- 18 Kasım 2020
- 20.838
- 50.158
- 548
- Konu Sahibi Siriusnova
-
evi satın uğraşmayınMerhabalar
2 hafta önce ev aldık. Ev çok bakımsızdı, oda kapılarını değiştirdik, parke yaptırdık, güzelce boyattık, mutfak dolabını yeniledik. Yani çok para harcadık. Biz evi gezdiğimiz zaman üst kattakiler şehir dışındaymış haberimiz yoktu kimse de söylemedi. Bizde ev bakımsız ama en azından gürültü yok , kafamız rahat olsun dedik. Geçenler de üst kattakiler geldi. 5 çocuklu bir aileymiş. Çok aşırı gürültü yapıyorlar. Topuklarını vura vura yürüyorlar. 2 kez çıktım uyardım. Bizim yürüme şeklimiz böyle dediler. Bende acaba zemin seramikleri eskidi o yüzden mi ses çıkarıyor dedim. Tekrar konuştum işte buraya parke yaptırabilir misiniz en azından sesi biraz azaltır dedim. Yaptırmayacaklarını söyledi. Sonra parkenin yarı masrafını biz karşılayalım dedik ona yok dediler. Dayanamıyorsanız gidersiniz dedi. Çok sorunlu bir komşuymuş. Eski ev sahibi zaten bu yüzden satmış diğer komşular söyledi. Çocukların okuluda yok gece 2 ye kadar uyumuyorlar. Yürüdükleri zaman güm güm ses çıkıyor. Üsttekiler uyumadan biz uyuyamıyoruz. Biraz araştırdım ses yalıtımı gürültünün kaynağı nereyse oraya yapılıyormuş, yani üsttekinin zeminine yapılması gerekiyormuş. Biz asma tavan yaptırsak bir faydasını görür müyüz? Çok zor durumdayız tavsiyelerinizi bekliyoruz.
Ben de koridorda tepinerek yürümeyi deniycemAhahah komşuya parke yaptırın demek de iyimiş
Gerçekten napsınlar, yürümesinler mi?
Bizim bir odamız ses yalıtımlı. Bizden ses gitmesini önlemek için yaptırdık ama yan dairenin sesi de gelmiyor bize. Yalıtım işe yarar.
Canim forumda boş boş gezerkez başliga denk geldim okuyunca eşim iç dekorasyon isiyle ugrasiyo ona sordum icten cam yunuyle yalitim yapilirsa sorun kalmazmis tavani bitmiş hali 6 bucuk 7 cm asagi cekermiş amaKaç gündür ağlıyorum paramız boşa gitti, kendi evimiz de uyuyamıyoruz. Satmaya kalksam müşteri geldiğin de sesleri duyarsa kaçar gider. Kimse gürültü dinlemeye para vermez.
Taş yunu de olabilir telefonla arayip sordum tam aklimda tutamadimCanim forumda boş boş gezerkez başliga denk geldim okuyunca eşim iç dekorasyon isiyle ugrasiyo ona sordum icten cam yunuyle yalitim yapilirsa sorun kalmazmis tavani bitmiş hali 6 bucuk 7 cm asagi cekermiş ama
Gayette anlayisli davranmissiniz yapici davrandiginizi düşündüm ben. Ama onlara da diyecek yok 5 çocuk düşünemiyorumDaha önce polis çağırmışlar, polis demiş ki ne yapsınlar evlerin de yürümesinler mi, uçarak mı gezsinler demiş. Sadece uyarıp gitmiş
Evet daha önce polis gelmiş kendi evlerin de yürümesinler mi demiş. Lakin inanılmaz ses çıkıyor güm güm diye uyku diye birşey kalmadı. Biz çok iyimser davrandık işte parkenin yarı masrafını verelim dedik. Biraz dik kafalılar.
Bu siteden öğrendiğim şey ,bir gün ev alırsam kesinlikle en üst kat olacak.
