Tabi ki insan kıskanabilir... daha iyi şartlarda yaşayan yakınlarını gördükçe üzülebilir... ama sonuçta hayat bu ve herkese eşit fırsatlar vermiyor...
sınav olmasının ne anlamı kalırdı ki öyle olmasa...
ona bakarsanız benim görümcelerimin, eltimlerin hepsinin evi arabası var...
biz herşeyimizi kendimiz yaptık, kayınvalidemin de kirasındna faturasına kadar herşeyini biz öderiz evlendik evleneli borçlar biyandan bu ödemeler biyandan bigün bile yardım etmediler...
hemde daha iyi şartlarda yaşadıkları halde...
tabi ki sinirleniorum bende ama ne yapayım, eşimle huzursuz olsam daha mı iyi...
sizde böyle düşünmeye çalışın biraz...
Evet, çok haklısın yazdıklarında..
Çocuk olana dek inan böyle bir profildeydim ben de.
K.validem oğlunun evine pimapen yaptırır, sonra kendi doğalgaz faturasını ödeyemez. Arar, eşimden para ister. Buna benzer ne örnekler yaşandı..
Benim eşim onun üvey oğlu. Yani elindeki ile öz oğluna mal mülk alır, parasız kalır (veya parasız kalmış gibi rol yapar, ağlar) ve eşimden para tırtıklamaya çalışır.
Ben hiç ses çıkarmazdım inan, ta ki kızım olana dek..
Kızım oldu, çalışıyorum bir yandan, çok kolay değil tabi..
Sonra dedim ki, bir saniye biz sadece kızımıza bakmakla mükellefiz..!!
O gün bugün benim adım cimri..
Onca iyiliklerimiz silindi gitti, adımız cimri oldu..
Verirsen iyisin işte..
güzelim bodrum kat keşke biraz daha düşünseydin istanbulda bir sel olsa herkzi bir kredi hevesi sardı canım yapılacak bir şey yok ben eşimle sıkıntı çok çektim allaha şükür şimdi iyiyim 33 yaşındayım eşimin işsiz kaldığı dönemde görümcemde eltimde en lüx şekilde yaşıyordu ama bize son kullanma tarihi geçmiş şeyleri veriyorlardı görümcem kuaförde 20 lira bahşiş bırakır ama benim ihtiyacım olsa beş kuruş vermez böyle cahil kaynanalarda işlerine neresi geliyorsa oraya yanaşırlar yaşlı ama kafaları bizden iyi çalışır sana söyliycem düşenin dostu sevenin yari olmaz der eşim
Valla ben sizi anlayamadım. Kimse size zorla gidin şu evi alın demedi sanırım. Kime neye bu öfke. Girişin iki kat altında yaşamnak elbetteki zordur ama bu psikolojinizi bozmamalı. keşke bildiğiniz halde gidip de o evi almasaydınız. Bazı şeyleri tartıp biçecek, düşünecek yaştasınız, bunun böyle olacağını kestirmeniz gerekirdi. Şimdi kimseye laf söylemeyin bence. makul çözümler bulun. Ya o evi satacaksınız başka ev alacaksınız yada kiraya çıkacaksınız. Derhal bir iş bulmanız lazım tabi bunun için. İş ayrımı yapmadan girin bir işe, yoksa sağlığınızdan olursunuz.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Tam da taşınma aşamasında ve fikrinde biri olarak...
Zordur oturdugun yerde huzurun olmazsa yaşamak...
Sanayide otuyoruz, bizim de kendi evimiz aman evsiz kalmayalım dedik, hayat pahalı dedik, sanayide aralara üç beş ev serpiştirilmiş olan yere alttakı dukkanlarımızın ustune ev yaptık, gırdık ıcıne yaklasık 8-10 sene önce...
Ne çocukluktan bırsey anladım ne de genc kızlıgımdan...
Camdan bakmak mı o da ne?
Dışarı cıkıp bır dondurma yıyıp gelmek mı? Şaka yapıyorsun?
En yakın markete gıtmek mı? Hımm sorun degıl alt tarafı yarım saat...
Tak ettı artık bızım de canımıza...
