kendi ailesi olduğu için ona normal geliyordur... aslında siz de ona benzer durumu yaşatabilseniz süper olur. sizin babanız borç versin ve de evi sizin babanızın üzerine alıngörsün bakalım nasıl oluyormuş
bak bu süpermiş.
zaten böyle saçma bir fikirle nasıl gelebiliyorlar, nişanlını nasıl ikna ediyorlar, anlamış değilim. çekeceğin var bunlardan. ev borcu peşinatı diye takılarını felan almasalar bari düğünden sonra. kesin nişanlın seni bunaltana kadar isteyip o takıları ailesine verecektir.
bak bu süpermiş.
zaten böyle saçma bir fikirle nasıl gelebiliyorlar, nişanlını nasıl ikna ediyorlar, anlamış değilim. çekeceğin var bunlardan. ev borcu peşinatı diye takılarını felan almasalar bari düğünden sonra. kesin nişanlın seni bunaltana kadar isteyip o takıları ailesine verecektir.
canım madem onlar çok iyi niyetli sende de ki her ay böyle uğraşılmasın biz sizin ödediğiniz miktarın tamamını biriktirince size verir, tapuyu üstümüze alırız. bu kadar basit. her ay verirsin parayı sonra kavga olur anlaşmazlık çıkar ben bunlara vermiyorum evimi der adam. senin paraların yanar. noterde tapuyu alır borcunuzu ödersiniz tamam yani.Dediğim gibi onlar olayı çok iyiniyetli yansıtıyolar. Kirada oturmayalım diye ev alıyorlar, bizde elimizde kaldıkça babasına ödüyoruz. Krediyi de biz çekmiyoruz babası çekiyor ki öyle sabit bi borca biz girmeyelim evlenir evlenmez, kendimizi kasmayalım. Evin tapusu da her ay ödemeyle yavaş yavaş bize aktarılmayacağına göre, borç bitimi toptan aktarılcak. Ne kadar güzel dimi? ya onlar çok iyi düşünüuo, ya burda biz çok kötüyüz. :)
Geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim. Muhtemelen bu işten sağlam çıkamayacağız. Aileler olayı kendi arasında çözse bile nişanlımla aramıza güvensizlik girdi bile..
Dediğim gibi onlar olayı çok iyiniyetli yansıtıyolar. Kirada oturmayalım diye ev alıyorlar, bizde elimizde kaldıkça babasına ödüyoruz. Krediyi de biz çekmiyoruz babası çekiyor ki öyle sabit bi borca biz girmeyelim evlenir evlenmez, kendimizi kasmayalım. Evin tapusu da her ay ödemeyle yavaş yavaş bize aktarılmayacağına göre, borç bitimi toptan aktarılcak. Ne kadar güzel dimi? ya onlar çok iyi düşünüuo, ya burda biz çok kötüyüz. :)
Geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim. Muhtemelen bu işten sağlam çıkamayacağız. Aileler olayı kendi arasında çözse bile nişanlımla aramıza güvensizlik girdi bile..
yaşadığınız şeyler, konu aynı olmasa bile nişanlınızın ve ailesinin tavırları o kadar tanıdık ki, sinirlenmeden üzülmeden edemedik. Geçmiş olsun laflarımızın sebebi bu, kusura bakma, seni üzmek için söylemedik.
canım bu yaznın altına imzamı atıorum:))daha dur,düğün bile yok ortada.
o düğün sırasında insanlar nasıl değişiyor inanamazsın.
bu olay da çok çirkin geldi bana.babalar böyle konularda pek uyanık oluyorlar,hiç taviz verme.
sana şu kadarını söyleyim...bu tip olaylar insanın ne kadar ezilebileceği konusunda fikir verir başkalarına,yani senin belli olaylara
koyduğun tepkilere göre davranacaklar sana ilerde.belli ki eğitimli,kültürlü bir insansın.böyle yok saydırma kendini millete.
Takılarla araba alıcaktım kendime. Kalanı tabiki peşinata karşılık babasına vericektim. Altın falan gözümde değil ki, sevdiğim adamla olacaktım..
Rica ederim. Beni üzen siz değilsiniz. Aksine kendimi paragöz pislik gibi hissederken tek başıma, desteğinizle doğru düşündüğümün farkına vardım. Ama malesef haklı olmak mutlu etmiyor. Hayal kırıklığı yaşıyorum..
