurma yıyıp gelmek mı? Şaka yapıyorsun?
En yakın markete gıtmek mı? Hımm sorun degıl alt tarafı yarım saat...

Tak ettı artık bızım de canımıza...
Borcumuz yok mu? Ziyadesıyle var...
Ama artık hepımızden once babam ısyan ettı...
Yeter kac yıllık omrum oldugunuz bılmıyorum, kalanını guzel yasamak ısıyorum oyle de borc oduyoruz boyle de dedı, verırız kendı evımızı kıraya ustunu de tamamlar cıkarız dedı...

Bir ev bulduk sımdı... Kirası 600 lira...
Sıfır, merkezi...
O evı o mekanı gordugunden berı ıcımız ıcımıze sıgmıyor...
Aaa bak ınsanlar bu saatte dısarda dıyoruz...
Dun aksam muhakemesını yaptık gitsek mı kalsak mı dıye, altından kalkabılırmıyız dıye...
Babam da annem de dayanamıyoruz artık dedıler...
Giden ömurden gıdıyor...
Sonuc mu?
Ben hala ınanamasam da galıba gıdıyoruz...

Uzun oldu bılıyorum ama senınle aynı durumları yasamıs bırı olarak yalnız olmadıgını bıl ıstedım...
Giden ömürden gidyor gercekten...
Neden olmasın kı...
Verirsınız sız de orayı kıraya, sen de ıse gırersen fıstık gıbı gecınırsınız ınsallah...
Ha ödeyemedıgnız, başa cıkamamadınız cıkar gelırsınız eve...

Hayat kısa ya...
Rabbım yardımcımız olsun...

bizde 2 sene önce ev aldık tamamen eşim istiyor diye aldık. ikimizde çalışmamıza rağmen toplam maaştan 200 tl kalıyor oda doğalgazdı elektirkti gidiyor. kıt kanaat geçiniyoruz ama hiç bir günde sorun etmedim. madem çok zordasınız ve o evi sevmiyorsun evi satıpğ kredinizi ödeyi daha güzel bir ev alın ve onu ödeyin. zaten girişin alt katını almanız başlıbaşına bir hata toprak olduğundan tabiiki rutubet olacak. eşin çok istediyse bile sen onu uyarabilirdin.

Arkadaşım, sen bütün bunları bilerek evlendin eşinle dimi. Sıkıntıda olacağınızı bilerek ev aldınız, geriye 150 lira kalacağını bilerek yaptınız bunların hepsini. Şimdi sürekli ağlayarak, adamında başına kakma. Eşin napsın, söyle.
Sürekli yok evin burası böyle, şurası şöyle, ben niye eltimler gibi yaşamıyorum bilmem ne laflarıyla eşini depresyonada sokarsın, aile faciası bile olur Allah korusun. Zaten maddi olarak sıkıntı var bide sürekli ağlayan sızlayan bir eş düşünsenize, ben dayanamam açık söyliyim.

Eltinlerden, kaynınlardan size ne. herkesin evi, kesesi, yaşantısı ayrı. Kimseyle kendinizi kıyaslamayın lütfen. Sizden üstünleri değil, daha kötü durumda olanları düşünün. Yoksa ruh sağlığınız bozulur, mutluluk hayal olur.

Şu anda neredeyse 100 küsür bin lira borç içindeyim.Ev aldık.2 çocuğum var okul çağında. Eşim memur ben özel sektördeyim. Birimizin maaşı sırf krediye gidiyor. E kreş parası, taksitler, faturalar, mutfak şu bu derken bize cüzi bir miktar kalıyor. Ama Başkentte geçinmeye çalışıyoruz.Çok şükür elbirliğiyle üstesinden geliyoruz.

Ha bide eltim var, ev hanımı, 2 oğlu var, eşi inş. mühendisi Rusyada çalışıyor.12-13 bin gibi bir maaş alıyor ayda. Proje bitiminde ikramiye 150-160 bin lira.neredeyse her 6-7 ayda bir. 4-5 tane evleri var, karı koca ikisininde altında araba var.Çocukları özel okullarda okuyor. Kadın artık napacağını şaşırıp neredeyse 4-5 ayda bir halısını perdesini yeniliyor.