Borcumuz yok mu? Ziyadesıyle var...
Ama artık hepımızden once babam ısyan ettı...
Yeter kac yıllık omrum oldugunuz bılmıyorum, kalanını guzel yasamak ısıyorum oyle de borc oduyoruz boyle de dedı, verırız kendı evımızı kıraya ustunu de tamamlar cıkarız dedı...
Bir ev bulduk sımdı... Kirası 600 lira...
Sıfır, merkezi...
O evı o mekanı gordugunden berı ıcımız ıcımıze sıgmıyor...
Aaa bak ınsanlar bu saatte dısarda dıyoruz...
Dun aksam muhakemesını yaptık gitsek mı kalsak mı dıye, altından kalkabılırmıyız dıye...
Babam da annem de dayanamıyoruz artık dedıler...
Giden ömurden gıdıyor...
Sonuc mu?
Ben hala ınanamasam da galıba gıdıyoruz...
Uzun oldu bılıyorum ama senınle aynı durumları yasamıs bırı olarak yalnız olmadıgını bıl ıstedım...
Giden ömürden gidyor gercekten...
Neden olmasın kı...
Verirsınız sız de orayı kıraya, sen de ıse gırersen fıstık gıbı gecınırsınız ınsallah...
Ha ödeyemedıgnız, başa cıkamamadınız cıkar gelırsınız eve...
Hayat kısa ya...
Rabbım yardımcımız olsun...
bizde 2 sene önce ev aldık tamamen eşim istiyor diye aldık. ikimizde çalışmamıza rağmen toplam maaştan 200 tl kalıyor oda doğalgazdı elektirkti gidiyor. kıt kanaat geçiniyoruz ama hiç bir günde sorun etmedim. madem çok zordasınız ve o evi sevmiyorsun evi satıpğ kredinizi ödeyi daha güzel bir ev alın ve onu ödeyin. zaten girişin alt katını almanız başlıbaşına bir hata toprak olduğundan tabiiki rutubet olacak. eşin çok istediyse bile sen onu uyarabilirdin.
Herkes daha iyi bir hayatı ister, hele çocuklarına en iyi imkanları vermek ister..
Hiç kimse çocukları bodrum katında kötü evlerde büyüsün istemez..
Konu sahibesinin sızlanışlarını çok da olumsuz karşılamıyorum.
Etrafındaki insanlar seninle aynı konumda ise kabullenmek daha kolay olabilir. Ama en yakınındakiler refah içinde ise sana nazaran, kıskanabilirsin ve kaderine lanet de edebilirsin. İnsanız, etten kemikteniz.. Hele ki elti-görümce en başta kıskanılan akranalardan.. O nedenle ben çok da yadırgamadım duyguları için konu sahibini..
Arkadaşım, bir iş bulmaya ve en azından daha sağlıklı koşulları olan bir evde kirada oturmaya bak. Borcu bitince evi sat, daha iyisini almaya gayret et.
Huzur ve aşk olursa evinde, herşeyin üstesinden gelebileceğinize inanıyorum.
Siz ev hanımı olduğunuz için sürekli akşama kadar sevmediğiniz bir ortamda yaşamanız sizi bunalıma kadar sürükleyebilir.
Ev alırken, siz görmediniz mi evi?
10 yıl kredi ödemekte çok zor.
İmkanınız varsa başka bir eve çıkın.ya da satın o evi daha uygun bir semtten daha güzel bir ev alın.
