Ev aldık ama çok pişmanız

Beş çocuklu bir aile nasıl sessiz olur hayal edemedim. Kreş gibi olmuş ev.

Yan dairelerden de çok ses geliyor maalesef,son kattayım ben de yan dairelerle bitişik odalarda yapılan normal konuşmalar bile birebir duyuluyor diğerinden. Allah herkese alışkanlıkları kendi gibi olan komşular nasip etsin. Ama en güzeli bitişik odası olmayan son kat.

Keşke benim de yan odadan ses gelse, en fazla odayı değiştiririz. Lakin üstten ses gelince hiç çekilmiyor. Hangi odaya taşınırsak taşınalım ses kesilmiyor. Allah kimseyi komşusu ile imtihan etmesin çok zor.

Üst kat gürültüsü asla çekilmiyor,ben de o sebepten ev değiştirdim ama bazen yağmurdan kaçarken doluya mi tutuldum acaba diyorum,pandemide bile hiç misafiri bitmeyen, bağıra çağıra konuşan insan müsveddeleriyle aynı evi paylaşıyor gibiyiz,arada incecik duvar var,gece yatmaz gündüz kalkmaz modundalar ve evim iki daire arasında,değiştiririm diyebileceğim sessiz bir odam yok maalesef.Takıp kulaklıkları uyumaya çalışıyorum artık. Allah yardımcımız olsun ne diyelim

Sizinki de zormuş gerçekten. Bizim apartman da her katta 2 daire olduğu için karşı komşu ile bir odamız bitişik. Zaten apartmanın giriş kısmında yangın merdiveni var.

Biz oturduk son katta ve katta tek daireydi ne sağ-sol sesi ne üstten ses sadece alttakinin kapı çarpma ve gece yaptığı temizlik sesleri gelirdi oda abartı değildi. Ne silkeleme ne gürültü mis gibiydi amaa bizide bezdiren yazın cehennem sıcagı,kışında buz gibi ev hiç ısınmazdı. Kendi dairemz olsa yalıtımla onuda çözerdik ama kiraydı. Aslında herkes sesten şikayetçi ama kimse dikkat etmiyor nedense. Kk'ya açılan kaçıncı ses,komşu konusu olduda bu ses yapanlar akıllanmıyor. Şimdi 1. Kattayım malesef tüm binanın çocuklarını,üsttekinin bitmeyen gürültüsünü çekiyorum.Birkez daha ev alma olayım olursa son kat kesinlikle. Tabiatın yağışı,akması,soğuğu bir nebze çekiliyor da vurdum duymaz insanların mahsus yaptığı şeyler çekilmiyor.

Ya hadi gündüz 7 kişinin olduğu evde gürültü olur da gece yarısına kadar da oturmasınlar bir zahmet.

İnsanlar laftan anlamadıkları gibi rahatsız olanı suçluyor bir de, geçen gün birine bizi şikayet ederlerken duydum, normal seslerden rahatsız oluyormuşuz. Gecenin bir yarısında böğürüyoruz demiyor da. Kesinlikle soğuk olursa gir battaniye altına sıcak olursa aç klimani diyorum artık, döküntü müstakillere bile tav olacak duruma geldim.

Aynı durumdayız malesef. Yönetici kılıklı insancığa dert anlattım tavrı,üslubu yerlerde beni suçlu çıkardı diye tartıştık. Gitmiş benden sonra ev sahibine bizi şikayet etmiş herşeye kızıyormuşuz. Gece evde at gibi koşan velet,temizlik yapan anası,sigara külü ve izmariti atan kocasından oluşan bir aile var üstümüzde ve meğer yönetici ile kankalarmış‍♀ tabi bizi kötüler. Allahından bulsun hepsi,Allah sizede hayırlı komşular nasip etsin. Biz ay sonu taşınıyoruz gideceğim yer için dua ediyorum şimdiden. Vallahi de oğlanı uyutunca gerim gerim geriliyorum şimdi uyanacak diye diye psikolojim bozuldu.

En kötüsü de çocukların düzeni bozuluyor ve bu insanı daha çok strese sokuyor. İnşallah taşınacağınız evde yaşamazsınız bu tip tatsız durumları, Allah yardımcı olsun hepimize

üst kat komşumuzda 1 çocuk var gece 3 e kadar tepemizde koşuyor. biz artık alıştık. ama 5 çocukla sizi düşünemedim. Allah sabır versin. İçini yaptırmışsınız aldığınızdan yükseğe satıp en üst kat düşünseniz gerçi o da çatı akıyor vs.