Napiyim ben şimdi bu durum karşısında, ağlayıp sızlayımmı. Dünyayı başımamı yıkayım.:1closedeyes:

yanlış anlamayın ama onların dubleks evi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor siz öyle bir evde yaşıyorsunuz diye abisininde yaşaması gerekmiyor belki maddi olarak yardım edebilir ama oda borçtur.

sizin evle bir sıkıntınız yok arkadaşım bence sizin sıkıntınız eltiniz ve abisi

evınız konumu ıtıbarıyle sızı kasıyor bunaltıyor yasam sartlarını zorluyor olabılır
ama bu ev alınırken evlıydınız ve sızınde onayınızla alındı degıl mı
yanı bazı rısklerı goze alarak tasındınız buraya

ha tamam yasamaya basladıktan sonra zorlukları sızı canınızından bezdırmıs olabılır
ama sıkayetınızı dıle getırıs seklınız herkesın dıkkatını ceker
cunku sadece evden sıkayetcı olmuyorsunuz durumunuzu eltınızle kıyaslıyorsunuz
eltınızın kazancıyla sızın kı bır degıl
yasam standartınız da tabıı
kıyaslama yaptıgınızda tabıı kı herkes sızın kıskandıgınızı ve bundan dolayı huzursuzluk cıkardıgınızı soyler

kıskanmakta ınsan ozellıgı olarak normal sayılabılır
sonucta eltınızınde nıspet yaparcasına davranısları olabılır
ama sebeb ve sonuc ne olursa olsun esınızın sıze sunabılecegı ımkanlar bunlar
kızsanız da, durtsenız de, sorun cıkarsanız da sonucun degısecegını sanmıyorum

sız ıse gırebılır aıle ekonomısıne katkıda bulunabılırsınız
elbırlıgı ıle daha kolay feraha cıkacaksınızdır

ayrıca eltınız yıne kendı kazancıyla sıze nıspet yapıyor sukredın
benım eltım benım kazancımla hava atıyor bırde bu durumlar var ortada

arkadaşım bu adamla seni görmeden mi evlendirdiler bilmiyormuydu bu durumu o ne yapsın bir maaşla evladıma bir ev bırakabileyim demiş iyi kötü yapmak istemiş

sizin derdiniz rahat yaşayamamk ailemde zorluk çekmedim demişsiniz aileniz yardım etsin bu zor günleri atlatana kadar

bence siz kendinizi fesatlığınızla üzüyorsunuz bırakın herkes kendi hayatını yaşasın birazda iyi yönlerinden bak hayata emin ol o zaman o ev saray gelir benim evim dersin mesela evsizleri düşün sokaklarda ne halde olabileceklerini vs....

Canım kusura bakma ama bu yaklaşımın bana çok ilgiç geldi...
Herkes iyi ve rahat bir hayatı hakeder... Ama bazıları elde eder bazıları elde edemez...
Sen eşinle eşinin maddi koşullarını bilerek evlenmedin mi???
Evlendiğnden beri hep sıkıntı ve borç içinde olmanızın sorumlusu kaynın yada eltin değil ki....
Onalar evlenmişler borçları sıkıntıları yok belli ki gönüllerince ev almışlar...
Sen borç harç derken ancak düze çıkmışsın, maddi durumun böyle bir eve yetmiş bunu almışsın..
Bunda kıskanacak karşılaştıma yapacak bişey yok....
Ben hakediyorum ama yaşayamıyorum onlar yaşıyor demek hiç de iyi bir yaklaşım değil...

Babamın evinde hiç sıkıntım yoktu demişsin... O zaman keşke babanın evinde kalsaydın diyorum sana....

Ya da babanın evindeki rahatlığı sana verebilecek biriyle evlenseydin...
Kusura bakma ama sana bu konuda hak veremiycem...

Ben eşimle tanıştığımda gerek ailesi ve kendi gelir durumu olsun sosyal durumu olsun benim aileminkinden kat kat düşüktü...
Ama ben çok sevdim devam ettim....
Sonra eşim iş değiştirdi, bambaşka bir konuma geçti... Evlendik... Ailemin maddi olanaklarından çok çok yukarda bir düğün ve ev sahibi olduk..
Sonra bir anda şirket iflas etti... 4 ay işsiz kaldı, benim maaşımla geçindik.. O işe girdi 2-3 ay geçmedi ki ben işten ayrıldım, b sefer de bizim şirket battı...
Şimdi ikimiz de tanıştığımızdan çok daha farklı pozisyonlarda hiç hayal etmeyeceğimiz maaşlarla çalışıyoruz..

