Ev aldık ama çok pişmanız

allah aşkına evin içinde bisiklet mi binilir? bu kadar da olmaz. tamam çocuktur diye anlayış gösterilir ama bir yere kadar. bizim de alt katta 3 gündür çocuklar vardı, torunlar. kesintisiz koşturuyorlardı, bina inliyordu. başıma ağrı girdi. neyse ki gittiler de rahatladık. zaten misafirliğin son gününde bahçeye postalamışlardı çocukları oynamaları için. çocuk koşacaksa gitsin açık havada koşsun. biz de çocuk olduk ama evin içinde koşmazdık hiç. ben küçükken balkona çıkar bağıra bağıra şarkı söylermişim, ev sahibimiz de üst kattaydı. sürekli uyarırdı, kızardı ben de çekinirdim. annem babam da uyarırdı beni, ses yapma diye. benim annem babam enayi miydi de adama 'çocuktur napalım' gibi bir cevap vermedi? uyardılar, hizaya soktular yani. nasıl yetiştirirsek öyle büyürler. dikkatli olmak lazım.

bir arkadas hangi odada oturacaklarına da karışılmaz demis de. Valla benim de yeğenlerim var. Hepsi de küçük daha konusmayı bile bilmiyorlar hic biri de kosmuyor. Ya da bizimkiler oturup ilgileniyor bir sekilde. Komsu Bize geldiğinde bile cocuklar kaneperlerin üstünde dolandı. O kadar sımartmıslardı. Tamam hareketli olabilirler ama ben uyarmaya gittiğimde size ses geleceğini düsünemedik, yok oğlum amcası gibi topuğuna basa basa yürüyor. Halı da kullanmıyorlardı yazın. Düsünün olusacak sesi. Yemin ederim ben bir süpürge actığımda acaba alt kat rahatsız oluyor mu diye düsünüyorum. Kadının kocası sabah ise gidiyor aksama kadar cocukların ne yaptığını bilmiyor. Kadın da dedi ki ben süpürge bile acmıyorum. 9da baslıyor gürültüsü, süpürge tıkırtı sesi bitmiyor halbuki. Ama uyarmaya gidince de cocukların psikolojisi bozulmus oluyor.

Ev almayı düşünüyoruz buradaki problemleri gördükçe korkmaya başladım. Bazen en üst kat düşünüyorum onda da ısınma ve çatı problemi olur diye korkuyorum. Sizin durumunuza da üzüldüm ama zıtlaşmakta çözüm olmaz. Yatak odanızın yerini değiştirin gündüz salonda da ses yapıyorlardır ama ona da yapacak bir şey yok

o topuğa basa basa yürüme nasıl bir şey hiç bilmiyorum ama benim üstümde 3 kişi var, bir tanesi öyle yürüyor. ev inliyor yani. hiç öyle yürümediğim için saçma geliyor. evin içinde ayı dolanıyor gibi
elektrikli süpürge almamız lazım, fiyatlara bakıyoruz mesela. sesi az olanların fiyatı bütçemizi aşıyor. ben de anneme dedim ki, ses o kadar önemli değil sonuçta biz bunu gece kullanmayacağız. evimizde çocuk yok, evcil hayvan falan da yok. haftada 1-2 o da hafta sonu muhtemelen gündüz kullanacağız. gündüz sesler arada kaynıyor ve gündelik işlerden dolayı zaten ses olur ama akşam çekilmiyor dediğiniz gibi. öyle süpürge sesi, eşya çekme sesi, sürekli takır tukur, çok yüksek sesle konuşma, tv izleme falan en azından gece 23-24'den sonra bitmeli.

Ben su saatte coktaaan uyumus olurdum. Ses var diye uyuyamıyorum Şimdi okullar acıldığında uykusuz gidecem okula. Biz böyle ince düsünürken, baskalarının böyle yapması zoruma gidiyor. Ayrıca bizim üst komsu ailecek öyle yürüyor

otifleks markasının kulak tıkaçları var. ben kyk yurdunda kalırken 4 sene boyunca gürültülü ortamda uyuyabilmemi sağlayan tek şeydir. en iyi arkadaşım, kaybetmekten en çok korktuğum şeylerdi. gerçekten benim için faydası büyüktü. uyku için olanını tavsiye ederim. bi bakın, ucuz zaten bi alın deneyin isterseniz. milletin gürültüsünü çekmekten iyidir. bende sese fazla hassasiyet var, bu konuda sürekli komşumu ya da sokaktaki adamı dize getiremeyeceğim için bir nebze de olsa kontrolü ben elime alma çabasına girer, kendi çözümlerimi bulmayı denerim genelde. tıkaç bunlardan biri. ilk başta alışmak biraz zaman alabilir ama alışınca da bırakamıyorsunuz. dedim ya 4 sene yurtta uyuyabilmemi sağlayan tek şey, tek çözümdü. sesi %100 kesmese de fark edilir ölçüde azaltıyor. sese karşı duvar koyuyor denebilir aslında. doğru boyda alıp doğru takabilmek önemli. medium veya large gidiyor en çok. kulağınız büyük ise large olur muhtemelen, yok küçük kulaklı biriyseniz medium olanı daha makuldür. bi bakın derim.