biz senelerce en üst katta oturduk kiracı olarak, anneannem hala aynı evde oturuyor. izmirdeyiz. sıcak konusunu ara katta hiç deneyimlemedim, hava sıcakken her yer sıcak zaten bana göre ama çok da abartılacak bir konu değil bu. kışın ara katta komşular yakmayınca yine soğuk oluyor. binada mantolama vs yoksa yine soğuk oluyor zaten. soğukmuş sıcakmış gerçekten o kadar değil bence de. hani soğuk havada en üst kat kutup, ara kat güney sahilleri gibi bir benzetme yok. 3-4 derece değişir en fazla. gürültüden bin kat iyidir.Kesinlikle benim evim en üst herkes yok yazın sıcak kışın soğuk olur dedi öyle aşırı derecede bir eksisjni görmedim gürültüden iyidir kafam rahat en azından rutubet olayı olmadıktan sonra
Bizim ev yeni sayılır. Yani 7 yaşında. Daha çok ses geliyor desem. Üsttekilerin bir çocuğu var. Tak tuk sürekli . Uyardım ama sonuç aynı. Alttaki kadın da bize gelmişti. Ki oğlum sürekli bilgisayar ya da ders yapar. Alırken kim yaşıyor diye sormalıydınız. Şahsen 5 çocuklu ailenin alt katında oturmak istemezdim
Valla sizi o kadar iyi anlıyorum ki, buna benzer bir sorunu biz de yaşamıştık.İnsanın hayatı zindan oluyor çünkü elinden bişey gelmiyor.Bu durumda eğer mümkünse siz de evi satın derim evet zor bir karar masraf da var ama o masrafı da katıp satmaya çalışın o bir çözüm değilse de artık mecbur katlanacaksınız..Merhabalar
2 hafta önce ev aldık. Ev çok bakımsızdı, oda kapılarını değiştirdik, parke yaptırdık, güzelce boyattık, mutfak dolabını yeniledik. Yani çok para harcadık. Biz evi gezdiğimiz zaman üst kattakiler şehir dışındaymış haberimiz yoktu kimse de söylemedi. Bizde ev bakımsız ama en azından gürültü yok , kafamız rahat olsun dedik. Geçenler de üst kattakiler geldi. 5 çocuklu bir aileymiş. Çok aşırı gürültü yapıyorlar. Topuklarını vura vura yürüyorlar. 2 kez çıktım uyardım. Bizim yürüme şeklimiz böyle dediler. Bende acaba zemin seramikleri eskidi o yüzden mi ses çıkarıyor dedim. Tekrar konuştum işte buraya parke yaptırabilir misiniz en azından sesi biraz azaltır dedim. Yaptırmayacaklarını söyledi. Sonra parkenin yarı masrafını biz karşılayalım dedik ona yok dediler. Dayanamıyorsanız gidersiniz dedi. Çok sorunlu bir komşuymuş. Eski ev sahibi zaten bu yüzden satmış diğer komşular söyledi. Çocukların okuluda yok gece 2 ye kadar uyumuyorlar. Yürüdükleri zaman güm güm ses çıkıyor. Üsttekiler uyumadan biz uyuyamıyoruz. Biraz araştırdım ses yalıtımı gürültünün kaynağı nereyse oraya yapılıyormuş, yani üsttekinin zeminine yapılması gerekiyormuş. Biz asma tavan yaptırsak bir faydasını görür müyüz? Çok zor durumdayız tavsiyelerinizi bekliyoruz.
Daha detaylı bilgi verirmisiniz lütfen ben ben zabıtayi aradım defalarca gelmediler.Jandarma bölgesindeyiz aradım gürültüye gelmiyoruz dediler.Gelin dinleyin lütfen oturamıyorum evimde dedim tutanak falan tutun bende onla savcılığa gidiyim dedim yok gelmediler.Zabıta git savcıya çık gerek görürse o da ses ölçüm cihazı takılır dedi...Savcılığa gidersem hiç ciddiye alınmam gibime geliyor lütfen detaylı anlatirmısınız.5 senedir çekiyorum benKabahatler kanununa göre komşuyu gürültü ile rahatsız etmenin cezası 4000 falan.
Arayın polisi yesinler cezayı ortada sorunlu komşu kalıyor mu bir bakın.
Muz cumhuriyeti gibi gücü yeten yetene.
Ne demek istemiyorsan gidersin.
Sen git o zaman!
e-devletüzerinden cimere başvuruda bulunabilirsiniz.para cezası ile karşı karşıya kalacaklarına dair bir uyraı aldıklarında sesi azaltıyolar.bnunla ilgili konu açtım.takip edebilirsiniz.Daha detaylı bilgi verirmisiniz lütfen ben ben zabıtayi aradım defalarca gelmediler.Jandarma bölgesindeyiz aradım gürültüye gelmiyoruz dediler.Gelin dinleyin lütfen oturamıyorum evimde dedim tutanak falan tutun bende onla savcılığa gidiyim dedim yok gelmediler.Zabıta git savcıya çık gerek görürse o da ses ölçüm cihazı takılır dedi...Savcılığa gidersem hiç ciddiye alınmam gibime geliyor lütfen detaylı anlatirmısınız.5 senedir çekiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?