Biz de aldgmzda ust katta nobet tutan bi polis varms adam sabhlari uyuyoms genlde. Altta da hasta yasli yatalak bi amca varms. Pes pese ikisi de tasindi. Yani amca vefat etti tek cocuklu anlayssz bir aile geldi. Topuklari vura vura yurumeler,esyalari cekmeler,cocugun durmadan kosmasi,uyarinca ekipleri buraya dokerim demeler..alta da torunlarıyla birlikte asiri gurultu yapan,tv sesini sonuna kadar acan bi aile geldi. Aynen pismaniz hem de nasil..kredi bittigi anda maddi durumu da ayarlayip mustakil dusunuyoruz. Insan goresmz kalmadi ya.

Bizim ev yeni sayılır. Yani 7 yaşında. Daha çok ses geliyor desem. Üsttekilerin bir çocuğu var. Tak tuk sürekli . Uyardım ama sonuç aynı. Alttaki kadın da bize gelmişti. Ki oğlum sürekli bilgisayar ya da ders yapar. Alırken kim yaşıyor diye sormalıydınız. Şahsen 5 çocuklu ailenin alt katında oturmak istemezdim

Baska konularda da yazdim ben de ust komsulardan cok cektigim icin
Bundan önceki evimde yalıtım sifirdi alt katimda dukkan vardi gece 2de kapatiyorlardi ve adamlarin konusmalari odada yankı yapip uyutmazdi ki ben direkt yatak odasinda da değil ortadaki odada uyurdum yatak odasında ses daha fazlaydi, ust kattakinin de cocugu gece 3 4te wc kalkar koridorda kostururdu cocugun normal hali buydu 2 kere uyardim adam 2.sinde bana carladi cocuk bu oynayacak diye! Ben kiraciyim cekmeliyim ama onlar ev sahibi onlara ses yapmak hak! Yani yalitim cok önemli ben ilk 4 ay zaten hep diken ustundeydim sonra biraz alisir gibi oldum ama hep tetikte olmak hafif bir tikirtiya uyanmak insani yoruyor psikoloji de bozuluyor haliyle. Ondan önceki evimdeki komsu evlere senlik gece 12den sonra temizlik yapardı. Onlar tasinmadan önce de iki bekar erkek yaşıyordu onlar yürürken de ses gelirdi ama onun haricinde gürültücü değillerdi. Idare ederdim. Ama duvarlar ince olsa dahi, dikkat edildiginde o kadar da geçmez asagiya ses. Simdiki alt komsum yasiyon mu sen diyor :) cok sessizmisim ki yaşadığım için dikkat ederim. Yani sizin komşu cirkef cikmis siz de gerekirse yine şehir dışına ciktiklarinda satarsiniz ne diyim simdi uzuldum halinize
Polis cagirin ama mutlaka, bazisi polisten korkar ya da balkona camasir asarken laf sokun tum komşular duysun rezil olmaktan belki korkarlar :)

Aynı durumdayız evimi satıp gideceğim bende..Aynen döküntü müstakil evlere tav olacağım sırf gürültüsü olmaz diye.Bende yöneticiye defalarca söyledim gürültüyü dinlettim ben karışmam dedi çok pasif bir insan ve üsttekilerle kankalar.

Valla aynı durumdayım ben kötü oldum zaten 5 senedir çekiyorum güzellikle defalarca söyledim inadına yaptılar.Beni sorunlu tip gibi göstermeye çalıştılar.Bizim binada yaşayan hiçbir insan benim yillarca çektiğim gürültüyü 3 gün bile çekmez...2 3 tak tak oluyormuş binanın whatsapp grubu birbirine giriyo kim yapiyo kim yapiyo diye Benim gece 2 de çoçuklar full enerji koşuyorlar.Sorunlu hasta komşu ben oluyorum.Çünku neden sessiz bir insan olduğum için.Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadığim için bu kadar yapıldı bana çok iyi biliyorum bunu

Genelde öyle olur. Sen ses etsen hasta etmesen konuştu konuştu sustu oluyorsun. Allah sorsun hesabını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…