Rica ederim. Beni üzen siz değilsiniz. Aksine kendimi paragöz pislik gibi hissederken tek başıma, desteğinizle doğru düşündüğümün farkına vardım. Ama malesef haklı olmak mutlu etmiyor. Hayal kırıklığı yaşıyorum..
canım bu yaznın altına imzamı atıorum:))
güzelim şimdi önemli diil ama o sevidğin adam evlendikten sonra öyle bişeye dönüşüoki sen bile şaşırıp kalıosun naptım ben diye...
ailen snei yetiştirmiş eline ekmğinivermiş sende kayınpederinin ev sahibi olmasını sağlıcaksın senin karında ev kirası vermemen olcak adam yarın bi gün kafası bozuldugunda benim evim dicek belki 7-8 sene sonna eşinde
''hımmmmm x haklıymışsın dicek ama iş işten geçmiş olcak''
pabuç bırakma bunlara hem kayınpederin sana ev almıo ayrıca sen o arabayı falanda unut benden demesi düğün olsun o takıların kalıoyomu einde sonuçta siz bu adama gebesiniz artık
TAKILARINI VER DİYCEK NEDEN ÇÜNKÜ BORCU O ÖDÜYO VERCEKSİN
TATİLE ÇIKCAKSIN BEN ONLARIN BORCUNU ÖDÜORUM ONLAR TATİLE ÇIKIO DİCEK
EVİNE YENİ BİŞEY ALCAKSIN BEN SİZİN BORCUNUZU ÖDÜORUM ALMAYIN DİCEK
EVİNE MARKET ALIŞVERİŞİ YAPCAKSIN BELKİ 3 ÇEŞİT ZEYTİN ALCAKSIN ATIORUM BU KADAR ALMAYIN GEREKSİZ PARANIZI BOŞUNA HARCAMAYIN BORCUNUZ VARA GELCEK OLAY
ÜSTÜNE BİŞE ALCAKSIN O MELEK KAYNNAN Bİ LAF SOKCAK KALCAK İÇİNDE
bunların hepsi olcak şeyler eğer imkanın varsa kabul etme o evi kiraya çıkın daha verilmemiş para
benden demesi aileyle para işine girme şimdiye kadar giren çoğu kişi mutsuz tatlım
istisnalar elbette vardır ama çoooooook çok nadir.........
kendi başınıza alın kimseyede minnetiniz olmasın........
biz 3,5 yıllık evliyiz eşimle.bugün piknikte düğünde şu niye şöyle değildi,bu niye böyle değildi tartışırken bulduk birbirimizi,sonra da
gülme krizine girdik yok artık diye.
bu nişan -düğün dönemi çok hassas bir süreç,ve insan bazen yeter ki şu iş bitsin düşüncesiyle hiç olmayacak şeylere evet demişken
buluyor kendini,sonra da iş işten geçmiş oluyor.
ben de olumsuz yorum yaptım ama bu olay nişanlınızın ailesiyle ilgili.nişanlınız belki de sadece ev işini de aradan çıkarmış oluruz
mantığıyla yaklaşıyordur olaya.yaptığı doğru demiyorum ama erkekler bizim kadar hassas ve ince düşünemiyor bazen.
büyük hayal kırıklığı içindeyim demeniz beni üzdü,emin olun erkekler aile-eş arasındaki dengeyi çok zor kuruyor.zaman alacak bir
konu bu,10 yıllık evli olup hala beceremeyenler var,birden mükemmeli beklememek lazım.
inşallah bu meseleyi çözüp mutlu bir yuva kurarsınız.
duygularını ve düşünceleri güzel ifade ediyorsun, eminim onlara karşı da kendini ifade etmişsindir ama maalesef karşıdakinin anladığı kadarıyla kalıyor. Onca lafın ardından size yakıştırdıkları etiketler de cabası.Ne yazık ki biz iyi olduğumuz için karşımızdaki insanlarda iyi ve anlayışlı olmuyor.
hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum. ben hala alışamadım o psikolojiye. umarım ailene durumu anlattığında herşey yoluna girer.
Bunları yaşayan ne ilk ne de son kişisin, olaya biraz böyle bakmayı dene bence.
Bu meselenin çözülmeyeceğini düşünmüyorum ben, üzme kendini.
Sadece akıllı ve stratejik hareket etmelisin. Haklısın, onların üste çıkmasına sakın izin verme, çok iyi başarırlar çünkü.
Nişanlının sana hak vermesini bekleme, çünkü o da ailesinin yaptığının doğru olmadığını biliyor içten içe.
Biliyor, ama kesseler sana bunu itiraf etmez. Bence babandan önce annenle konuş. Bakalım o ne diyecek.
Sonra birlikte babana anlatırsınız durumu.
ev alırsak daha hayırlı olur diye düşündük. ikimizde para harcamayı seviyoruz, çarçur etmeyelim diye. ama cidden pişmanım. hiç bu işe bulaşmasaydım. sonuçta şu an onların bana, benim onlara güvenmemem normal. daha aynı ortamda 3-4 kere anca bulunmuşuzdur. Onların bana güvenmemelerini ben olağan karşılayıp herkes ödediği pay oranında hak sahibi olsun derken, onların bu dayatmasını anlamıyorum.
Bu arada bu insanların hepsi ve çocukları okumuş ve üst düzey mesleklerde. ben de öyle. paraya tamah etcek insanlar değiliz. Ama bu biraz, bi akadaşın dediği gibi kurnazlık. O yüzden çirkin geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?