Eşim bana ailemden düşük şartlar sunabiliyor olsaydı gene bu kadar mutu olabilirmiydim bilmiyorum... Belki de olmazdım ben de şikayet ederdim...
Ama eltimi kaynımı suçlamaz, keke evlenirken kriterlerimin içine sadece aşk demeyip maddi durumunu da katsaydım diye kendime kızardım başkasına değil....

canım neden ev almak için acele ettiniz kiakannehir
madem ev içine sinmedi kesin bir dille yok istemiyorum deseydin.sonuçta ev çok önemli.öyle her zaman ev alınmadığına göre keşke biraz daha sabredip daha çok içinize sinen bir ev alsaydınız
artık olan olmuş.bence sızlanmayın.madem o evde yapamıyorsunuz evinizi kiraya verip siz kiraya çıkın
bu arada kaynınızla eltinizle kendinizi kıyaslamayın.kazancınız ayrı keseniz ayrı
herkes aynı standartta yaşayacak diye bir kaide yok.böyle kıyaslamalar ancak insanı boğar bunaltır aksine sizden daha kötü durumdaki insanları düşünün ve şükredin:Saruboceq:
eşinizide bu sebeplerden bunaltmayın derim ben:1no2:

uzun uzun yazmistim sildim.ben hic kizligimi yasayamadim en azindan siz onu yasamissiniz.benim de kuzenim evlendi gozu hep baskalarinda yok sunun esyasi iyi,yok aileleri arkalarinda,yok ilerde bizden iyi yasarlar,ben rahat yuzu gormedim onlardan cok hak ediyorum rahat yasamayi diye dusunup yer kendini.ki kendilerin durumuda hic kotu degil.ee o zaman cok zengin bulsaydin derler.hakli olarak.sukretmek lazim herzaman bunlar cozumsuz seyler degil.
sonucta o evi esinizin ailesi onlara almamis yani bi haksizlikta yok.birakin anlatsinlar sizde mutlu olun.inanin Allah mukafatini kat kat veriyor.yeter ki siz kalbinize kiskanclik sokmayin.

yanlış anlamayın durumunuza üzüldüm ama sizin asıl sorununuz bana kalırsa o ev değil, diğerlerinin daha güzel bir evde yaşıyor olması gibi geldi...
bikaç cümlede benzer ifadeleri okuyunca böyle düşündürdü bana...
eşinizin gücü ancak buna yetiyorsa sürekli konuşup şikayet etmeniz de bence doğru değil... sonuçta herkes eşit şartlarda yaşamıyor... çok daha kötülerindede yaşayan insanlar var, çok daha iyilerindede... herzaman böyledir bu, dubleks evdede otursanız sizden daha iyileri olur...
ama sıkıntılara sabretmeyi öğrenemezsek, elimizde olan hiçbişeyle mutlu olamayız...
hergün adamı yiyip bitiriyorsunuz da adamın başka yapacak bi seçeneği yok gibi görünüyor...
ee ne yapsın?
birde üstüne siz şikayetçi oluyorsunuz sürekli... ki unutmayın o evde kocanız da yaşıyor...
ha belki bu aşamada satabilirseniz evinizi satın...kiraya çıkın durumunuz daha iyi olana kadar...

herkes mutlaka ki sıkıntılar çekiyor,
ve herkes çekmeyi haketmediğini düşünür... kimse ben hakettim de çekiyorum demez... belki şükreder...
bende hayatım boyunca okumak için didinmişimdir, ailem de bizi okutmak için...
arkadaşlarım var okumayan... şimdi kendi evleri var, evi olan bi koca buldular :)
bizimki fakirdi :) düğünümüze kadar kendimiz yaptık... koluma takılacak bileziğe kadar kendimiz ödedik... ve halen kirada oturuyoruz... borç ödüyoruz...
ne yapayım şimdi adamın başının etini mi yiyeyim niye bizim yok diye...
sonuçta evlenirken biliyordum durumunu...
ki herşey para demek değil, çok şükür eşimle huzurumuz olsun gerisi boş...

bacım bence sen biraz kıskançlık krizine girrmissin....sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…