evınız konumu ıtıbarıyle sızı kasıyor bunaltıyor yasam sartlarını zorluyor olabılır
ama bu ev alınırken evlıydınız ve sızınde onayınızla alındı degıl mı
yanı bazı rısklerı goze alarak tasındınız buraya
ha tamam yasamaya basladıktan sonra zorlukları sızı canınızından bezdırmıs olabılır
ama sıkayetınızı dıle getırıs seklınız herkesın dıkkatını ceker
cunku sadece evden sıkayetcı olmuyorsunuz durumunuzu eltınızle kıyaslıyorsunuz
eltınızın kazancıyla sızın kı bır degıl
yasam standartınız da tabıı
kıyaslama yaptıgınızda tabıı kı herkes sızın kıskandıgınızı ve bundan dolayı huzursuzluk cıkardıgınızı soyler
kıskanmakta ınsan ozellıgı olarak normal sayılabılır
sonucta eltınızınde nıspet yaparcasına davranısları olabılır
ama sebeb ve sonuc ne olursa olsun esınızın sıze sunabılecegı ımkanlar bunlar
kızsanız da, durtsenız de, sorun cıkarsanız da sonucun degısecegını sanmıyorum
sız ıse gırebılır aıle ekonomısıne katkıda bulunabılırsınız
elbırlıgı ıle daha kolay feraha cıkacaksınızdır
ayrıca eltınız yıne kendı kazancıyla sıze nıspet yapıyor sukredın
benım eltım benım kazancımla hava atıyor bırde bu durumlar var ortada
eğer durumlar şu şekilde olsaydı o zaman size hak verirdim.eşinizin ailesi hem size hem de eltinize bir ev alsaydı biri bodrum katı biri dubleks olsaydı.ha o zaman derdiniz ki "ben eski gelinim o kadar çile çekmişim ben hakediyorum dubleksi" o zaman anlardım.ama ortada öyle bir durum yok.herkes kendi maddi imkanıyla almış o evi.eltiniz ve kaynınız kuaförlük aypıyor yani düşünün sabahtan akşama kadar milletin ağdasını,manikürünü falan yapıyor.kolay mı?ayrıca kredi çekerek almışlar onlar da maddi zorluk çekiyorlardır illaki.
siz ise çalışmıyorsunuz,2 yıldır iş arıyorum demişsiniz ama 2 yılda iş bulunurdu hayatım demek ki siz el bebek gül bebek rahat bir iş aradınız.o da gelmedi önünüze.
zavallı eşiniz ise sabah akşam çalışsın.ev aldım diye haklı gurur yaşayacağı yere eşinin " dayanamıyorum,boğuluyorum,bu evi istemiyorum" serzenişleriyle mücadele etsin.
tamam oğluna ev bırakabilme fikri çok güzel de daha önünüzde yıllar var atardınız bankaya iyice biriktirir iyi bir ev alırdınız o zaman.eşiniz sizden gizli saklı almadı ya bu evi iyice bir değerlendirecektiniz koşulları.hem kendiniz seçiyorsunuz hem eşinizi bunaltıyorsunuz.ayrıca o evde o kadar boğulma sebebiniz bence evin bodrum katı olmasından çok eltinizin dublekste oturuyor olması.eğer eltiniz kötü kira evlerinde sürünüyor olsaydı size de "abla ne şanslısın bak ne güzel ev sahibi oldun" deseydi o evde ferah ferah oturacaktınız bence.
bir evim olsun da çamurdan olsun diyemiyorum...
evimiz yuvamız,yaşama alanımız..
onun içinde huzur bulamıyorsam,benimseyemeyip,içinde sıkışıp kaldığımı düşünüyorsam neyleyim o evi...
o evde yaşamak zorundalığını hissetmek bile işkence gibi elbette...
size hak veriyorum...
ama niçin alırken bunları göz ardı edebildiniz,nasıl düşünemediniz...?
ev sahibi olayım da gerisi kolay dediniz eşimin gönlü olsun bir daha bu düşük faiz imkanını elde edemem diye düşündüz yanılmıyorsam... sonrasında kaynınızın 2. eşi ile birlikte aldıkları ev ve sürekli ev muhabbeti ve ilgisizlikleri sizi daha da o eve karşı soğuttu..doğru yada yanlış diyemem, çünki bunlar size ait düşünceler sadece ve sizi fazlasıyla yormuş birikmiş düşünceleriniz...
bunu kiraya verip kiraya çıkmak ne kadar çözüm düşünülür...
evi ya kredi borcu ile satacaksanız ,bugüne kadar ödediklerinizi düşüp değer belirleyip ,
yada imkanlarınız doğrultusunda , o evi yavaş yavaş tadilatla istediğiniz şekle sokabilirsiniz....
imkanlarınızı ve yaşama standartlarınızı bilen sizsiniz,bu doğrultuda bir çözüm yolu belirleyin ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?