Zaten gün icinde kulaklıkla film falan izliyorum sırf ses gelmesin diye. Ben de ses konusunda cok hassasım. Çok tesekkür ederim onu deneyim kesinlikle

En temizi son kat. Alın yalıtım yaptırın çatıya ne sıcak ne soğuk nede ses. Şimdi imkanım olsa bu yazdıklarımı yapar mis gibi otururdum..

Arsız insana ne deseniz faydasız malesef. Satın kurtulun başka çaresi yok.

Zaten gün icinde kulaklıkla film falan izliyorum sırf ses gelmesin diye. Ben de ses konusunda cok hassasım. Çok tesekkür ederim onu deneyim kesinlikle
kesinlikle denemeye değer, baktınız yapamıyorsunuz çok bi kaybınız olmaz yani internette 30 lira falandı en son.

Dubleks düşünüyorsanız uzak durun. Çatı Dubleks de oturdum. Çatı akması, çatıdan gelen böcekler ve üst katın yazın cehennem sıcagı kısın da kutuplara dönmesi gibi sorunsalı var. Nasıl kaçtıgımı bilmiyorum.. Allah çatı Dubleks de oturanların yardımcısı olsun. Karşı komşum ev sahibi olmasına ragmen evi satıp baska yere gitti

Evet bina eski 15 yıllık. Ama şöyle bir durum var. Diğer komşular biz üstümüzdekilerin yürüme sesini duymuyoruz diyorlar. Sanki bunlar garez ediyor gibi günahını da alamam ama.
Benim üstte tek bir adam yaşıyor, o da dönem dönem kızında kalıyor ya da bazı günler , adamın eve geldiğini dış kapıyı kapatması ile anlıyorum ! Sonra bir yürüyor sanki tavan çökecek, hem sallamıyor tava hem de inanılmaz bir güm gün! Sonra tv açıyor bazen telde konuşuyor , inanılmaz rahatsızlık verici, yürümesi gerçekten çok rahatsız edici , ondan evin içinde 7 tane düşünmek bile istemem , ben de kaldı komşuma sordum sizde yürüme sesi var Mı diye , yok dediler , onların üstündekinhane 3 kişiler ,
Sanırım dayanamazsın ve taşınmak istersin ,.. değişmezler maalesef , uyarsan da boş , keşke taşınmadan önce iyice sorsaydınız

Bzm ev 9 senelik dHa yani gençç fakat üst kat yürümesni duyuyorum uyarmadm bebekli kadın çünkü gerek yok ama yani bz bile duyuyorsak ne yaparsan yap o sesi çekeceksn fayda etmez gibi geliyor bellki ev sahbide bıkıp satmş kurtulmanın yolunu arayın derim

Kaç gündür ağlıyorum paramız boşa gitti, kendi evimiz de uyuyamıyoruz. Satmaya kalksam müşteri geldiğin de sesleri duyarsa kaçar gider. Kimse gürültü dinlemeye para vermez.
Ev alırken muhakkak karşı komşu yannkomsu ve üst komşu kim sorulmalı ben hep bunu söylerim ansil insanlar bunalr diye sorulmalı görevliye vs iyi ogrenilmeli.ablam yeni ev aldı Allah'ım karşı komşusu kafadan raporluymua malulen emekli üst komşu ruh hastais kadın sürekli bağırıp sinir krizi geçiriyor bir gün aytili kaldım kadın bir bagriyor neye uğradığını şaşırdım Allah'tan kiraciydi bir yıl sonra çıktılar.fakat size tavsiyem siz satın o ev size artık tat vermez

Tavan ses yalıtımı yaptırabilirsiniz, bir mimarlık ofisi ile görüşün,sanırım bğyük oranda ses gelmesini engelliyorlar, aynı zamanda ses ve ısı yalıtımı da yapılıyor en azı dan ev ısısını da kaybetmemiş olursunuz.

Şuanda apartmanda son katta oturuyoruz. Kışın soğuk oluyor ama yazın aşırı sıcak olmuyor denize sıfır olduğu için belki de kiremit olduğundandır bilmiyorum ama bir oda çatı problemi vardı o yüzden çatı katı almak istemiyorum. Galiba en iyisi almadan önce komşularla konuşmak

Onlar ın sesi kesildiğinde siz baslayin sese ne bileyim tavana vurun :)

Ben alırken cok kişiye sordum nasil insanlar apartmandakiler diye, ama herkes cok iyi cok iyi dedi yöneticide dâhil.
Sonra bir taşındım herkes başladı, ilk basta söyleyemedik ama sizin alttaki problemli, yan daireniz şöyle üst katınız böyle.
Çok nadir kişi yapar sizin dediginizi malesef.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasın da insan çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…